1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina defecta - cauze - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de dannypapuc, 5 Oct 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Verifica daca apare codul de original care la AFN e 1H0 906 627 A. Merge si codul 8E0 906 627 A(asta e pentru A4 si A6 cu motor AVF).

2. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Audi A6, 1,9TDI, AFN, 1998
    Salut nucugheri, unde sa apara codurile? Daca te referi la site, atunci nu apare nici un cod. In pozele ce le vad pe net arata ca cele pentru AVF nu au intrare de furtun in partea superioara.

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, pe site ma refeream. Si ai dreptate, pe net nu se vede ca ar fi identice. Cu toate ca iti spun din experienta personala deoarece am schimbat eu la masina mea motor AVF valva N75 si era cu 3 furtune de vacuum. M-a derutat poza din Etka, unde ambele sint la fel.

4. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    Iti spune cumva in Etka diametrul interior al conductelor ce duc la valva N75 si stii cumva cum se poate verifica valva?

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu spune diametrul, codul pentru furtun este N02035327. Am gasit ca ar avea aprox. 3 mm interiorul aici.
    N 75 se poate verifica cu VCDS, pe Engine>Basic Setings>grup 011. Turatia motorului va creste si va scadea putin iar pe vag trebuie sa vezi la fiecare cateva secunde cum se scimba valoarea de la 0 la aproximativ (+ -) 92%.Poti sa o lasi sa faca ciclurile astea vreo 2-3 minute.
    LE. Nu stiu exact daca aceasta procedura se aplica tuturor tipurilor de motoare diesel dar poti incerca sa vezi daca merge la tine.

Ultima editare: 15 Mar 2013
  6. andrei_f 2nd Gear Member

Locație:
    Petrosani
    Masina:
    NU exista ceva de genu: bagi presiune pe intrarea 1 si trebuie sa ai presiune pe iesirea 1 si nu pe 2. Cand ii dai 12V apare presiune pe iesirea 2...?

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu stiu, e posibil, daca tu stii de asa ceva, verific-o si pe asta.

8. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Scuze, de la Unix a comandat mecanicul unde era masina.

9. rhadoo AUDI

rhadoo AUDI 5th Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi Aavant B8, 2.0,CJCA, 2013
    In urma cu ceva timp am avut o problema cu turbina, am reparat turbina, avea axul rupt pe evacuare, dar acum nu mai are aceeasi putere ca inainte de reparatie. Inainte daca "bagam piciorul in ea" imi intra ESP-ul cuplul era foarte mare si nu avea aderenta, imi scartaiau rotile si cu a 2-a, iar acum nu pot sa o scartai nici cu a 1-a, daca vreau sa plec cu scart imi pleaca foarte incet dar dupa 2000 de ture se misca ceva mai bine. Daca vreau ceva putere trebuie sa o turez pana la 3500-4000 de ture iar inainte de reparatie nu depaseam de 3000-3500 de ture pt ca nu aveam nevoie.Eu tind sa cred ca nu au mai reglat-o fiind cu geometrie variabila si asta e motivul de nu am putere.Stie cineva daca e din asta sau ar putea fi altceva?

10. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Fara un log in mers nu iti poate spune nimeni pe ghicite. Baga un log si apoi vedem.

11. sunset 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    A4,1.9tdi,AWX,2001
    La mine suiera turbina cand accelerez,parca de pe la 1600 începe in mers nu știu daca se mai aude, e posibil ca din cauza galagiei motorului sa n-o mai aud eu. Pe la EGR e destul de mult ulei curs. Mentionez ca de tras trage foarte bine, nu mi se pare ca are lag deloc, nici ulei aiurea nu mi se pare ca mănâncă. Pe tester a dat ceva de presiune in turbina. E posibil sa fie doar din cauza EGR-ului sau a unor furtune sau are probleme turbina in sine ? Inca odata spun ca nu are lag deloc si trage bine.

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2013
  12. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Curata EGR si galeria de admisie si nu o sa-ti mai dea ulei pe afara, turbina e normal sa suiere, bineinteles in limite rezonabile, nu cum ar atinge paletii fier pe fier, atunci ar trebui verificata!

13. sunset 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    A4,1.9tdi,AWX,2001
    Suiera si pe accelerare si pe decelerare la turatii mici,după aia e posibil sa n-o mai aud...dar e clar doar suierat nicidecum zgomot metalic

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Pe decelerare nu prea e normal sa suiere, iar pe accelerare la 1600rpm e cam devreme...;)

15. sunset 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    A4,1.9tdi,AWX,2001
    Asa ziceam si eu. O sa-i fac un log in mers sa vad daca aflu ceva. Bine ca prima data trebuie sa găsesc persoana care sa se priceapa la chestia asta. Sper sa găsesc in Aradul asta.
    Pe decelerare suiera odată cu turatia motorului, adică daca iau piciorul de pe acceleratie pe cand ajunge la relanti se opreste si suieratul

16. CristianYPY

CristianYPY 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    A4 1.9 2004 131 hp
    Cum pot afla daca turbosuflanta este defecta ?
    Masina merge normal trage, turbo intra in actiune la turatia corespunzatoare, fum nu scoate dar acum cateva zile am gasit o pata de ulei sub masina in partea stanga. Am fost la un mecanic care mi-a spus foarte simplu ca e turbo pe duca, cum si-a dat seama nu stiu, ca doar s-a uitat nu a demontat nimic.
    Dupa m-am uitat eu mai atent si am observat o scurgere de ulei pe tubulatura dintre turbo si intercooler la imbinarea de la jumate.
    Cine s-a lovit de problema asta, sa-mi dea si mie o parere. Multumesc.

17. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca nu ai sunete dubioase gen suierat excesiv la accelerare si decelerare, verifica furtunul care iese din turbo in partea din fata jos si intra in tubulatura intercooler. Inspre partea de la turbo are o parte metalica cu o garnitura, care se prinde de turbina cu o clema asemanatoare celei de la furtunul de iesire din EGR. De acolo s-ar putea sa ai acea scurgere de ulei. Daca desfaci acolo da jos si furtunul care intra in turbina de la filtrul de aer si verifica jocul axului turbinei. Bafta.

18. sunset 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    A4,1.9tdi,AWX,2001
    Am observat ca si la relanti se mai aude cateodata. Eu sincer credeam ca e ventilatoru l(exact asa suna), nici nu mi-am facut mari probleme cand am luat masina. De tras trage foarte bine pt 131 cp, nu are lag deloc, merge pana in 4000 fara probleme (am incercat si intr-a 3-a si a 4-a) si totusi suiera la turatie mica (cel putin atunci se aude). Maine o sa curat EGR-ul ca e plin de ulei,o sa verific si axul din turbo si furtunele alea. Sper sa gasesc baiul.

Ultima editare de un moderator: 20 Mar 2013
  19. CristianYPY

CristianYPY 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    A4 1.9 2004 131 hp
    nucugheri nu suiera excesiv nici la accelerare nici la decelerare dar cand se decelereaza se aude ceva, gen trage aer fals, acum ma intreb... e normal sa curga ulei...ma gandesc sa nu dea turbina prea mult....
    as vrea ca in weekend sa demontez tubulatura dintre turbo si intercooler si egr-ul sal curat daca are cineva un tutorial facut sau poate sa ma ajute si pe mine cu ceva detalii il rog sa ma ajute si pe mine.multumesc

20. pacu 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0 TDI BPW
    La mine nu a avut niciun efect curatarea EGR-ului. Am curatat chiar si galeria de admisie, dar degeaba. Aveam niste intreruperi la acceleratie usoara la turatii in jur de 2200RPM. Mi-am rezolvat problema prin introducerea unei saibe cu gaura de 9mm inainte de EGR. Am postat solutia aici.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta