1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Turbina motor Diesel la A4 B6 - Demontare / Inlocuire / Curatare - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de opreanuy_19, 16 Aug 2008.

1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Probabil ca actuatorul sa nu fie calibrat cum trebuie.

2. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    Nu scoate fum deloc am incercat. Pot regla actuatorul fara sa demontez turbina ?

Ultima editare de un moderator: 20 Iul 2015
  3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu trebuie sa dai turbina jos,ci se regleaza cu turbina pe masina!
    Iti trebuie un vag com sa faci log-uri in mers sa vezi ce presiune baga turbina si in functie de asta se regleaza surubul actuatorului(strangi-baga mai mult presiune scurtand cursa actuatorului,desfaci-efect invers).
    Din ce ai spus tu,la tine trebuie strans;poti sa o faci si fara vag com strangand cate o jumatate de cursa,apoi iesind in teste sa vezi cum trage masina.
    Atentie,daca strangi prea mult,turbina va baga prea multa presiune si vei intra in limp mode(ti se taie injectia).
    Probabil ca va trebui sa strangi intre 1-2 ture.
    Succes.

4. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Eu zic sa vorbești cu cei care Ți-au vândut turbo înainte sa umbli la reglaj. Teoretic turbina trebuia reglata pe stand conform cu specificațiile producătorului. E nouă sau recondiționata .

5. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    Turbina este noua marca Deplhi. Imi puteti recomanda pe cineva in zona Iasi care ar putea sa se uite. Eventual sa faca un test ceva. Ma seaca rau, am pus turbina noua, am curatat clapeta EGR, intercooler, furtune, am montat garnituri noi peste tot pe unde am umblat si nu merge cum ar trebui. Va multumesc

6. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Ce rahat turbina delphi? Pe motoarele astea turbo este Garret GT1749VA. Tu ai luat un aftermarket. Oricum, fa niște loguri în mers și vezi care e treaba. Poate e și altceva ce împiedică turbina sa dacă boost.

7. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    nu stiu cum sa fac loguri in mers nu ma pricep desi am vag com imi prind urechile :)

8. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Cauta ca exista un topic cum sa faci loguri la diesel ca sa nu mai zic de cautat pe google. Sunt inclusiv filmulețe pe YouTube.

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
  10. unhaiduc 1st Gear Member

Locație:
    Tg-jiu
    Masina:
    A4, B6, 131 CP, 2002
    Va salut. Am un B6 AWX care este resoftat. Am reconditionat turbina acum un an si jumatate. Dupa 6 luni am luat limp (overpresure) din nou. Trimis turba la cei care au reconditionat-o (concluzia lor turbina e in parametrii, nu are nimic dar mi-o schimba daca vreau). Mi-au trimis alta turbina. Dupa 6 luni din nou limp.
    Am curatat turbina deoarece am observat ca geometria era blocata. Dupa doua luni am din nou aceeasi problema cu limp. Limp doar din 4-5 130-140Km/h. Tin sa mentionez ca oricum masina nu mai trage cum tragea inainte. Ma bate gandul sa iau o turbina BTS sau BU noua si sa dau softul jos. A folosit cineva turbine BTS sau BU? Ce parere aveti despre ele?

Multumesc anticipat!

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ce e aia turbina BTS sau BU?

12. unhaiduc 1st Gear Member

Locație:
    Tg-jiu
    Masina:
    A4, B6, 131 CP, 2002
    TTs E marca/producatorul turbinei.

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Mersi de lamurire;am dat un google search,par a fi companii germane.

14. unhaiduc 1st Gear Member

Locație:
    Tg-jiu
    Masina:
    A4, B6, 131 CP, 2002
    Asa am vazut si eu. Eram curios daca, cineva, si-a montat o astfel de turbina pe masina. Una Garrett (dar nu stiau sigur) reconditionata la reprezentanta ajunge cu discount si cu piesa la schimb undeva la 1000 eur.

15. unhaiduc 1st Gear Member

Locație:
    Tg-jiu
    Masina:
    A4, B6, 131 CP, 2002
    A sosit turbina. Este Garrett. Doar pe ambalaj (cutie) este sigla celor de la BTS. Este noua, nu este reconditionata/sablata, etc. Sper sa fie ok. Va tin la curent pe viitor.

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Dar de ce se tot bloca geometria? Asta nu zic cei care Ți-au vândut turbo? Mașina scoate mult fum cu softul? Mergi prea bătrânești cu ea, deși ar fi contrar ideii de remapare? E soft de putere sau eco?
    Pai probabil BTS ăștia iau turbine uzate și le recondiționeaza , eventual cu miez nou tot de la Garett . Nu cred ca au vreunui fabrica de compresoare și turbine... Probabil fac ce fac și cei de la noi (care folosesc piese originale).

Ultima editare: 22 Iul 2015
  17. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    cum postez un log ca am reusit sa fac un log in mers si nu stiu cum sail postez sa va uitati poate ma puteti ajuta multumes

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
  19. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    Am citit si am facut toti pasi cum mia spus nucugheri dar tot nu stiu cum sa il pun aici pe sait multumesc

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Arhiveaza logul .zip. Daca nu ai programul, descarca-l de aici.

Distribuie pagina asta