1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ulei 2T in motorina pentru lubrifierea injectoarelor - recomandat sau nu ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Kira, 21 Oct 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fratilor, o luam tare pe aratura. Sunt ok studiile astea si parerile impartasite tuturor, dar afirmatia de mai sus...m-a lasat masca.
    Vorbim totusi de cativa ml de ulei 2T intr-un plin de motorina, de unde dracu paranoia asta ca trece in motor ???
    :wtf:

gabi_74, Gabi 78, rotitza și încă o persoană apreciază asta.
  2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Hai sa o luam usor...

Problema:
    Daca faci schimbul de ulei sa presupunem la 10k, alimentezi in acesti km cu aprox. 900l motorina. In acei 900l motorina sa zicem ca avem 1% apa, deci 9l apa.

Intrebare:
    Avand in vedere ca apa nu arde, unde-i apa aceea!? :nyah:

Pe bune, nu vi se pare ca iesim din lumea reala cu astfel de intrebari, la care, culmea, gasim chiar si raspunsuri documentate!?

No offence, dar incepe sa ma sperie unele discutii....

Beetle94, gabi_74, Gabi 78 și încă o persoană apreciază asta.
  3. mirceacml

mirceacml Audi Expert

Locație:
    Ploieşti / Caransebeș
    Masina:
    A3 8P, 2007, 2.0 TDI BMM, 232 cp MBR Remaps
    :) in sfarsit. Nu vreau sa supar pe nimeni, si chiar imi place sa citesc toate aceste mesaje, pe bune ca pierd ore noapte citind ca imi place. Nu doar topicul acesta, mai sunt si altele cu aditivi, acolo e si mai interesant de citit. Dar intr-un final tot de la mol bag 2T ca pana acum sunt multumit, masina nu a dat vreun semn ca se inneaca cu sulf, zinc, molibden si altele. Cand o sa am chef sa ma car cu laptopul la masina am sa verific si eu injectoarele si poate si DPF daca aflu intre timp cum se verifica si acela, de curios asa...

Kspic, Gabi 78 și cornel1970 apreciază asta.
  4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    V-am mai spus eu: unii nu au ce face, au mai mult timp liber, mintea mai odihinita si scriu pe forum la modul apocaliptic chiar fara sa citeasca ce au vrut sa spuna si fara sa inteleaga ca cei care citesc aici acest topic/forum sunt in proportie de 99 % niste utilizatori obisnuiti fara niste cunostinte de chimie avansata si fara sa ii intereseze descompuneri de linii / siruri chimice si/sau transformarea prin care o substanta isi modifica compozitia si/sau descifrarea unui lant chimic.

Oameni buni pricepti ca asa ceva nu il intereseaza pe un utilizator obisnuit si voi astia cu "desfacutul" unui subiect de-a fir de par nu aici va este locul pentru asemenea discutii "savante".

Va multumim pentru raspunsurile, savante, oferite si explicatii cuprinzatoare la fel oferite, cu toata larghetea, dar pricepeti ca nu trebuie sa stim noi asemenea lucruri duse la extrem, nu ne intereseaza si nu este cazul sa ne incarcam memoria cu asemenea lucruri care depasesc modul de intelegere al unora daca nu chiar majoritatea celor care citesc pe aici. :)

Ca de obicei, va rog eu sa nu va obositi sa mai imi dati replici la acest mesaj pentru ca tot ca de obicei vor dispare instant replicile. :)

mirceacml, kojak13 și Gabi 78 apreciază asta.
  5. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Pt cine foloseste 2t, uleiul de motor va fi contaminat si el intr-o oarecare masura, este destul de logic. Gabi are dreptate, s-a mai discutat chestia asta si este testata, pt cine nu crede si are timp la dispozitie, cu acelasi ulei sa faca analize chimice cu si fara 2t. Drept urmare schimbul devine musai la 10k km, aici vorbim de persoane obsedate de motorul lor, eram si eu asa candva :)

cornel1970 și Gabi 78 apreciază asta.
  6. Guest 86691 Guest

Stimați colegi! Se pare că nimeni dintre domniile voastre nu s-a ostenit să deschidă link-ul din post și să caute acea analiză. Dacă ați fi privit-o, ați fi văzut că cifrele care arată cantitățile de fosfor, zinc, molibden, bor sunt mai mari la uleiul uzat decât la cel proaspăt când de regulă ele trebuiau să fie mai mici. Cu date concrete am vrut să arăt unul din efectele utilizării uleiului 2 t ca și aditiv de motorină.
    În finalul postului, am explicat că acestea fiind mici nu consider că este un motiv pentru a nu fi utilizat dar necesită o oarecare atenție!
    Dragi colegi, am lecturat cu interes și plăcere multe topicuri de pe acest forum, am citit chestii interesante dar și unele în care am văzut că acordați o atenție care aș considera-o din punctul meu de vedere unor aspecte de ordin tehnic, estetic etc. Dar nu am dreptul să judec lucrurile acestea, vă face plăcere să le duceți la nivelul acela, este timpul, sunt banii voștri... De asta se cheamă pasiune! Nimeni nu are dreptul să judece asta! Deci am citit și am trecut mai departe pentru că așa este normal. Puteați și voi să faceți același lucru, este timpul meu, cheltuiesc niște bani pentru asta. Nu înțelegeți? Din politețe treceți mai departe!

cornel1970 apreciază asta.
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Gabi daca tu crezi ca pe noi ne intereseaza asta si "ti-ai gasit locul de joaca" vezi ca te inseli, asta referitor la ce ai scris aici:
    Asta nu inseamna ca trebuie sa citim toate elucubratiile = din DEX = ELUCUBRÁȚIE, elucubrații, s. f. Combinație haotică de idei / elemente absurde, închipuire fantastică, vorbărie deșartă, aberație

si emanatiile din putul gandirii tale.

Tu esti unul din trolii astia care apar asa meteoric pe interval si ne invata pe noi astia nestiutori si neinitiati din nemarginirea complexitatii cunostintelor tale. Multumim dar nu ne intereseaza. Pricepi asta ? daca nu, nu e nici o problema, o sa te prinzi mai tarziu

Deci procedam ca la armata (pentru cei care nu stiu, toti platesc pentru unul singur) deoarece vad ca nu intelegeti.
    Topicul asta se inchide. Daca se mai redeschide o sa vedem mai tarziu.

mirceacml și kojak13 apreciază asta.
  8. MDU

MDU Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 quattro, 2.0 TDI CGLC, 2014
    Salut,
    Concentratia de ulei 2T ar trebui sa difere in motorina de iarna, sau la fel ca penttu motorina de vara ? Ma gandesc ca din cauza aditivilor cele 2 tipuri de motorina au consistente diferite.

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu difera concentratia mai bine zis cantitatea iarna sau vara si am mai mentionat asta in topicul asta. Bafta.

cornel1970 apreciază asta.
  10. Tirpitz

Tirpitz 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 b8 Avant 2.0 TDI csua. An.2015 WAUZZZ8K5FA129052
    Salut,
    Se poate folosi ulei 2T și la motoare cu Adblue ?

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ca ai AdBlue sau nu, nu conteaza.
    Lichidul AdBlue este injectat in noxe si creeaza o reactie chimica din care rezulta nitrogen si vapori de apa, acestea fiind elemente chimice de origine naturala.
    Practic, transforma noxele nocive in unele “environmental friendly”.

Dar, indiferent de ce brand alegi, iti garantez ca motorul tau va fi mai “murdar” intern.
    De ce ? Pentru ca se genereaza depuneri in urma arderii uleiului 2T.
    Daca nu ma crezi, nu incerc sa te conving. Dar, du-te la orice service sa iti inspecteze camera de ardere cu un endoscop inainte de a folosi ulei 2T si mai verifica inca o data dupa 15-20.000km.
    Eu unul am facut-o si nu ma poate convinge nimeni cu nici o fisa tehnica, ca nu e adevarat.
    Intr-adevar, poate influenteaza si marca uleiului folosit, eu am pus Liqui Moly 1052 (era cel mai la indemana, il gaseam pe Amazon).

12. Tirpitz

Tirpitz 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 b8 Avant 2.0 TDI csua. An.2015 WAUZZZ8K5FA129052
    Mulțumesc pentru răspunsul testat. Puțini fac ca tine. Poate folosesc un aditiv LM pentru motorină,în loc de 2T

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    La vremea aceea aveam EGR si DPF, prin urmare ma interesau reziduurile/gazele, deoarece puteau afecta aceste 2 componente (care nu sunt deloc ieftine, fie ele chiar si AM).

Citeste topicul dedicat aditivilor si alege unul in baza necesitatilor (curatare sau lubrifiere), deoarece din punctul meu de vedere un aditiv care sa faca ambele e cam frectie la picior de lemn.

Tirpitz apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta