1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ulei 2T in motorina pentru lubrifierea injectoarelor - recomandat sau nu ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Kira, 21 Oct 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi

@maybogdan82 nu stiu cine este maestru in copy/paste, dar ai pus pe forum niste discutii copiate de pe alte forumuri, si iti aduc aminte ca informatiile date de tine, se regasesc atat pe forumul reno cat si pe volo si softpedia...asta la o simpla cautare cu Google.

Unu la mana ai incalcat regulamentul unde scrie clar "- Daca se citeaza o sursa, precizeaza adresa." lucru pe care nu l-ai facut.
    Si doi, fara a testa ceva dai niste informatii care sunt destul de sensibile, chiar daca acest forum este liber pentru discutii asta nu inseamna ca putem abera orice prostie, asta ca si regula generala si bun simt.

Dupa ce testezi ce ai scris mai sus, te asteptam cu opinii clare. si asta dupa 50.000 de km de motorina combinata. Intrebarea la care ai putea sa raspunzi de ce producatorii nu recomanda aditivii sau de ce nu se pun direct in motorina daca tot e mai bine?
    Raspunsurile le poti copia de pe celelalta forumuri :)

Scuze de offtopic, dar hai sa pastram respectul fata de ceilalti colegi de forum.

va multumesc

2. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    motorina euro5

Se poate pune problema si asa :
    La ce sistem de injectie, motorina are rolul si de lubrifiant ? La pompa-diuza, la rampa comuna, pompa de injectie liniara, pompa de injectie rotativa ?
    Dupa cate cunosc, doar la pompa de injectie liniara si cea rotativa, sisteme care echipeaza motoare cu non-euro, 2 si 3 maxim.
    Eu zic sa discutam la obiect si cu argumente logice, nu pareri de genul " 50 mii km. fara probleme". Sunt o gramada de PD si CR cu sute de mii de km. facuti cu motorina E5 si functioneaza perfect.

3. El Greco

El Greco Bronze Member

Locație:
    Undeva in Moldova...
    Masina:
    Din gama VW !
    Uite asta nu-mi place mie sa citesc pe forum...dispute intre membri!
    Cred ca fiecare poate sa-si dea cu parerea atata timp cat se mentine un limbaj civilizat si se discuta in cunostinta de cauza!
    Asa cum am spus si mai sus,uleiul 2T adaugat in motorina nu face altceva decat sa imbunatateasca lubrifierea anumitor ansamble,dar asta nu inseamna ca motorina este atat de uscata incat este obligatorie folosirea acestui ulei!
    Deci,cine crede de cuviinta ca folosirea acestui ulei il ajuta cu ceva,este liber sa se informeze mai detaliat ,dupa care sa foloseasca sau nu ,dar daca foloseste ulei 2T in motorina o face pe riscul lui!
    Acesta nu este un aditiv de genul " mareste cuplul motor,creste puterea,face economie de carburant,etc.".
    Nu va mai contraziceti ca nu foloseste nimanui,fiecare stie ce are de facut la masina sa!
    O zi buna!

4. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Test babesc... :)
    Astazi am alimentat si din greseala a curs un pic de motorina pe langa "orificiu". Am luat cu un deget de vreo doua ori si am "frecat-o" intre degete. Deja fara sa-i fac asta, simteam pe piele ca e o substanta...uleioasa. La final, am turnat un "pish" scurt pe mana, de-a dreptul. Aceeasi senzatie unsuroasa, dar, s-a evaporat..., destul de rapid, lasandu-mi mana uscata...
    Oricum, nu o percep pe piele ca pe benzina.
    Eu cred ca totusi motorina are ceva "uleios" in ea. Inca. Ca o fi mai putin, se prea poate, dar si motoarele mai noi, eu zic ca tin pasul cu ce sunt alimentate.
    Departamentele de proiectare nu stau degeaba si stiu si tendinta pietei sau a viitoarelor norme de poluare. Ca a facut si Bosch un test, foarte bine, dar in proiectarea motoarelor si a masinilor, constructorii, mai ca poti spune ca se folosesc de servicii secrete. Stiu cum va fi lumea auto peste 20 de ani....si poate chiar mai mult.
    Sa proiecteze un motor caruia sa-i moara pompa de injectie dupa 10 ani, doar din cauza ... motorinei,...chiar ar fi niste idioti.
    Cred ca solutia de mai sus, asa cum a spus un coleg, e buna pentru un motor de o anumita generatie. Pentru astea cu jdemii de filtre, mai bine nu. Rezista destul si fara...
    Bineinteles ca e doar parerea mea.

Interesanta discutia despre tipurile de pompe de injectie, ungerea lor prin principul functionarii, etc., asa cum a inceput Teko.

Ultima editare: 20 Feb 2011
  5. Old School

Old School 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi '80 Tdi
    Super tare ...eu folosesc de un an ulei 2T in motorina si motorul merge mai bine nu s-a-nfundat nici un catalizator, pana acum. Poate ca masina fiind veche prinde bine:). Am vazut ca si prin Germania se foloseste, ce-i drept la motoarele mai vechi asa ca al meu;).Concentratia pe care o folosesc 200ml ulei 2T la un plin motorina si nu de fiecare data cand fac plinul. Motorul la care folosesc aceasta combinatie este euro 2, 1.9TDI. Motivul este acela de a avea o ungere mai buna a angrenajelor din pompa de injectie.

6. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Foarte interesanta discutia.
    Sincer cred ca cu cateva sute de grame de ulei chiar nu ai ce sa strici.
    Si eu plang sincer dupa motorina euro3 si ma tot gandem ca in ritmul asta motorina va ajunge aproape la aceeasi fluiditate cu cea a benzinei.
    Sincer ma gandesc serios la acest aspect al adaugarii unei cantitati de ulei pentru amestec (2T - de ardere). Nu vad ce ar putea dauna atat timp cat este un ulei recomandat pentru amestec cu carburant.

Suna foarte tentant si chiar asa incerca dar nu stiu sigur care ar fi cantitatea recomandata de ulei la sa zicem 10 litri de motorina.

LE:
    To all interested:
    due to the pollution control measures of the EC diesel-oil is nearly sulphur free and contains up to 5% of bio-diesel. Sulphur has the property to grease the high pressure injection pump and the injectors. Without sulphur, the reduced greasing property of the new diesel has already shown negativ impacts on the long-term stability of the injectors and the high pressure pump. The pump manufacturers have tried to react by lining the moving parts of the pumps with teflon or other suitable material. However, the long term stability is still not achieved as with the old (sulphor contained) diesel.
    The engine-research centre of a well known German car manufacurer has conducted some long term tests of diesel additives to find out whether any one of them will have an impact on the long term reliability of the diesel engine components. This introduction to explain were my information comes from.
    The results of this research: any diesel additive of any manufacturer presently on the market is not worth the money!
    BUT: 2-stroke oil, which we use in our motor saws, lawn mower or in 2-stroke motor engines has shown to have an extreme positive impact on diesel engines, if such 2-stroke oil is added to the diesel in a homoeophatic dosis of 1:200. In practical terms: 0,300 litre of 2-stroke oil into the 70l diesel tank. The 2-stroke oil will be absorbed by the diesel (emulsion) and grease every moving part of the high pressure pump and the injectors.
    Besides this, the 2-stroke oil will keep the diesel engine clean, as it burnes cleaner as the diesel itself.
    In other words, the 2-stroke oil has a much lower ash-content as diesel, when burned. This proven fact delays the DPF (diesel particulate (soot) filter) to clogg, and the "burn free" process of the DPF will be much less.
    One more information: in Germany we have to present our cars every 2 years to the TUV -Technical Supervision Organisation - who will check, amongs others, the pollution of petrol and diesel engines.
    The measured cloud-factor of a diesel engine without use of 2-stroke oil has been 0,95.
    The same factor with the use of 2-stroke oil has been 0,47 - reduction of nearly half of the soot particles.
    Besides this, the use of 2-stroke oil in the diesel will increase the milage by 3-5%

sursa: http://www.freel2.com/forum/topic878.html

Ultima editare: 28 Mar 2011
  7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Mihai,eu zic sa nu te manance sa pui ulei in motorina la pd;la non pd e alta poveste.

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Momentan sunt in cercetari sa zicem. Pana acum eu nu cred sa dauneze. Ce ar putea sa dauneze unui injector PD? Il unge si pe asta. Cantitatea ar fi uneva la 250-300 grame la un plin de 60- 70l. Nu mi se pare chiar asa mult.
    In fond masinile astea pot merge si cu biodiesel...

Cercetez, cercetez...

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ce am gasit pana acum:

Intrebare:
    Hallo Yamaha Fan
    I was impressed by the idea of adding 2T oil into diesel fuel.
    I did add the precise portion in my Octavia II 2.0 TDI-PD with DPF and there was noticable niose reduction on cold start.
    There is a side effect though....There is additional noise and vibrations at engine shut down, which was not present before.
    Does that formula work on TDI-PD engines or not?
    I am waiting for my FL 2 in February and intended to apply the formula to it....though there is a hesitation after trying it to my recent engine....
    Please give advice!

Raspuns:
    if you use 2-T oil on older diesel engines it will remove the soot-deposits in the engine (valves, injectors, turbo blades) due to the cleaning effect of 2-T oil. This will lead to vibration and some more noise for a few days until the soot deposits are removed. This confirms the capabilities of 2-T oil, and once your soot deposits are flushed away your engine will run noticably better.
    However, if your engine has mechanical defects which are "hidden" by the soot deposit, than you should consult your trusted workshop.
    2-T oil can safely be used on "pumpe duese" diesel engines too, but as I said, such pdi-engines should not be too old or with too large milage.
    On new and modern diesel engines, particularely our TD4, the 2-T oil will work fine with amazing results.

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cate prostii in raspunsul ala:auzi,cica curata valvele si lamelele turbinei:laugh:
    Ai grija sa nu ti se "curate" injectoarele de tot :);sa nu zici ca nu ti-am zis.

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cornel multumesc pentru grija, momentam sunt in zona de cercetare si nici de cum testare :)

Astazi, aprope toata ziua am citit diverse forumuri si pareri legate de acesta practica. Ba chiar am citit un topic de 40 de pagini din scoarta in scoarta.

Sincer sa va spun nu am o concluzie clara intrucat nici una din informatii (pro sau contra) nu a fost argumentata cu date tehnice clare si certe.
    De regula caut explicatii verificabile si nu doar pareri personale. Din acet motiv nu voi lua o decizie in acest sens.

Curozitatea ma face acum sa va intreb si pe voi, care este motivul tehnic pentru care un injector PD nu suporta acet mix?

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu zic sa nu-ti mai pierzi vreme cercetand astfel de tampenii,ci mai bine documenteaza-te principiile functionarii motorului pd.Sa nu dea drak` sa o iei ca o ofensa,ca nu e nici cea mai mica urma de malitiozitate :)

Buun,revenind la aberatiile alea:
    -cica curata lamelele elicei turbinei :);turbina are rolul de a aduce fortat aerul in admisie(si de aici in motor) cu partea rece si de a evacua gazele rezultate in urma combustiei pe evacuare pe partea calda.Deci cum drak,uleiul pus in motorina curata turbina?Sa inteleg ca uleiul ala transformat in gaze are proprietati de curatare :)?

-valvele au rolul de a permite aerului sa intre in admisie;cum drak uleiul ala poate sa curete aceste valve :)?

-injectorul pd prin natura lui constructiva este unul f sensibil la combustibil in comparatie cu unul non pd;cand gasesc o documentatie despre principiul functionarii acestuia,am sa-l pun aici.

13. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Poate la masinile vechi ar fii o idee dar la astea mai noi nu cred ca ar fii indicat. Eu personal nu as face asa ceva. Hai sa bagam si un pic de antigel sa nu inghete siun pic de lichid de frana...:p:)

14. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    am eu o documentatie completa despre PD dar e un pdf prea mare pentru forum
    daca vrei iti trimit pe mail ;)

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Asa.
    Pai de unde sa incep?

Cornel, principiile de functionare ale motorului PD le cunosc intr-o mare masura, intrucat si acest lucru a avut la un moment dat statusul de "cercetare". Am si o documentatie legata de acet lucru si chiar cu elementele noi aduse la motarele PD. Este la serviciu, am sa o postez daca este necesar.
    Legat de intrebarea: Cum are acel ulei proprietarti de curatare, in acele topicuri se vehiculeaza cum ca uleiul 2T ajuta motorina sa aiba o ardere mai completa si de aici reziduuri mai putine. Acel ulei ca si cele pentru 4T trebuie sa aiba si proprietati antispumante, detergente, de ungere, temperaturi de lucru destul de mari samd. Intrebarea la care nu am gasit raspuns este: Pana la ce presiune uleiul ramane stabil?
    Este cunoascut ca un ulei 2T arde in totalitate si cum normele progresesaza implicit si acest ulei trebuie sa le respecte - sa acorde o protectie foarte buna si sa scoata fum cat mai putin. Deci reziduuri mai putine => depuneri mai putine. Repet este teoria vehiculata in aceste discutii.

Legat de suparare, nu cred ca am de ce, doar ca eu am intrebat cat se poate de serios care parte a injectorului este afectata, sau in ce mod acest ulei afecteaza injectorul? Ma asteptam la o expune documentata.

Acum sper sa nu se supere nici Titus cand spun ca nu sunt interesat sa aflu simple raspunsuri gen: Nu e bine sau Este bine. Oricare din aceste raspunsuri ma gandesc ca pot fi argumentate tehnic. Doar in acest caz le pot lua ca o discutie constructiva.

Nimeni nu s-a nascut invatat asa ca nici eu nu am pretentia de a ma considera unul dintre cei stiutori. Din acest punct de vedere am si intrebat.

Sper doar ca nu am deranjat si astept cu interes o discutie deschisa cu cei interesati de aceasta tema.

PS: Pentru cei interesati puteti citi cateva pareri, unele argumentate alte nu, aici: http://www.freel2.com/forum/topic878.html

16. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Mihai,deloc nu vrei sa asculti:tocmai demolasem anterior unele dintre tampeniile citate si tu nu,ca nu-i asa :)
    Ce cifra cetanica are uleiul ala de zici ca are o ardere mai buna?Rezultanta din asta e,ca acel ulei are o cifra cetanica mai mare decat a motorinei de ajuta la o ardere mai completa.Chiar asa sa fie :)?Cea mai buna motorina de pe piata la ora actuala,are cifra cetanica de max 55,ce cifra cetanica poate sa aiba acel ulei,ca la 300ml ulei+60l motorina sa dea o combustie mai buna?:)
    Eu sunt un consumator de forumuri straine si aberatii am vazut peste tot,indiferent ca-s americani,englezi sau chinezi :);pe link-ul atasat de tine nici nu-mi pierd vremea sa ma uit,citatele preluate de tine zic totul.
    In fine,fa ce vrei,dar sa nu zici ca nu ti-am zis.

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Am dat explicatia conform celor citite pe acel forum, astea sunt argumentele lor. Nu sunt argumentele mele.;)

Repet, sunt curios sa aflu pareri argumentate. Pana nu voi fi 100% sigur nu voi pune un astfel de ulei in masina oricum.

18. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Uleiul de 2 timpi, chiar de cea mai buna calitate, in nici un caz nu ajuta la o mai buna ardere a motorinei> Ex, la motoarele in doi timpi unde vine in amestec cu benzina, aceasta arde iar uleiul lubrifiaza cilindrul si segmentii, deci cu atat mai putin arde si curata la diesel! Se folosea intr-adevar la motoarele mai vechi si la camioane in amestec cu motorina,(injectoare clasice si pompe rotative) dar am mari rezerve privind injectoarele Pd, care sunt foarte sensibile si tinand cont de preturile acestora va sfatuiesc sa nu faceti experiente pe masinile proprii! Cat despre curatarea depunerilor de calamina se pot folosi aditivi speciali, iar turbina se poate si EGr-ul se poate curata mecanic, o revizie periodica fiind mai mult decat benefica!

19. Old School

Old School 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi '80 Tdi
    Atentie!!!

Mai oameni buni...eu il folosesc la un Audi 80 din 1993 Tdi cu pompa normala mecanica si nu il recomand la cei care au masini mai noi PD la care nici nu este nevoie. Motivul pentru care folosesc acest ulei: motorina din ziua de astazi este euro 5 si este mai putin uleioasa, decat cea euro 2 sau 3. Cunosc pe cineva care are un Mercedes-Cobra(w123) si cateodata pune si ulei in rezervor, asta nu inseamna ca si voi trebuie sa incercati asa ceva. Eu folosesc acesta metoda pentru a face motorina un pic mai uleioasa ajutand in acest fel la ungerea pompei de injectie care este mecanica, si nu pentru a curata injectoarele sau alte parti componente citite mai sus. Atentie deci la ce tip de motoare folositi acest subterfugiu.:arco:

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Adaugare ulei 2T in motorina

Din cauza motorinei foarte aditivata si foarte uscata pentru injectoare, se pare ca o completare/aditivare cu ulei 2T mineral sau sintetic in amestec cu motorina este un lucru benefic cu toate ca in mesajele mele anterioare din acest topic am sustinut altceva. ;)

Aveti si un tabel de valori pentru proportia diluari fata de motorina ca sa stiti atunci cand veti pune uei 2T in rezervor.

10 L motorina = 40 ml 2T

20 L motorina = 80 ml 2T

30 L motorina = 120 ml 2T

40 L motorina = 160 ml 2T

50 L motorina = 200 ml 2T

60 L motorina = 240 ml 2T

70 L motorina= 280 ml 2T

250 L motorina = 1000 ml 2T

De regula norma este de 1/250 adica 100 ml ulei la 25 L motorina respectiv 200 ml ulei la 50 L motorina si asa mai departe.

Vio Bravo apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta