1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
  2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    ce te face sa crezi ca daca e made in germany e bun? de aral ce zici? e jalnic

3. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Conteaza foarte mult modul de exploatare a unui motor. Foarte mult conteaza. Nici nu va imaginati. Conteaza si cine produce acel ulei ...ce grafic de aditivi are. Un ulei ...acelasi ulei, la acelasi tip de motor cu aceeasi uzura la doua masini diferite exploatate diferit ...rezultatul e diferit.

4. 70dny

70dny 4th Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a4 B8 2.0 TDI 103kw CJCA 2013
    buna seara. urmaresc de ceva timp acest topic si tot nu ma pot sa aleg ce tip de ulei sa pun in masina. detin un audi a4 cu motor de 2.0 131cp, il folosesc zilnic pentru a merge la serviciu pe distanta de 24 km dus - intors. nu pot sa spun ca circul prin oras mai degraba pe centura orasului si am doar 2 semafoare pe traseu deci este un trafic mai lejer. intrebarea mea este ce tip de ulei sa pun 5w30 sau 5w40 eventual ce marca. de doi ani folosesc liqui moly Synthoil High Tech 5 W-40 cumparat din germania si coincidenta sau nu de atunci mi se aprinde becul de la martorul electronic destul de des. am citit ca are Ash, sulphate 1,2 iar la diagnoza imi spune ca are amestec prea bogat. nu stiu daca asta are legatura cu catalizatorul dar mecanicul suspecteaza ca este o problema la catalizator iar sulful ridicat din ulei ar putea fi o problema. daca ma poate lamuri cineva v-as multumi foarte mult mai ales ca trebuie sa schimb si uleiul. multumesc.

5. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Mie LiquoMoly-ul acela mi-se pare ok, dar parca 2.0 20v consuma ulei, iar asta face si mai problematic continutul de sulf pentru catalizator. Daca mergi normal, poti reduce "safe" sulful pana pe la 0.8. Nu stiu ce sa zic, depinde si cat ulei iti mananca.

6. 70dny

70dny 4th Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    adevarul este ca becul se aprinde dupa un mers mai turat si apoi in relanti se aprinde. consumul de ulei este de 500ml la 1500km. ar trebui sa pun alt ulei cu sulf mai putin?

7. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Da, si nu ar strica sa reduci putin consumul de ulei cu ceva ulei facut pentru asa ceva. Nu stiu care sunt acelea pentru ca motorul meu nu manaca ulei, dar sunt colegi care ziceau ca un ulei se consuma mai putin decat altul. Motul spun in fisa tehnica cum ca uleiurile lor ar fi proiectate si pentru asta. Eu as incerca un x-clean 5w40, dar vezi ce mai zic Jack si altii.

8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    70dny, stai bine la capitolul consum de ulei. Eu folosesc de 3 schimburi Castrol Edge 5w40 si sunt multumit. Sulf 1.2 este mult. La fel este si la Mobil parca, de care eu personal nu am fost multumit. Se consuma repede plus ca era si zgomotos motorul. Sulful ar trebui sa fie sub 0.8 sau 1 % parca.
    Atentie de unde cumperi, daca mergi pe castrol !!!

Ultima editare: 24 Dec 2012
  9. 70dny

70dny 4th Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    urmaresc de mult topicul tau si as merge pe castrol. de luat l-as lua din germania de pe ebay la 38 euro 5 litrii nu stiu daca aici ar fi mai ieftin. totusi tind sa cred ca din cauza uleiului se aprinde becul de la martorul electronik. castrol edge cat are sulful? tu de unde l-ai achizitionat si la ce pret? pe site-ul castrol.ro la motorul asta recomanda edge 5w30 presupun ca si long life care in ro nu este recomandat dar eu parca as incerca. multumesc de raspunsuri :icon_thumright:

10. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    salutare si LA MULTI ANI tuturor...
    Cine imi poate recomanda o formula de ulei buna pt motorul din semnatura
    Ulei MOTUL vreau sa pun de data asta...
    De cand a venit sezonul rece a cam mancat ulei, folosesc Castrol edge sport 0w-40, care tin sa mentionez ca pe sezonul de vara nu am completat deloc si am facut 7000km, de cand s-a racit acum am completat cam 400ml...

11. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    aceasi problema o am si eu cu edge, dar 5w40, cred ca slaba calitate nu duce decat la ideea de ulei contrafacut.
    Jack, intre edge 5w40 si motul 5w40 crezi ca cel din urma ar fi superior in prinvinta consumului, zgomotului motorului si comportament?
    Sunt putin dezamagit de edge, pe care l-am laudat. Se pare ca nu prea l-am nimerit de data asta. Am ajuns ca si la ulei sa fie loterie, mai ales ca e cumparat din magazin nu de la coltul strazii.

Ultima editare: 7 Ian 2013
  12. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    Eu clar vreau sa trec pe Motul, ca uleiul castrol se evapora la rece, sa imi zica cineva care foloseste motul ce formula e mai potrivita, ca am vazut ca sunt tot felu.

13. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu as merge neaparat pe 5w40. Ceva pareri de Liqui Molly? sper ca am scris bine.
    Si eu as trece pe Motul cu toate ca am auzit ca nu prea ar fi bine sa schimbi uleiul cu care a fost obisnuit motorul. In cazul asta as fi la al treilea schimb de edge, dar dupa consumul avut parca nu as mai vrea. Numai cand am avut Mobil 5w40, made in Turkey, am avut acelasi consum. Si acesta era chiar slab rau de tot. Si magnatec 5w40 parca s-a comportat mai bine la frig.

Ultima editare: 7 Ian 2013
  14. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    am gasit ceva de la MOTUL 8100 X-max 5W-30, din cate am citit indeplineste cerintele vw 502.00 - 505.00, a mai folosit cineva acest tip?

15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    jack, o parere despre Q8 5w40, made in Kuweit ? cred ca e 100% original.

16. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    nu se mai fabrica
    x-max actual este 0w40 care nu indeplineste 502 si nici nu se prea gaseste prin romania
    .....x-lite 0w30 ?

17. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    a incercat cineva X-LITE 0w-30???
    din cate am citit in teh specs ar fi OK

Specifically designed for powerful and recent cars, diesel direct injection or gasoline engines and
    catalytic converters.
    Recommended for Audi TT and S3 and all W engines from Volkswagen group.
    Suitable for leaded or unleaded gasoline, Diesel fuels and LPG.

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    chiar nimeni nu a folosit Q8 5w40 sa ne dea o parere. In ceea ce priveste Motul este clara treaba pt mine. Daca ar fi sa aleg Motul as merge pe 5w40. Dar parca imi face cu ochiul Q8 made in Kuweit de care am auzit numai lucruri bune. Astept o parere si de la jack.

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cauta in vwforum. Acolo s-a dezbatut mai pe larg despre uleiul Q8. Au chiar si topic special daca nu ma insel. Bafta.

20. bskmiki 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6, 50TDI, 2019
    Am gasit si pertul la Motul x-lite 5w-30, cam scump pt mine, 299ron 5L
    dar am gasit si o alternativa tot de la MOTUL, x-cess 5w40???
    pareri? a folosit cineva?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta