1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Cumperi un ulei bun, dar nu foarte scump, si completezi cu cat e cazul. La un consum de asta e problema la motor, chiar daca uleiul isi pierde din proprietati la 'x' km si se volatilizeaza mai rapid.

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Enevictor, in nici un caz nu as tine uleiul 15mii km, pe la 7-8 mii eu il schimb

3. enevictor25 Bronze Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2002
    Am dat un exemplu 15mii,tot asa i-l schimb si eu pe la 8-10mii maxim.poate ca ai dreptate motorul sa fie "obosit" ,dar atat timp cat consuma primii 3 mii ca la carte (0,5l/1000km),iar dupa o ia razna consumul tind sa dau vina si pe ulei.

4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    corect, uleiul e de vina pt cele intamplate. Si la mine e la fel, insa sa stii ca cel original isi cam pastreaza mai bine proprietatile comparativ cu altele. Testez acum castrolul si daca nu e ok, revin la uleiul original, chiar daca e mai scump.
    Insa consumul cand o ia razna conteaza enorm si stilul de mers, temperatura de afara...etc

5. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pai daca e doar uleiul de vina, de ce nu il schimbati la 4-5k km cand spuneti ca isi pierde din proprietati? Va mai costa in plus un filtru de ulei. Totusi, cand ai un consum de 5 litri in max. 10k km, nu poti da vina doar pe ulei, dpmdv.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Aici pe acest topic doar mentionam ce uleiuri punem in motoarele noastre fara alte comentarii si motive pentru care facem asta. Pentru consum, pierderi de ulei la motor si alte probleme exista topicuri dedicate. Multumesc de intelegere.

7. cornel1970

cornel1970 4th Gear Member

Locație:
    Lerida-spania / Titu , Dambovita
    Masina:
    Audi Q7, 3.0 Tdi, 2006 resoftat. cod motor BUN.
    ulei motor audi a8 D3

Salutare,
    Am cumparat de curand un ulei Castrol Edge Titanium FST, 0w40 A3/B4, imi da si mie cineva pareri despre acest ulei ? Mentionz ca motorul meu are 300 de mii km, locuisc in Spania
    (nu stiu daca conteaza asta) si de vreo 2.000 km merg pe GPL. Acest ulei este long life ? Masina este un Audi A8 D3, an 2003, 3.7 280 cai.

Ultima editare de un moderator: 29 Iun 2015
  8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    lUleiul cu norma 502 00 / 505 00 nu cred ca este LongLife.

Ultima editare de un moderator: 29 Iun 2015
  9. cornel1970

cornel1970 4th Gear Member

Locație:
    Lerida-spania / Titu , Dambovita
    Masina:
    Audi Q7, 3.0 Tdi, 2006 resoftat. cod motor BUN.
    Multumesc mult, Marius.

Ultima editare: 29 Iun 2015
  10. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Uleiul e LL dar motorul ce are nevoie de un ulei VW 502.00, nu se foloseste in regim LL, ci 15k km e regimul dat de producator.

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    cornel1970 despre interval de service exista topic dedicat in aria tipului tau de masina. Nu scriem despre asta aici. Aici pe acest topic intrebam doar despre ce ulei punem in masina si atat. Multumesc.

Ca sa atasezi poze pe forum foloseste: http://www.clubaudi.ro/how/6777-redimensionare-si-atasare-poze-forum.html

Nu mai scrie mesaje aiurea pentru ca mesajele scrise aiurea si inutil pe forum se vor sterge direct si fara alte explicatii. Acum am facut o concesie si ti-am mutat mesajul.

Ultima editare: 29 Iun 2015
  12. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    In urmatorii... ~300 km preconizez ca o sa mi se aprinda check oil level. Asadar, cu Valvoliny Synpower 5W-40 mi-a consumat cam 1L la 3300 km. Mers 70% urban.
    Vreau sa trec pe altceva, si ii fac schimbul, daca tot urmeaza sa mi se aprinda martorul, ca am facut cam 8000 de la ultimul schimb. M-am uitat peste LM Synthoil High Tech 5W-40, dar am vazut ca are TBN de 8,9 si sulphated ash cam mare, de 1,2. Ori la TFSI-uri am tot citit in mai multe locuri ca e recomandat un mid-saps, cu putin sulf.
    Ce mi-ati mai recomanda, care sa aiba si un index de vascozitate cat de cat mare? LM asta are 171.
    Mersi.

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    pe ultimele 5-7 pagini subiectul asta a fost atins, mai ales pe noile uleiuri. Nu pot spune exact ca nici eu nu le-am prea citit cu atentie, dar se apare ca un coleg de forum, intre timp, "m-a depasit" cu noutatile in materie de uleiuri. Imi place ca tipul chiar le stie si chiar a citit. Bafta si sa ne spui si noua ce decizie ai luat

14. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    S-a mai vorbit despre el, insa nu stiu daca a mai folosit cineva sau nu.. http://www.ulei-sua.com/red-line-ul...emium/red-line-5w40-mid-saps-euro-series.html
    M-ar tenta sa pun din asta, are o fisa tehnica foarte buna. Mi-a mai recomandat cineva acel site (sper sa nu se considere reclama), asa ca o sa incerc sa am incredere in calitatea uleiului...
    Euro-Series presupun ca e pentru motoarele europene, deci automat si pentru ce am eu.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    E un ulei din alt "film" si alta "liga" :) asa cum este Schaeffer oil, Millers Oils, etc. Chiar daca nu au aprobare VW-Audi sunt cu mult peste uleiurile obisnuite folosite in mod uzual chiar si din cele recomandate in ultimele pagini.

16. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am sunat la "la-service", acel service pe care il recomanda multi, si tipul de acolo (Marian cred), mi-a zis ca uleiul asta Redline, dupa 2-3k km se face ca "pipi". Si ca cica e bun doar daca fac o tura pe transfagarasan si o tin spre rosu.
    Si mi-a mai dat el niste explicatii despre nu stiu ce molecule, nu parea unul.. oarecare, care doar vorbeste.
    Nu stiu daca sa aleg acest ulei, care din auzite ar fi super bun, dar putini l-au folosit, sau sa merg pe cele "obisnuite" (m-ar tenta sa incerc si Synthoil High Tech 5W-40 de la LM).

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Eneos Sustina 0w50 (parca are 93 cS la 40 grade), e mid saps si contine mult MoS2 (parerea mea e ca au produse similare cu Bardahl, Millers, etc), pana la iarna e super ok, apoi bagi un 0w40 si gata, dpmdv.

L.E: Un ulei esteric nu se face 'pipi' dupa 3k km, tipul ala, Marian, nu stie ce vorbeste. In general are tendinta de a se ingrosa, dar..........

Ultima editare: 21 Iul 2015
  18. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Eneos-ul ala are TBN-ul mic... 6,<ceva>

19. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pai are TBN-ul de 6 pentru ca nu contine mult ZDDP, e suplinit cu MoS2. Deci cenusa putina, aditivi anti-uzura multi, cu alte cuvinte, perfect.
    Tbn-ul e de 6.7 mai exact si are 95.4 cS la 40 grade, un VI de 199, plus un PP de -47.5 C°.

Ultima editare de un moderator: 22 Iul 2015
  20. enevictor25 Bronze Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2002
    Revin cu informații despre uleiul LM syntoil high-tech 5w40,am depășit 3000 de km cu el,fata de celelalte uleiuri pe care le am folosit (motul specific si motul xcess) motorul este putin mai zgomotos,proprietatile si le păstrează bine pana acum ,ma refer la culoarea lui si la vascozitate.Sunt mulțumit de el,dar consumul de ulei nu mi-a scăzut deloc .(Uleiul nu este o soluție pentru scăderea consumului);)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta