1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Cand am luat masina avea ultima revizie facuta la audi si au pus mesterii castrol care dupa parerea mea e cel mai prost ulei ( cel turcesc ).
    Am pus amsoil 5w-30 european car formula. Diferenta intre un castron de 700 km si amsoil cu care am facut 20 km este foarte mare. De la relanti la sunetul motorului in turatii.

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Si de unde stii care-i ala turcesc ?????? Folosesc castrol de 5 ani fara probleme.

3. RadooMarian 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 C5, 1.8T-AWT, 2001, avant
    am rasfoit cele cateva pagini...din pacate cel mic nu ma lasa sa trec prin toate 61....
    ce imi recomandati ptr 1.8T?

4. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    scrie pe bidon made in eu.

Si se stie ca e vorba de cel turcesc. E diferenta imensa intre castrol si amsoil in acelasi motor...

In masina veche foloseam redline care mi-a aratat o diferenta mare fata de restul uleiurilor din comert. In cea veche castrolul facea din diesel tractor in timp ce motul, mobil1 il faceau felina.

5. enevictor25 Bronze Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2002
    Radomarian eu iti recomand sa cumperi motul specific este foarte bun mai ales la turatii mari. Trebuie sa fi atent la norma uleiului sa fie compatibil.Acum depinde de buget cat vrei sa dai,oricum orice ulei este bun daca il schimbi la 8-10 mii de km max.

6. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Ravenol VSI 5w40, Valvoline SynPower 5w40, Liqui Moly Synthoil 5w40, Eneos Sustina 5w40, Mobil1 0w40, Fuchs Titan SuperSyn Longlife 5w40, Shell Helix Ultra 0w40 sau 5w40, Ravenol VollSynth Turbo VST 5w40, Divinol Syntholight 0W40, Repsol Elite Cosmos 0W40, Yacco VX 1000 FAP 5W40, Petronas Syntium 0w40 (Acea A3), Eneos Sustina 0w50, Rowe Hightec Synth RS 0W-40, sa mai continui? ;)

In functie de cat de gurmanda e, alegi un 0w40 sau 5w40, schimbat la 5k km urban, 7k km mixt, 10k km extra urban, filtre de calitate, si aia e. Bafta.

Fara suparare. De ce sa dau 60 de lei 1 litru de hidrocarat neiesit din comun, cand la banii astia cumpar un ulei de calitate si fac schimbul de 2 ori si uzura motorului va fi mai mica. Produsele Amsoil Europene nu sunt de aceiasi calitate ca si cele pentru SUA.

Ultima editare: 30 Iul 2015
  7. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Eu l-am luat la oferta la 50 lei/ l. Eu stiu ca uleiurile amsoil sunt foarte bune dpdv al protectiei. Eu stiu ca nici nu exista ulei pur clasa 4 in comert ci ameste de clasa 3 cu 4.

Uleiurile PAO din cate stiu eu nu ofera solubilitate in raport cu aditivii deci pur pao nu cred ca exista.

Ce ulei PAO mai gasim in comert ? Si la ce uleirui te referi cand spui ca sunt mai bune ?

Urmatorul schimb va fi cu redline 5w-30 euro.

Ultima editare: 2 Aug 2015
  8. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Sunt uleiuri cu concentratie PAO destul de mare! Ex. Petronas Synthium 0w30 sau 0w40 la 30 RON 1 litru! Un ex de 100% PAO e Castrol Edge 0w40, deci exista, stii gresit. Mai e Mobil1 0w30 MB 229.52 care are PAO vreo 40-50% (nu mai stiu excat). Mai e Eneos 5w40 si variante mai sunt.

Fiecare e liber sa foloseasca ce doreste dar de ce sa dau 50-60 lei pe Amsoil, cand la 30-40 lei am variante foarte bune si fac schimbul la jumate si nu se compara protecta oferita motorului. Bafta.

9. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Asta ar insemna sa nu respect norma 504 /507. Pentru ca am nevoie de 5w-30.

Castrol Edge am avut in ea 5w-30 si e diferenta imensa intre amsoil si castrol. Nu stiu cat % PAO are acel castrol dar le ce galagie facea motorul si mai ales cum suna in turatii nu cred ca ofera acelasi nivel de protectie.

Nu ma intelege gresit, eu in afara de redline n-am mai bagat altceva in masinile familiei. Ce ulei cu concentratie PAO mare gasesc pentru 5w-30 ?

Hai sa exprim ce am gandit eu cand am ales amsoil.

Avem cateva uleiuri in comert care respecta norma mea 504 507. Producatorii sunt Mobil 1, Motul, Castrol, Aral ... iar ceva mai strain redline si amsoil. Toti folosesc baza din grupa 3 in care amesteca sau nu PAO.
    Uleiul din grupa 3 hidrocracat este recunoscut ca in contact cu oxigenul formeaza sludge dar totul depinde de tehnologia de fabricare si aditivarea. Uleiul din grupa 4 PAO este recunoscut ca fiind mai bun dar are un mare dezavantaj acela fiind aditivarea problematica. Uleiurile PAO nu se aditiveaza atat de bine ca cele hidrocracate. Un hidrocracat cu aditivare buna poate sa iti ofere o protectie mult mai buna decat un PAO.
    Dar cine are pachet bun de aditivi ? Motul ? Castrol ? Nu.

Amsoil sunt recunoscuti pentru calitatea produselor lor dar mai ales pentru pachetul de aditivi. Nu ai baza de ultima generatie, de top dar ai solubilitate mare in raport cu aditivii si o poti modela dpdv al performantei cum vrei tu prin pachete de aditvi.
    Drept dovada faptul ca uleiurile amsoil si dupa 25k mile in regim de SUA nu fac sludge.

Ce este uleiul hidrocracat si cum se fabrica ? Din petrol brut in urma rafinarii la faza finala este incalzit la o anumita temperatura si supus la o presiune isi schimba starea de agregare in gazos. Temperatura si presiunea sunt stabilite de tehnologia de prelucrare pe care o foloseste fiecare producator de ulei. In faza de gaz are loc taierea, separarea moleculara. Aici iar intervine aparatura folosita. Astfel impuritatile sunt eliminate. Pasul urmator este transformarea in lichid, se introduc molecule de H in amestecul gazos. In faza lichida, uleiul nostru prezinta polaritate ( pozitiv ) . Oxigenul este incarcat negativ, este foarte rectiv si in contact cu produsul nostru formeaza acel sludge.
    Introducerea moleculelor de H protejeaza uleiul prin faptul ca este incarcat negativ si interactioneaza cu lantul hidrocarbonat al produsului de prelucrare. Avem aditivare mai departe si asta este in mare procesul.
    In functie de aparatura folosita de fiecare producator, de aditivi si de petrolul folosit, avem ulei din grupa 3 care poate fi total diferit ca si proprietati.

Prefer un produs hidrocracat de calitate, cu baza din gura 3 bine prelucrata decat un alt produs care sa contina PAO dar baza din grupa 3 mai slab calitativa. Aditivarea de mai departe schimba radical proprietatile produslui.

De grupa 5 nu ma leg, uleuiri gen redline scriu istorie in domeniul de lubrifiere. Un ulei 100% esteric are mult mai multe avantaje si spre 0 dezavantaje.

Acum nu vrea sa se inteleaga ca un hidrocracat este mai bun ca un PAO. Never. Dar cum noi nu avem uleirui 100% PAO la degetul mic, adica usor de comandat... Eu personal prefer un hidrocracat de varf cu pachet foarte bun de aditivi decat un hidrocracat mai slab amestecat cu PAO.
    Diferentele de uzura sunt atat de mici intre uleiurile de top, incat ... nu merita foarte mult discutate.

Ultima editare: 3 Aug 2015
  10. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Nu are legautra Amsoil pentru SUA cu cel pentru piata Europeana care e HC banal. Vrei uzura mica (ne raportam la teste oficiale nu povesti, cum ar fi MB OM646), baga Valvoline Xtreme C3 XL 5w30 507.00 la jumate de pret fata de Amsoil! Si degeaba bagi pachetul de aditivi cel mai bun daca baza e mediocra. Trebuie un echilibru! Vrei baze similare PAO, baga Shell 0w30 cu norma 507.00, sau 5w30.

Aceste uleiuri de peste ocean (nu cu mult mai scumpe fata de Castrol, Mobil1, Valvoline, pe Amazon e 11 dolari un quart de RedLine 5w30) sunt prea 'umflate' la noi. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Daca tu folosesti RedLine (pentru ca Amsoil pentru Europa nu are nimic iesit din comun) si schimbi uleiul la 5k km, jos palaria atunci, dar nu prea cred ca o faci.

11. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    vin cu un feedback si eu dupa... ce-i drept, doar 1000 km cu Liqui moly synthoil high-tech 5W-40. Pe joja nivelul e inca la max :) E adevarat ca 700 km i-am mers doar extern. Pana acum ma declar multumit.
    Sa vedem de acum, cand o sa circul mai mult doar in Buc..

12. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    @borsy - ce parere ai de wolf masterlube synflowplus 0w40 pentru 1.8 T a4 b6?

Din ce vad pe fisa arata binisor in opinia mea de nonexpert, merita 110 ron 5 litri?

Am bagat 2 schimburi ESP foruma 5w30 C3, acum am motul specific 504 507 5w30... as trece pe un 0w40 mid saps in dauna low saps c3

Multumesc

13. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Dpmdv, Wolf face uleiuri medii ca si calitate. Nu intodeauna fisa tehnica iti arata si calitatea. De ex. daca are un VI marisor si o baza medie, inseamna ca a bagat mult ameliorator de vascozitate, care se va destructura la un moment dat, dar in functie de calitatea lui se va intampla mai devreme sau mai tarziu. Vrei ceva ok la pret dar si calitativ, Petronas Syntium 7000 Acea C3 0w40. Sau Mobil1 0w40 ESP, dar mai scump. Wolful de mai sus e full saps.

Ultima editare: 11 Sep 2015
  14. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Am inteles, oricum are norma vw 502 pentru benzina care imi e mie necesara si de asemenea nu l-as tine in motor mai mult de 7500 km, asa ca ma gandesc ca rezista baza "medie", sincer sunt atras de pret, de vascozitate 0w40 si faptul ca e full saps ( eu credeam mid) ma gandesc ca face mai mult bine motorului.

As vrea sa schimb c3 low saps 5w30 pentru ca am un consum de 1-1.5L la 6000km si ma gandesc ca 5w30 e destul de "subtire".

deci in conditiile date ar face fata la ce am nevoie ? merita sa fac compromisul sa il bag in motor?

Multumesc

15. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Bineinteles ca il poti folosi daca e full saps. Eu am corectat informatia ca sa nu ramana gresit ideea ca e mid saps.

Nu zic sa nu incerci un schimb si vreau sa par absurd sau alte lucruri, dar un ulei de calitate medie duce 8k km doar extra urban, 5k km mixt, si 6 luni. Dupa 6 luni unii dintre aditivii folositi incep sa se destructureze (asa cum ziceam si mai sus). Deci il poti folosi in condintii asemanatoare, dpmdv.

16. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Referitor la uleiuri vad ca multi pun in motor uleiuri cu norme mai vechi adica 502 00 sau 505 00 si nu 507. Aceiasi dilema o am si eu cu 1.8 T care merge pe 504/507 care e un ulei superior dupa cum spune norma 504/507 si care inglobeaza toate normele anterioare http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php

Totusi toate 504 00/507 00 sunt long life, c3, low saps, si in general 5w30.
    Intrebarea e daca protejeaza sau nu mai bine decat un 5w40 / 0w40 care respecta normele mai vechi gen 502 00, full saps. - tabelul anterior spune ca 504 00/507 00 e "the best" dar totusi practica ce spune ?

Eu inca nu sunt hotarat daca trec la norma mea 502 00 cu un ulei 0w40/5w40.

Ultima editare de un moderator: 30 Sep 2015
  17. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Eu cu ajutorul lui Borsy am ales Mobil1 New Life 0W40 de care sunt super incantat in cei 900 km si aproape o saptamana de cand il am in motor.

Ultima editare de un moderator: 1 Oct 2015
  18. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Personal daca as avea un turbo benzinar, as baga un 0w40 full saps, sau mid saps daca contine si aditivi solizi (mobil1, petronas, eneos 5w40 care e un 0w40), schimbat la 7k km si aia e, asa as proceda eu.

Nu norma si vascozitatea iti protejeaza motorul, ci alte lucruri. Asta nu inseamna ca norma nu e importanta, dar ea in principiu iti arata niste 'indicatori' ai respectivului ulei.

19. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Am trecut de la LM Synthoil Hightech 5W-40 la Eneos Sustina 5W-40, ca prima impresie pot spune ca este mult mai silentioasa la relanti.
    Inca o data, mersi borsy pentru sfaturi.

20. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Ma bucur ca esti multumit de el, e un ulei foarte bun. Drumuri bune.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta