1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Incearca un Ravenol VSI 5w40 sau VST 5w40 (fabricatie incepand cu septembrie 2015 la VST). Nu stiu daca se incadreaza in pret dar...............

Pe site-ul ala rusesc (sau ce o fi) nu sunt valorile actuale. E Porsche A40, Porsche C30 e pentru motoare cu DPF.
    Eneos tot o baza gen GTL folosesc (au un indice natural mare, 140, structura moleculara liniara, etc.) sunt aditivate foarte bine, dar nu pot spune ca sunt sub Shell sau mai bune, cred ca tot pe acolo sunt (la gama Sustina ma refer). Acum tu stii cel mai bine daca sa ramai pe Eneos sau sa incerci Shell.

2. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    0W-40 de la shell oricum nu e GTL :) mi-a zis tipul din cadrul Elgeka (dostribuitori oficiali).
    As merge acum pe shell pentru ca are indicele de vascozitate peste 180, deci mi se pare un ulei stabil la temperaturi ridicate. Si punctul de fierbere sau cum ii zice.. e peste 230 :) valori mai bune decat Eneos-ul

Ultima editare: 15 Mar 2016
  3. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Imi rezerv dreptul sa nu cred. Cand bidonul e marketat ca Pure Plus Technology, nu e altceva in loc de GTL. Apoi e ieftin de produs si pe deasupra foarte performant, imi e greu sa cred ca cei de la Shell folosesc altceva ca baze de ulei in afara de GTL.

4. Ovidiu77

Ovidiu77 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B6 ALT 2.0i multitronic
    Salut,
    Scuze adminului daca aceasta intrebare a mai fost adresata. Vreau sa stiu ce ulei imi recomandati pentru urmatorul schimb de ulei la masina din profil. La precedentul schimb am folosit Castrol Magnatec 5w40 C3 si vreau sa imi spuneti daca pot merge mai departe pe acest tip de ulei sau sa il schimb ? Va multumesc

12595954_1127319940652807_1692325185_n.jpg

5. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    De ce sa nu mearga ? Ai citit Norma VW de pe eticheta ? Cred ca coincide cu ceea ce trebuie sa pui in motor . Care ar fi motivul ca sa-l schimbi ?

6. Ovidiu77

Ovidiu77 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    am inteles ca uleiul Motul ar fi mai indicat decat castrol, vroiam doar o parere daca sa merg in continuare pe castrol sau sa schimb

7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Mergi pe castrol dar nu magnatec ci edge titanium 5w40 fara inscriptia turbo diesel. Eu sunt la al doilea schimb de edge titanium si masina se comporta exemplar fata de magnatec cu care era motorul zgomotos si avea un consum usor mai ridicat. Se spune ca este foarte bun si valvoline synpower 5w40 insa personal nu l-am folosit niciodata. Poti folosi si ulei original audi 5w40 care iarasi este un ulei superbun insa cu 50% mai scump. Despre motul nu stiu ce sa-ti spun am intalnit utilizatori incantati iar unii nu prea. Alegerea iti apartine. Sper ca te-ai lamurit. Neaparat ca uleiul sa fie norma 502 00 / 505 00

8. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Daca ai folosit castrol magnatec nu ai facut alegerea buna , incearca castrol edge 5w-40 sau 5w-30

9. Ovidiu77

Ovidiu77 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    va multumesc , la urmatorul schimb voi merge pe edge titanium , mai am o nelamurire , am gasit un tip , castrol edge titanium "fst" , aveti idee ce semnifica acest "fst" ?

10. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Eu pana acum nu am intalnit niciunul nemultumit de Motul. Dar Magnatec cu siguranta nu. Edge nu am incercat. La mine cu Motul merge mult mai bine decat cu Magnatec.

11. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Deci ultima strigare: Eneos Sustina 5W-40 sau Shell helix HX8 5W-40 / Shell Helix Ultra 5W-40 ? Tinand cont ca vine si vara.
    Toate cele mentionate mi se pare ca au fisele ok. Eneos Sustina ala are TBN de 6, si pentru un mers preponderent urban, cica ar fi bun un TBN de minim 10.

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    zamolxes Inainte era Castrol Edge FST 5w40 iar acum s-a transformat in castrol edge fst titanium, formula imbunatatita cu molecule de titan ce fac ungerea mai buna. Asta ar fi explicatia, cel putin asa stiu eu.
    Cei nemultumiti de Motul sunt cei care au facut trecerea la ulei original audi, doar atunci s-a vazut diferenta intre motul si ceva mai bun. Insa banuiesc ca Motul si Edge Titanium sunt cam la fel, mult mai ok decat Magnatec sau Mobil. Mentionez ca eu am folosit ulei original audi 5w40, foarte bun, insa nu am simtit nici o difetenta intre acesta si edge titanium, doar la pret, plus 50%. Asa ca am revenit la edge titanium, anul acesta ar fi al treilea schimb.

13. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Are TBN de 6 dar e mid ash, plus ca foloseste aditivi fara sulf. Pe de alta parte si Shell sta foarte bine, e grea decizia dar cred ca Eneos e cu o 'sutime' in avantaj datorita aditivarii mai bune, dpmdv. (comparatie strict intre aceste produse). Bafta.

14. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Eneosul pe langa acel MoS2, mai are si alti detergenti/aditivi?

15. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Bineinteles.

16. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Eneos la gama Sustina foloseste aditivi ce minimalizeaza formarea de acid sulfuric in motor cu 70% (acidul sulfuric fiind cel mai puternic agent de coroziune). Ai mai putin acid, TAN-ul rezista mai mult (deci un motor curat). Impreuna cu MoS2, Eneos foloseste si celebrul ZDDP, de altfel cele mai bune rezultate sunt obtinute impreuna ZDDP + MoS2. Pe langa baza echivalenta la GTL, care are un indice natural al vascozitatii de 140, structura moleculara liniara, o baza pura, etc., deci e un lant de elemente favorabile care fac din Sustina 5w40 un ulei extrem de performant.

Bineinteles ca sunt multe uleiuri bune, dar la 5w40 mid ash (desi e mai mult un 0w40) nu are rival,, raportat la performanta-calitate-pret.

Ultima editare: 17 Mar 2016
  17. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    I-am schimbat azi uleiul, evident am pus tot Eneos :) sunt foarte multumit de el, iar motorul e chiar mai silentios decat cu valvoline synpower 5w-40. Iar la cum urca in ture, nu mai zic.. ti-e mai mare dragul cum se aude :)

18. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pai si atunci care era motivul de vroiai sa treci pe Shell?:think:

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    dintre shell helix ultra 5w40, shell helix hx7 5w40, shell helix hx8 5w40 si valvoline syn power 5w40 pt a4 2002 motor 2.0i care ar fi mai indicat ?

20. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    HX8 5w40 sau Ultra 5w40, desi nici cu Valvo nu mi-e rusine.
    Sper sa nu monopolizez discutia.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta