1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6, BPJ, 2.0 TFSI, 2011
    Am vorbit la Autonepos, au pe stoc VST 5W-40 dar scrie pe bidon 2015. Nu mai stiu cine zicea (ori aici, ori printr-un mesaj privat), sa caut sa scrie pe bidon 2016, ca ar fi varianta noua, "imbunatatita".
    Ala de la autonepos a sunat la distribuitorul oficial si a zis ca nu stie nimeni de vreo schimbare in compozitie, sau ceva nou, in varianta 2016, fata de 2015 (si nici nu au pe stoc decat din 2015).
    Care e adevarul pana la urma?

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Si ce daca este fabricat in 2015. Nu este o mancare care se strica. Atat timp cat depozitarea s-a facut in conditii bune/optime (si nu cred ca il tin in spatele curtii in soare sau frig extrem) poti sa il pui linistit in motor.

kojak13 apreciază asta.
  3. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Pai nu e o mancare care se strica, voiam doar sa stiu ce imbunatatiri are cel din 2016 (daca are) si de ce cel care mi-a recomandat, mi-a zis sa ma uit pe bidon sa scrie 2016. Se pare ca difera ceva valori:

http://www.ravenolromania.ro/produse/ravenol-vst-5w-40/
    vs.
    http://www.ravenol.de/en/products/usage/d/Product/show/p/ravenol-vollsynth-turbo-vst-sae-5w-40.html

Difera ceva cifre pe acolo. Cel nou, din 2016, nu se gaseste nicaieri la noi, momentan, ca importatorul oficial zice ca mai are pe stoc din 2015 si nu mai importa din astalalt, ca nu are rost.

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pai si de ce nu il intrebi pe cel care ti-a recomandat lucrul asta ?
    Normal trebuie sa vii si cu un argument cand zici "uita de 2015, cauta sa iei 2016".

kojak13 apreciază asta.
  5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da telefon la Ravenol Romania si ei te vor lamuri exact. Cel mai simplu.

kojak13 apreciază asta.
  6. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am intrebat, asa e, difera anumiti parametri tehnici (vezi link-urile de mai sus). Varianta 2016 e mai buna/stabila, dar deocamdata nu se gaseste la noi, doar pe la sfarsitul anului.

Kspic apreciază asta.
  7. maharu3 5th Gear Member

Locație:
    pucioasa
    Masina:
    audi a6, 2.4, an 2000, cod motor arj
    Eu am cumparat astazi ulei Ravenol 10w40 fabricat la 09.05.16:busted_cop:

8. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Si de unde l-ai cumparat?

9. maharu3 5th Gear Member

Locație:
    pucioasa
    Masina:
    audi a6, 2.4, an 2000, cod motor arj
    De la Raiman Pucioasa.

10. enevictor25 Bronze Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2002
    O părere despre uleiul motul 6100 synergie 10w40 pentru 2.0 ALT?Pana acum am avut LM si motul spefic/xcess 5w40/30si m-am hotărât sa trec pe 10w40 din cauza consumului de ulei (0,500/0,700-1000km problema motoarelor ALT ).Este buna alegerea sau sa trec înapoi pe 5w40?

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Consumul de ulei se rezolva reparand motorul adica stopand pierderea de ulei nu schimband vascozitatea uleiului.
    Ceea ce faci tu este "o frectie cu Diana (era un fel de carmol :)) la picior de lemn" :)
    Ti-am mai spus sa citesti topicul dedicat tipului tau de motor pentru ca acolo ai rezolvarea consumului de ulei adica repari motorul nu il omori mai rau cu "mizeria aia de ulei" bun la tractoare si alte utilaje agricole de acum "100 ani toamna" pentru ca utilajele astea mai noi merg cu ulei superperformant.

O zi buna

kojak13 apreciază asta.
  12. enevictor25 Bronze Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4,2.0i,2002
    Cristi fără supărare ,dar inseamna ca toti cu Alt avem motoarele praf ca la toti consuma asa 0,500 la 1000 km (nu mai zic de fsi 1l la 1000)si inca ceva am citit msg lui Marius ,dar unde scrie ca nu merge 10w40 ca toti se iau unul dupa altul.In carte in afara de norma nu zice nimic legat de ulei si totuși au 14 ani motoarele astea ti se par noi:))?Merg pe 10w40 pana la iarna.Imi place sa ma conving singur daia am si pus 10w40,daca nu-mi place cum se comporta fac schimbul din nou.

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu am spus ca aveti motoare praf si ai inteles tu asta gresit. Si motorul meu consuma uneori 1.5 litri de ulei in 10.000 km si este un motor foarte ok si bine intretinut.
    Eu nu stiu de ce va stresati cu acest consum. Daca un motor consuma ulei si acest consum este asumat de producator care este problema pana la urma ? Ti-am spus, ca sa reduci consumul nu pui uleiul ala pentru ca tot asa o sa consume. Tu asta nu ai inteles. Poti sa pui si pe mama / tata uleiului ca tot o sa consume. In fine procedati cum credeti voi de cuviinta. Pana la urma nu stiu de ce mai cereti sfaturi daca tot cum credeti voi procedati. Incheiem aici polemica pentru ca nu este locul si topicul dedicat. Tot ce s-a spus despre uleiul la tipul tau de motor si despre motorul tau este detaliat. Unii au scapat de acest consum reparand acea greseala facuta de producator.

coco_catalin, Kspic și kojak13 apreciază asta.
  14. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Ma gandeam sa fac un engine flush, tinand cont ca am trecut de 180k, si din cand in cand sa ii mai fac si o curatare. Dar, nu folosind solutii din alea care le versi in ulei, si alte tratamente. Ma gandeam ca inainte de schimbul de ulei propriu-zis (care urmeaza curand), sa ii mai fac un alt "schimb"(+filtru), cu care sa merg calumea vreo 500km, apoi il dau jos si bag uleiul "final" (+ alt filtru). Ce ulei ar fi mai bun pentru o curatare, tinand cont ca acum am Eneos Sustina? Normal tot mai ramane ceva ulei dupa ce ii dau drumu la asta, pentru flush ar trebui sa bag tot 5W-40? Uleiul final pe care il pun va fi Ravenol VST 5w-40.
    Mersi

15. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Nu ai nevoie de nicio curatare, uleiul care trebuie schimbat a adunat in el mizeria.

kojak13 și Kspic apreciază asta.
  16. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Da, insa de fiecare data cand il schimb (si fac schimbul la 6-7 mii km), uleiul e cam negru. Ma gandeam la o curatare suplimentara (rau nu are ce sa-i faca).

17. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Da, e normal sa fie negru, a curatat motorul de aia il schimbi. Lasi sa se scurga bine si totul e ok.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu ai ce curatare suplimentara sa-i faci. Este foarte bine ca se inegreste asta insemana ca acel ulei isi face serviciul.

kojak13 apreciază asta.
  19. Skywalker

Skywalker Silver Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Renault Grand Scenic 1.9dCi
    Sa aveti in vedere ca benzinarul fie turbo sau aspirat NU inegreste uleiul asa de tare ca la un motor diesel. Daca scoti ulei negru taciune dintr-un benzinar atunci 100% acel motor are probleme.

kojak13 apreciază asta.
  20. Roger25

Roger25 Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Pai nu il scot negru taciune, dar e cam inchis la culoare. Bine, daca pun pe deget o picatura, nu e negru negru, e maro spre negru, dar inchis la culoare.
    Bun, si ce ar putea sa-l inchida asa la culoare?
    E drept ca nu am curatat nici admisia niciodata, o fi avand calamina destula

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta