1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motoare cu benzina la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de a6benzin, 4 Sep 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu, gresesti cu cei din site-ul mentionat de mine. Aduc ulei exclusiv din USA. Inclusiv Castrol care este la ei pe site este cu totul alt ulei decat se vinde in Europa. Oricum doresti sa procedezi alegerea iti apartine. Multa bafta.

2. sly23mj

sly23mj Junior Member

Locație:
    arad
    Masina:
    a4, 1.8t, 2001
    @DixonGsm - si eu am avut Mobil 1 5w30 ESP Formula pe 1.8 T (cu cod motor AVJ) si pot sa zic ca era cat de cat ok (nu bateau tachetii), dar parca ii lipsea ceva.
    De vreo 2 saptamani l-am dat jos (dupa vreo 7 mii km) si am pus Castrol Edge 5w30 cu norma 504 00/ 507 00, norma care am inteles (dintr-un comment al lui Jack Bristow) ca depaseste 502 00/ 505 00 (aceasta fiind norma recomandata pt 1.8T).
    Si sunt foarte multumit de Castrol, motorul merge foarte bine si este mult mult mult mai silentios decat atunci cand mergea cu Mobil 1. Mi se pare si ca trage mult mai bine, dar sper sa nu fie doar efectul placebo :)

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    asa este si eu am simtit trecerea de la mobil super 3000 5w40 la castrol magnatec 5w40. Apoi am mai simtit inca o data trecerea de la castrol magnatec 5w40 la castrol edge 5w40. Deci, toate erau 5w40, iar ultimul din lista ramane superior celorlalte

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am schimbat uleiul,filtrul plus axul in care intra filtrul;ce este interesant
    cand cumpar uleiul de la promotii 5+2 (Castrol Magnatec)uleiul este mai de proasta calitate bate motorul dupa 5-6 mii.

Cand il cumpar doar bidonul simplu este ok tine 10-12 mii de km sa fie si o chestie de termen de valabilitate,se degradeaza uleiul ma gandesc ...nu stiu ;)

5. Panzerjager 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1999
    M-am decis sa schimb uleiul la un audi a4 motor 1.6 benzina, cod AHL
    Vreau sa iau Motul...sa iau
    MOTUL Turbo Diesel 5W-40 VW 505.01 (Aprobari si Specificatii: ACEA : A3/B3, APROBAT VW 505 01, VW 500.00 / 505.00)
    sau
    MOTUL 8100 Xcess 5W-40 ( VW 502.00/505.00 )
    Banuiesc ca benzina avand eu, merge clar X-cess. Am nevoie doar de o confirmare. Multumiri ! ;)

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    daca ai benzina cum vad eu de 1.6, nu stiu de ce mai intrebi de turbo diesel, cel cu norma 502 00 / 505 00 este pt motorul tau, 5w40

7. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Panzerjager. Motorul tau are aceleasi specificatii ca la mine. Te sfatuiesc sa iei X-cess

8. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Buna ziua,
    Urmeaza sa fac revizia imi spuneti si mie un ulei bun ca tot vine iarna acum sa profitam de ocazie sa facem treaba ca la carte.Acum am castrol 5X30 full sintetic ce imi recomandati?O zi buna.

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    eu zic ca e ok, la 1.8T am vazut ca e chiar bun castrol magnatec 5w40, mai ales daca ai posibilitatea sa-l cumperi de dincolo, poate acolo nu e chiar atat de des contrafacut. Eu folosesc 5w40 castrol edge, sunt la al doilea schimb. La primul schimb cand am trecut de la magnatec 5w40 la edge 5w40 chiar am simtit o imbunatatire in ceea ce priveste sunetul motorului si consumul acestuia. Insa la al doilea schimb se pare ca nu prea e ok, se consuma mai repede plus ca sunetul e ca atunci cand uleiul are multi km si trebuie schimbat cu toate ca nu am facut decat vreo 3000 km. Probabil nu e chiar original.
    In concluzie eu recomand 5w40, magnatec sau edge, dar nu-l cumpara din tara.
    Si ce e important respecta norma motorului, nu baga alte porcarii dupa auzite ca ar fi bun.

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Vedeti ca are si un termen de valabilitate uleiul asta ,la promotii 5+2 Castrol Magnatec este mai prost decat cel care nu este la promotii,discut de uleiul original.
    Explicatia nu o stiu insa probat de mine de 3-4 ori .

11. Panzerjager 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1999
    Azi am luat Motul X-cess 5w-40 X-cess 4 litri + filtru Mahle , m-a costat fix 196 Ron.
    Astept ziua de maine sa le schimb ! :D

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    explicatia e simpla, se apropie de termenul de expirare, de 4 ani de la data fabricatiei. De aceea il baga la promotii.

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @annabudala. Uleiul pe care il folosesti este bun daca mergi mai mult cu motorul rece pe distante scurte in oras (ex..3-4 km apoi trebuie sa-l presti pana seara). Daca folosesti masina mai mult pe distante lungi , te sfatuiesc sa-i pui 5W40.

14. doryan23

doryan23 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A6 C6 Avant 2.0 CAHA 2009
    Salut.eu la motorul meu pana acum am bagat numai castrol slx 5x40 acum aam inteles ca nu se mai fabrica,care este echivalentul acestuia. Multumesc

15. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Cu specificatii asemanatoare ale SLX-ului nu mai gasesti la Castrol. Cand nu am mai gasit castrol, am pus Motul X-cess 5W40

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    doryan 23, inlocuitorul lui castrol slx 5w40 este castrol edge 5w40, bineinteles cu aceasi norma. SLX-ul care se mai produce este doar cel 5w30 long life III.
    Mergi cu incredere pe Edge dar atentie de unde il achizitionezi, ideal ar fi ca sursa de provenienta sa fie Castrol Romania sau cumpara-l din reprezentanta ca au contract 100% sigur cu Castrol Romania, dar si pretul este mai mare fata de magazine.

17. doryan23

doryan23 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A6 C6 Avant 2.0 CAHA 2009
    Multumesc de raspuns!

18. ursu a3 1.4 TSI 1st Gear Member

Locație:
    Piatra- Neamt
    Masina:
    audi a3 1.4 TSI an 2009
    Am citit tot threadul acesta dar nu am gasit nimic concludent despre uleiul pentru un 1.4 TFSI. Urmeaza sa fac revizia si vreau sa schimb uleiul folosit pentru ca cel pe care mi l-au pus cei de la reprezentanta il mananca pe paine motorul meu. Masina mea are 4 ani, iar in primii 3 ani am folosit Mobil 1 5w 30 ESP formula si nu am avut nicio problema de completare (masina mergea des pe distante lungi). La ultima revizie, dupa ce masina a iesit din garantie, cei de la Audi mi-au schimbat uleiul cu Mobil 5w 40 super 3000. Acum am vreo 12 000 km cu uleiul asta si pana acum mi s-a aprins becul la ulei de 2 ori fiind nevoit sa completez cu 1.4 L de ulei. Mentionez ca de la ultimul schimb de ulei masina a parcurs distante relativ scurte in oras (eu avand un stil mai alert de condus). M-am documentat putin si vroiam sa va cer parerea daca e ok sa ma intorc la 5w 30, mai exact Motul Specific 504 . 00 507. 00.
    Pentru cei care folosesc Motul, magazinele de la noi au uleiul veritabil? Sau sa il cumpar din alta tara?

19. Panzerjager 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1999
    Eu am luat motul 5w40 de pe uleidemotor.com, de fapt sediul lor e chiar in cluj-napoca unde locuiesc si eu, asa ca am fost la sediul lor si l-am ridicat frumos de la depozit.
    Pe bidon scrie ca e facut in franta "Made in France, Auberville". Ma indoiesc ca 5w30 ar fii produs/imbuteliat in alta parte....

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    parerea mea este ca ti-au pus cel mai ordinar ulei, si eu cand am avut Mobil 5w40 super 3000, il consuma exact cum spui tu. E facut in Turcia. Ramai pe ce ai avut inainte daca zici ca era bun si il placea si motorului. Daca ai posibilitatea sa il cumperi din Germania cred ca e mai ok. Daca faci drumuri scurte, oras si mergi mai mult cu motorul rece, ramai la 5w30. Poti incerca si Motul sau Castrol Edge, important e sa respecte norma motorului tau. De ex la Bv reprezentanta avea contract cu Mobil pana acum un an, il laudat de numa numa. Acum au contract cu Castrol si il ridica in slavi ca fiind cel mai bun. Deci cum nimeresti, la momentul respectiv, aia o sa-ti puna in motor. Maine daca fac contract cu cel mai ordinar ulei (putin probabil) din ala o sa recomande.

Ultima editare: 30 Oct 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta