1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Personal nu stiu ce sa zic,;la prima vedere e super, Pao+ Bor + Mos2 dar, de reclama sunt satul, vreau un MSDS in care sa scrie negru pe alb valorile respective, si din pacate lipseste cu desavarsire. Faceau ulei pentru aviatia din America de Nord, pe piata auto au intrat de foarte putin timp.

2. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Zic astia ca e grupa 4 sintetic, ce zici, e bun sau prea bun?

3. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Indraznesc prea mult daca te rog sa imi specifici un produs anume de la fuchs, daca este, mai indicat decat cel cu norma 507.00, in speta TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30? Bineinteles imi doresc sa il folosesc in regim long life in conditiile de mai sus: DPF off.
    Din ce vad eu tot 5w30-ul are HTHS>3.5

Multumiri

4. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Nu cred ca e grupa IV, poate contine ceva PAO, poate, dar cum am spus, nu stiu ce sa zic, am o retinere.

rotitza, de la Fuchs, Pro C3 e cel mai indicat pentru ce ai nevoie.

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Atunci raman in continuare pe Pro C3!

6. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Se poate mixa Motul-ul X-Clean 8100 cu Motul specific 504 -507? 5w30 ambele. (este intrebare :))

Am 1.3l de Specific, si acum mai am 5l de X-clean... in primavara as vrea sa mai cumpar un litru (de x-clean) si sa mai fac un schimb. Nu sunt cu uleiurile, de aceea intreb.

Ultima editare de un moderator: 20 Noi 2015
  7. learn_to_forghive29

learn_to_forghive29 Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3 66kw,ALH 90 cp) 1999 5 usi
    Buna seara domnilor..
    Am audi-ul fratelui meu , un audi a3 ALH 1999 si am observat ca el punea numai mobil 1 . Acum vreau sa schimb uleiul in ceva mai bun ..un coleg de al meu are tot un a3 si a pus un castrol edge 5w40 si mi a spus ca sa imi pun acelasi tip de ulei, mentionez ca masina are 202 mii de km.. Voi ce parere aveti ? sa merg pe castrol sau pe altceva?

Multumesc!

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si ceva mai bun este Castrol ? Din ce am citit pe aici, mai bine ramai pe Mobil 1. :)

9. Deenman 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi 1.9 2001
    Salut, am si eu o intrebare, legata de uleiurile potrivite pentru motorizarile vechi, PD, cu ax cu came sensibil.

Uleiurile noi contin aditivi solizi, marea majoritate, ex: Eneos Sutina 5w40 , ce marca de ulei este potrivita pentru un PD? Motul nu as vrea sa folosesc, nici LM (am citit ultimele 50 de pagini, in principiu stiu ce se recomanda, insa poate aveti alte pareri legale strict de uzura axului cu came a PD-ului). Valvoline Synpower se lauda cu o uzura minima a axului cu came, dar daca uleiul lor contine aditivi solizi (pro pentru noile motorizari) mie imi face motorul praf.

Ultimele 3 schimburi (30 000km) am mers cu Fuchs Titan Gt1 5w40 (ulei care nu este full sintetic) insa sunt revoltat pe faptul ca importatorul a decis sa-si mareasca profiturile marind pretul in 1 an jumate de la 80 ron 4 litri la 145 ron 4 litri, fara sa aduca o imbunatatire uleiului.

Ma gandeam sa folosesc Mobil 5w40 TDT sau Delvac dar imi este frica de provenienta uleiului Mobil, daca e turcesc nu multumesc. O alta persoana mi-a recomandat Valvoline maxlife 5w40 (bidon rosu) fisa tehnica arata beton tbn 10+ dar nu respecta norma 505.01.

niste informatii care sunt sigur ca au importanta:

-circul 99% din timp extraurban- schimb ulei si filtre la 10 000km-
    -am 290 000km-

Ultima editare: 21 Noi 2015
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    learn_to_forghive29 si Deenman cititi si voi macar ultimele 100 de pagini pentru ca ne repetam inutil. Multumesc pentru intelegere.

11. Deenman 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi 1.9 2001
    Cristi, am citit ultimele 2 nopti ceea ce recomanzi. Se recomanda la greu uleiuri de tipul Motul x-cess, Lm toptec, din 2014 incoace se mai recomanda Valvoline synpower si Fuchs. Se mai recomanda rar pt ca se gaseste greu Schaeffers, Redline, Amsoil . Eu am pus o intrebare si o problema pertinenta ce tine de noile formule ale uleiurilor care cu siguranta nu fac bine axului de mamaliga de la motorizarea PD. Dejeaba recomandam Eneos daca axul cu came al japonezilor si a masinilor asiatice este facut din aliaj mult mai dur decat cel al Pd-urilor. Chiar tu ai zis ca nu recomanzi Mobil si Castrol din cauza provenientei lui neclare, in urma cu multe pagini.

Ultima editare: 21 Noi 2015
  12. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Nu numai uleiul e de vină pentru uzura axului la 1,9pd, acolo mai e vorbă și de ungere deficitară la rece și ca axul e făcut din același material ca tacheții.

13. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Ba dimpotriva, e foarte indicat sa se foloseasca aditivii solizi intr-un motor PD, sau un ulei full ash daca e fara DPF, cu mult Zinc!

14. learn_to_forghive29

learn_to_forghive29 Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3 66kw,ALH 90 cp) 1999 5 usi
    In cazul meu sa merg pe castrol edge 5W40 sau mobil 1?
    Atat vreau sa stiu!?

15. Hawkz 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi a4 b6 1.9TDI 2002
    Bună seara, ce părere aveți despre uleiul Ravenol VPD 5w-40 pompe-düse? Trebuie să-mi efectuez schimbul de ulei a4 b6 1.9TDI 74KW 2002, am primit o recomandare din partea unui inginer mecanic să folosesc acest ulei...deoarece majoritatea uleiurilor de pe piață sunt contrafăcute iar cel menționat ar fi printre singurele care-s ok. Am întrebat mai mulți mecanici şi toți au spus castrol...acu sunt total dezorientat...am citit şi aici forumul..toata lumea castrol si mobil1....

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Aici pe acest forum nu toata lumea pune Castrol sau Mobil si ai inteles gresit sau nu ai citit complet/integral acest topic.
    Despre pareri mai multe despre Ravenol citeste acest topic de pe alt forum: http://vwforum.ro/topic/89410-ulei-de-motor-ravenol/. Faci o alegere foarte buna in privinta uleiului daca vrei sa-l pui in motor.

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Ce Mobil? Daca e gama Super, e un ulei slabut. Castrol Edge e ok daca nu e contrafacut, dar sunt altele mai bune.

18. Deenman 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi 1.9 2001
    Ravenol si Motul sunt uleiuri ok ca si pret si specificatii, sunt usor de procurat si in mod cert nu sunt contrafacute. Insa sunt uleiuri mai bune dar la alti bani si le gasesti greu in Ro, majoritatea trebuie comandate de afara.

Eu sunt foarte revoltat pe importatori pentru ca dupa ce un ulei incepe sa fie cunoscut (Motul/Fuchs/LM) ii maresc pretul nejustificat, eu n-am sa accept asa ceva niciodata.

Ultima editare: 24 Noi 2015
  19. kojak13

kojak13 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 2011
    Ravenol vpd 5w40 are norma PD vw505.01
    sau uleiul OEM vw 5w40

Ultima editare: 24 Noi 2015
  20. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Motul dupa parerea mea s-au dus in cap. La nivel de vascozitati sunt la pamant.
    Au 99% uleiuri HC, cel premium 300v este mai mult o gluma pentru pretul cerut.

De la mobil gama super e slabuta. De la mobil nu prea ai ce sa bagi. ESP, New Life, Peak life nu sunt pentru motorul tau.
    Castrol Edge as evita.

Ultima editare: 26 Noi 2015
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta