1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Ai raspunsul pe ultimele pagini.
    Nu are rost sa le tot rescriem cand este extrem de complet acolo.

Ca o recomandare extra, renunta la catastrol sau cum ii zic unii castrol. Un mecanic care recomanda castrol .... are o problema. Nu are suficienta experienta si nu a vazut motoare rulate cu castrol. Al meu mecanic care este prieten de familie, ma accepta cu orice ulei la el numai cu castrol nu. M-am dus cu un bidon de castrol la el gol, in ideea sa vad daca ma accepta asa. A zis ori iti iei ulei ori o scoti din garaj.

2. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Azi am comandat 8lt de FUCKS TYTAN 504-507. Dupa schimb revin cu pareri, il incerc si pe asta, cu Motul motorul se simte foarte bine.

3. whitefox 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3, 1.6 TDI, 2011, CAYC
    Probabil ca maine imi ajunge Shell-ul AV-L 0W30. Oare nu este bine sa folosesc o procedura de flush inainte de schimbul de ulei avand in vedere ca la toate schimburile s-a folosit numai Castrol?

kojak13 apreciază asta.
  4. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Fara flush. Uleiul dupa primul schimb va face curat in motor.

kojak13 și whitefox apreciază asta.
  5. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Ideea este in felul urmator. Un ulei schimbat devreme, nu va face depuneri in motor. Va tine in suspensie tot ceea ce vrea sa ramana in urma distrugerii uleiului in petele fierbinti ale motorului. Vrem nu vrem cu fiecare talpa distrugem o mica .... cantitate de ulei.Nu doar asta este cauza, contaminarea si multe reactii chimice care au loc in ulei au rostul lor pentru depuneri.
    Daca abordezi un OCI mic, nu o sa ai nevoie in veci de flush.

Shell si asa au uleiuri care sunt la competite cu mobil1 si valvoline cu privire la curatenia din motor. Ei se lauda ca ar fi mai buni.... nu neg.... .
    Primul schimb nu iti va spune totul despre acest ulei, schmbul numarul 2 iti va spune ce poate acest ulei.

Ultima editare: 1 Apr 2016
    kojak13 și whitefox apreciază asta.
  6. Copakbana

Copakbana 6th Gear Member

Locație:
    Neamț
    Masina:
    A6 C6 4F - 3.0 TDI - Quattro - 232 HP - ASB - Tiptronic - 2008
    Cat de rau i-am facut masinii din descriere prin faptul ca i-am pus Castrol cod 507 - 5w30 (ulei recomandat pt CR) dar a mea este Pompa Duza si era normal sa ii pun 505.01? Dar cartea mea recomanda 507.

7. whitefox 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A3, 1.6 TDI, 2011, CAYC
    Din ce am inteles norma 507 include norma 505, deci nu i-ai facut nici un rau.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu i-a facut nici un rau. Si eu merg tot cu ulei (diferite marci) ce are norma 5W30 deci 504 00 / 507 00 de cand am masina adica de noua (este PD fara DPF) si nu are nimic. Nu va mai luati dupa ce zic altii. :) Bafta.

9. Copakbana

Locație:
    Neamț
    Masina:
    Am uitat sa specific ca are DPF!

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Atunci si mai bine. :) pentru ca esti obligat la acel ulei care este / exista doar cu norma 5W30 adica 504 00 / 507 00. Bafta

11. Copakbana

Locație:
    Neamț
    Masina:
    Aici e problema. Eu aveam de gand sa renunt la norma 507 si vroiam sa trec pe 505.01. Asta pentru ca am avut cateva probleme pe la motor si ma gandesc ca au fost accentuate si de acest ulei. Poate gresesc, dar prea mare concidenta..de doua ori la rand, dupa revizie, la 10.000 km au aparut problemele. Revizie facuta cu 507.

12. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Depinde ce fel de problema, dar nu cred ca are de a face norma uleiului. Intre norma 505 si 507 este doar putin aditiv.

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu ai cum sa renunti la norma aia pentru ca ai DPF. Nu uleiul este de vina mai ales ca acolo unde stai tu acum nu prea sunt produse contrafacute. Nu schimbam uleiul cand avem probleme la motor. Reparam motorul sau ce s-a stricat/defectat. Bafta

14. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Cristi, la PD (chiar daca are DPF) poate folosi si 505.01 pentru ca e tot o norma scazuta in sulf.

Kspic și kojak13 apreciază asta.
  15. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Cine a pus 507 in 505.01 nu a facut cea mai corecta alegere. E mai sarac in aditivi decat 505.01. Rau nu s-a facut dar se poate face daca se continua in sensul ca uzurile pot fi mai mari cu 507.
    Nu exista nici un avantaj in a folosi 507 in 505.01.

Marea parte a 507 nu beneficiaza de aditivi solizi in cantiati ok si nici de zinc si fosor la limita superioara. Nici 505.01 nu beneficiaza de aditivi solizi dar au zincul si fosofrul la un alt nivel considerabil mai ridicat comparativ cu 507.

Exemplu concret, valvoline synpower xtreme mst c3 5w30 care este 502 si dexos2 - echivalent 505.01 sau 5w40 cu 505.01 acelasi model de ulei vs valvoline synpower xtreme c3 XL-III care este ulei 507.
    Continutul de sulf este mai scazut la 507 implicid si cantitatea de complex ZDDP care implica zinc, fosfor, sulf.

In cazul in care 507-le este mobil1 esp 5w30 problema nu pare a fi asa grava datorita continutului de aditivi solizi MoS2 si Boron nitride. In plus cantiatea de zinc si fosfor este la limita superioara normei 507.

Ca un al doilea motiv pentru 505.01, marea parte a masinilor PD au in carte trecuta vascozitatea de 5w40 pentru 505.01.
    La mers normal 5w30-ul nu va avea probleme dar la mers mai mult decat sportiv vascozitatea 5w30-ului o sa scada mult deci unele cerinte de lubrifiere nu sunt indeplinite.

Sa scazi vascozitatea de rece nu e o problema, dar cu vascozitatea de cald nu te joci in jos ci in sus.

Iar ca o a 3-a pata, castrolul 504/507 nu este un ulei reusit. Din contra mi s-a parut un ulei foarte slab.

Ca un sfat prietenesc, incearca sa nu sari de 6k km iar la urmatorul schimb alege un 505.01 " corespunzator " cu ar fi valvoline synpower xtreme mst c3 5w40 sau fuchs titan gt1 5w40 XTL.

Alegera cu acel 507 a fost un downgrade nu upgrade. Rau nu va face motorului ci doar va scoate ceva uzuri in plus.
    Uleiul 507 e gandit sa protejeze mai mult DPF-ul decat motorul. E pacat sa alegi un ulei pentru protectie DPF cand poti alege ceva mai bun pentru motor. Iar cele doua uleiuri de mai sus sunt uleiuri bune.
    Eu as renunta definitv la castrol.

Diferenta de sulf nu e foarte mare. Se poate pune ulei 505.01 in 507 cum a spus borsy, doar ca exista riscurl de regenerari mai dese deci viata mai scurta a DPF-ului. Pentru fiecare conteaza mai mult un DPF decat un motor. Eu personal as alege motorul. Le poti avea pe ambele dar costurile sunt mai mari, cu OCI mai mic.
    Pentru cei cu 507 cea mai sfanta alegere este un ulei de calitate schimbat mai des.

Ultima editare: 10 Apr 2016
    whitefox apreciază asta.
  16. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    A mai fost discutia asta pe acest topic cu multe pagini in urma, e nasol ca o tot reluam! :(

Faptul ca un ulei 505.01 are mai mult zinc si unul 507.00 are mai putin, nu il face automat mai bun pe cel 505.01.

In acest caz te doare in palarie de DPF si bagi la un A6 C6 (de ex.) ulei 5w30 505.01 ca doar tot ulei LL e, ca doar e mai important motorul, nu?

Nu cantitatea de zinc arata calitatea unui ulei! Vreau sa imi explice cineva cum un ulei cu o cantitate mai mica de zinc (507.00), a scos aceiasi uzura intr-un test oficial (OM646) ca si unul 505.01 (vorbim de acelasi producator, nu producatori diferiti)!

Tot secretul e la baza folosita si pachetul de aditivi.

kojak13 și MarianMaxx apreciază asta.
  17. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Adevarat si asta dar sunt foarte multe persoane care nu abordeaza un 507 corect pentru 505.01. Prin corect ma refer cu un pachet de aditivare corect si baza de calitate, cu cat mai putine impuritati daca vine vorba de baza petroliera.

Ceea ce spui tu trebuie sa aiba si o anumita precizare. Sunt multi care aleg uleiurile dupa cum canta unii. Sunt faze gen, baga motul ca a folosit cutarescu si era bun. Iar motulul 504/507 specific este mai slab decat Edge-ul FST recomandat de producator.
    Adica nu poti sa renunti la un castrol 505.01 5w40 pentru un motul 504 507 specific.

Eu aici vreau sa bat.

18. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Salut, momentan sunt pe motul specific 5w30 507 asta pt ca inca aveam dpf inainte sa pun uleiul si fata de fostul castrol sau ma rog catastrol :) mi se pare ca motorul este un pic mai galagios, nu sustin nimic decis si convins doar mi se pare, e posibil sa fie placebo. Dupa ce am citit pe aici in vreo 5000km am de gand sa il schimb daaar cu ce? Ar trebui sa ma comut pe 5w40 cu 505 tinand cont ca nu mai am dpf sau pot continuna si pe 5w30 cu 507? Ce tipuri de ulei ar fi mai ok pt motorul din profil?

Ultima editare: 12 Apr 2016
  19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Citeste macar ultimele 50 pagini. Ai toate raspunsurile. Bafta.

kojak13 apreciază asta.
  20. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Eu un lucru nu inteleg din toata aceasta polemica legata de ce uleiuri sunt bune, mai butin bune, foarte bune, proaste...etc

De ce nu se merge direct pe ulei original ? E atat de mare diferenta de pret pt o revizie la 10k km ? Bine zicea un coleg: avem Audi, dar pretentii sa-l servisam la pret de Dacie.

Exemplu concret: 1L de ulei original pt masina mea (Audi A4 B6 1.9 tdi AVF) este aprox 40 ron, ceea ce inseamna 200 ron 5L. Cat saving fac daca cumpar Motul, Castrol, Mobil...etc ? Sub 150 ron nu cred sa gasesc. So ? Pt o diferenta de 50-100 ron stam sa luam uleiuri de prin toate locurile (mai ales ca suntem constienti ca piata e inundata de produse contrafacute) cand puetm lua direct ulei original (exact pe caracteristicile motorului pe care il avem) ?

Sper sa nu se considere reclama:

http://www.epiesa.ro/ulei-motor-original-audi-vapsoil-5w30-1l-acc-2408.htm

http://www.epiesa.ro/ulei-de-motor-...ro-oe-vw-g052195m4/16603/12094/part-21063324/

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta