1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Fiecare face ce vrea. Aici s-a tot explicat chestia cu uleiurile si uzurile, combaterea lor, OCI-ul ideal, de ce e bine sa nu tii un ulei mult. S-au discutat toate si s-au tot repetat.

Pe scurt repet, ulei tinut 25k km, bogat in cenusa, bogat in acizi, slab alcalin predominat aci pH-ul, aditivi epuizati, baza degradata cu depuneri de sludge variabile, ulei contaminat cu carburant.... pe scurt intre piesele in miscare pelicula de ulei este incarcata cu reziduri, frecari crescute, pelicula de ulei mult afectata.

Ulei proaspat mereu, frecari pe pelicula de ulei cat mai curata si aditiv activi, pH alcalin si slab acid spre terminarea vietii uleiului, control ideal al depunerilor,

Nu exista low saps care sa prinda 20k km cu TBN peste 1.5. La TBN 1 deja uleiul TREBUIE schimbat.

Eu si cu borsy suntem niste nebuni care aruncam banii pe tot felul de uleiuri care mai de care cu nume complicate, le aruncam de bune si ajugem la aceeasi km ca cei care utilizeaza castrol.
    Eu ma retrag din dezbaterea aceasta. Nu de alta dar chiar nu vreau sa il enervez pe Cristi.

Eu am primit feedback-uri de la cei care merg pe mana mea. Nimeni nu s-a mai intors la catastrol si toti au simtiti cam aceleasi modificari la motoare de 2.0, 1.6. 1.8, 1.9.
    Nu stiu daca e cineva de aici sau de pe alte forumuri care sa fi mers pe mana mea si sa fi zis, ba du-te si fa altceva. Nu o zic ca pe o lauda adresata mie, ci pentru ca tot citind am ajuns sa inteleg unele lucruri care pentru cei din exterior par putin SF. Uleiul e ulei, unge, producatorul stie mai bine. Dar ceea ce stie producatorul mai bine sa te faca sa vinzi masina pentru a cumpara alta.
    Singurul castrol care merita o oarecare atentie este cel nemtesc. Restul... apa de ploaie. Uzuri facute mai devreme de termen. Motorul duce, nu zice nimic saracul dar este imbatranit prematur.

Pe principiul asta zicem, ba x fumeaza, bea, e taur comunal si nu mai moare. Ia sa fac si eu la fel. Si la 50 de ani cand il iei la bani marunti e putregai. Ne mai intrebam dupa de ce in Ro varsta medie de viata nu e chiar ridicata.
    Motoarele sunt ca si oamenii. Toti avem predispozitie la a face anumite boli care sunt transmise genetic dar care nu se manifesta. Aparent suntem sanatosi dar facotorii de mediu determina aparitia bolii la un moment dat. Asa si motoarele, aparent sanatoase, dar folosind ceea ce nu trebuie + utilizand masina cum nu trebuie afectam mai mult partea vulnerabila a acelui motor si hop, apar problemele.

Din pacate atat la motoare cat si la oameni, ne dam seama prea tarziu. Din fericire pentru fier exista solutii de remediere dar pentru noi, de carpire in cel mai fericit caz. Am spus cat mai simplu ca toata lumea care citeste sa inteleaga ceea ce vreau sa spun.

Ultima editare: 5 Iun 2016
    dvr, Tomyk și Audi a4 b6 19awx apreciază asta.
  2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ppm, ti, zddp, low saps, low ash, etc.
    Eu inteleg ca voi cautati cele mai bune date pe foaie si incercati x variante.
    Dar s-a ajuns intr-un stadiu cu acest Castrol de nu il mai putem folosi nici la un balamalele ca si acolo provoaca rugina si depuneri. Nu sta chiar asa treaba si dovada sunt milioanele de utilizatori ce l-au folosit in regim LongLife.

P.S Am observat ca mi-ai evitat elegant intrebarea. :) Nu imi doresc un raspuns dar eram curios de efectul ei, curiozitate care a fost elucidata.
    Cand un lucru este prost, daca il folosesti pe termen lung iti dai seama de treaba asta.
    Un motor la 400.000km deja este aproape de jumatatea vietii, la 1.000.000 deja intervin uzuri care nu le poti opri nici daca schimbai uleiul la 3.000 km de cand s-a fabricat masina.
    Deci daca aproape jumatate de viata a mers ok cu acel tip de ulei, nu vad de ce nu ar merge in continuare.

Edit : Castrol-ul nemtesc numai e crema de ghete ?
    Credeam ca pana acum am vorbit despre Castrol, uleiul nemtesc, nu de variantele contrafacute care clar nu sunt o varianta.

3. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Pai da man, neamtul merge pe regim LL dar pe la 200k km vinde masina ca iese din garantie. Ajunge la noi si apar sutele de pagini pe forumuri. Simplu. Iar in Ro noi le pretuim si le protejam. Iar KM..... nu ajungem sa facem cat ar avea nevoie motorul sa pice.

Prin folosirea regimului LL nu omori motorul pe loc ci il UZEZI PREMATUR. Nu ai sa vezi masina care are OCI la 30k km sau 2 ani + castrol ca ajunge la 1kkk km fara interventii in motor. Faci ecomie la bani. Scutesti pe o parte dar iei pe alta.

Uleiul LL are aceeasi baza cu cel non LL. Singura diferenta consta in ZDDP care este in cantitate mai mica asta pentru a reduce continutul de sulf implicit in timp de acid sulfuric, cenusa de sulf. Iar castrol si aditivii ti-am zis, nivel slab. Nu le comparam cu valvoline care are contract cu lubrizol.
    Scaderea ZDDP trebuie compensata cu aditivi solizi sau parte chimica unce castrol e la nivel slab. Aici castiga firmele gen M1 care baga moly si boron, Shell care lucreaza pe aceeasi reteta, valvoline care are contract cu lubrizol.

Uzurile le vezi in timp. Ti-am raspuns la intrebare.

Intrebarea mea de tipicar e simpla, de ce sa dau banii pe castrol, cand la aceeasi bani sau chiar mai putin pot lua ceva mai bun ??? Eu am folosit castrol si am avut experiente total neplacute la audi. Am dat jos uleiul la sub 1000 km pentru ca motorul meu numai sportivitate nu putea sa aiba.
    Cand pot sa cumpar ceva de calitate gen ESP cu 130 lei 4 litri, XL-III cu 130 lei 4 litri, de ce as da o suma asemanatoare sau putin mai mare pe ceva mai slab.

Tu nu intelegi ca lipsa unor aproabari gen prosche c30 sau a40 spune enorm de multe despre un ulei. Testele de industrie la fel care nu sunt chiar usor de gasit si interpretat.

De ce sa ma limitez la ceva nasol cat pot alege ceva mai bun ? VW sau Audi nu iti vrea motorul pe viata, iti vrea banii. Masina ai trebuie sa vada si un service, trebuie sa mai schimbe si ceva pe la motor sau prin alte parti.
    Ne lasam prea usor fraieriti.

ABT care tuneaza grupul VAG de nebuni nu folosesc Castrol ? Era uleiul OEM, ala cu care se naste masina si are placeri maxime asa cum spune site-ul oficial VW. Dar ei nu se joaca cu ceea ce modifica.
    BMW de ce a renuntat la castrol ?

O singura concluzie am, fiecare face ceea ce vrea, eu nu recomand castrol. Nu am nici cel mai mic motiv sa fac asta atata timp cat pe piata gasesc uleiuri de raft cu mult mai bune.

TDI PD - Valvoline Synpower Xtreme MST C3 5w40, Fuchs Titan GT1 5w40 XTL, Ravenol VMO/VPD
    TDI PD cu DPF - Valvoline Synpower Xtreme XL-III, Mobil1 ESP 5w30, Fuchs 5w30 504/507. Shell Helix Ultra ECT 0w30 si Shell Helix Ultra 5w30 504/507.

Doua norme VAG de diesel, pentru fiecare cateva uleiuri de exceptie. Cand ai uleiurile de mai sus.... de ce ai mai baga castrol ? Nu pica usile, nu ruginesc balamalele, dar e efectiv bataije de joc de banii dati pe masina si de banii dati pe ulei.
    E ca si cum ai zice, nu ma duc in Grecia in vacanta, ma duc la Mamaia sa mai fac si ceva toxiinfectii alimentare. Si cand tragi linie la Grec iesi ori la aceeasi bani ori mai ieftin dar cu total alta calitate.

Tomyk apreciază asta.
  4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    In timp ?
    Pai 10 ani si 400.000 km de Castrol LongLife ce e, mizilic ? Nu e destul timp ?
    Daca eu nu am sa vad masina la 1.000.000 km cu OCI de 30.000km fara interventii la motor, arata-mi tu mie una cu OCI de 10.000 si 1.000.000 km fara interventii.
    Taxiurile din Germania ai impresia ca fac schimbul la 10.000 ? Masinile alea ajung la vanzare cu peste un milion in Romania.
    Deja vorbim de milionul de km, unde ti-am zis, poti sa folosesti si mama uleiului ca tot fier ramane si tot pica.

5. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Discutiile astea sunt inutile, nu ajuta la nimic!
    Ulei prost + schimb LL duce la motor 'prajit', punct! Poate fi prajit din cauza unei garnituri, care se intareste la +-200k km si nu mai etanseaza bine in baie (caz real 2.0 cdti Opel) sau etc.!
    Dupa cum bine stiti aveti in curte PD care ce sa vezi, initial a fost proiectat cu schimb LL, apoi dupa ce se schimbau axele cu came ca sosetele s-a redus la 15k km si s-a mai adaugat si ceva aditivi de protectie in plus in ulei, unde s-a mai ameliorat cat de cat problema.

Nu mai tot aratati cazurile in care s-au facut 400k km (ca ex.) cu interval LL! Sunt convins ca la un studiu de piata sunt infinit mai putine cazurile in care nu s-a intervenit asupra motorului fata de cele care au suferit interventii importante.

Eu am spus de multe ori, fiecare e liber sa foloseasca ce doreste in utilajul sau, nu sustin ca ce folosesc eu e cel mai bun produs, dar atata timp cat frecventez acest topic o sa incerc sa tin stacheta sus, pana intr-o zi cand ma voi plictisi.
    Numai bine la toata lumea.

kojak13 și Kspic apreciază asta.
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Am inteles, noi sa numai dam exemple de cazuri cu motoare ok la 400.000 dar exemple cu garnituri prajite la 200.000 sunt acceptate. :)
    Eu nu am dorit nimic decat sa vad cateva cazuri concrete unde Castrol a distrus motoare.
    Si din cautarile mele am gasit majoritar doar cazuri de sute de mii de km cu Castrol in regim LongLife si cateva cazuri unde zic ei ca din cauza uleiului au patit altele. Aici nu stiu cat este de adevarat nefiind masini din grupul VAG nu cunosc problemele "specifice" si de fabricatie ale marcii.
    Dar Catastrol nu e chiar asa ulei "de aprins gratarul" cum circula vorba aici.
    Punct si noapte buna !

MRR apreciază asta.
  7. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Corect, fiecare e liber sa faca dupa cum considera si dupa cum gandeste, nimeni nu detine adevarul absolut sau are dreptate 100%.
    Pentru mine e foarte interesant faptul ca Vag recomanda Castrol dar uleiul lor OEM Audi, Skoda, VW, Seat e produs de Shell. :banghead: ;)

kojak13 apreciază asta.
  8. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Bine punctat borsy.
    Acel vapsoil e individual penteu mărcile grupului VAG.
    Au inca uleiuri OEM castrol dar ala este scump cu draci. Iar castrolul ll3 este aprobat doar 504/507. Iar scump cu draci.

Dar din păcate acel vapsoil se vinde rar in reprezentanta pentru ca se baga pe gât castrolul.
    La audi ai reclame cu castrol peste tot. Mai au sa bage si la toaleta. Dar cum spuneai o parte de oem e shell

9. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    M-ai inteles gresit, personal nu am nimic anume cu nici un producator! Se poate vedea asta din toate postarile mele.

kojak13 apreciază asta.
  10. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Unde se poate gasi Valvoline SynPower™ MST C3 5W40, imi trebuie pentru 1.9TDI PD 505.01? Nu am gasit pe niciun site din Romania in oferta. Toata lumea vinde 5W30. A dat si un mail la unii care spun ca ar fi importatori, poate imi raspund maine.

Ca de fiecare data, dupa ce intreb ceva, gasesc sigur si raspuns. Totusi as avea o intrebare despre un site unde am gasit uleiul asta dar si altele interesante, www.emagazie.ro . O fi de incredere, a mai luat cineva? Au tot felul de uleiuri si cam la toate au si fise tehnice, lucru care rar se intampla pe majoritatea site-urilor de piese. Au si tranport gratuit.

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    In Carrefour.

kojak13 și Kspic apreciază asta.
  12. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Cum a zis si audi66. Doar ca e scumpisor acolo. 230 parca 5 litri.
    Gasesti in schimb uleiul la magazine de piese auto care aduc pe comanda.

Eu in Brasov cu ajutorul colegilor de club am gasit un magazin care imi aduce uleiuri care nu se gasesc usor pe rafturi la prețuri excelente.
    De asta zic ca ar fi bine sa cauți si la astfel de magazine.

O varianta secundara valvoline-ulei e Fuchs Titan gt1 5w40 XTL care din cate stiu se găsește in Buc.

13. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Am sursa pentru Fuchs in Bucuresti la pret ok. Anul trecut am luat 5L cu 165lei. Voiam acum sa schimb pe Valvoline si cautam o sursa de incredere. Ma uit in Carrefour cand ajung. Pe site-ul mentionat de mine e la 200lei 5L Valvoline.
    M-am si uitat putin peste cateva detalii despre GT1 si MST C3 5W40 si sunt destul de apropiate ca si valori, fara a intra in detaliile aditivilor si alte fineturi.
    Multumesc pentru recomandari.

14. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Valvoline se găsește si in Praktiker ,200 RON bidonul de 5L.

kojak13 apreciază asta.
  15. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Eh, ai vazut, si mai bine.
    La 200 lei 5 litri pretul este super ok.

Atat cel fuchs cat si valvoline-ul sunt uleiuri excelente. Elita normei 505.01. Sunt curios care ulei o sa ti se pare mai fain dintre cele doua :)

16. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Aveti detalii mai sus unde gasiti Valvo.
    Sunt intr-o dilema, pt un mers preponderent in oras, Synpower xl 5w30 sau Mst 5w40? :)

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    XL.

Clauu apreciază asta.
  18. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Cu siguranta XL-III.
    5w40 se merita daca mergi mult extraurban si ai picior greu. Dar la oras un ulei mai vascos nu te ajuta. Antigelul ajunge usor la 90 grade dar uleiul ajunge mai tarziu la temperatura de 90-100 grade iar singurul efect al uleiului mai vascos la oras este consumul o idee mai ridicat.
    Cel mai probabil ai DPF deci nici daca vrei nu poti pune mst-ul pentru ca esti dependent de norma 507.

Clauu apreciază asta.
  19. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Sunt liber la alegere intrucat nu mai am dpf(o decizie destul de proasta).. :) Ok atunci XL sa fie.

20. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    O decizie buna sa nu ai DPF. Chestia aia nu ajuta cu nimic motorul. Inca ii face bine lipsa lui :)

Eu recent am trecut pe Synpower Xtreme XL-III iar motorul pana acum se comporta excelent.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta