1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Inca nu. Intrebam in eventualitatea in care o sa il cipuiesc... dupa cum stii ma gandesc sa vand masina asta si sa imi iau alta ceva mai noua, cip-uirea e unul din planurile de viitor.

2. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 2.5 TDI 120kw 2004 BDG
    mersi o sal incerc:) Mai am putin si il schimb

3. highvoltage

highvoltage 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 Avant 1.9TDI '96
    http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Oils/Mobil_1_5W-20.aspx
    http://www.castrol.com/castrol/genericarticle.do?categoryId=82915464&contentId=6003410
    http://www.valvoline.com/products/consumer-products/motor-oil/5w-20/

Sunt total de acord cu tine. La fel este si cu schimbarea in jos a vascozitatii la rece la un motor vechi unde se crede ca o sa curete motorul incat o sa inceapa sa se piarda ulei. De fapt trebuie avuta mai mare atentie cand se trece de la un ulei mineral sau semisintetic la unul sintetic, acestea din urma avand un efect de curatire.

Legat de problema care apare la tine, pur si simplu s-ar putea sa nu se "inteleaga" uleiul cu motorul. Am vazut nu de putine ori uleiuri cu aceeasi vascozitate si care un model mergea pe o marca de masini si nu mergea pe alta si celalalt model invers.

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Multumesc pt link-urile cu uleiul 5w 20,chiar nu stiam ca exista asa ceva,dar nah,omul cat traieste invata.

5. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    ulei de motor....

Observ o chestie interesanta, marketingul lucreaza si face de toti banii!
    De ce se merge pe castrol, mobil, etc. si nu se gandeste putin logic?
    Marile firme nu mai produc efectiv ca acum 2-3 decenii si au licente imprastiate peste tot in lume. Cu tot controlul lor, calitatea lasa de dorit.
    Personal, prefer un producator ce are un control mai bun al calitatii si cel mai important, unde produce si ambaleaza!
    De curiozitate, incercati sa aflati ce uleiuri folosesc japonezii, la ei acasa.;)

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Spune-ne ce ulei folosesti tu...

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pt ca tot am discutat despre 5w 30 si despre vascozitatea la cald,iata ce descopar in owner s manual,citez:do not drive for extended periods with high engine speeds or full throttle when using multigrade SAE 5W 30.Concluziile le trageti singuri.

Ultima editare: 2 Iun 2009
  8. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Mai am vreo 100 de km si ma apropii de schimbul de ulei . Ceea ce nu-mi place la Castrol Edge 5w40 e ca dupa app 5-6000 de km motorul incepe sa devina ceva mai zgomotos, ceea ce ma duce la gandul ca deja incepe sa-si piarda din proprietati .

Surprinzator , am gasit la un magazin Castrol Formula Rs 10w60 la 40RON litrul . Pe bidon insa nu e specificat nimic de normele VAG .

Din gama actuala a Castrol-ului nu e nimic altceva in afara de Edge Sport 10w60 care l-a inlocuit pe Formula RS.

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Totusi un 10w 60 e totusi prea vascos,parerea mea.

10. calintes

calintes Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI quattro
    Nu vreau sa supar dar te-ai gandit cat au evoluat si uleiurile 05W30 de pe vremea cand a fost scris manualul la care faci referinta?

Ultima editare de un moderator: 27 Mai 2014
  11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu ma superi deloc,esti liber sa discuti liber pe forum;este vorba de motorul non pd si folosirea unui ulei cu vascozitate mica(vezi discutiile anterioare).

12. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pana la urma sa merg pe mobil 1 5w30 esp formula, nu are ce sa se intample, nu ? :) (mentionez ca am 128 mii km, 14 mii in tara)

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai producatorul ce recomanda?Ce-ti zice el,aia e sfant.

14. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    La tdi-CR uleiul recomandat ce respecta normele producatorului si mai este si long life pe deasupra(tot la 12-13000km il schimb ca doar suntem tara bananiera) este 5W30.

15. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am fost la reprezentanta in Galati si ei au zis ca ei pun Castrol si mai au si Longlife dar nu imi da garantie pe el aici(nu ca nu ar vrea ei ci ca nu ar avea voie de la prducator din germania datorita calitatii aerului si a combustibilului de aici) Au precizat ca daca vreau imi aduc la comanda alt tip de ulei. Cred ca era mai paralel ca mine baiatul ala de acolo. M-a sfatuit un prieten sai pun mobil 1 da parca a zis 10w30. Colegul nostru Calintes mia recomadat mobil 1 5w30 esp formula.

16. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Ullei de motor....

Eu folosesc Liqui-Moly , 5w30, VW 50400-507.00, LL3 si schimb in functie de
    cum indica BC, adica aprox. 15 000 km.
    Din 2003 folosesc aceasta marca si nu am avut niciodata probleme.
    La Seat si VW G4, ALH, nonPD am folosit 5w40, Diesel Synthoil, VW 505.00.
    Schimbat deasemeni la 15k km.

Gasiti aici : www.liqui-moly.de, sectiunea oilguide.

Nu fac reclama, nu am nicio legatura cu Limorom (importatorul in Ro) dar ce e adevarat, merita.

E una dintre putinele marci de uleiuri, adevarate, ce se imbuteliaza acolo unde se si fabrica, Ulm - DE.

17. lex_talionis

lex_talionis 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    Audi A4
    am schimbat recent uleiul cu Castrol Edge 5 w 40. prima impresie: motorul merge mai rotund si pare mai silentios, asta pentru moment. oricum urmatorul schimb va fi undeva in jur de 10.000 km si nu 15.000 km (din motive de combustibil, praf, mers prin oras etc) :)

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Am gasit,de fapt nici nu cautasem,normele specifice pt 5w 50 Comma si intruneste A3/B3(B3 e norma pt motorul meu) si poate inlocui 5w 40,10w 40 si 15w 40.

Azi am putut testa in aproximativ 400km pe autostrada calitatile uleiului si inceputul pare promitator:la viteze constante de 3000rpm temp uleiului era la 95 grade(cu 10w 40 si 5w 40 statea la 100grade),la 3500rpm constant temp era de 105grade(la celelalte 115grade),iar la 4000rpm constant temp era de 110grade(fata de 120grade cu celelalte).Din ce se vede surplusul de vascozitate la cald asigura o mai buna racire la temp inalte.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    M-am uitat pe ultimile 3 pagini si nu imi dau seama, ce ulei ai tu acum in motor?

20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    5w 50 Halford,este produs de Comma,companie producatoare de ulei englezeasca.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta