1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    calintes, DPF-ul inlocuieste catalizatorul existent pe E3. BLB fiind un motor E4 are obligatoriu DPF. Cel putin asa stiu eu, ca nu exista motor E4 pe Audi fara DPF.

2. calintes

calintes Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI quattro
    Ovidiu sunt si fara DPF,norma euro4 nu are nevoie de DPF neaparat.

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ovidiu am eu Euro 4 BRE fara DPF si masina este model 2008 cumparata in 2008. Colegul nostru cu motor BLB NU ARE filtru de particule si motorul este PUMPE DUSE.

dragos.spanu uleiul pe care il poti pune in masina este cel cu norma 505 01 sau daca mergi mult afara 504 00 / 507 00. Recomandarea este sa folosesti un ulei cu norma 505 01

si 5 W 40.

O seara buna

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Daca nu are DPF pune-i un 505 01 ca e mult mai bun decat un 507 00 in termen scurt. Adica sa nu-l tii mai mult de 10.000 . Un 507 00 rezista mai mult in km si in timp dar nu e asa de "strong" la protectie. Sa nu crezi acum ca e prost dar are un incovenient. Are TBN-ul mic ceea ce este predispus la contaminarea cu sulf....sulf ce se gaseste din belsug in motorina de la noi . s-ar putea sa te trezesti ca acel Long Life cu norma 507 00 sa nu fie asa de LONG LIFE precum credem noi ca e cam "sensibil". Cu riscul de a ma repeta, pune-i VW 505 01 cu indice 5W40 daca nu are DPF

Ultima editare de un moderator: 27 Mai 2014
  5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Baieti, daca nu toate E4 au DPF, cum poti stii la vederea unei masini (presupunand ca merg in piata de masini si vad una interesanta) daca are sau nu DPF, presupunand ca nu am inca acces la CIV sau verificarea VIN-ului?

6. calintes

calintes Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Audi A6 3.0TDI quattro
    In primul rand daca are DPF si acesta este in regula cand te uiti la finalele esapamentului,acestea trebuie sa fie curate lacrima.Daca asa nu esti sigur poti sa te uiti la motor undeva sus in spatele chiuloasei(dar la vedere intotdeauna la A4)exista un senzor de presiune diferentiala al DPF.Senzorul respectiv e usor de recunoscut pentru ca este dreptunghiular si are doua furtunase cam de grosimea celor de alimentare cu combustibil plus un conector cu trei fire.

p.s.Si oricum o masina care valoreaza relativ mult ar fi de preferat sa fie verificata inaintea achizitiei intr-un service competent.

Ultima editare: 24 Ian 2011
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Scrie in Cartea de Identitate a Vehiculului daca are DPF sau nu.

O zi buna

Ultima editare: 27 Mai 2014
  8. gabriel87

gabriel87 4th Gear Member

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130CP 2003 AVF S-line
    Cine stie sa imi zica la cati kilometrii trebuie schimbat uleiul. Stiu ca depinde de tipul si marca uleiului.
    Mecanicul mi-a bagat ulei Titan SUPERSYN PLUS 5W-40.
    La 137k a facut schimbul si pe biletelul de sub capota scrie ca la 141k trebuie sa il fac din nou. Mie unul mi se pare cam repede.
    Din cauza aceasta adresez aceasta intrebare.

Ultima editare de un moderator: 3 Mar 2011
  9. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    daca ai fi citit posturile anterioare ai fi vazut ca 15.000 km sau 1 an de zile este intervalul regulat de schimbare. exista dintre noi care il schimba la 10.000 pentru linistea lor, desi pun in motor castrol LL III (30.000 km), asa cum exista si colegi care fie locuiesc in tari unde combustibilul este de calitate si au interval long life (30.000 km sau 2 ani) sau au long life chiar daca stau in Romania, folosind masina la drumuri lungi si combustibili mai buni - via Hu....
    oricum 4.000 de km gasesc ca este foarte putin, dar nu cunosc uleiul, iar mecanicul o fi stiind mai bine ce performante are, oricum si la dacia eu il schimbam la 10.000, ulei BP... de ce ai ales 5-40? ma gandesc ca ai motor AVF, un 5-30 ar fi super ok.
    oricum, ca si sfat din partea unui om care stie uleiurile:

Ultima editare de un moderator: 27 Mai 2014
  10. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Uleiul tau este produs de : Fuchs. Din informatiile mele Fuchs face uleiuri bune, cu mult peste alte nume mari.La noi nu este prea cunoscut, insa cei ce au avut curajul sa il incerce au fost multumiti.Personal consider ca 10000 km este ok pentru o masina folosita la noi.Daca mergi mai mult in afara orasului mai poti lungi treaba putin.
    Eu la ultimul schimb am setat masina pe service LL,desi folosesc ulei non LL.Am facut treaba asta pentru ca pe service LL masina iti spune singura cand sa schimbi uleiul, intervalul de service variaza in functie de stilul de mers si de calitatea uleiului.Prima data imi arata ca pot face 16k km cu uleiul nou, iar acum dupa 400 km imi spune ca trebuie schimbat in 14900km.Daca masina ma atentioneaza ca trebuie sa schimb uleiul inainte de 10k km,il voi schimba.

11. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Da mai catalin tu ai masina desteapta. Dar noi care nu avem aceasta optiune ? Tre sa mergem si noi dupa "vant" cum ne duce capul. Mai bine il dam jos mai repede decat sa stam cu el pana uitam. Un fost sofer de-al meu , i-am dat bani sa schimbe uleiul si si-a bagat banii in buzunar si am mers cu un ulei 40.000 km , un un 5W40 pe un Sprinter care era zilnic incarcata cu 4000 Km pe un motor din ala mic de 208 CDI. Ce zici de asta ? Mi-am dat seama dupa mergul motorului . Eu mergand rar cu ea, am realizat imediat ca e ceva schimbat la motor. Cand am dat uleiul jos, s-a schimbat mersul. Bineinteles ca odata cu uleiul am schimbat si soferul :)

12. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Asa este.Eu am facut setarea asta pentru a verifica oarecum eficienta sistemului,nu pentru a merge neaparat dupa indicatiile lui.Masina poate analiza doar nivelul,presiunea si temperatura uleiului, nu si nivelul de incarcare cu diverse particule(praf , metal....etc).Personal schimb uleiul la 10k Km si asta pentru ca circul mai mult in oras.
    Legat de sofer....Fara cuvinte.Din motivul asta prefer sa imi cumpar singur consumabilele si sa fac schimbul in service-uri particulare sau in regim propriu(la garajul unui prieten).

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Uleiul Titan este produs de Fucks,asa cum a mentionat si Catalin;este un ulei bun si scump,mai scump ca un castrol edge;pt un ulei non LL sintetic 10k km sau un an,in rest consider bani aruncati pe fereastra.

14. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    In Germania la reprezentanta recomanda la toate masinile dupa 2002 Castrol slx5w30. Mai jos de 2002 Magnetec 5w40. Si sunt si exceptii exemplu la vw v10 sau r5 care merg cu LongLife 2 orig vwsau Audi

15. Edushu 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.9tdi 1996,AHU si A4 1,9tdi AWX 131cp,2002
    Mecanicul mi-a recomandat ulei Ravenol,produs in germania si adus de cineva de acolo. A auzit cineva de acest tip de ulei?

16. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Avem importator in tara de Ravenol.

17. Edushu 2nd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.9tdi 1996,AHU si A4 1,9tdi AWX 131cp,2002
    Am vazut acum pe net. Am gasit un site al lor. Oare e bun de ceva? Mecanicul zice ca foloseste de mult timp uleiul asta si e multumit.

18. gabriel87

gabriel87 4th Gear Member

Locație:
    Linz Austria
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130CP 2003 AVF S-line
    Multumesc harfo si catalin de raspunsuri. Am inteles ideea.
    Eu nu ma prea pricep cu masinile. Stiu sa conduc si cam atat :)) Mecanicul a decis sa bage ulei Titan 5W-40.

19. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Salut Edushu cunosc pe cineva care are 5 vw caddy la care pune Ravenol la butoi de 208 l si este foarte multumit.

Ultima editare de un moderator: 28 Mar 2011
  20. taz quattro

taz quattro 6th Gear Member

Locație:
    Constanța / Aosta - Italia
    Masina:
    A6 C6 3.0tdi Quattro 165 kw/ex A6 C6 3.0tdi quattro 166 kw sline pachet s6/ex. A4 B6 2.5tdi quattro
    sal eu la 2,5 tdi v6 180 de magari bag numai castrol 0-60 si avand in vedere ca am 260.000 de km zic ca e bun dar il schimb la 10.000 de km pentru siguranta mea si a uzinei :) ,masina mea nu consuma un gram de ulei si nici macar un cerculet de fum nu scoate ,trage ca nebuna si sunt foarte multumit ,stiti cum e dai un ban da stai in fata filtrele mereu schimbate la cel mai mic semn de problema la audi dar sunt bani bine cheltuiti masina cu toate ca are 10 ani nu ma lasat balta nici o data la mai multi km la toata lumea :):):):arco: AUDI:arco::racer:

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta