1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    stie cineva daca un motor V6 TDI de 2,5 din 2004 cod motor BDG este pumpe duse sau common rail?

2. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Nu ii pompe duse suta la suta . Are pompa de injectie normala iar din pompa pleaca conducte de presiune la fiecare injector in parte.

3. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    si daca nu este pumpe duse de ce draqu VW recomanda ulei pentru Long Life VW 506 01 si pentru interval fix 506 00 sau 506 01 pentru un motor cod BDG ? Nu mai inteleg nimic.

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
  5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Iar incurci borcanele!
    Norma 502 00/505 00 este pt motoarele non pd de generatie veche;m-am uitat si eu pe specificatile din fisele tehnice de la Motul si DOAR un ulei are specificatii pt pd,dar nu-mi amintesc care.
    Jack,pe bune,la diesel dai de prea multe ori sfaturi eronate,cred ca ar trebui sa te abtii :idea:

6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Stai ca nu inteleg . RAC are injectie directa common rail. Nu are Pumpe Duse . Uleiul pe care l-am recomandat eu este pentru NON PUMPE DUSE. Ce am incurcat ? M-ai bagat in ceata.

7. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    deci,sa merg in continuare pe 504.00-507.00 ,chiar daca nu am filtru de particule?
    pe cartea service germania ,sunt trecute normele 506.01 ,si 504.00/507.00.

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai Jack,cum sa puna omul ulei pt motor non pd de generatie veche?
    Norma 505 00/505 00 este norma pt motoareale alea vechi cu pompa de injectie rotativa!
    Am sa ma uit mai atent pe fisele tehnice de la Motul,dar imi amintesc ca nu prea indeplinesc normele impuse de VAG pe partea de diesel.

@rac sa pui un ulei,indiferent ca e castrol,motul,mobil 1 sau oricare altul,care sa indeplineasca norma ceruta de motorul tau!506 01 este vechea norma pt pd LL
    Motorul tau ce este,PD sau CR?

Ultima editare: 4 Mai 2011
  9. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    La masina din semnatura urmeaza sa schimb uleiul.Pana acum am folosit mobil s2000 10w-40.
    Cineva mi a recomandat mobil1 extended life 10W-60 se merita investitia avand in vedere diferenta de pret?
    s2000 e semi sintetic iar extended life e full sintetic

10. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

La motoarele 2.7 si 3.0 tdi fara filtru de particule merge norma 505.00 . Castrol Edge 5w-40 are norma 505.00 si este de ultima generatie uleiul. Motoarele astea sunt comon rail, nu au nevoie de ulei cu specificatia 505.01 , binenteles ca merge si uleiul cu norma asta dar nu ii obligatoriu norma asta.

astea sunt normele care merg pe motoarele astea:

VW 505 00/505 01
    Longlife VW 506 01/507 00
    cu filtru de particule VW 507 00

11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Castrol edge 5w 40 are specificatiile 505 00,adica e bun pt motorul non pd si 505 01,adica pt motorul pd
    505 00 este o norma veche
    Userul @rac a specificat ce norme de ulei specifica in cartea lui si nu este 505 00;deci voi recomandati un ulei de generatie veche pt un motor CR si care nu figureaza in cartea tehnica?
    Si ca sa nu ne incurcam:
    -non pd:motor cu pompa de injectie rotativa
    -pd: pompe duze
    -cr:common rail

12. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

Nu stiu ce carte are el.

Dar in Tecdoc la motorul lui astea sunt normele care le-am scris. Crede-ma ca nu vb fara sa am ceva documentatii. ;)

Am pus si un screen din tecdoc.

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Fisierul e atat de mic,ca nu se intelege nimic;greseli se strecoara peste tot.
    Personal,nu pot crede ca norma 505 00 este si pt CR:
    ce e cu norma 505 00 deaja am spus mai sus
    pt motorul ala se foloseste 507 00,care e diferit ca noaptea si ziua din toate punctele de vedere ca si 505 00
    Logica unde e?

14. tucudean87

Locație:
    Arad
    Masina:
    .

cand deschizi poza in coltul din dreapta jos ,dai acolo si ti se mareste pe toata pagina.

Eu ca si multi alti folosim Castrol SLX Professional 5W-40 care are norma 505.00 la motoarele CR. Inclusiv reprezentanta baga uleiul asta la motoarele CR, numa ca ei il au in bidoane de 200 litri.

Si logic vorbind CR ii ca si non PD pt ca nimic din sistemul de injectie nu are legatura directa cu uleiul, cum se intampla in cazul PD.

Refuz sa cred ca au facut uleiul Castrol SLX Professional 5W-40 special pt motoarele de generatie veche.

15. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
  16. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Da mai ....motoarele de generatie mai noua recomanda numai L.L. cu LOW SAPS . Deja uleiurile vechi sunt poluante si au primit "ordin" sa nu le mai foloseasca dar asta nu ineamna ca nu sunt bune. La protectia motorului sunt chiar mai bune dar ....ce sa-i facem ...omu` verde ne bate cu batzul la funduletz daca poluam. Vreti sa stiti logica? Daca vrei sa nu poluezi trebuie sa ai o masina care sa nu aiba motorul uzat si sa nu consume ulei si carburant. Logic ? Logic ! Folosind un ulei mai putin preformant la protectie nu lungesti viata motorului . Logic? Logic ! In schimb bagi un catalizator ca atunci cand incepe motorul sa se dea pe consum sa se infunde. Te duci la reprezentanta si domnii de acolo iti dau vestea "Domnule ! Am constatat ca motorul Dvs prezinta uzuri peste limita normala si trebuie refacut. Costa X00.000 Euro" Ce faci in momentul ala ? Iti cumperi o alta masina ! Logic? Logic! Voi credeti ca minunile astea noi ...scoase acum chiar si de catre Audi vor merge 500 - 800.000 km cum mergeau motoarele alea vechi de 1.9 sau alea de 1.8 benzina ? NICIODATA !!!! De ce? Pentru ca este societate de consum. Trebuie sa NU poluezi sa reciclezi ...si sa consumi in celasi timp . Cum faci asta ? Faci un motor care sa nu polueze ...dar sa tina in timp mai putin . Voi nu vedeti ca masinile din ultima vreme au inceput sa foloseasca in interior plastic pe care il folosea LADA in anii 80` ?

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Jack,sunt de acord cu tine in aceasta privinta si am mai spus-o o data;dar acum vb de norme.
    Personal nu asi pune alt ulei decat cu norma recomandata de producator,totusi principiile de functionare a motoarelor difera de acum 15ani in urma ;)

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Am vazut la un motor de V6 2.5 TDI din 2004 care nu este pumpe duse ca recomanda ulei cu 01 la sfarsit . De ce oare ?

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vezi ca motorul 2,5tdi,chiar daca este non pd,dpdv constructiv este diferit de 1,9tdi non pd,daca aici vroiai sa bati :)
    Dar off topicarim la greu :)
    Pt mine este simplu,atat timp cat un producator zice sa folosesti o norma,ramai cu aia si nu cauta nod in papura.
    Cat despre faptul ca cica un ulei e mai bun ca altul,atat timp cat acele uleiuri se afla pe lista aprobata de producator,inseamna ca toate sunt bune.
    In final,un ulei asta face,lubrefieaza :);schimba uleiul si filtrele la timp,exploateaza motorul in mod corect si-n rest sa va bucurati de masini ;)

20. Radu90

Radu90 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4/B5,1.9 TDI 116 cp,2001
    salutari dragi colegi , merge cineva cu ulei liqui moly? am inteles ca ar fi cam cei mai buni de pe piata la ora actuala si as incerca si eu cu asa ceva sa vad ce iese , dar totusi am zis sa intreb inainte daca a mai folosit cineva..

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta