1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    A, da. Clar ai protectie mai buna la ture, dar vezi ca are un dezavantaj fata de un 5W30. La motorul rece se incalzeste mai greu un pic si s-ar putea sa simti o oarecare marire a consumului de combustibil dar asta se compenseaza cu reducerea frecarii la cald. Daca mergi pe distante scurte o sa-ti creasca consumul cam cu 1-2 litri/100km si nu-i da talpa cu motorul rece. Asta e valabil la orice ulei ai folosi. Daca o tii numai si numai in talpi incearca sa-l schimbi la maxim ...maxim 8000 km . Orice ulei se uzeaza in regim greu de functionare.

2. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Cred ca daca rasfoiesti un pic topicurile anterioare,nu mai tre sa stai in ceata.
    La modelul asta 5W30 este uleiul recomandat 507 00.
    As ruga un moderator sa stearga acest mesaj,am gresit pagina ,multumesc

Ultima editare: 16 Sep 2011
  3. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    la modelul meu cu filtru particule se pune 507.00 ,fara filtru particle dar interval lung de service 506.01 ,si fara filtru si interval normal service 505.01

4. mircea0xm

mircea0xm 4th Gear Member

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Salut.Mi s-a aprins un martor in computerul de bord care ma anunta ca nivelul uleiului este minim.Pe capacul de la motor scrie long life 3.
    Intrebarea mea este: acest ulei are vreun cod sau cer vanzatorului ulei long life 3 pt diesel cr? O zi buna.

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Mircea daca ai filtru de particule - DPF - obligatoriu pui ulei cu norma 50400 / 50700. Daca nu ai DPF pui orice ulei cu norma trecuta in manualul masini. Tu ai Common Rail si iti scrie norma de ulei in manualul de utilizare. Bafta.

P.S.: trebuia sa adresezi intrebarea aici in acest topic unde am mutat eu. ;)

O seara buna

Ultima editare: 22 Sep 2011
  6. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    mircea, exact asa cum a zis si Cristi. Daca ai filtru de particule (DPF) este obligatoriu sa-i pui ulei cu norma VW 504 00/ 507 00 . Daca nu ai filtru de particule trebuie sa-i pui ulei in functie de modul de exploatare. Pe motor scrie LL3 din motive discutate de 1000 de ori pe aici. Daca mergi cu ea in regim de talpa grea iti trebuie un ulei. Daca mergi cu ea mai mult in regim de motor rece decat drumuri lungi, iti trebuie alt tip de ulei. Toate uleiurile sunt bune si majoritatea merg pe uleiul universal VW504 00/507 00 care zic ei ca este bun la toate, dar nu e chiar asa. Spune-mi in general cam cum folosesti tu masina ? Cati km in procente faci in oras...cati afara...

Ultima editare de un moderator: 23 Sep 2011
  7. 97LIR

97LIR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8 3.0TDI, Golf 6 2011,
    motorul asta care il ai si tu pe masina Cristi 2,0 TDI cod BRE are sau nu filtru de particule ?
    in dotarile de fabrica scrie motor 7GN Emission standard, EU4, DPF preparation

Ultima editare de un moderator: 27 Mai 2014
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Al meu nu are. Sunt un norocos. :)

0GG = emissions concept EU 4

9. mircea0xm

mircea0xm 4th Gear Member

Locație:
    Mihăileşti
    Masina:
    Audi Q7 2018
    Imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu dar nu am vazut mail-ul:d
    Masina are acum 102.000 km si este prima data cand a cerut ulei inainte de revizia de 15k.Uleiul pe care l-am pus a fost Castrol 5w-30 long life 3 cu normele de mai sus.
    Exact ce ati expus mai sus in legatura cu flexibilitatea acestui ulei , mi-au povestit si cei de la pbv2.
    Jack Bristow,masina o folosesc intr-un regim normal spre sportiv iar km parcursi sunt impartiti egal intre urban si extraurban.O seara buna

10. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Sa zic si eu experienta motorului meu, e un 1.9 TDI AVF PD 131CP si de cand am luat masina (2006) si pana acum am folosit numai "Castrol SLX Longlife 3 5W30" cu schimbul de ulei undeva intre 22.000-25.000Km fac anual in jur de 30.000KM si vreau sa zic ca i-mi mananca 200g la un schimb de ulei cu un condus mai mereu in regim sportiv adica intre 3.500-4.000R/M. si pana acum nu am avut nici un fel de probleme momentan am 210.000Km. :)

11. thecezarstan 1st Gear Member

Locație:
    BACAU
    Masina:
    A4, 2001, 2.0 - ALT
    schimb ulei - ulei necorespunzator pt PD

am un audi A4 din 2007 - 1.9 TDi *115cp* - motor PD

zilele trecute am facut revizi si din greseala s-a pus in motor un unlei standard si nu unul specia pt PD
    dupa 10 km s-a aprins ledul la ulei.
    astazi s-a inlocuit uleiu si filtrele de ulei cu MOBIL 5W30 -50501 spezcial pt PD

sunt necesare ate operatiuni de curatare? pot apare efecte secundare ?

multumesc !

12. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    @thecezar...ti-am mutat topicul acolo unde s-a mai discutat si se discuta despre uleiuri la TDI. Asa ca pe viitor fii mai atent cand pui o intrebare pe acest forum.
    referitor la intrebarea ta, cred ca nu e nevoie de vreo curatare speciala, o sa se "spele" singur. Daca ma insel, sa ma corecteze cineva.

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    thecezarstan nu trebuie sa mai faci nimic nici o curatare. Bucura-te de masina. Bafta.

14. aeohd

aeohd 1st Gear Member

Locație:
    hunedoara
    Masina:
    audi new A4 avant, 2005, 1.9 tdi, 115 cp
    salut. am urmatoarea problema: am facut schimbul de ulei acum 10 zile si inca sunt in dubii daca am facut bine sau nu. pana acum am bagat castrol edge 5w30(sau 5w40) iar de data asta cel care mi-a vandut uleiul cand a auzit ca motorul are 210.000 km a spus ca imi trebuie ulei cu vascozitate mai ridicata, asa ca mi-a dat castrol magnatec 10w40. n-am fost eu prea sigur daca e bine sau nu asa ca am revenit la magazin a doua zi inainte sa fac schimbul. de data asta alt vanzator imi spune iar povestea cu uleiul cu vascozitatea ridicata la motoarele peste 200.000 km si ca daca bag 5w o sa-mi manance mult ulei. ideea de baza e ca nu corespund normele si inclin sa cred ca nu am facut bine deloc bagand acel ulei. ce ma sfatuiti: sa-l schimb urgent, mai pot circula cateva luni?! de asemenea, este ceva adevarat in povestea cu uleiul mai vascos la motoarele cu multi km? va multumesc.

15. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Incredibili si vanzatorii astia! Cate stiu....

Pot sa iti spun ca pe acelas motor 1.9 TDI folosesc fara probleme ulei cu norma 506.01, 0w30 si e trecut de 200.000 binisor.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    aeohd uleiul pe care il schimbi la motor trebuie sa fie obligatoriu cu norma pentru PD adica ori 505 01 ori 504 00/507 00 (norma care include si norma pentru PD). Daca nu consuma ulei in exces motorul, te asigur ca uleiul cu indicele 5W30 sau 5W40 va fi foarte bun pentru masina ta.

Daca uleiul pe care l-ai folost la schimb ultima oara are norma 505 01 pentru PD este OK. Bafta.

17. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Eu zic sa schimbi uleiul pt Magnatec 10w40 nu are norma de PD adica 505.01 . Daca nu ai filtru de particule baga Castrol Edge Turbo Diesel 5w40 sau oricare altul 5w40 dar sa aibe obligatoriu norma 505.01 in cazul tau.

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    In mod cert, sau cel putin eu personal nu am auzit de un ulei 10W40 pentru motoarele pumpe duse. Acel vanzator de piese nu stia cum sa-ti bage pe gat un ulei de Dacie si te-a gasit pe tine. Nu numai ca vascozitea nu este buna dar nici norma nu e. SCHIMBA-L URGENT PENTRU CA ACEL ULEI ARE NORMA VW 505 00 SI NICI DECUM 505 01 CUM ITI TREBUIE TIE.

19. aeohd

aeohd 1st Gear Member

Locație:
    hunedoara
    Masina:
    audi new A4 avant, 2005, 1.9 tdi, 115 cp
    va multumesc mult pentru raspunsuri. banuiam eu ca e o "galusca" pe care am inghitit-o... dar cum ii stiam pe vanzatori, care sunt si proprietarii magazinului, am zis ca stiu ei ce spun. asta desi manualul de utilizare, unde nu zice nimic de motoarele de peste 200.000 de km, este facut de inginerii de la audi.

20. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Nu exista nici o specificatie tehnica pentru motoarele de peste 200.000 km. Ce...acest numar de km este vre-un prag psihologic ? Motorul si la 0 km si la 900.000 km trebuie sa mearga cu aceeasi norma de ulei pentru care a fost proiectat si gandit. Daca un motor consuma ulei, sau scoate fum sub nici o forma nu o sa reparati motorul cu inlocuirea uleiului. Asta cu uleiul mai gros ....este o tampenie pentru ca daca pe moment, aparent rezolvi problema, acest lucru are un efect negativ in timp. Se poate folosi ata cand vrei sa vinzi o masina si sa-l pacalesti pe cumparator. La fel si cu aditivii de ulei. Multi nu inteleg ca aditivii de ulei bagati suplimentar pot neutraliza aditivii care ridica TBN-ul adica alcalinitatea uleiului , adica capacitatea lui de a nutraliza acizii din motor. De ce oare toti producatorii de masini scriu in carte ca NU se folosesc aditivi? De prosti ? Eu zic ca nu.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta