1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Pai daca ai un motor (inca) OK, nu prea ar trebui sa auzi/simti diferente.
    De multe ori ai ocazia sa vezi o modificare cand pui un ulei mai gros.
    Eu la cealalta masina, desi a venit din fabrica cu 0W-30/40 (scrie in carte dar nu am de unde sa stiu exact ce au pus), in garantie mi-au pus 5W-40 (varianta agreata) si era totul OK.
    Acum am pus 0W-40 si...la fel, nicio diferenta. Doar daca ar avea motorul gura sa vorbeasca, as afla ceva. :)
    In toate iernile ce au trecut a "luat-o" la sfert dimineata (fara zgomote de motor in suferinta), ca e si benzinara.
    Chestia ciudata e ca la masinile cu filtru de particule esti restrans in optiuni si sunt curios de ce se cramponeaza producatorii doar pe specificatia 5W-30.
    Eu cred acum ca de fapt si-au dat seama ca e uleiul ideal,...desi acel 30 e depasit de multe ori de temperaturile din tarile sudice.
    Cum nu conteza ce cred eu, asa, dandu-mi cu parerea, am zis ca poate stie cineva mai exact cum sta treaba.
    Pana una alta, am cumparat pt Audi ulei Motul. O sa vad si eu in curand daca sunt diferente fata de Castrol SLX.

Ultima editare: 21 Apr 2012
  2. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    A incercat cineva ulei original audi 5w30, e mult mai scump ca unele firme de top de pe piata si sunt curios de ce.
    Nu stiu de ce suntem obligati sa respectam norma 507, orcum la cat de proasta e motorina la noi in tara si daca am pune pacura tot nu ar fii suficient.
    Eu cand am cumparat masina nu avea pic de fum negru pe teava de esapament...dupa 6 luni in romania pot sa afum o sunca linistit cu cat sa adunat.

3. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Ultima editare de un moderator: 22 Apr 2012
  4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Vad ca cei de la Castrol,au scos un nou tip de Castrol Edge Turbo Diesel 5w 40,si anume cu FST Formula;am cautat pe net ceva topicuri despre acest ulei,dar nimic relevant.
    O fi marketing,sau chiar e o imbunatatire fata de vechiul Edge?

http://castroledge.com/oil-range/turbo-diesel-5w-40

5. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Au vreo fisa tehnica pe undeva ? Nu gasesc nicaieri. Probabil ca au pus vre-un polimer ceva ....nu stiu. Daca o gasesti pe undeva te rog frumos sa o postezi sa ne uitam si noi la ea. Sincer eu am cautat dar nu o gasesc.

6. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    AUDI A6 1.9TDI AVF 131Cp 2002
    Eu ceva am gasit AICI nustiu daca e asta 100% FST ma refer la poza de sub bidonul de un litru:).

Ultima editare: 24 Apr 2012
  7. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da, mi-am adus aminte de articol, superb,...cred ca atunci cand l-am citit nu ma interesa ideea. :)
    Oricum,...e nasol ca nu gasim pe piata macar un 5W-40 avand in vedere temperaturile de pe la noi.
    In fine, cealalta masina a mers si merge bine, asta vad ca (inca) nu sughite, deci,...dam inainte.:superman:
    Merci mult...

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Comparand cele 2fise,ar fi niste diferente:

castrol edge(simplu):-vascozitatea la 100C 13,9 ,la 40C 82 ,TBN 7,6 ,punct scurgere -48C ,cenusa 0,8

castrol edge FST:-vascozitate 100C 14,2 ,la 40C 85,4 ,TBN 7,4 ,punct scurgere -39C ,cenusa 0,79

Din ce vad eu,FST e mai vascos la cald si mai putin la rece,chiar e mare diferenta la rece.

Castrol sustine ca FST e cu 40% mai puternic si tine mai mult cu 35%;dar aceste comparatii sunt cu cine?cu vechiul edge? :think:

Jack,ce zici?marketing sau nu? :)

9. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Exact asa cum banuiam. Nu au cum sa minta in fisele tehnice. Li s-a impus sa respecte noile norme de poluare. Ideea e ca sunt 3-4 mari producatori de uleiuri in lume, fac "baza" iar apoi fiecare firma, vine si completeaza cu aditivii proprii dezvoltati in laboratoarele proprii. Daca va uitati intre EDGE simplu si FST , diferenta este la cald. Exact ceea ce ziceam in postul inceput de mine acum un an. Si-au cam dat seama ca dau cu chifla-n caini si au inceput iar sa ingorase uleiurile pentru ca nu rezista la presiuni mari. Probabil ca au descoperit vre-un polimer mai nou si au reusit sa stabilizeze lantul chimic, desi ma mir de durabilitatea in timp si km a acestui FST. Uitati-va ca la cald si la rece, sunt diferente foarte mici, dar sunt in favoarea lui FST ....dar ...iata surpriza....TBN-ul si punctul de scurgere sunt in defavoarea lui .....DE CE ? pentru ca i-au ridicat artificial vascozitatea printr-un aditiv, dar TBN-ul care asigura neutralizarea acizilor din baie nu au reusit sa-l pacaleasca. STITI CE ESTE ACEST FST ? Este un 5W30 L.L ingrosat cu aditivi de marire a vascozitatii , pe cand acel EDGE era un 5W40 pur sange. Obisnuiti-va cu ideea ca in curand nu se va pune accent pe durabilitatea in timp a uleiurilor si a motoarelor ci pe consum ma mare ....mascat de politica "o lume mai putin poluata". Concluzie . Acel FST desi pare mai ok, la protectie , eu personal daca as avea diesel nu as opta pentru el, dar pentru benzina merge, mai ales ca la benzine turatiile sunt altfel. Daca as avea diesel m-as uita in primul rand la TBN si apoi la vascozitati. Pentru benzina, in primul rand sa te uiti la vascozotate. Pentru cei ce nu au filtru de particule, recomand batranul magnatec daca vreti sa mergeti pe castrol. Daca nu , cu riscul de a fi acuzat de publicitate, recomand MOTUL (si pentru cei cu DPF si pentru cei fara)

10. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    Pentru cine este interesat de Castrol SLX long life 3 cu logo AUDI caci pe net nu se prea mai gasete peste tot are denumirea de EDGE, AICI l-am gasit la un pret super eu am cumparat 24litri si am platit 184 euro cu tot cu transport zilele astea trebuie sa-mi ajunga.

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da, e bun pretul.
    Am un service Bosch langa mine...si am ramas masca atunci cand am fost sa intreb pentru un curatat de clapeta de acceleratie.
    Desi toate magazinele sunt burdusite de Edge, aici era UN PERETE PLIN cu SLX LL,....dar la 45 lei bidonul. Deja eram chitit pe Motul, dar m-am gandit ca prima data m-am "chinuit" cu o comanda din Germania,...dar da, la un pret foarte bun.
    Ideea e ca desi nu ma asteptam sa vad atata SLX la un loc (stiind de zvonurile ca nu se mai fabrica), aia au spus ca l-au primit de curand si chiar au mai improspatat stocul.
    Deci...

12. X e r o x u

X e r o x u 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    passat b5--1.9 tdi 110cp-afn-1z-syncro--1998
    Pentru ca in cartea tehnica i-mi zice ca pot pune 10w60 si vreau sa-l tin si la iarna, oare uleiul acesta este bun, motrul 10w60 sau castrol10w60 a incercat cineva la afn(non pd)
    ?

Multumesc

Ultima editare: 7 Iun 2012
  13. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    Astazi a ajuns si uleiul super serios nemti in doua zile a fost uleiul aici. 24 Litri am de facut km de acum incolo:):).

14. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    low SAPS in 1.9? nu era mai bun un mid SAPS?

15. CB927MF

CB927MF Audi Expert

Locație:
    **VrAnCeA®**
    Masina:
    Pai eu am vrut neaparat acest ulei caci de cand am cumparato (2006) am folosit numai uleiul asta si masina merge de rupe asa ca nu as vrea sa utilizez un alt ulei. Sper sa mai existe la vanzare si mai tarziu caci e destul de greu de gasit acum sub acest nume toate uleiurile acum au denumirea de "EDGE". Am fost aici la AUDI si ei au in vanzare SLX si EDGE dar mi-au zis ca nu se compara EDGE cu SLX, in plus si pretul difera SLX e la 35,00litru iar EDGE e 23,50 litru.

Ultima editare: 8 Iun 2012
  16. 130270 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a6 1,92004
    Va salut,
    Ma bucur sa vad o asa mare comunitate de oameni priceputi si binevoitori. Sunt de cateva zile posesor al unui audi A6 C5 1,9 din 2004 la motorizare are codul AWX. Sunt total nepriceput in domeniu din pacate, v-as ruga sa-mi spune-ti ce ulei sa folosesc.
    Fostul proprietar la fel de nepriceput imi zicea ca a pus doar Valvoline dar cand a sunat mecanicul acesta a zis ceva despre Mobil 1. M-ar interesa exact specificatiile la aceste doua tipuri potrivite masinii mele sau daca mi recomandati castrol si care tip mai exact.
    Va multumesc si ma scuzati daca deja acest subiect a fost discutat.

Ultima editare de un moderator: 10 Iun 2012
  17. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

uleiul trebuie sa aibe neaparat norma 505.01

De la Castrol este Magnatec Diesel 5w40 , Edge Turbo Diesel 5w40, etc

18. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    CB927MF, ala nu cumva e un ulei pentru dieselul cu DPF?

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, e ulei pentru diesel cu DPF. Si este foarte bun si pentru cele fara DPF. Masina mea a venit din fabrica cu acel ulei si nu are DPF. Din pacate nu se mai fabrica acel ulei din cate stiu eu, cel putin in Romania nu se mai gaseste la vanzare acel SLX Professional Powerflow.

Ultima editare: 27 Mai 2014
  20. SB69WZW

SB69WZW 2nd Gear Member

Locație:
    Otopeni
    Masina:
    Audi Q7 2016, 3L , 272 cp
    Pentru ca se apropie revizia , vroiam sa cer si eu o parere despre uleiul Mobil 1 ESP Formula 5W30.
    Ultimul schimb a fost cu acest tip de ulei si vroiam sa vad daca e bun sa merg tot pe el sau sa il schimb la recomandari :-)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta