1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Cand a inceput mie sa mi faca, uleiul avea 13.000km si am dat vina pe uzura uleiului. Daca tie iti face la 5000, nu e in regula. Acum cu Motul nu mai am probleme.....

2. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    Eu parca as tinde sa bag Liqui Moly Top Tec 4200 long life III 5W30. Ma gandesc ca e facut in Germania si mi l-au recomandat mai multi. Motul parca e fabricat in Franta, nu? tu ce sortiment folosesti de la Motul ?

Ultima editare de un moderator: 19 Ian 2013
  3. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Eu folosesc Motul Specific 504/507. Il alegi in functie de ce spune.producatorul. Stiu pe cineva care baga Liqui moly in John Deere dar la schimbat cu castrol. Nu stiu ce sa zic de liqui moly pentru ca nu am folosit

4. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Am inteles, si la mine tot sortimentul asta e. Deocamdata mai studiez problema ca mai am vreo 5000 de km pana la urmatorul schimb de ulei, dar cu siguranta nu mai bag Castrol d'asta de la noi cred ca Motul sau Liqui Moly. Am mai auzit de Motorex cel elvetian, dar nu prea am citit despre el pareri de la utilizatori, nu prea se gaseste pe la noi, dar as fi curios sa aflu cat mai multe despre Motorex daca foloseste cineva...

Ultima editare de un moderator: 19 Ian 2013
  5. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Nici eu nu am auzit de uleiul asta elvetian, dar am citit parerile despre Motul ale celor care au bagat dupa Castrol si Liqui. Daca o sa faci schimbul la reprezentanta s ar putea sa te lovesti de o intrebare "Bagi ulei desta? Nu tie mila de motor?" , iar eu ii zic " Dece sa imi fie mila, ca bag ulei mai scump si mai bun.decat Castrol?".....

6. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    sal

Orice desel dimineata cand e motorul rege si e si temperatura pe -suna mai tare pana ce se plimba uleiul prin motor. Asta nu inseamna ca are ceva motorul, sau uleiul e prost daca s-a respectat intervalul de schimb.

7. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Ai dreptate partial. Tocmai, aici se vede calitatea uleiului. Cu cat trancane mai incet si putin cu atat e mai bun uleiul. Asta e parerea mea

8. laurentiuA4 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4, 1.9tdi, 2002, 131CP
    Motul folosesc si eu si intradevar dimineata am vazut ca e putin mai silentios. Nu stiu ce ulei s-a folosit inainte la masina (o am abia de 3 luni) si nici nu stiu cati km avea uleiul, dar trancanea cam tare dimineata. Consumul de motorina a scazut putin, dar nu cred ca e de la ulei ci mai degraba de la vreme. Cand s-a dus temperatura la -12 grade am crezut ca am trecut pe benzina. Acum ca s-a mai incalzit a mai scazut consumul

9. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Mie imi.trancanea grozav Castrolul uzat. Stai sa dea peste noi -25 in februarie si dam cu parerea dupa:)

10. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Da de cel original de ce va feriti? Ca e mai ieftin?

11. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Ce inseamna original? Daca scrie Audi pe bidon inseamna ca si-a deschis VAG rafinarie ?

12. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Inseamna ca e cel ce se pune la masini in fabrica.

13. paul-paw

paul-paw 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2017 240kw ACVUBQ1
    Daca este original nu inseamna neaparat ca trebuie facut de Audi. Este un ulei standardizat de VW si produs de un fabricant de uleiuri care are contract la un moment dat cu VAG, care stim cu totii ce inseamna in industria de specialitate. Eu am incredere in produsele standardizate de aceea am pus si eu Vapsoil. Diferente nu pot apune ca am simtit. Voi vedea doar la consum si calitate cand vine vremea schimbului. Merg pe schimb la 8000 ( 5000mile ) cum se face afara. Sa ramanem totusi la subiect.

Ultima editare de un moderator: 20 Ian 2013
  14. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Vapsoil contine ulei shell helix ultra 5w30 LL4,este un ulei super bun,la un pret rezonabil.Eu l-am folosit la masina mea si l-am si vandut clientilor mei cu masini VAG.Este acceptat si recomandat de producator,daca rasfoiti cartea masinii i-l veti gasii recomandat la toata gama VAG.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Trebuie sa intervin putin. Vapsoil nu este numai Shell poate fi si Castrol sau Mobil sau Texaco sau Valvoline, etc. Depinde de contractul existent la un moment dat intre concernul VAG si respectivul fabricant de uleiuri. Cand am fost la fabrica VW in Germania din Wolfsburg pe portile fabricii intrau camioane inscriptionate cu siga marcii de ulei BP. :)

16. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    pai da, ceea e si normal, ca si Castrol face parte tot din grupul BP... sincer cred ca o sa merg pe motul specific 5w30 la urmatorul schimb...

17. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Ce cunoasteti despre uleiul de motor Austroil ?

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    lxl am citit in urma si am vazut ca tu recomanzi pentru 2.5 TDI ulei 0W30 . Spune-mi te rog, daca recomanzi acest ulei pentru motoarele de 2.5 TDI cu axe cu came tip vechi sau nou, si care este considerentul pentru care ai facut aceasta alegere. Am un prieten care are un 2.5 TDI si incerc sa-i ofer cele mai bune sfaturi. Pot spune ca stiu destule despre uleiuri, dar niciodata nu le poti sti pe toate, de aceea intreb si pe altii despre acest lucru. Merci.

19. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Prin 2004 am trecut de la passat la A6 ,si-ti spun motivul care ma convins la vremea respectiva.Sper sa nu ma abat prea tare de la subiect,un prieten din copilarie avea deja un asemanea V6,dupa un drum de Bucuresti a prins o ploaie torentiala undeva pe centura,el spune ca apa era numai pana la faruri,nestiind ce se va intampla la relantiu cu 1a ca si alti aventurieri a incercat sa treaca apa,a ajuns pana undeva la jumatate,el saracu spune ca sa oprit motorul din cauza ca venea altul din contrasens si a facut valuri mari,defapt pana acolo a rezistat filtru de aer din hartie dupa care a tras apa, sa indoit o singura biela si sa agatat in bloc fara sa distruga nimic,spre mirarea mea.Cand am scos arborele si pistoanele am gasit un interior de motor diesel curat ca lacrima,pe vremea aia nu erau chiar asa multe si cine a vazut motorul desfacut a zis ca nu se poate ca un diesel sa nu aiba nici o uzura si nici cea mai mica depunere.Am inceput sa rasfoim cartea de service sa aflam cu ce ulei sa circulat in germania,am gasit ca de la prima revizie pana la ultima sa mers cu shell helix ultra 0w30 care era LL2 Cand am luat masina mea tot asta am gasit in acte,eu am cumparat la vremea aia foarte mult ulei shell 0w30 si ani de zile am mers si eu si toti clientii mei pe ulei respectiv dupa un timp a disparut si avem 5w30 care ar fii mai presus.
    Mentionez ca e parerea mea personala,la un motor V6 tdi chiar daca are peste 200de mii si este instare buna am curaj sa recomand 0w30,dar problema mare este ca nu gasesc un nume de ulei pe care sa-l recomnd cu incredere.Deci am trecut si eu la 5w30 momentan Motul,dar ti-o spun cu siguranta ca nu este ca 0w30.

20. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    La ora actuala Vapsoil este Shell Helix, bidoanele sunt identice. In trecut a fost imbuteliat si Valvoline oricum Vaps este un ulei excelent, eu folosesc de cativa ani la toti clientii mei cu auto VAG.

Ultima editare de un moderator: 22 Ian 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta