1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    E "groasă" cu SLX-ul... :-)
    Am fost astăzi pe la service-ul ce pana mai ieri primea regulat SLX Professional.
    Tot standul era plin acum cu...EDGE...Professional. :-)
    Deci e clar,...bye-bye SLX,...dar oricum nu mai foloseam.

(Am făcut precizarea asta, pentru ca pana de curand, nu înțelegeam cum de se primea încă SLX la un service, la cel puțin un an de când se anunța pe aici că nu se mai fabrică. Acum totul e clar. )

2. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    Salut!

Interesante parerile care le-am citit, insa as vrea sa vad si alte pareri, ale celor cu motoare de 2.0 DPF. Ce marca folositi? (Pana acuma s-a discutat mai mult de 1.9, 2.5 si 3.0, din cate am citit)
    Eu am in masina Castrol SLX Professional LL3, insa cum nu se mai gaseste, fiind inlocuit de EDGE, sunt putin cam reticent sa-l pun in masina. Sa fie doar simpla schimbare de nume, marketing sau difera ceva si in compozitie?
    Pana acuma sunt multumit de acest ulei.

Sergiu

3. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Poti merge linistit si cu EDGE. Pentru DPF ai nevoie de 5W-30 507 00. Asta cu diferente in compozitie nu iti poate confirma nimeni pe aici. Eu am pus in B7 si e totul okei. La 10k km il dau jos pentru ca masina circula mult urban. Nu sunt diferente la mersul motorului in sensul ca se aude mai zgomotos sau mai silentios.

4. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    LA uleiurile LL3 cu norma VW 504 00/507 00 producatorii nu prea mai au "loc" sa se joace cum vor ei cu aditivi. Cam toate sunt la fel....ma refer pe hartie. Acum, acele proprietati cam cat tin si cat de repede se "duce" uleiul.....depinde. Eu personal folosesc Motul

5. Alin_Mihai 2nd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    Audi, 1896,2004
    Salut, la audi A4, 2004, 131 cp, 270 000 km , pana acum am pus ulei castrol edge long life 5W 40, si acum trebuie sa fac schimbul, ma intrebam daca sa merg tot pe acelasi tip de ulei sau avand atati km trebuie sa incerc altceva???
    va multumesc
    o zi buna.

6. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Daca motorul nu consuma mai mult de 1L la 15k km si nu e galagios poti merge pe acelasi ulei.

7. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    In cazul in care consuma mai mult de 1L/1000 km? Care ar fi alternativa la 5w30 cu norma 504-507?

Merci!

8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    In cazul asta trebuie sa umbli la motor. 1L/1000km este enorm. Deja la accelerari bruste ai fum albastru dupa tine.

9. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    Scuze, uitasem un zero.
    Ma refeream la 1L/10k. Eu schimb uleiul la 10k pentru ca merg preponderent in oras.

Ciudat ca in cartea service, scrie ca e admis pana la 0.5L/1k, in fine.

Am prieteni care completeaza si cu 1L/5k si zic ca masina merge brici, fara fum sau alte probleme, fara erori, etc. Am vazut eu cu ochii mei. Masinile fiind usor softate.

Asa ca, ma pregatesc si eu pe viitor, pentru orice eventualitate.
    Deci? O alternativa?

10. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Mda, se vehicula pe undeva ca 2.0tdi il papa pe ulei in ultmul hal. Eu unul zic sa mergi pe acelasi ulei ca pana acum. La 3.0 eu nu completez niciun ml la schimb. Ma oftica faptul ca pe furtunul care intra inaintea turbinei, vin prea multi vapori.... Ar face treaba oil catch can-ul?
    PS: Admis pana in 0.5l la mie? Mi se pare enorm...

Ultima editare: 24 Apr 2013
  11. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    Consum ulei/norma alternativa

Am atasat un print screen din cartea service, care atesta acest lucru.
    Totodata am vazut ca la motorul meu, cu DPF, se poate pune doar norma 507. Din cate am vazut, aceste uleiuri sunt doar 5w30. Daca in viitor o sa ineapa sa-l pape, stiti cumva sa existe 5w40 cu norma 507? Sau ce altceva ar fi recomandat?

12. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Practic asta inseamna 504/507 ..e corespondentul pentru 5-30...Nu ai cum sa gasesti w40 cu norma 507. La PDF e singurul ulei admis. Ramai la asta si totul o sa fie bine. Cat despre mancatul uleiului...Daca e maxim 0.5, zicem ca 0.3 ar fi in limitele normale. In 15.000 inseamna 4,5 l de ulei mancat...si 2l mi se pare mult

13. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    inainte sa dati sfaturi cuiva, si sa-l duceti in eroare CITITI cartea masinii pe care o aveti . Sunt sigur 100% ca nici macar 90% nu au pus mana pe cartea respectiva. Dragi colegi, inainte de a sfatui pe alti colegi CITITI , CITITI si iar CITITI . Documentati-va sau in caz contrar nu mai vorbiti in necunostinta de cauza. De unde stim noi ca 1 L/ la 10.000 de km e mult ? Unde este clasificarea asta ? Cine a facut o astfel de clasificare ?Sa stiti ca 1 litru / 10.000 (zece mii) de km este chiar foarte bine, si chiar indicat. In cartea masinii scrie clar "daca consumul de ulei depaseste 1 l/ 1.000 km adresati-va dealerului dumneavoastra Audi " 1 litru la 1.000 (o mie ) de km si nu 1 litru la 10.000 (zece mii) Masina mea in anumite conditii mi-a consumat 2 litri la 4.000 (patru mii) si tot aceasta masina a consumat 1 litru la 12.000. Depinde de exploatare si de regimul de mers. LA motoarele lare au cuplu maxim la turatii mari, la motoarele turbo si la cele cu mai mult de 2 valve / piston consumul de ulei este mai mare decat la motoarele aspirate, care au cuplu maxim la turatii de pana la 2.500 RPM si cele cu 2 valve/piston. Consumul de ulei este influentat de multe.....

14. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Eu unul mi am spus parerea. Conform spuselor oficiale e normal ca un 2.0 TDI sa consume 4.5l de ulei la 15.000 km. Am spus ca e mult comparand cu a mea care e mai mare, merg foarte sportiv si nu completez gram de ulei in 15.000.
    PS: Nu putem compara benzinarul cu diesel.... E normal ca un motor de turatie inalta sa consume mai mult ulei ca unu de turatie joasa.

15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    La asta ma uitam și eu. Știu că e o toleranta, nu stiu ce cantitate la nu stiu câți km.
    Am auzit ani la rand, ca e...normal.
    Am avut un Punto, un Mondeo și acum A6-le asta, ca să enumăr doar motorinarele și la nici una din ele nu am pus gram de ulei intre schimburi.
    Eu inclin sa cred ca "normalul" asta e mai bun decât "normalul" cu toleranta.
    Pe undeva, ar trebui căutată cauza acelui mic consum de ulei.

16. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Da, nici eu nu pun gram de ulei.. Teoretic si 5l de ulei consumat in 15.000 km e in limite. WTF!! Mie mi se pare destul de ciudata treaba avand in vedere situatia mea...
    Remedierea ar fi segmentii...

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Vorbiti de 2 motoare diferite cu principii diferite de functionare. Voi aveti CR si colegul a mentionat PD.
    In carte producatorul si-a luat o marja de siguranta sa nu te duci tu sa-l reclami ca ai consum marit de ulei. Normal ca un motor care consuma 1 Litru de ulei la 1000 Km sau chiar la 2000 km are o problema si trebuie rezolvata. Dar asta nu inseamna ca toate motoarele consuma ulei in exces si chiar daca exista un consum de 1 litru chiar si la 5000 km este foarte ok daca regimul de mers este unul alert/sportiv. Toate motoarele PD consuma ulei mai mult sau mai putin si asta nu este neaparat un lucru rau. Hai sa incheiem acest subiect care vad ca degenereaza.

Ce ma deranjeaza in mod extrem este faptul ca inca mai vad colegi care in 127 pagini adica aproximativ 1270 mesaje scrise nu au inteles ce ulei sa-si puna in motor si inca mai pun intrebari referitor la ce fel de ulei sa puna in masina. Asta deja depaseste puterea mea de intelegere.

O seara buna

Ultima editare: 25 Apr 2013
  18. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    Merci macristian1! Sunt de aceeasi parere, deja incepeam sa fim offtopic.

Sper ca in ultima fraza, nu te refereai la mine :D.

19. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Era sa zic eu ceva dar am zis ca esti nou si nu vreau sa te superi. In concluzie, baga 5W30si completeaza cand e nevoie. Numai bine.

20. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    Stiam ca trebuie 5w30 cu norma 504/507, insa vroiam sa stiu daca a mai incercat cineva o alternativa sau daca exista o alternativa, deoarece sunt pagini intregi pe acest forum cu oameni care au pus ulei mai gros, cu norma acceptata pentru masinile lor si nu il mai consuma.

Din cate am vazut, nimeni nu a intrebat de aceasta alternativa, pana acum.

Stiu ca topicul trebuie citit in intregime, insa cred ca posturile mai vechi de un an nu au relevanta asa mare, deoarece uleiurile se schimba si apar noi norme si specificatii, destul de frecvent. Nu cred ca spusele colegilor, cu vechime mai mare de un an, au actualmente relevanta.

Revenind, eu unul verific saptamanal uleiul in masina. Colegii care spun ca nu au completat un gram de la schimb la schimb, as vrea sa imi zica daca, cand si cum verifica uleiul? V-ati intrebat mecanicul cat ulei a curs din motor? Sincer eu nu am auzit de motor diesel turbo, care sa nu consume ulei. Cu atat mai mult cele PD. Nemtii au inventat PD-ul si l-au folosit pe tancuri in al doilea razboi mondial. Este nu motor versatil, care merge foarte bine si cu jumate sau mai putin din cantitatea de ulei, tocmai ca sa reziste oricaror conditii. Ideea e sa fie exploatat.

In fine, se pare a nici acuma, dupa 1270 de mesaje, parerile sunt si vor fi impartite, pentru ca asa sunt oamenii si de cele mai multe ori se bazeaza pe mituri si auzite.

Sper ca nu am suparat pe nimeni.

Stima!

Ultima editare: 25 Apr 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta