1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    E adevarat ce spui tu dar in general se poate face trecerea de la mineral la sintetic pentru o protectie si o durata de viata mai mare. La masinile cu DPF e total interzis sa bagi alt ulei decat cel specificat, si anume 5W30. E foarte strict uleiul pentru DPF. Un ulei normal, produce prea multa cenusa si astfel dpf ul se infunda. 5W30 e facut special pentru buna fu:ctionare a motoarelor cu filtru de particule. Pentru uleiul asta nu exista alternative( Asta am citit si eu. Daca nu e bine, rog ca mesajul sa fie corectat)
    Numai bine!!!
    Ps: Eu unul la schimb bag 8l desi in carte scrie 8.3. Nivelul uleiului atinge ff putin bila de pe joja. Cand il scot la 15.000 uleiul inca atinge foarte putin bila lafel ca atunci cand il pun. Daca l ar manca s ar observa foarte repede caci ar fi sub bila. Am si eu niste scurgeri care sunt infime.
    Cu toate sa zic un maxim 200-300 ml ulei, desi pe joja nu se cunoaste absolut deloc. Eu am avut un"soc" cand am vazut ca nu scade nivelul pe joja la conditiile in care s a mers cu masina. Masina are 300.000km si mananca 35.000 km de asfalt pe an.

Ultima editare: 25 Apr 2013
  2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Sergiu, cu tot respectul, mai ușor cu pianul pe scări...
    Am apucat sa vad la lucru, Buceaguri și Carpati și mă făceam pana la gura de ulei, jucandu-mă cu semeringuri și supape. Am văzut la motoare facute bucăți, cate zile nu am, poate de asta mi- e și urat sa ma bag în mecanica.
    Crede-mă, am văzut și stiu cum verifica un nivel de ulei.
    Chiar dacă nu ești de acord cu ceva, respecta opinia celuilalt.
    Vrei sa spunem toți ca tine? Ca ne "papa" ulei?
    Ok, dacă așa e mai bine, fie...

3. sergiud3

sergiud3 1st Gear Member

Locație:
    Oradea, Bihor, Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI (BPW)
    G@briel, masina mea e inca in parametri. Adica imi papa undeva la 0.5l/15k km. Am ridicat problema pentru ca am prieteni care spun de un consum mult mai mare. Si ei sunt tot mecanici si stiu ce inseamna un motor diesel VAG.

Imi cer scuze daca ceea ce am postat pare putin prea "acid". Vroiam sa imi exprim si dezacordul fata de unele postari.

De aceea suntem aici, sa ne exprimam opiniile. Fiecare le poate lua cum vrea: de bune sau le poate verifica.

Stima!

4. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Oameni buni tocmai se punea problema mai sus a dezbaterii acestei probleme avand totusi in vedere diferitele tipuri de motoare pe care le folositi....
    Observ ca cei cu motoare 3.0 TDI sunt fermi pe pozitie si sutin ca motoarele lor nu consuma gram de ulei.... Pai din 8 litri de ulei si un motor care functioneaza foarte mult din timpul de utilizare subturat sau oricum intr-un regim de functionare lejer cum sa il pape sau cat sa il pape ca sa se cunoasca pe joja?

Cand vorbim de motoarele de cilindree mica de sub 2000 de cm3 vorbim si de alt regim de exploatare. Acestea au un regim mai alert de functionare si pentru a ajunge la viteze de peste 140 km/h daja sunt intr-un regim de ture inalt si sustinut. Acum va intreb cum credeti ca se plimba cei doar 4l de ulei in acele motoare si ce frecventa a frecarilor implicit temperaturi se poate vorbi.

In concluzie, hai totusi sa vorbim despre aceeasi marie cu aceeasi palarie ;)

Ultima editare: 26 Apr 2013
  5. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Daca te referi la mine, da, stiu ca sunt 8 litri si nu se cunoaste asa tare, dar in situatia de mers subturat.Stilul meu si subturarea, crede ma , sunt la poluri opuse. Cat merg eu cu masina, cam 90%, 70% vede redline iar restul merg potol. Daca mergeam subturat puteam sa spun ca nu consuma deoarece nu ii dau ture. Stiind ce ii dau, am ramas oarecum surprins ca nu mananca. Oricat de mult ulei ar fi, 1 litru in minus s ar cunoaste.
    Am uitat sa specific ca restul de 10% ii merge taicameu in afara loc. si in general, de la 150 in sus

Ultima editare: 26 Apr 2013
  6. dmx_cma

dmx_cma 1st Gear Member

Locație:
    Filipestii de Padure,PH
    Masina:
    audi a4,1.8 20v avant,1997
    Salutari tuturor!Ma poate sfatui cineva ce tip de ulei sa pun la un audi a6 din 2000?Motorul este tip AKN 2.5L V6 150 cai,precizez ca masina are 300000km.Multumesc anticipat!

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Citeste acest topic integral cu mare atentie. Multumesc

8. dmx_cma

dmx_cma 1st Gear Member

Locație:
    Filipestii de Padure,PH
    Masina:
    audi a4,1.8 20v avant,1997
    Ok.Scuze

9. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    salutare,

Ce parere aveti de uleiul Vapsoil 507 00 5W30, AUDI Long Life III, facut in parteneriat pentru motoare audi cu DPF.
    Merita incercat?

Ultima editare: 9 Mai 2013
  10. paul-paw

paul-paw 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2017 240kw ACVUBQ1
    Da. Eu il folosesc. Din cate stiu uleiul din bidon este Shell. Am facut 10.000 cu el si l-am schimbat. Arata bine.

Ultima editare de un moderator: 10 Mai 2013
  11. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    folosesc Vaps oil5W30 un ulei foarte bun de fapt uleiul este shell,motorul ramane impecabil de curat incercati

12. niccoo

niccoo 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4 8W2 B9, 2016
    La cat km. il schimbi: 10.000 sau 15.000.
    Multumesc

13. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Eu la 15k schimb Vapsoil...desi cei de la Audi se jura ca e Castrol si nu Shell. Orsice ar fi, la 35 ron litrul ce sa mai comentam.

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am cumparat uleiul, acum am vazut ca i-au schimbat eticheta. Poate voi stiati asta deja. Prima data am crezut ca m-am fript, desi am facut comanda la un magazin ce au distribuitori seriosi.
    Nu stiu daca e ieftin la 384 lei/8 litri, dar cand am vazut pe Net 63lei/litru,...wow.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, au schimbat ambalajul. Asta il folosesc si eu. S-a scumpit Motul de cand lumea il foloseste, s-au prins ca este cautat si tipic romanesc, l-au scumpit. Anul trecut costa maxim 45 lei litrul. L-ai cumparat la un pret bun (pret de acum un an), am vazut si cu 70 lei litrul la magazin. Este un ulei de motor folosit din ce in ce mai mult si in afara. Bafta

16. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Ultima editare: 17 Mai 2013
  17. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Da, e mult mai scump Motul decat Castrol. Aproape dublu cu scumpirea asta. Un lucru am remarcat la Motul. Au o strategie de marketing de rahat. Vaide mama ei de eticheta. Pana la urma o sa mai ramana pe ea decat 5w30. Nu vin si ei cu ceva care sa fure ochii. Cand te lauzi ca bagi Motul in motor, si ii arati bidonul la cineva sa cada jos. Mi e mi a zis mecanicul de la reprezentanta "dece iti bati joc de motor?" Probabil din cauza etichetei, a crezut ca e ulei ieftin. Sa dea niste bani pe o eticheta care sa reflecte ce e in bidon. Ei sunt pe invers. In ziua de azi se face eticheta exceptionala si continut nasol, iar ei fac eticheta nasoala si continutul exceptional. Publicitatea e mama vanzarilor.

18. Oxygen

Oxygen 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca / Baia Mare
    Masina:
    EX A3, 1.6, 2002
    mie mi se pare eticheta ok adica simplu si profesional nu tot feluri de fst si technologii care consumatorul normal oricum nu le intelege si nici nu ii pasa.

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Voi nu ati vazut ca sucurile Bucuria din chisinau sunt mai bne decat coca-cola? :)) si ce eticheta de kkt au.....

20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    La o Dacie băgăm BP 20W50 de la butoi de 200 litri. De unde atâta eticheta?
    Da, marketingul a devenit un domeniu aproape de sine stătător, e agresiv, așa că dacă un produs nu excelează în calitate îl impacheteaza mai kinki și îl arunca pe piața.
    În ziua de astăzi nu mai știi exact ce cumperi, cât de corecți sunt cei de la marketing sa ne scoată banii din buzunar.
    Ca sa revenim la topic, dacă știi cum să cauți găsești Motul la același preț ca al Castrol-ului, dacă nu cumva chiar mai ieftin.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta