1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rac

rac Silver Member

Locație:
    braila
    Masina:
    audi a4 b8
    si eu eram in dubii cu eticheta asta noua ,si am sunat la importatorul motul pt romania,l'am intrebat daca e de origine si mi'a confirmat.

2. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Salutare,

Urmaresc si eu topic-ul si am o mica nelamurire, vad ca uleiul Vapsoil (asa zis ulei "original") nu are prea multi adepti. Momentan folosesc Mobil 1 esp formula 5w30 (507.00) si vroiam sa incerc si Vapsoil, masina are aprox 225000 km.

3. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Audi A6, 3.0TDI, BMK,6HP19A,2006
    Baga Vapsoil Castrol Motul.... Mobilul e cam nasol ca e facut in turcia... Daca pretul nu conteaza, baga Motul, daca da, baga Vaps sau Professional cu cod de bare 400(germania).

4. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    M-am interesat in ultima vreme ce as putea gasi pe la noi, si am dat numa peste uleiuri Made in the Eu, da ma refer strict la Castrol!
    Vroiam sa ma asigur ca e macar made in De, cu codul de bare 400-440!
    La reprez ii 75 ron/L Castrol Edge ,dar n-am intrebat daca e made in De. Ar fi ok si Edge-ul daca SLX nu se mai gaseste ?

5. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Din DE e adus si Castrolul de la noi pentru ca are inceputul codului de bare 400 care reprezinta DE-ul.

6. SORYN

SORYN 1st Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 B7, 2006, AVANT, 2.0 TDI, 136 CP, BRF,
    De curand trebuie sa fac schimbul de ulei si as vrea sa incerc Castrol. Pana acum am fol mobil 1 5W30 XE (masina e fara filtru particule). As incerca Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40, Fluid Strength Technology. Ambele au aprobarea VW 505.01 pentru motoarele TDI PD. Deci Mobil sau Castrol ?

7. mariuSTM 2nd Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Audi A4 b8,5 , cod motor CJCD, 2014 (ex 2.0 TDI, BLB, 2006)
    Salut,

Eu am pus Castrol pe masina.. ca asta recomanda cei din Germania... incerc pe cat posibil sa nu introduc altceva in afara de ceea ce scrie in carte..

zi buna

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    SORYN citeste acest topic de la inceput, unde ti-am mutat mesajul si unde trebuia sa scrii initial, cu mare atentie si o sa inveti multe despre uleiuri. Bafta si spor la lectura

9. SORYN

SORYN 1st Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    AUDI A4 B7, 2006, AVANT, 2.0 TDI, 136 CP, BRF,
    Cristi, iar multumesc. poate iti pun rabdarea la incercare, tot aiurea nimeresc sa postez. sunt cam `virgin` prin navigarea forumului, dar incet incet invat. chiar am cautat ceva pana sa vad unde a fost mutat. inca vreo 2 luni si pricep ! ...la ardeleni e mai lent! ...glumesc ! ma pun la lecturat.

10. iulianveliscu

iulianveliscu 1st Gear Member

Locație:
    vaslui
    Masina:
    audi 2,5tdi quattro 2001
    Uleiul motul e foarte bun masina mea arata ca ma tine 14500 km pana la urmatorul schimb cu castrol imi arata 11000 km

11. tdanielv

tdanielv Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 Avant B6 116CP
    Salut,
    Merci de raspuns, din ce am vazut eu prin magazine atit Mobil1 cat si Castrol au acelasi cod 505 sau 550 (daca nu gresesc) deci aceeasi tara de provenienta. Pe forum am vazut ca este de vanzare cu cod de Germania.
    Pentru Castrol pe Romania am vazut in presa ca au o actiune de retragere pentru un lot, posibila contaminare cu apa.

Multumesc.

12. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Baga Vapsoil, pana mai e ieftin..ca deja incepe sa prinda la oameni si o sa il scumpeasca...

13. VdTAFAN

VdTAFAN Silver Member

Locație:
    Craiova/Caracal
    Masina:
    Ce e cu 500 e de Turcia. Eu unul, inca nu am vazut Castrol de Turcia(poate nu am cautat suficient. ) Am vazut doar cu cod 400(Germania).
    La motor mergi pe unul din alea 3 in functie de buget 1.Motul 2 Vaps 3.Castrol

14. stefanache.alin 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 AVF
    Mi-am achizitionat si eu de curand un A4 1.9TDi 131CP 6+1 AVF si are Castrol 5w40 long life,cineva mi-a zis sa bag 10w40 ca sa nu aiba probleme cu dusele,pana la urma pe ce merg?
    Raman la 5w40? nu ma plang ca imi scoate fum,chiar deloc si toarce ca o pisicuta pana acum.

15. jony

jony Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a4 2004, 1.9TDI, 131 cp, 6 trepte
    Eu recomand sa folosesti ulei vapsoil 5w30 cu norma 507.00, sa il schimbi la 10000

16. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    nu cred ca 10w40 are norma de PD.baga VAPS

17. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    In datele tehnice ale Castrol Edge 5w30 si Castrol SLX Longlife 3 5W30 nu am vazut nici o diferenta. Aceste 2 uleiuri sunt la fel sau sunt si alti parametrii ce nu sunt mentionati si il fac pe cel LL sa tina 30 000km (teoretic, in tari normale)?

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    @glumaretzuu din cate stiu eu , nu am fisele acum la dispozitie este diferenta intre cele doua uleiuri. SLX-ul sta mai bine i parametri. Aceste uleiuri rezista 30.000 de km n conditii normale de exploatare. Sunt situatii in care un LL nu face fata asa cum un ulei fix dar tot sntetic o face. Cel mai bun ulei pentru motor este acela pus corespunzator folosirii masinii, si nicidecum etichetei.
    @alin092 acel cineva care ti-a zis sa pui 10W40 este croitor sau instalator...pentru ca in lumea auto nu are nici o legatura. Nu strica masina si nu pune prostii in motor.

19. paul-paw

paul-paw 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2017 240kw ACVUBQ1
    Bine ai revenit. Dupa 8000 cu Vapsoil mers normal la un 2.5 motorul suna bine si culoarea e in grafic

20. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    Salutare , am dus saptamana trecut masina in service pt schimbare a distributiei si uleiului , masina in cauza Audi A6 1.9 tdi AWX din 2002 . Mi-au pus ulei Castrol Edge Professional 5w30.... Motorul a inceput sa aiba o bataie ... Pe cutia de ulei nu scrie ABSOLUT NIMIC legat de PD sau de TurboDiesel.... Sa ma duc sa le dau uleiul de cap celor de la reprezentanta SEAT , unde am facut operatiunea ?
    SAE 5W-30 ; ACEA C3 , CW 504 00 / 507 00 , acesta este tipul de ulei care-l am in motor....

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta