1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Motorul tau fiind care ?

2. enescuus 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Skoda Octavia 1.9 TDI, MY 2008, BXE
    Scuze, dar nu observasem ca la masina mea era scris ceva aiurea...greseala mea. Pot sa mai spun ca masina merge cam 80% extraurban si niciodata nu fac cu ea drumuri mai mici de 50 km. Pana acum am folosit Mobil 1 ESP formula 5w30 (507.00), nimic de reprosat completam max. 500 ml la 12k km...dar vreau sa-l schimb pentru ca se spune ca un 5w40 protejeaza mai bine axul cu came tinand cont ca eu am acel motor spectaculos 1.9 TDI in care intra doar 3.8 litri ulei. Masina are 85k km si sunt primul proprietar.

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    enescuus daca nu ai Audi te rog sa adresezi intrebarile pe topicurile dedicate altor tipuri de masini, conform cu ceea ce detii in momentul de fata. Aici pe acest forum discutam doar despre marca Audi si atat. Este o discutie foarte complexa si detaliata pe vwforum despre tipul tau de motor si ce trebuie sa faci si cum sa ai grija de tipul tau de motor (despre Skoda vorbesc). Pe acel forum se discuta intr-un topic special despre tipul tau de motor si exista alte 2 topicuri topicuri speciale despre uleiuri la motoare diesel.

Cauta si foloseste un ulei care are aprobarea C 30 de la Porsche scrisa pe bidon indiferent care este ca si specificatie adica 5W40 si/sau 505 01.

Daca ai Audi te rog, sa modifici/completezi profilul tau cu masina care o detii (in speta Audi), adica: tipul masinii, an de fabricatie, tipul motor/capacitate cilindrica si obligatoriu cod motor pentru ca data viitoare, daca mai pui intrebari, sa nu stam sa ghicim despre ce tip de masina si motorizare vorbesti. Uite-te la profilul meu si ai sa intelegi despre cum trebuie sa arate si profilul tau. Multumesc.

Ultima editare: 3 Iul 2014
  4. Gosmo

Gosmo 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI(AJM) - Avant/2001
    Cam de 8K km am schimbat pe Motul, cu norma pentru motorul meu, inainte folosind Castrol Edge. Din pacate am sesizat ca motorul a ars uleiul Motul mai repede decit pe cel Castrol, adica in cei 8K km a ajuns joja la minim, fata de Castrol care ajungea joja la minim pe la 10-11K km. In prezent am completat cu 200ml, ce mi-au ramas de la 4l ulei, in motor intrind doar 3.8l. Modificari in bine nu am simtit cu noul ulei, merge la fel ca inainte. Castrol teoretic era adus din Germania, cumparat de la o "sursa sigura", cu cod de bare de Germania, made in Germania, etc. Se arde mai repede acest ulei Motul? Incepe motorul meu sa dea rateuri? (am 272K km la bord, reali)

5. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Dacă e sa "pape" ulei, e normal sa fie diferențe intre uleiuri. Asta o întâlneam si la vechea si banala Dacie, când vrând nevrand, când uzura segmentilor își făcea aparitia, se punea un ulei mai gros, ca sa-l tina mai mult.
    La mine nu scade absolut deloc nivelul, schimbul facandu-l la 15.000km.
    Așa era și prima și poate de asta, când aud pe unii zicând ca e normal ca motoarele ASTEA sa consume ulei, nu stiu ce sa zic.
    În fine, așa cum am spus mai sus, dacă vezi ca pe Castrol nu-l arde așa repede, foloseste-l. Uleiurile astea au unele diferențe la specificații, dar nu cred ca Motul ti-ar da o noua viața motorului. Dacă mașina ta se dă la ulei, cam așa o s-o tina (indiferent de ulei, chiar dacă diferă cantitatea arsa) pana la o intervenție majora la locul cu pricina.

Ultima editare: 8 Iul 2014
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Eu folosesc Castrol de 4 ani, nu completez deloc intre schimburi. Am 282.000km, schimbul il fac la 25.000km.

7. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Cred ca-l țin data asta 1an și jumătate, pentru ca o sa am doar vreo 5000 km la un an, cu tot cu drumul de vacanta. Sper sa nu sughită, ca doar nu vede orașul... :)

8. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Salutare la toti, stie cine ceva de uleiurile Voltronic?

9. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am dat "search", dar nu apare nicio informație...
    Am văzut că în momentul de față, pe unele mașini de curse Audi, apare reclama la uleiul Total. Dar nu asta e important, poate fi ceva izolat, pentru ca mai sunt cu uleiul Castrol.
    Ma interesează dacă cineva deține informații mai detaliate despre uleiurile Total (mai ales vis-a-vis de Motul) și în special despre Total Quartz Ineo L Life, 5W30. Am văzut că are TBN-ul mai mic, iar la indexul de viscozitate sta mai bine...
    Este cu norma "507", pentru DPF VW.

(2 bidoane de 5 litri de Total, fata de Motul, ajung sa fie cu 200 lei mai ieftine)

Ultima editare: 5 Aug 2014
  10. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Arata bine pe date tehnice. Acum....depinde si cat isi pastreaza proprietatile. majoritatea LL sunt cam la fel la date tehnice.....depinde foarte milt de calitatea aditivilor folositi si cat de repede isi pierd din proprietati.

11. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Deci rămâne sub semnul întrebării....anduranta.
    Shit... :)
    Asta nu prea o putem afla...
    Dar oare cum le ținem noi, doar un an, oare sa nu "țină" ?
    La 300 lei, fata de 500 lei, paaaarca îți vine mai ușor să faci schimburi de alea, la 8000 km.
    Mi-e ca nu cumva, Motul sa fie un pic supra apreciat în mod artificial, nejustificat. La preț mai refer...
    Merci mult pentru părere, dacă prin absurd te interesează și mai afli detalii, te rog sa le postezi.

Eu am "facut" anul dar am mers doar 6.500km, 99,99% extraurban...
    Parca l-as mai tine o jumătate de an dar,....paaaarca l-as schimba.
    În unele cazuri, prin folosirea uleiului Motul, s-a observat o ameliorare a unor zgomote, dar mine nu a fost cazul. Totuși, dacă este cineva care a folosit Total, poate ne da niște impresii.
    Ceva totuși Îmi spune ca pe la Renault s-a folosit mai mult, sau în fine, la mașini franțuzești. Las' ca și Motul, e tot franțuzesc.... :)

Ultima editare: 7 Aug 2014
  12. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Motul este american dar are fabrica in Franta pentru zona europei. Eu am folosit Total cand nu am gasit Motul pentru cometare. Tatal meua folosit Total 5w40 la un motor de 1.6 benzina de 103 cai. Bine ca l-a folosit la 70.000 de km, cand teoretic motorul e ca nou, si nu poti sa-ti dai seama. Nu cunosc sa fi fost probleme.

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am mai citit de pe alte forumuri, gen Peugeot și alte "vecine" și am găsit vreo doua comentarii cum ca motoarele le-au devenit mai zgomotoase, dar asta poate fi și Placebo.
    Eu cred ca se întâlnește și pe aici, la noi,...la greu. :)
    În rest, nimic deosebit, nu am întâlnit despre el ceva la superlativ. Pare a fi un ulei...normal.
    Să mor dacă știu ce sa fac... :)

A, cât despre proveniența actuală, este 100% franțuzească, pentru ca în '32 (când America intra în recesiune) a fost cumpărat de un distribuitor francez, cu tot cu firma mamă.
    Francez fiind, în '71 a inventat uleiul full-sintetic (ca și cel semi-sintetic cu câțiva ani inainte), de fapt ca mai toate realizările. A fost un pionier și deci nici pe departe nu ar fi un impediment ca e francez.
    Da' amănuntele astea nu ți le-am spus ție, ca le știi și tu.. :)

Ultima editare: 7 Aug 2014
  14. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    La emag au ceva promotii la uleiuri. Motul destul de bun la pret cu reducere.

15. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Am văzut, dar eu data trecută, de la un magazin, pe comanda, am găsit și mai bine. Acum nu știu cum o mai fi, chestia e ca pe emag, Total sta mult mai bine. E aproape la jumătate de preț. Hai sa zicem ca e la 2/3 din cel al Motulului.
    Asta era și cauza pentru care am întrebat de calitatea acestuia.
    Dacă mergi mai mult urban, îți dă mâna mai ușor să faci un schimb la 8000km, sa zicem.

16. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Eu unul ce stiu sigur e ca Vapsoil nu rezista la 10k de mers urban. Tocmai de aceea am si renuntat la el. Cand aveam Motul, mi sa facut praf vibrochenul cu bielele. O fi fost coincidenta...
    Acum am Castrol, dar trebuie schimbat, si la 3 schimburi pe an e o idee sa pui Total de trei ori si sa iesi la pret de 2 schimburi cu Motul

17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Tocmai pentru asta am deschis discuția...
    O sa mai caut review-uri pe alte forumuri și sper sa-mi fac o idee.
    Aștept și aici păreri.

18. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Daca ai decat 5.000 de km poti sa-l tii si 2 ani. Practic la noi uleiul este afectat de stilul de mers. El cica e fscut sa tina 30.000 de km sau2 ani. Dacs tu ai numai 5.000.....poti sa-l tii linistit 2 ani. doar nu e ulei mineral 15w40.....totusi.

19. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Da, mă tot gândesc la asta...
    Totuși, din specificatia tehnica, după cum bine știi, Motul nu îl consideră pe Specific a fi un LL.
    Dar iar mă întorc, doar 6000km, făcuți 99,99 % extraurban, nu e nici un 15W-40 (vorba ta), ar mai "merge", liniștit...
    Cred ca mai toate uleiurile din ziua de astazi, cu ceva pretenții (mai ales cele sintetice) ar duce 2 ani, dar politica de marketing nu doarme, vânzările trebuie sa crească... :) Schimbul anual, indiferent de km, e avantajos...
    Cred ca-l schimb în primăvară, înainte de sezonul cald.
    Și așa, dacă o scot din garaj ca anul trecut, pana la Revelion mai face maxim 1000 de km, în 3-4 "curse".

Ultima editare: 10 Aug 2014
  20. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta