1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Da,are ambalajul in germana si e castrol edge fst.
    Ma gandeam sa folosesc Valvoline sau Eneos. Nu prea ma lasa DPF-ul sa folosesc alta norma in afara de 507.00. Eneos Sustina 5w40 C3 respecta norma 507.00(DPF-ul)? Am vazut ca Eneos Premium Ultra 5w-30 respecta . Sau tu zici ca, avand un numar ridicat de km, sa merg pe 5w-40, vara?

Ultima editare: 2 Noi 2014
  2. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Orice ulei ACEA C3 e pt. DPF, mid ash 0.8% cenusa sulfatata. Am intrat inca odata pe site-ul celor de la Eneos si zic ca Eneos Sustina 5w40 e C3 dar si Acea A3/B4, acest lucru fiind imposibil pentru ca un A3/B4 are SA intre 1 si 1.6%, iar C3 0.8%, deci in cazul asta evita-l.....orienteaza-te spre altul.

Uleiurile 5w30 cu 504.00/507.00 sunt High Quality, fata de restul normelor.....dar atunci cand un motor nu mai e la prima tinerete, nu prea mai ai ce face...
    Atentie inca odata, vascozitatea sa nu fie mai mare de 75mms la 40gr., pentru ca cea mai mare uzura a unui motor e la rece.....deci analizati foarte bine informatiile si in functie de regimul de mers pe care il faceti, uzura motorului, perioada de schimb, etc, puteti lua o decizie cat mai buna.

Si eu eram adeptul sa nu se schimbe vascozitatea, dar sunt anumite situatii unde acest lucru se poate face (ex. de mai sus). Apoi dupa ce am vazut mai multe teste ale unor uleiuri facute in laboratoare independete, vascozitatile erau destul de mici dupa 7k km.....

Deci schimb in primavara, ulei cu vascozitate buna pentru vara, el cu cat se uzeaza ii scade vasvozitatea, deci bun si pentru iarna (inca odata, doar pt schimb in primavara)

Eneos Premim Ultra 5w30 are o fisa tehnica buna.

P.S Tot dau edit la mesaje.....nu vad de ce tot mi se atrage atentia.

Ultima editare: 3 Noi 2014
  3. gaby-audi

gaby-audi 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A5 Sportback 2 l quattro , cod motor cnha
    Salut , merci pentru sfat , nu schimb uleiul in primavara o sa merg cu el tot anul repet nu fac mai mult de 10 k pe an asa ca am nevoie de un ulei care sa acopere toate anotimpurile .
    Ce parere ai de penzoil 5w30 , merci

4. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Cei de la Pennzoil au produse bune...acum nu stiu la ce 5w30 te referi...la noi se gaseste doar Euro L.

Hai ca e tarziu si numai prostii scriu, poate sa indeplineasca si Acea C3 si Acea A3/B4, prioritar fiind Acea C3. Sa nu luati in considerare ce am scris mai sus de Eneos Sustina 5w40 C3, se poate folosi. Cred ca e suficient pe ziua de azi pt mine :). NB.

5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Deci pentru un 1,9 PD trecut de 300K recomandarea ar fi:" Valvoline Durablend Diesel 5w40 (iarasi o uzura foarte mica e cama)sau un LM Diesel High Tec 5w40" ? Am inteles bine ?
    Pana acum , de 8 ani, am facut schimburile cu Repsol Elite 50501 TDI 5W40 cumparat din Spania, unde e folosit inclusiv de reprezentante (Ex. : reprezentanta Audi din Vic/Barcelona) de care sunt multumit si acum. Era (este) chiar asa nepotrivit?:uhm: Mersi fain.
    Nu stiu sa "citesc" fisa tehnica...

6. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Daca nu ai DPF poti folosi un ulei ce nu e ACEA C3, 5W40. Daca aveai un motor pana in 200k km atunci era bun un ulei 504.00/507.00 5W30. Nu zic ca nu se poate folosi 5w30 si dupa 200k km, am specificat (dpmdv), cand se poate face acest lucru si cand nu.

Uleiul ce spui tu are o fisa tehnica buna, e bun pentru un PD cu DPF si consum mai mare de ulei. Uleiurile mid ash sau low ash sunt mai sarace in ZDDP (aditivi anti-uzura si de presiune extrema) fata de cele full saps.

Asta e parerea mea, tu daca esti multumit de uleiul pe care il folisesti, mergi in continuare pe el. Bafta.

7. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
    Daca e sa dam crezare fiselor de securitate si judecand cu aceeasi unitate de masura, seamana mai mult a dezinformare incorecta :)

Valvoline SynPower 5w30 Xtreme nu este PAO.
    In fisa de securitate Valvoline SynPower 5w30 Xtreme C3, gasim ceva aditivi in proportie de aproximativ 2% ( nu am calculat ). De unde si pana unde vollsynthetische ?

Pentru a putea accesa direct site-ul Valvoline intrati pe link-ul urmator, la rubrica Search for tastati synpower c3, apoi clic pe Submit
    https://msds.ashland.com/

Nici Pennzoil Ultra 5w30 Euro nu este full synthetic (PAO).
    Gama Pennzoil Ultra , ( gama de varf Pennzoil) foloseste tehnologia GTL (gas-to-liquid ) la fel ca si Mobil 1 si daca Mobil 1 nu e full sintetic ( chiar Borsy spune asta ) nici Pennzoil Ultra 5W30 nu este.

http://www.pennzoil.com/motor-oil/pennzoil-ultra-platinum-full-synthetic-motor-oil/

Ma rog... asa se lauda Mobil 1 = GTL, de fapt Mobil 1 e ulei mineral ultrarafinat )
    http://www.pennzoil.com/wp-content/uploads/2014/04/Pennzoil-Ultra-Platinum-5W-30-SN-GF-5-en-TDS.pdf

8. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Chemical nature- organic

PAO:

API Group IV Polyalphaolefins, 100% Synthetic chemical compound. Specific type of olefin (organic) that is used as a base stock in some synthetic lubricants. poly-alpha-olefin (or poly-α-olefin, abbreviated as PAO), is a polymer made by polymerizing an alpha-olefin. An alpha-olefin (or α-olefin) is an alkene where the carbon-carbon double bond starts at the α-carbon atom, i.e. the double bond is between the #1 and #2 carbons in the molecule.

La MST C3 5w30 si 5w40 se specifica ca are baza HC, daca era la fel si aici,cei de la Valvo specificau acest lucru. Cel putin eu asa inteleg.....

Pennzoil Ultra L 5w30, daca mint ei atunci mint si eu.....

Revelation, dupa ce ai fost banat pe clubopel pe doua nickname-uri pantru ca esti vanzator de ulei Motul, si ca nu produci decat flame-uri si atacuri la colegii de pe forum, ai venit pe acest thread ca sa faci acelasi lucru. Sper ca aici moderatorii sa nu mai fie asa permisivi.

9. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
  10. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Majoritatea fiselor de securitate sunt valabile 5 ani. Daca cei de la Pennzoil nu au scos alta inseamna ca inca e valabila. Si ca de obicei dezinformezi, ala e gama Platinium Ultra doar pentru State, pentru Europa au gama Platinium Euro L. Aici se incheie conversatia mea cu tine, pentru ca nu faci nimic altceva decat sa dezinformezi.

Atentie colegi, colegul Revelation (alias neuro) de pe clubopel, e VANZATOR de ulei Motul, fiind banat pe amblel conturi (cu riscul de a ma repeata tot o spun), se poate verifica.

11. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
    Aici gasiti si Pennzoil Ultra Euro, pe acelasi site din America si tot cu baza gas - to - liquid .

http://www.pennzoil.com/motor-oil/pennzoil-ultra-platinum-full-synthetic-motor-oil/

Daca o fisa de securitate este valabila 5 ani, asa cum spuneti dumneavoastra, inseamna ca producatorul uleiului respectiv este obligat sa nu-i schimbe formula si sa-l produca timp de 5 ani de la data lansarii pe piata - ceea ce este o aberatie !

Valvoline si Pennzoil nu au nici macar un produs full synthetic.
    Bafta :)

12. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Astept un MSDS in acest sens care sa va confirme cele spuse.....eu am facut acest lucru.

13. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Bun așa, acum ne-am lămurit...
    Pe planeta Pământ se pare ca nu exista ulei auto full sintetic.
    Hm,...mișto,...deja nu mai merita sa ne uitam pe vreo eticheta și cel mai bine este sa mergem la magazin și sa-i cerem vânzătorului, simplu, un ulei "de mașină".
    Treaba a ajuns mai confuza ca la inceput... :)
    O sa fac pe plac unor eventuali distribuitori de pe aici și o sa iau de acum doar ulei LUK, MOL sau OMV. Ca sa fim chit... :)
    Sper ca în final sa-i vând mașina unuia dintre ei. Sic...

(Apropo, am un vecin cu un "doiar" 2010 cu filtru, care când m-a auzit de norma 507 și ulei special pentru filtru, m-a făcut nebun, ca el de 2 ani merge cu Mobil 1 5W 40 și neavând vreo problema, nici nu-l interesează prostiile debitate de mine, deci...)

Ultima editare: 4 Noi 2014
  14. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Gresit, bulinele exista :).

15. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
    Q8 Formula MX LOng Life 5w30 C3 este un ulei cu baza hidrocracata in proportie de 75- 90% si un aditiv dispersant intitulat polyolefin polyamine
    succinimide
    in completare, adica < 25 %.

Asa cum am spus, polyolefin polyamine succinimide, este doar un aditiv dispersant pentru cenusa si nu are nimic in comun cu polyalphaolefins (PAO).
    Aceasta confuzie este facuta doar de Bluetux..

Polyolefin polyamine succinimide - ADITIV DISPERSANT
    http://www.toocle.com//china-sellin...-succinimide,-Ashless-Dispersant--774426.html

Bluetux este un ex- membru Club Opel, care la fel ca Borsy recomanda uleiuri pe banda rulanta, uleiuri pe care nu le-a folosit niciodata, pentru motoare de care nu a avut niciodata.
    Mai jos voi posta cateva print screen-uri care va pot ghida pentru a gasi cu usurinta fisa de securitate si fisa tehnica pt. Q8 Formula MX LOng Life 5w30 C3, alaturi de adresele site-ului.

Fisa tehnica:
    http://pds.q8research.com/sheetcommercialpdf.php?id=1207&taal=E

Fisa de securitate
    http://pds.q8research.com/safetysheets/B/B/English (US)/Q8 Formula MX Long Life 5W-30.pdf

Adresa site-ului Q8 este urmatoarea :
    http://www.q8oils.com/EN/Mainnavigation/Products/Marketsectors/Automotive.aspx
    apoi procedati ca in imaginile atasate. Veti gasi atat fisa de securitate din 13.03.2014 (MSDS - safety sheet), cat si fisa tehnica din 14.07.2014( data sheet ).

Q8 nu are uleiuri vollsynthetisch.

Ultima editare de un moderator: 4 Noi 2014
  16. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    atata confuzie si dezinformare totusi care sunt full sintetice si care nu subscriu la ce a zis colegul G@briel.

17. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
    Atunci va recomand sa stergeti si posturile unde borsy garanteaza pentru uleiurile Q8, Valvoline si Pennzoil ca sunt uleiuri PAO, cand de fapt sunt hidrocracate; GTL, inducand in eroare membrii forumului.

Sau poate deranjeaza faptul ca se face putina lumina .... poate se doreste ca lumea sa stie ca Valvoline, Q8 si Pennzoil sunt PAO, la fel cum se mergea pana-n panzele albe pana anul trecut cu Mobil 1 ulei PAO, ba chiar ,,tri-sintetic, cand el saracu' era de de ani buni hidrocracat.

18. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Cred ca problema cu full sintetic sau semi sintetic trebuie depășită.
    Mai cred ca mult mai important ar fi indicele de uzură, uleiul care asigura o lubrifiere cât mai buna și pe timp îndelungat.
    Sincer, acum mă uit la indicele de vascozitate "V. I.", cât sa fie cel de la 40 grade, de la 100, TBN-ul, Flash Point-ul și sa mai aibe acea nouă normă...A40 de la Porsche, care "face mai mult decât o mie de cuvinte". Asta spus în "modo grosso".
    Acu', sa speram ca mai sunt și corecți când scriu specificațiile...

19. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Nu am spus nicaieri ca Q8 e un ulei PAO, ci ca are PAO in compozitie pana in 25% (asa am inteles eu)......vreau sa imi arate cineva unde am scris asta.

Si se poate vedea ca tot timpul am spus ca asta e parerea mea, nu am fortat pe nimeni sa foloseasca un anumit tip de ulei, doar am recomandat pe baza testelor, a fisei tehnice, a normei si a pachetului de aditivi, cea mai buna varianta dpmdv.

Ca sa nu fie nici un semn de intrebare, cum am mai spus, momentan folosesc Valvoline SynPower Xtreme C3 XL III 5w30 (care e un ulei full sintetic), 184k km momentan. La masina din semnatura, am mai folosit GM OEM si LM TopTec 4600.

Si aici chiar ma opresc sa mai raspund la aberatii si la flame-uri, care nu au nici o treaba cu topicul. Daca am suparat sau deranjat pe vreun coleg , imi cer scuze, asta e nivelul meu de cunoastere.....daca e cineva mai pregatit eu sunt primul care vreau sa imi dezvolt cunostintele. :respekt:

Ultima editare de un moderator: 5 Noi 2014
  20. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Stai calm și continua... :)
    Dacă mai afli ceva spune, pentru ca mulți nu au timp sa fie asa dedicați problemei, dar de aflat putem afla multe și tragem concluzii, că vorba ta, nu ne-ai bagat un ulei pe gat.
    Contează să înțelegem o fisa de specificații și apoi hotăram. NOI. Fiecare pentru mașina lui.
    Deci, "certati-vă" constructiv, chiar cooperand, pentru nu e degeaba. Eu chiar am aflat mai multe de când ai intrat tu pe aici.
    Mulțumesc.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta