1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. sanducosmin Bronze Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    audiA4,1.9tdi, 2005+A4,1.9tdi,2001
    Ovidiutm masina are 240 mii km am reglat cursa injectorului pd pe cama.

2. Revelation Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3
    http://www.oilspecifications.org/articles/vw_motor_oil_specifications_explained.php

Domnule borsy,
    Nu este prima data cititi, dar nu intelegeti.
    Ati ajuns in aceeasi situatie ca si cu fisele de securitate. Credeti-ma, va taiati singur creanga de sub picioare. Dar, tot raul dumneavoastra este pentru binele celor care citesc acest forum, poate odata cu ei invatati si dumneavoastra.

Dati scroll pana la ,,What determines the recommended specification'' si veti gasi:

,,There are a number of factors to consider when choosing a specification. The first and most important one is what does the manufacturer require. As you saw in the previous section, not all specs are created equal. So if an oil has a VW spec it doesn't mean that it's good for every car made by Volkswagen. If you check your car's manual you will see which spec if required for your car.

Pe scurt:

,,Primul si cel mai important lucru este ceea ce cere fabricantul. Asa cum ati vazut mai inainte nu toate specificatiile au fost create egal.
    Daca un ulei are o specificatie Volkswagen, asta nu inseamna ca uleiul este bun pentru orice masina fabricata de Volkswagen.
    Daca veti verifica manualul masinii dumneavoastra, veti vedea ce specificatie trebuie sa intruneasca uleiul pentru a fi compatibil cu motorul dumneavoastra."

Asa cum am promis voi explica de ce in acel tabel VW 504/507 sta mai bine decat celelalte norme. E mult de discutat si chiar nu am timp.

Aditivi solizi ?!
    Eu nu am vazut asa ceva in cerintele VW 504/507; am vazut doar fosfor intre 600 -800 ppm si detergenti, mult detergent.
    Ca unii fabricanti de ulei folosesc molibden, wolfram, bor, etc. ca aditivi antiuzura e altceva, e optional nu obligatoriu.

To be continued.
    Bafta :arco:

Ultima editare: 9 Dec 2014
  3. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Pai normal ca daca are DPF nu poti folosi decat ulei mid sau low saps si ca nu poti folosi ulei cu norma VW 502.00/505.00 ;).......daca ar fi sa mergem pe logica ta nu am putea folosi decat ulei ce au trecute norma VW.......asa ca nu mai citi printre randuri. Orice ulei mid sau low saps se poate folosi la cei cu DPF si orice ulei full saps e bun pentru cei fara DPF.

Si ce facem cu ce zic cei de la AUDI? (vezi ca ma atasat o poza cu cateva posturi in urma).......plus de asta am mai atasat cu ceva vreme in urma cu un document in care cei de la VW arata faptul ca norma 504.00/507.00 e peste 505.01, pentru cine vrea il poate gasi pe topic.

L.E: http://www.oilspecifications.org/volkswagen.php

VW 507.00Low SAPS oils suitable for Euro 4 engines and almost all VAG diesel engines from 2000 onwards with extended service intervals, unitary injector pumps and also Pumpe-Düse ("PD") engines. Excludes V10, R5 engines and VW Commercial vehicles without fitted DPF (diesel particulate filters) – these must use a 506 01 specification oil.

Dpmdv lucrurile sunt foarte simple si ma opresc aici din polemica........ asa ca foloseste tu ulei cu norma 505.01 in A3-ul tau fictiv si lasa-ma pe mine sa folosesc norma 507.00 intr-un motor in care producatorul cere norma dexos 2. Bafta

Ultima editare: 9 Dec 2014
  4. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pentru cei cu motore de generatie veche (mai ales unde e si consum mare de ulei), un ulei full saps cu specificatii extraordinar de bune (producatorul zice ca e PAO dar atata timp cat nu gasesc un MSDS.....nu garantez), este Eni Agip Eurosport 5w50......am vazut pe net ca este si la noi.

Ultima editare: 14 Dec 2014
  5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Daca ai un consum mare de ulei,segmentezi motorul sau il schimbi cu totul, costa mai putin decat un iphone 4, in conditiile in care a aparut 6-le.
    Si in general un motor vechi de 20 ani, nu consuma mai mult de 500 ml de la schimb la schimb. Tocmai ca asta e, un motor de generatie veche va avea un consum mai mic decat unul de generatie intermediara sau chiar mai noua.

6. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Corect, e cea mai buna varianta, dar poate sunt unii care nu cred ca merita sa mai investeasca intr-o masina veche si atunci o mai lungesc asa.......pana o dau la fier vechi.......si uleiul de mai sus se poate folosi si la masinile de genaratie 2000.

7. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Oooo Dumnezeule !!! Dar ce-i cu gelatina aia la Agip la 40 de grade? Are valoarea 100....pai domnilor.....despre ce vorbim aici?

8. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Ca si idee Ravenol VSI 5w40 are 92 mm/s si Petro Canada 5w40 are 95.4, dar la 100gr. au 15 mm/s fata de 19.......sa nu mai vb de cele 10w care sunt in principiu peste 90+. Are un PP sub -40 grade, fata de majoritatea 10w care sunt minerale si au un PP in jur de -33 gr.....deci pentru cei ce folosesc un 10w, sau au o masina de generatie veche (sau consum de ulei) asta e o varianta mult mai buna.

9. daniell

daniell Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 b7 1,9tdi, AUDI A2 1.4tdi
    Ceva pareri despre uleiurile de motor Q8?

10. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Un ulei ok la un pret corect, chiar daca nu exceleaza cu nimic. Au cateva produse interesante din grupa III, bine aditivate.

11. Aleex123 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti S3
    Masina:
    A4 2.0 TDI, 136CP, 2012
    Dupa vro 3 zile citesc la topicul asta, am ales sa folosesc la schimbul de ulei, MOTUL SPECIFIC 504.00-507.00 5W-30 5L, ce parere aveti e ok sau nu ? :|

Ultima editare: 23 Dec 2014
  12. Sorin87

Sorin87 Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    --
    Nu e bun. o sa-ti strice turbina!!!
    P.s cred ca se scrie : "Dupa vreo 3 zile de citit topicul asta....."!

13. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Aleex123, daca zici ca ai citit topicul, cum ai ajuns sa alegi Motul Specific 504/507!? Un ulei 'umflat' si scump (ca si LM de altfel) care nu iese cu nimic in evidenta. Iti sugerez sa mai citesti odata topicul (fara sa te superi pe mine). Bafta.

14. m_mita69@yahoo.com 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    audi a4 b8 avant 2009 cagc
    Am cumparat din Romania in luna martie 5L ulei Castrol. Bidoanele erau sigilate desigur dar doar la capac precum bidoanele de Coca Cola. Problema este ca in decembrie 2014 am luat alti 5 L din Italia si cand am desfacut capacul surpriza avea inauntru si un dop de staniol. Oare primul era contrafacut ? Precizez ca mai era o diferenta al doilea model de bidon avea si timbru pe eticheta din fata.
    In Romania am dat pe el vreo 220 ron si in Italia la oferta pe aceeasi cantitate 29,90 Euro.

Ultima editare de un moderator: 23 Dec 2014
  15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E irelevant, sunt mai multi fabricanti de Castrol. In caz ca nu stiai, Coca Cola se fabrica in mai multe tari si niciunde nu e nici eticheta la fel si nici reteta. Idem la Castrol.

16. m_mita69@yahoo.com 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    audi a4 b8 avant 2009 cagc
    nu stiu ce sa zic oricum la al doilea bidon modul de conservare mi se parea mult mai ok...mai de "firma" sa zicem

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    m_mita69@yahoo.com, diferenta de pret e facuta de pachetul de aditivi folosit. La cei din lumea a treia (cum suntem noi), Catastrol scoate sau foloseste aditivi de slaba calitate (scoatem din ecuatie daca e contrafacut sau nu)......si daca as fi in DE (de ex.) nu as cumpara Castrol, din simplu motiv ca sunt o gramada de alte produse la acelasi pret (sau mai mic) si net superioare.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Personal eu cumpar Castrol din Germania, cu sigiliu pe gura. Exista un furnizor si in romania care aduce acest Castrol cu sigiliu si cifra 4 la codul de bare si este cu circa 15-20 ron mai scump (bidonul de 5 litri) decat celalalt care e sigilat doar la dop. Citind topicul asta eu am tras o concluzie simpla: motorul meu nu consuma ulei, merge bine, asa ca nu vad de ce as schimba gama de ulei. La 12.000 km il arunc si il inlocuiesc.

19. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    ovidiutm, pe rationamentul asta ar trebui sa folosesc 'posirca' de ulei GM, ca doar nu a cazut motorul in 150k km, nu consuma ulei, fara probleme atunci cand am luat masina. Am mai spus asta, dupa ce a calarit-o neamtul cu schimb LL (pentru ca el la 150k km ii face vant), cu un ulei ce indeplineste niste cerinte minime date de producator, incerc sa ii prelungesc 'viata' fara sa schimb DPF, turbina, axe cu came, etc, folosind consumabile de calitate.

Acum fiecare cu parerea lui si face cum crede mai bine......

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu sunt anti LL. Insa parerile sunt pronuntate dupa teste facute de necunoscuti pe internet care nu intotdeauna au interesul realitatii, fise tehnice realiste ca si consumul de carburant dat de orice producator la achizitia unei masini noi si nu in ultimul rand de catre influentele unor forumuri sau cerc de prieteni.
    Si pana la urma, axul cu care are deja uzura daca in primii 150k km s-a mers cu LL. Asa ca, daca la 250-300k km e gata, e perfect. Turbina... nu cade cum vor dusmanii.Nu inteleg de unde frica asta de turbo. Eu cred ca motorul e mai important decat turbina, desi... cu 500 euro il schimbi si pe ala.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta