1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Eu am intrebat in ideea de a gasi un argument strict tehnic, nu "google", retoric, etc.
    Poate cineva l-a folosit la VW-Audi, este indicat tot ca LL3, DPF, etc.
    Banuiala de pe "google" ca este tot Castrol, parerea mea, este "lautareasca". Stiu ca si BMW LL 04 corespunde VW 507.00, nu?

2. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Ai intrebat daca se poate inlocui un ulei "dedicat" Audi-VW, deci nu (la prima vedere). Daca vrei mai multe detalii tehnice exista google care iti va raspunde (si chiar este Castrol uleiul pentru BMW, cum este si pentru Dacia (s-ar putea sa fie si Elf, dar poate pentru Maroc)). Si apoi exista diferente tehnice si de performanta intre motoarele facute de fiecare fabricant (si de aceea exista norme diferite). Exemplu ar fi uleiul pentru F1 Renault cu care nu cred ca s-ar simti bine un Logan de 1.6 cm3.

Ultima editare: 3 Apr 2015
  3. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Ulei

breitner - Am inteles parerea ta.

Poate a incercat cineva uleiul asta, poate ne spune un utilizator de LL 3 (5w-30) ceva experiente, daca exista. Eu nu am gasit pe nicaieri, inclusiv google, nicio fisa tehnica pentru comparatie. Cred ca merita atentie un asemenea ulei. Pret interesant, marca, etc.

4. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Producător: Castrol (PR)
    Categoria: Castrol EDGE Professional LL03 5W30
    norme de calitate:
    ACEA A3/B3; API SM/CF A3/B4;
    VW 502.00, 505.00, 505.01;
    MB-Approval 221.51;
    Meets FORD WSS-M2C917-A;
    BMW LL-04

Daca poti sa il iei cu mai putin de 45 lei/l mai bine renunti.

5. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Corespunde cu dexos 2, de altfel, majoritatea uleiurilor dexos 2, au si norma BMW LL 04. Eu nu zic sa nu folosesti dar strict la intrebarea ta, e mai bun cel de casa de la VAG, plus norma care e mai performanta (asta e deja redundanta de cate ori am zis-o). Acum fiecare foloseste ce considera ca e mai bine. Bafta.

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In vreo 2 saptamani fac schimbul.
    Uleiul a venit, am ramas pe Castrol EDGE Professional Titanium FST 5W30 LL3, pretul a fost de 9€/litru luat direct din Germania.
    Am vazut pe bidon ca are fabricatie 29.01.2015.
    Revin cu impresii dupa schimb.

7. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI ASB Tiptronic quattro 2005
    Sunt si eu tentat sa cumpar Castrol EDGE Professional Titanium FST 5W30 LL3, dar ce site-uri livreaza din Germania in Romania ? Multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2015
  8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu l-am luat de pe eBay.de, din pacate nu livreaza in Romania. Sunt in Italia.
    I-am dat mesaj vanzatorului, poate se razgandeste.
    Transportul a fost 19.50€ primul bidon si 4.50€ pentru orice bidon aditional. Eu am luat 2 si am platit 24€.

9. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Sunt multe uleiuri peste Castrol-ul de mai sus si care se gasesc la noi, fara a fi contrafacute..........dar fiecare face cum considera.

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ce uleiuri sunt peste Castrol care se schimba la 25.000 ?
    Dupa ce s-a bagat 10 ani numai Castrol in masina am o retinere sa schimb marca.
    De ce reprezentanta nu vinde Fuchs, Valovoline, Mobil, etc si vinde Castrol ?

11. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Borsy recomanda-mi ceva mult mai bun decat Castrol EDGE Professional Titanium FST 5W30, pe care toata lumea il lauda si il baga in motoare. Mie imi trebuie pentru un motor 3.0 tdi 233cp fara DPF. Multumesc anticipat si sa sti ca nu aleg doar cu numele, as baga ceva care are specificatii net superioare, dar nu un nume umflat din marketing.

12. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Fara suparare, si ce daca sunt? Folositi-le voi domnilor, care doriti, nu se supara nimeni!
    S-au macar dovediti ca uleiul de mai sus este contrafacut! Dar nu prin vorbe, ci prin teste concrete si exact substantele folosite! Ca asa si eu pot spune ca exact celelalte uleiuri care sunt "peste" Castrol, sunt contrafacute!
    Probabil ca aceasta marca de ulei e contrafacuta, o fi, dar nu pentru Europa de Vest, ci pentru aia saracii, Europa de Est!

13. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pana la ora asta eu am bagat Castrol Edge 5w30 507.00 si nu am absolut nimic sa reprosez. Ca e contrafacut sau nu, eu zic ca e ff greu de depistat. Toti am citit pe internet cum trebuie sa fie eticheta, sigiliul etc , dar ce e in bidon nu ai cum sa iti dai seama. Acum vreau sa incerc acest Castrol EDGE Professional Titanium FST 5W30 LL3 pentru ca am peste 200k si vreau sa am grija plus ca nu e o diferenta la pret mare, mai ales daca incerci ebay.de si iti si livreaza cu noroc in RO. Dar daca pe argumente exista ceva mai bun nu as ezita, de aceea astept sugestii. Mc.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Il gasesti si in RO la orice magazin care lucreaza cu distribuitori ce aduc din Germania, dar la alt pret.
    Nu stiu cum v-au amestecat voua ideile fisele alea tehnice cum ca Valvoline, Mobil 1 si marcile astea ce le recomandati ca ar fi net superioare Castrol.
    Eu cred ca uzura motorului in functie de uleiul folosit se vede pe la 500-600.000 km, deoarece motorul meu are 320.000+ si suna impecabil fara batai sau alte sunete ciudate, asta in ideea ca din 2005 pana in prezent s-a folosit numai Castrol. De 5 ani jumate de cand e la mine il schimb la 25.000km si fac pariu ca neamtul care a avut-o inaintea mea il schimba la 30.000km. Daca luam masina de nevaSta si stiam ca la mine moare si nu fac mai mult de 15.000 pe an probabil ii faceam si eu schimbul la 15.000.

Deci, mie unul, Castrol contrafacut sau nu, nu mi-a distrus motorul.

Ultima editare: 12 Apr 2015
  15. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pai Fuchs sau Motorex sunt uleiuri de prima umplere la VAG!;)

L.E: aplokalypsm, nu vreau sa mai recomand nimic ca sa nu se considere reclama! Daca citesti ultimile 40 de pagini cred ca gasesti suficiente exemple!

Ultima editare: 12 Apr 2015
  16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu ma intereseaza grupul VAG, ma intereseaza Audi, da stiu ca Audi face parte din VAG.
    Acum 1 sapt. am fost in reprezentanta Audi aici in Italia, cum se face ca in vitrina aveau la vanzare numai ulei OE si Castrol ? Din moment ce reprezentanta il vinde, nu vad de ce noi nu l-am folosi. Si da m-am uitat special pe bidon in reprezentanta, aceeasi chestie cu ce am cumparat eu, holograma stralucitoate Castrol, codul de bare incepe cu 4 si Manufactured in the EU.

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Pai si cu Vapsoil-ul (care e Shell) ce facem? Nu vreau sa mai intru in polemica cu nimeni pentru ca oricum nu se vrea sa se inteleaga. Din partea mea, fiecare foloseste ce doreste.....am spus o parere, daca vrea sa fie luata in considare bine, daca nu, la fel de bine.

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ce sa facem, nu facem nimic.
    Din cate am inteles eu citind marea majoritate a topicului asta, cam toate marcile de ulei in afara de Castrol ar fi bune. Castrol risti sa fie contrafacut.
    Acum intrebarea ... De ce dintre toate marcile, au ales sa contrafaca doar Castrol ? Din cauza la cat de prost e ca ulei cred ca si-au batut capul atat ...

19. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Toate ca toate, dar mie mi-a intrat asta cu acest Castrol EDGE Professional Titanium FST 5W30 si vreau sa il incerc. E vreo diferenta fizic la cum se aude motorul? Dar daca faci resoftare pentru putere sa zic cu 15% in plus, se recomanda alt ulei sau un interval de schimb mai mic, gen 20k ?

20. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Niciun producator nu foloseste pachete si baze diferite in functie de piata de desfacere, cum face Castrol! Nu au nimic special ca sa ma dau peste cap si sa comand din DE si sa ma coste cat un ulei super premium! E inutil mai ai ales cand sunt suficiente variante necontrafacute in RO!

Si daca tot pot sa comand de pe ebay, cumpar un Penrite sau Bardahl de ex., nu Castrol, dar cum am mai spus, fiecare e liber sa faca cum considera.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta