1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Uleiuri pentru motor Diesel la Audi

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de ovidiutm, 11 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Audi A6 C7 avant/S-tronic/2.0 TDI ultra-140kw CNHA
    Vorbind de Millers mai sus, din pacate si ei merg pe acelasi trend ca majoritatea producatorilor, ulei grupa III. Ce difera e faptul ca folosesc aditivi de calitate si baza uleiului la fel.

2. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    De data asta a castigat Fuchs-ul, schimbul urmator ii dau o 'sansa' si la Petronas. :)

3. amicull 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    AVF 2004
    data viitoare poate castiga un delvac sau un shell rotella t6. eu sunt aproape 100% ca o sa bag delvac 5w30 le, bagam rotella t6 daca gaseam in romania...
    Sa ne tina cat mai mult motoarele si bafta tuturor!

kojak13 apreciază asta.
  4. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Nu ai ce face cu asa ceva intr-un motor cu DPF sau un CR. In motoarele diesel de generatie veche merg, dar la cele Euro 5+ nu ai ce cauta cu el in motor.

5. xxbogdanxx

xxbogdanxx 5th Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    salutare,
    am cumparat ulei vapsoil insa nu am fost atent la norma care este 502.00 /505.00
    din cunostintele mele cred ca nu am cumparat norma care trebuie.
    va rog sa imi spuneti daca este si acest ulei bun pentru motorul meu.

6. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Pentru AVF-ul tau trebuie 505.01, deci nu e bun... Cel puțin după ce scrie pe el.

7. amicull 1st Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    AVF 2004
    clar ca nu as baga in motor eur5 delvac, asta e clar insa in euro 3 fara DPF din ce am citit si experienta altora arata ca da rezultate foarte bune. Voi face schimbul in toamna si voi reveni cu un feedback.
    nu imi convine ca nu gasesc delvac 5w40 doar 5w30 sau mobil turbo diesel truck 5w40...

8. apokalypsm

apokalypsm Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI ASB Tiptronic quattro 2005
    Salutare.
    Are cineva o parere despre Eneos Premium Ultra 5w30 cu norma 507.00 ??
    Pentru ce pret are (adica ieftin in jur de 28-29 lei litrul) merita pt un 3.0 TDI ASB ? Multumesc.

9. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Eu am o parere buna despre produsele Eneos. Premium Ultra 5w30 e unul dintre 507.00 de calitate care oricand l-as baga in motor.

L.E: Iti recomand sa te uiti si la un Sustina 5w40, are o baza a uleiului extrem de performanta, plus MoS2, si nu e foarte vascos, 75 cS la 40 gr., cand un 5w30 are in medie 70 cS.

Ultima editare: 7 Iul 2015
  10. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Am vorbit astazi cu cineva care aduce si vinde in mod special uleiuri Ravenol.L-am intrebat care este diferenta intre VPD si VMO,si mi-a zis ca este doar marketing,de fapt este acelasi ulei.VMO are cateva aprobari in plus de la Fiat,Renault si nu mai stiu care de aceea si diferenta de pret intre ele.Bineanteles ca omul a fost sincer,pentru ca putea sa spuna ca VMO este net superior fata de VPD,pentru a face vanzare.De fapt diferenta de pret nu este altceva decat faptul ca platim in plus aprobarile in plus pe care le are uleiul respectiv.Acuma nici nu mai stii ce sa crezi.

11. siroasd 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6, 2.5TDI AYM, 2002
    Are cineva cartea service/tehnica la un a6 2.5tdi 2002 cod motor AYM? Sa ma lamureasca si pe mine ce norma VW trebuie sa fie uleiul si ce indice de vascozitate, si daca scrie ceva legat de tipul de ulei daca trebuie schimbat dupa un anumit nr. de km al masinii, ca mai am putin si fac 300.000 km. Am mers cu Mobil 1 ESP 5W30 aprox. 7 luni si 9000km si n-am sesizat probleme, desi la rece bate mai tare uneori, cred ca e normal.

12. siroasd 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6, 2.5TDI AYM, 2002
    Am citit mai in urma cateva zeci de pagini, am gasit. O sa merg tot pe 5w30 dar Valvoline/Motul/Vapsoil, sa vad ce buget o sa am.
    De VATOIL Syn Gold LL III Plus 5w30 ce stiti, l-a folosit cineva ?

Ultima editare de un moderator: 6 Aug 2015
  13. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Lasa Vatoil-ul, ai suficiente variante. Bafta.

14. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Vatoil poti sa folosesti daca vrei sa inlocuiesti motorul!

15. siroasd 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6, 2.5TDI AYM, 2002
    Ok, multumesc de sfat.

16. siroasd 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6, 2.5TDI AYM, 2002
    Dar despre Wolf Officialtech LL III, 5W30, si/sau TOTAL Quartz Ineo Long Life 5w30 ce stiti? Amandoua vad ca au aprobarea VW 504/507. Am atasat doua poze cu tech specs de la amandoua, daca poate cineva sa le "citeasca"(traduca)? Multumesc

17. borsy

borsy Audi Expert

Locație:
    România
    Masina:
    Ce nu iti place la Valvoline SynPower Xtreme C3 XL III 5w30, Fuchs Titan GT1 PRO C3 5w30, Shell Helix Ultra ECT 5w30 sau 0w30, Eneos Premium Ultra 5w30, etc.?

Wolf face uleiuri medii, sunt ok daca le tii 5k km extra urban. Cei de la Total, recent afiseaza niste cifre destul de bune in teste la uzura, daca iti ofera incredere uleiul Total, incearca si vezi ce si cum.

18. SeseSerj

SeseSerj 4th Gear Member

Locație:
    ORADEA-DUBLIN
    Masina:
    A6.3.0 TDI.2005 280cp BMK S-line. 19 ", S6 front bumper
    Am folosit Castrol edge professional 5w30 pt 3.0tdi bmk. Nu mi se pare stralucit ,dar daca grupul VAG il recomanda (chestie de marketing)acesta ii dau. in curand trebuie facut schimbul si ma mai gandesc daca merg pe Castrol.

19. siroasd 1st Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A6, 2.5TDI AYM, 2002
    @ borsy : nu ca nu mi-ar placea uleiurile mentionate mai sus, intrebam doar din punctul de vedere al pretului/calitate. Pentru ca trebuie sa ma incadrez intr-un buget. Un pm cu un site de incredere si preturi decente din .ro unde pot sa comand valvo/fuchs/shell/eneos cine poate sa-mi trimita? Multumesc pentru raspunsuri.

20. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    emag, autokarma.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta