1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Unde mergem sau unde NU mergem pentru resoftare sau tuning motor

Discuție în 'Motor' creată de NICU ZISU, 24 Iun 2010.

1. NICU ZISU

NICU ZISU 4th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI 147CP/A6 c6 2.0TDI
    Probleme serioase dupa resoftare!

Daca ar fi fost una din problemele enumerate mai sus la citirea logurilor inainte si dupa resoftare s-ar fi vazut, s-au verificat presiuni, etc.

Daca nu reusesc sa rezolv problema amiabil o sa escalez si la TCM-Fahrzeugtechnik, am toate variantele de soft, cea originala, cea de 150 si ultima mai light.

Parerile voastre sunt binevenite atat timp cat sunt de bun simt, fara arogante si nu se posteaza pentru a gasi scuze...

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Cu turbocip ai vorbit de la ultima patanie?Cine s-a ocupat de montarea noilor componente?
    Acum spuneai ca motorul este blocat,in ce sens?este calat sau ce a patit?
    Sincer nu cred ca Turbocip in persoana isi va asuma raspunderea pentru problemele aparute,mai ales tinand cont de suma la care se ridica investitia in momentul de fata.

3. NICU ZISU

Locație:
    Constanța
    Masina:

Eu m-am ocupat de montarea noilor componente de fiecare data. Cu turbocip am tot vorbit, nu il acuz in totalitate, nici nu ma asteptam sa ia asupra lui...

Problema este ca tunerul se disculpa in totalitate pe motiv ca nu am venit la Bucuresti cand m-au chemat, fiecare le stie pe ale lui, muncesc ca orice muritor de rand, am spus ca vin dar in zilele urmatoare. Daca era asa problema cu masina si dupa al doilea soft, trebuia sa imi zica sa nu mai circul cu masina...

Variantele de soft facute si retinute sunt NUMAI pentru info, nu le va folosi nimeni in nici un alt scop! Daca vor fi aratate undeva acest lucru se va face doar la TCM-Fahrzeugtechnik si atat! Spun asta pentru ca sunt multi curiosi sau rautaciosi care vor sa zica uite nu este bine sau mai stiu eu ce.

4. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Sa inteleg ca tu te-ai ocupat de montaj,iar Turbocip numai ti-a chipuit masina cu softu` de la TCM?Daca e asa,se schimba datele problemei...pana se descopera daca problema e de natura software sau hardware;turbinele cine ti le-a dat?,erau noi,second?.

5. NICU ZISU

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Sunt de meserie...Turbocip doar mi-a incarcat softul si a facut logurile.
    Turbinele au fost asa: prima reconditionata, a doua secind si a treia noua...

Nu cred ca mai avem ce sa constatam, TCM a trimis reprezentantul din Constanta sa imi incarce softul original si mi-a inapoiat banii pe resoftare, cu asta se intelege sa si-a luat mana...

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Turbina de 131cp merge stock cu max 1,350bar iar dupa chip intre 1,4 si 1,5 bar ,depinde de soft.Totusi la 1,3bar nu ar trebui sa fie o problema...

7. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Curios,eu acum merg cu 1,8 bari fara probleme si...de maine cu 2 bari,tot asa din 1,45, cred stock!:eyebrows:

8. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Masimo tu ai alta turbina presupun. Crescand presiunea asa de mult conteaza cat de mult te tine turbina ,;)

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    OFF TOPIC!Userul Bluey avea pe un 2,0tdi 140cp o turbina de 3,0tdi si mergea cu ea la 2bar daca imi aduc bine aminte si ajunsese la vreo 250cp;da hai ca off topicarim,sa vedem ce si cum rezolva problema colegul nostru.

10. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    pe 3.0 tdi nu tine 2 bari turbina oem...1.8 da ,dar 2 bari pe motorul ala tine cateva zile si face poc.Oricum nu conteaza vb de 2 turbine diferinte...
    Revenind la problema cu 131pd...ma repet daca colegul in pricina e sigur ca turbina face maxim 1.3 bari atunci ai gresit ceva la montaj sau evident are alta problema pe care nu ai verificat-o

Ultima editare de un moderator: 29 Iun 2010
  11. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ai acceptat restituirea banilor(este vorba doar de banii pe resoftare?)?
    Eu nu inteleg o treaba de aici : s-au montat pe masina alte piese de catre tine(bun,sa spunem ca ai gresit pe undeva sau ca piesele prezentau probleme de functionare).Unde ai montat piesele,in Bucuresti sau CT(daca s-au montat in CT masina a parcurs ceva km pana in Bucuresti)?Dupa ai fost la Turbocip pentru resoftare, care a verificat masina si a facut un log in mers(sau mai multe) inainte de resoftare.Dupa resoftare Turbocip a mai facut un alt log in mers,iar eventualele probleme trebuiau sa se vada oarecum.
    Daca cei de la TCM erau 100% convinsi ca softul lor este OK si ca problemele sunt datorate montajului,pieselor sau altor componente de ce au pus o versiune mai LIGHT pe masina?De ce au venit sa restituie banii?Mie mi-se pare ca PUTE ceva aici!
    Replica lui Turbocip unde este???:think::wacko: ..Cred ca el este cel mai in masura sa lamureasca treaba asta,mai ales ca serviciile lui sunt disponibile si aici pe forum!

Ultima editare: 30 Iun 2010
  12. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Va salut cu respect .
    O sa relatez si eu firul evenimentelor (nu ca sa ne disculpam cumva - ci doar sa se inteleaga si punctul de vedere al "celeilalte parti" ). O sa fie singurul post al meu in acest topic;nu doresc sa devina un "ping-pong" ; (cu NicuS4 discut telefonic si am comunicat amandoi fara probleme).

Chiar iti intelegem supararea - dar stii si tu ca nu te poti baza pe o turbina reconditionata ( cu mentiunea din spusele unor cunoscuti din CT - ca sursa unde a fost facuta nu era tocmai ok ).
    Dupa prima resoftare (la mine) am iesit cu masina la un test sa facem un log in mers - masina s-a comportat exemplar - tragea liniar , colegul si prietenul tau chiar a spus asta ,iar logul a confirmat + ca ai simtit la picior diferenta de putere - chiar tu te-ai exprimat ca iti place si ca e bine;
    Ai pus o a doua turbina (identica spui tu) , care ciudat - nu mai tragea ca si prima - mi-ai zis ca ai reglat in fel si chip actuator insa fara rezultate - masina nu tragea decat in jurul a 2800-3000rpm / + ca luai limp mode.
    Noi te-am rugat din nou sa ajungi la noi insa nu s-a putut din partea ta ....
    Am stabilit ca sa se faca o noua varianta de soft si ca sa iti facem masina sa traga mai de jos .... .Te-ai intalnit cu reprezentantul TCM Constanta (caruia eu personal ii multumesc pentru timpul acordat) si ati incarcat noua varianta de soft - si din cate stiu ati facut si loguri in mers si i-ai zis si lui ca masina trage bine si de jos. + loguri etc ... [nu a mentionat nimeni ca ai avut varianta de soft LIGHT - cum spun unii colegi de forum fara sa stie exact cum sta treaba ].
    ( ca o paranteza: la tuning motoarele AWX and Co. se tuneaza la 1,4 - 1,45. am intalnit si tuning extrem cu 1,5-1,7 pe turbo ; 1,7 e limita ei.Tu ai avut pe masina 1,3 bar - deci nu ar fi trebuit sa existe probleme ) .
    Toate bune si frumoase pana cand ai avut probleme si cu aceasta turbina reconditionata. Noi te-am rugat "intotdeauna" sa ajungi la TCM / Tu nu ai putut - insa ai folosit masina !!! Puteai sa o lasi pe dreapta pana iti rezolvai si tu treburile si apoi veneai .
    Ceea ce nu inteleg nici eu (sincer) - de ce cu acelasi soft - dar cu alta turbina (identica) masina era total diferita ?
    Cel mai deranjant lucru pentru Dragos: daca ai reusit sa "citesti" softul scris in masina (versiunile tunate) - cum sa mai avem incredere sa mai lucram masina ta ?
    Acum mi-ai zis ca ai montat un turbo de 2.0 tdi si ca masina merge super ok - care soft este pe masina original sau unul din cele tunate ?
    Odata citit stii ca se pune inapoi usor de cineva care stie !
    (mentionez ca masina cand a ajuns la mine pentru a i se face tuning s-a demontat de pe ea un dispozitiv "powerbox" chiar in fata mea) .
    Nu noi am vrut sa iti inapoiem banii - asa ne-ai cerut : " Sa imi puneti softul original si o sa vad eu unde imi fac resoftarea" .
    Sper sa iasa ok masina ta - crede-ma ca am discutat si cu Sinan astazi si noi am ramas deschisi in continuare.
    Eu ma opresc aici cu comentariul.
    (imi cer scuze - poate nu m-am exprimat nici eu pe intelesul tuturor)

Ultima editare: 30 Iun 2010
  13. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    cu mentiunea sa nu dati 1.7 bari in turbina asta ca face poc intr-o saptamana chiar si daca e perfect reglata...
    Turbina de 2.0 tdi nu merge pe a4/passta/a6 (ma refer la cea fara galerie) loveste in lonjeron,iar cea cu galerie iar nu merge pt ca are prinderea pe chiulasa in V ca la 1.8t/2.0tfsi

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pe toate AWF si AWX chipuite am vazut 1,450bar si 1,5bar;oricum,am mai zis in 2 posturi ca 1,3bar e sub presiunea stock.Turbocip chiar asteptam cu interes "punctul de vedere al celeilalte parti",poate incet-incet se face "lumina".

15. NICU ZISU

Locație:
    Constanța
    Masina:

Punctul meu de vedere il stiti.

Supararea mea nu o intelegeti sigur...

Sa o luam pe rand, cand am venit pentru resoftare am avut un powerbox pe care l-am demontat de pe masina, pentru ca am vrut sa iasa ceva bun si fara probleme, puteam sa tac si sa il las acolo...
    Nu poti sa negi faptul ca inainte de a incarca softul pe masina ti-am spus despre turbina ca este reconditionata la Constanta si pusa pe masina, atunci de ce nu mi-ai zis ca nu ma pot baza pe ea? Nu ne cunoastem si poate ca eu nu ma pricep, trebuia sa fiu informat,nu? Asa cum ai spus de ambreiaj ca este posibil sa cedeze, imi puteai spune si de turbina.
    Inainte de a crapa, masina a mers bine iar dupa ce s-a intamplat prima oara increderea mea in voi nu a disparut lucru pe care ti l-am si comunicat, am inlocuit turbina, am curatat tot ce trebuia si s-a intamplat din nou cu softul urmator pus de baiatu din Constanta, de aici au aparut semnele de intrebare.
    La momentul in care voi ati spus sa aduc masina la Bucuresti am intrebat dar cheltuielile de pana acum si cele de transport cine le suporta, de ce nu ati fost de acord sa suportati daunele in caz ca se demonstreaza ca este din cauza softului si nu a masinii, turbinei?
    Mi-ati spus ca am circulat cu masina, atunci ce mi-ati spus "mergi si vezi cum se comporta"?
    Turbinele poate erau diferite poate nu, cand baiatul de la Constanta a facut logurile de ce au iesit presiunile la fel ca la precedenta la care tu ai facut masuratorile?

"Voi" stiti prea bine ca eu nu stiu si nu am cu ce sa citesc softul, era doar o punere in garda pe care voi ati luat-o de buna, daca s-ar citi softul masinii acesta se poate numai de "voi"!

Daca se punea la loc usor de mine, nu mai asteptam sa vina omul vostru de la Constanta sa faca aceasta treaba...
    Este adevarat ca eu am cerut punerea softului original pe masina dar nu banii inapoi, nu poti sa nu recunosti ca vroiam softul original pentru a fi sigur ca nu se mai intampla nimic si o sa pot merge la drum, trebuia sa ne intalnim...
    cand am zis ca vreau sa fiu despagubit in caz de problema a softului asta nu inseamna banii pe soft inapoi!
    Prin asta sa dovedit ca va dati laoparte si gata!

Eu daca as ti-as fi facut tie un soft la masina ta, turbocip si ai fi patit la fel ai mai avea curajul sa mergi mai departe in aceleasi conditii? "Pune tu turbina si apoi vedem noi""?

16. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    inca o data iti zic,e a 3-a oara,citeste si posturile noastre sa dai vina pe cineva..daca turbina CERE presiunea data din soft deci e reglata bine,masina NU da fum,asta inseamna ca are egt (exhaust gas temperature) sub 750-800 de grade deci temperatura pe evacuare e ok pt aceasta turbina,nu s-a spart din cauza softului ci din cauza unor probleme de montaj sau mecanice la masina.
    Si chiar sa zicem prin absurd ca e motorina la maxim,tot nu se sparge asa repede,tine o vreme...
    Colegii care se pricep la masini pot sa confirme sau sa infirme ce am zis...asta ca sa nu zici ca sunt subiectiv si ii tin partea lui turbocip

17. bluey 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 8P 2.0TDI
    Intreb si eu de curiozitate.
    Catalizatorul infundat cu uleiul de la prima turbina nu putea sa faca probleme urmatoarelor?
    EGT mare, etc?

18. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    catalizatorul nu se infunda cu ulei,doar filtrul de particule se poate infunda cu ulei.Egt-ul e produs de arderea incompleta si e un proces pre turbo nu post-turbo.

19. NICU ZISU

Locație:
    Constanța
    Masina:

Citesc ca sa vad cum tot incercati sa scoateti din calcule problema softului, sunt multi colegi pe forum care au habar de softuri si masini dar nu vor se etaleze aici, ati mai avut aceeasi problema cu TDI-uri chiar si cu Golf V, 2 bucati, unul din tara de departe si unul din Bucuresti...
    Ai vazut masina asta vreodata, ai vreun log la ea, ai asistat la montaj ca sa zici ca nu a fost facut cum trebuie? Daca raspunsul este nu, abtinete te rog.
    Nu vreau sa mai facem valuri, lucrurile se vor rezolva.
    Nu dai vina pe turbocip dar ii iei apararea sau cum...

Inaintea postului la care iti raspund am pus cateva intrebari, ma asteptam la un cate un raspuns.

Multumesc celor obiectivi si celor care au avut rabdare sa ma asculte si sa imi descrie problemele similare pe PM sau YM.

20. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    N-am vrut sa ma bag,dar golful 5 de departe,e din Baia Mare,al unui prieten de-am meu,a doua zii dupa resoftare a...crepat turbina!

Distribuie pagina asta