1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Unde mergem sau unde NU mergem pentru resoftare sau tuning motor

Discuție în 'Motor' creată de NICU ZISU, 24 Iun 2010.

1. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    Eu nu incerc nimic,eu mi-am expus parerea dupa ce simptome ai relatat tu ,iar daca tu crezi ca eu am vre-un interes aici te inseli.
    Zici ca lucrezi in domeniu,dar nu i-ai descoperit problema pana acum ,deci prin tranzitivitate e de vina softul nu?Poate ca nu esti asa de bun mecanic pe cat te crezi atunci ,chiar sa zicem ca e o problema de reglaj,esti mecanic, trebuie sa stii, pt ca reglajul E MECANIC.
    Pe mine ma lasa rece ca ti-ai spart tu turbina si mai nu stiu cui...nu sunteti clientii mei,nu e problema/responsabilitatea mea...si mie mi s-a intamplat sa vina masini la tuning cu turbina in pioneze,chiar una s-a spart in timpul logului pre-tuning,daca puneam softul era vina mea nu?Si uite asa mai facea un topic cum tcm face softuri de kkt ...

2. NICU ZISU

NICU ZISU 4th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI 147CP/A6 c6 2.0TDI
    Probleme serioase dupa resoftare!

Se vede pe tine si e ceilalti intermediari de softuri de tcm cum va impacientati...

Daca vrei poti sa ii transmiti lui Dragos sau poate posteaza el aici in locul tau, de fapt lasa ca oricum am auzit ca urmareste topicul si vede singur ca lucrurile vor iesi la iveala, mai este un pic...

Chiar crezi ca nu s-a descoperit buba? Nu descriu aici inca ce si cum, decat cand va veni vremea,, rabdarica.
    La "voi" tunerii de motoare tot timpul vin masini cu probleme la motor, sau se strica atunci cand li se face o crestere de putere cu o modificare de soft.

Daca toti cei care au sau au avut probleme reale cu softurile tcm ar deschide cate un topic pe un forum, v-ati lasa...

3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Sunt f curios de deznodamant!Ai trimis softu` la expertiza?

4. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    sincer, da,eu chiar cred ca nu stii ce are,daca stiai ,nu spargeai 3 turbine.Poti sa zici tu vrute si nevrute nu ma intereseaza ce fac ceilalti reselleri tcm,daca imi cer ajutorul, il ofer, dar nu am vreo treaba eu cu ei cum nu au nici ei cu mine...
    @ASHIHARA chiar sunt curios si eu care e expertul ala care verifica softuri =)

5. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    Mai sunt si alte nume consacrate pe piata in afara de TCM sa fim seriosi. Eu nu inteleg cum omul a putut sa sparga 3 turbine. De ce a mai insistat dupa ce a vazut ca a picat cu primele 2 ?
    Sincer imi pare rau pentru patania lui. Ar fi fost bine ca TCM sa lase impresia unei echipe sudate. Totusi sa nu aruncam cu noroi in munca lui Dragos Voinea. Nicule incearca sa iei legatura cu Voine el te va lamuri cel mai bine. Oricum o situatie foarte neplacuta una peste alta.

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Exista dar nu in Romania.
    In fapt voi vindeti un soft si doar aveti notiunile de baza de unde vine plusul de putere si atat.
    Sunt convins 100% ca nu stiti foarte exact ce implicatii are softul pe diferite motorizari asupra:turbinei,ambreiajului,cutiei.

7. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    esti convins gresit atunci, daca vb de mine...eu nu am spart vreodata o turbina si nu ca ma laud sau ceva .....am facut zeci (da zeci) de masini diesel cu tuning peste chiptuning(minim turbo schimbat) cu puteri intre 60 si 150 de cai peste stoc(inclusiv masina personala cu care merg zilnic de la 110 la 250) ,daca poti tu face asta fara sa ai habar ce faci te inseli,pt ca la stadiul asta cea mai mica greseala te costa.BTW la mine toate piesele schimbate au garantie asta ca sa nu existe discutii ce si cum.
    Diagnoza e un joc de copii pe langa reglajele la o masina careia i-ai dublat puterea.

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Din moment ce ati acceptat sa trimiteti alt soft la posesor ,fara nici o verificare de-a voastra pe masina in prealabil,nu mi se pare profesionist.
    Posesorul masinii poate spune ce doreste acum,greu da aflat adevarul.

9. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    citeste topicul de la inceput nu despre mine e vb aici,asta e problema lui cu resellerul de unde a cumparat softul.

10. Blajinul 2nd Gear Member

Locație:
    "No man's land"
    Masina:
    O caruta cu "doi cai frumosi"
    Ce imi place ca 'im570rm' este cel mai inversunat in discutii si polemici despre ce a facut el si ce poate face cand de fapt nu a avut nici o treaba cu masina lui Nicu Zisu :meeting::meeting::meeting:
    Continuati :blahblah1::blahblah1::blahblah1: dar sigur nu se va ajunge la nici o rezolvare aici care sa-l ajute pe Nicu !!!

11. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    ma bag pt ca mi se pare aiurea sa dea vina pe soft cand el nu stie cu ce se mananca...

12. masimo

masimo Silver Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A5 3.0 TDI with REVO Stage 3 DPF Bypass Software,VW Touareg 3.0 TDI,2011
    Numai tu si TCM stie cu ce se mananca,daca la Nicu zici ca au fost probleme de ordin macanic,la Golful 5 de la Baia Mare la fel au fost,ca si lui i-a crapat turbina a doua zii? Nici macar banii NU i s-au dat inapoi...doar s-a pus softul original inapoi, omul si-a cumparat turbina noua!!!Intreaba-ti colegul de la Baia Mare ce si-a auzit si cum a...scapat!:whistle2:S-a dus in Austria,acolo sta,a resoftat-o(nu TCM,bine-inteles) si de atunci masina merge struna! De celalalt Golf din Bucuresti nu zic nimic,ca nu stiu,dar,din ce am citit,e pe aproape!Tot voi sunteti cu gura mare? In locul vostru as face ca...strutu!:(

13. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    greseala multora...asa cum am mai zis e ca nu fac loguri inainte...deaia se intampla deastea...si mie mi s-a intamplat in loguri sa faca poc turbina,iar propietarul a zis ca daca puneam softul inainte de loguri credea ...evident ...ca e din cauza softului....deh eu nu cred in povesti gen "masina mea e buna am verificat-o la posche" sunt mai precaut.

14. huzy

huzy 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    Audi A4 b8
    Bah fratioare ... cu TCM am si eu o persoana clara cu aceeasi problema cu softu vostru de i s-a dus turbina pe " ulei " si a pus alt soft nu fac reclama ... si are deja 50 mii de km si nu s-a mai dus nimic la ea .... !!!!!!!!!!!!!!!!!! deci no ... Macar numai tot urlati in gura mare ca sunteti buni ... :hubbahubba:

15. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Cei mai tari cu siguranta nu sunt,insa sunt printre cei mai ieftini.Si cum la noi pretul este primul si cam singurul criteriu de clasificare se ajunge aici.
    Asta imi spunea si proprietarul Golfului V in momentul in care si-a pus softul pe masina la TCM : erau cei mai ieftini tata.Daca la cei 200 euro cat costa un soft la TCM adaugi minim 400 euro pe o turbina noua iti dai seama imediat unde merita sa te duci.
    Legat de TCM trebuie inteles un amanunt important(desi si eu am folosit numele la general),una este sa ii pui in carca toate TCM-ului si implicit lui Voinea si alta este sa fie pusi la zid anumiti colaboratori.Desi softul este livrat de Tcm,se pot aduce modificari de catre colaboratori.Mai mult ca sigur unii dintre colaboratori nu stiu sa verifice o masina inainte de a incarca noul soft in calculator.
    Sunt masini aici pe forum (vezi masina lui Rapier,sau Ice_2K) resoftate la TCM care au mii de km fara probleme.Rapier a spart o turbina cu un soft facut de TCM insa era o turbina Hybrid.Cu turbina Oem nu are probleme.
    Asteptam noutati de la proprietarul masinii,poate dispune de un Log facut inainte de resoftare si unul dupa.

16. NICU ZISU

NICU ZISU 4th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI 147CP/A6 c6 2.0TDI
    Probleme serioase dupa resoftare (TCM turbo)

Rapier avea alta putere cu turbina hibrid de la turbotechnics parca le zice si acum cu turbina stock are parca undeva la 170HP+...

La mine N75'u se deschidea brusc si de acolo problema ca toate turbinele crapate aveau variabilul blocat cand le demontam...
    Presiunea data pe turbina era de....3(trei) Bar i...

Trageti singuri concluziile...

17. im570rm 3rd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Seat Leon
    @catalin te bati cu morile de vant
    @nicu turbina lui rapier era facuta de turbokkt din timisoara,la fel si a mea si la inca vreo 3 insi de pe vwforum,toate s-au spart si nu am mai vazut un ban inapoi si nici nu le-au reparat in garantie,deci teapa!
    ai zis la inceputul topicului ca ai schimbat sensorul cu cel de 131pd pt ca iti taia la 4000 de ture turbina,punand sensor mai mare evident nu mai taie dar lasa turbina sa faca cat de multa presiune o lasa actuatorul/geometria.In concluzie, turbina ta avea geometria blocata inainte sa faci soft ,geometria nu se blocheaza intr-o zi decat daca e muci,reconditionand aceeasi turbina si punand aceeasi geometrie de fiecare data evident ca se intampla de fiecare data acelasi lucru ,acum poti sa te duci la cel care ti-a facut turbinele sa ii dai in cap si data viitoare sa iti puna geometrie noua cand reconditioneaza turbina ,nu sa o spele ,ca daca are un palete stramb se blocheaza din nou in 5 km.
    Aceasta e o practica foarte comuna la cei care repara turbine,deh mai economisesc si ei un ban :)
    Inca o chestie ca ai vazut pt log ca turbina face 2990mbari,asta inseamna de fapt ca ea face 1990 de mbari,~ 1000 de mbari fiind presiunea atmosferica .
    Data viitoare nu mai da vina pe soft inainte sa pui cap la cap toate ecuatiile e mai cinstit asa decat sa arunci cu noroi in stanga si in dreapta.

Ultima editare: 20 Iul 2010
  18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    1990mbar presiune in turbo e arhisuficient sa faca poc,cand safe e 1,500bar.

19. abpostelnicu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 2.0 TDi
    Pai flowul care il face turbo se poate comanda din ECU sau acurator, daca acuratorul nu era bine setat turbo putea face lejer overboost, dar e posibil ca si tunerul sa nu fi stiut sa se joace cu VNT-ul si astfel sa faca iarasi overboost.

20. bluey 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 8P 2.0TDI
    TCM nu e chiar o firma aparuta ieri pe piata si cred ca au vazut si ei cateva tdi-uri de cand functioneaza.
    E posibil ca softul sa fi fost modificat de distribuitor??
    Sau sa fi fost facut de el si vandut ca TCM?

Acuratorul ala e bun si la curatat turbine Andi, il scoti de acolo si racai paletii cu el.Am vazut eu reclama la tv.

Distribuie pagina asta