1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Vanzari / Cumparari si Prestari Servicii pe acest Forum- In cine SA AVEM sau SA NU AVEM incredere

Discuție în 'Pareri, sugestii, observatii' creată de ovidiutm, 28 Ian 2009.

1. sorrow666draku

sorrow666draku Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 (B7), 2006, 2.0TDI -140cp multitronic 7+1
    putin offtopic, insa vreau sa aduc la cunsotinta faptul ca toti putem lua tepe, indiferent de unde achizitionam produsul - un user obisnuit, o firma care isi promoveaza serviciile pe internet sau un site.
    Dau exemplu situatia mea: am vrut sa achizitionez un suport tavan pentru videoproiector si am facut comanda la "@mag" dupa ce m-am documentat si am citit cu atentie prezentarea produsului: "Suport tavan universal videoproiector VEGA CM 6; Bara din material plastic ajustabila intre: 150 – 1100 mm; Management de cabluri integrat; Include toate accesoriile necesare pentru prinderea videoproiectorului (kit instalare complet); Permite inclinarea videoproiectorului in plan vertical astfel: stanga/dreapta +/- 15°, sus/jos 0 – 30°; Pozitionare in plan orizontal (unghi de rotatie): +/-10°; Sustine maxim 6 kg (greutate videoproiector); Instalare facila; Greutate: 1,7 kg; Culoare: argintiu". La primirea coletului: surpriza - lipseau suruburi, bara din plastic ajustabila era defapt un tub gros de plastic, deloc ajustabil - adica daca vroiai sa-l reduci la 20cm il taiai cu un ferestrau, sistemul de management al cablurilor (ma gandeam ca are o chestie ceva, un sistem de prindere sa prind cablurile, etc..) insemna defapt ca acel tub de plastic e gol pe dinauntru si pe-acolo pui cablurile...... :wtf: In fine s-a rezolvat, fiind un tip descurcaret, mi-am ajustat bara de plastic, mi-am completat suruburile, l-am montat si m-am lamurit cu descrierile produselor.
    Rog userii sa acorde atentie la descrierea produselor, sa intrebe si sa verifice. In ultimul timp am un obicei, vreau ceva sa cumpar... intreb direct vanzatorul, il sun pentru detalii, confrunt cu realitatea etc... Daca se "fofileste" inseamna ca n-are ceea ce pretinde ca vinde.

2. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    produsul respectiv nu avea si poza de prezentare?asa mi se pare normal sa vinzi ceva pe internet.daca prezinti ceva si trimiti altceva sau trimiti acel ceva incomplet eu zic ca se numeste in felul urat, "teapa".subscriu la ce a zis carol cu toate ca userul respectiv a vandut multe aici pe forum fara incidente :uhm:

3. johnnie24 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b6 1.9 tdi/ 116 cp+resoftare/ 2005
    o fi vandut...nu zice nimeni nu...dar probabil criza l-a afectat asa tare, incat s-a gandit ca e momentul sa dea vreo teapa si sa se retraga...sunt tot felul de useri si aici si pe alte forumuri, care au vechime si care au mai vandut produse, dar sincer asta nu le confera nici o credibilitate...pentru ca omul e schimbator...si de asta m-am lamurit eu mai bine ca oricine....

4. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    Gicu

Eu am cumaprat de la userul Gicu de pe acest forum, nu am avut nici un fel de problema, am primit produsul in stare fff buna, omul m-a asteptat sa ma intorc din concediu pentru a-mi trimite coletul si a asteptat chiar sa-l primesc abia apoi am virat banii in contul sau !
    jos palaria pt. el !

hai noroc !

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Nu pot sa spun decat ca este regretabil si foarte neplacut sa iti iei tepe de peste tot.
    Traim intr-o comunitate de oameni fara bun simt si fara constiinta (fie ea "constransa" de religie sau doar de bunul simt invatat in primii 7 ani de viata)
    Si mie imi este foarte greu sa stau si sa chibzuiesc fiecare achizitie cu zeci de intrebari cat mai la obiect pentru a ma asigura ca voi primi produsul corect... Uneori obosesc si imi scade din ce in ce mai mult curajul de a mai cumpara fie el chiar si un amarat odorizat contrafacut.
    Se stie ca reclama este sufletul comertului, dar cunoscut este faptul ca, in cazul nostru, reclama romaneasca este 99% falsa si ca de fapt produsul descris este cu mult mai prost calitativ. Invatam astfel sa avem asteptari din ce in ce mai mici de la noi si de la societatea in care traim...
    Si cel mai urat fenomen este acela al bulgarelui de zapada. Eu imi iau teapa, incerc sa scap de produs, cum altfel decat printr-o noua teapa... Asa se vand multe masini la noi... Daca descoperi o masina cu defecte majore (nereperate la momentul achizitionarii) incerci sa o speli si sa o dai deadura la alt fraier....
    Una peste alta, ajung la concluzia ca un vanzator de buna credinta (in momentul in care specifica defectele) nu va avea sorti de izbanda. Se pare ca e mai greu sa vinzi un produs descris corect decat sa sa vinzi iluzii. Pacat...

Mentionez ca cele spuse au caracter genaral, fara a face referire la persoana.
    In concluze urez fiecaruia dintre noi sa aiba cat mai mult noroc in efectuarea tranzactiilor "oarbe" (fara a vedea, pipai si mirosi produsul).

Ultima editare: 5 Oct 2010
  6. lost_angel_76_r 2nd Gear Member

Locație:
    Italia
    Masina:
    AUDI S4 - B5
    sunt de acord cu tine "rotitza". si totusi, un moderator corect la suspendat.
    ok, si atat? faptele au fost dovedite. si? asteptam urmarea...

7. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    ...urmarea nu exista.Ce ati vrea voi sa facem.Putem aplica doar sanctiuni cand se incalca regulamentul.
    Sfatul meu este punctul 5 aliniatul 3 din regulament.

8. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    sa va spun si eu ce mi sa intamplat cu userul edy77_driver....(http://www.clubaudi.ro/modele-clasice/14321-piese-audi-80-fabricatie-1980-a.html)
    ma contactat in legatura cu un electromotor de audi 80 pe care il aveam pus si pe okazii dar si pe forum aici....am vorbit cu el la telefon si mi-a spus ca ar vrea cu tot cu drum + electromotorul sa il ajunga undeva in jurul pretului de 100 de lei...si in functie de asta m-am interesat eu cat ar costa drumul pana la el in Cernavoda si in functie de asta ii faceam un pret bun ca sa se incadreze la bani....bun, zis si facut, am asamblat coletul, il duc la curier sa il cantareasca sa imi zica cat costa drumul si in fuctie de asta sa ii fac su pretul, il sun INAINTE sa pun coletul la curier sa ii spun ca il pun si maine ii ajunge si are de plata 110 lei, coletul+transportul, mi-a zis ca este ok, sa il trimit.
    l-am trimis luni pe 27 septembrie si marti a trebuit sa il primeasca dar omul nu a dat nici un semn...banii trebuiau sa imi vina undeva pe joi....nu mi-a venit nimic, il sun sambata, nu a raspus, il sun duminica si mi-a zis ca lui nu ia venit nici un colet, nu la contactat nimeni pentru vreun colet pana acum si vazand ca nu la cautat nimeni mi-a zis ca si-a facut rost de electromotor din alta parte. bun, zic eu...ma duc la curier , fac o reclamatie ca nu sa livrat la timp coletul si in cauza asta clientul nu mi la mai vrut mai tarziu si am facut o cerere de returnare a coletului dar fara a suporta eu transportul cum e normal...
    pana aici toate bune si frumoase, au inaintat cererea si reclamatia la bucuresti, cei de acolo au facut cercetari, sapaturi de au vorbit cu curierul de acolo care se ocupa si m-au suant inapoi spunandu-mi ca, coletul a ajuns marti cand trebuia deci, userul edy77_driver a fost contactat de curier ca a primit un colet, aceasa a spus ca nu este in localitate si ca ramane pe a 2-a zi, adica miercuri sa il ridice. a 2-a zi, respectiv miercuri curierul la contactat iar, iar acesta a refuzat coletul. sa incercat o noua livrare pe data de luni sapt urmatoare si la fel, a fost refuzat coletul ceea ce a insemnat ca am fost pus pe drumuri aiurea si degeaba, si acum trebuie sa platesc eu ca sa imi iau coletul inapoi de la curier ~ 50 de lei...in conditiile in care castigul meu era undeva la 70 de lei...deci aveti grija cui trimiteti ca puteti iesii din + pe - foarte usor daca omul este un ..... de om precum este Domnul Putoi Eduard alias edy77_driver din Cernavoda.

Numa bine:)

Ultima editare de un moderator: 8 Oct 2010
  9. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Poate nu v-ati inteles cu banii..spui ca ai de plata 50 ron la curier,deci drum dus-intors(25ron de cursa).Iar tu i-ai cerut 110 ron in conditiile in care in topic il vinzi cu 70.
    70+25=nu prea face 110ron,poate sa suparat omul de pretul cerut.
    Mi se pare absurd ca pt 1,5-2kg 40 ron.
    Am trimis jante cu 60.
    Asteptam,poate ne da si omul o explicatie.
    Ce a sunat urat e ca l-ai anuntat cat il costa,ti-a dat accept de trimitere si sa facut ca ploua...

10. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Dar lo sunat inante sa-l puna si io transmis ca ajunge 110 ron si el o zis ca ii ok. Deci trebuia sa-l ridice. :(

11. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    transportul a costat 39 de lei, rotunjit, 40 de lei + 70 de lei electromotorul = 110 lei. mie mi-au zis cei de la bucuresti ca ~50 de lei, deci undeva la 40 si umpic de lei il platesc eu ca sa il iau inapoi, pentru ca se mai adauga o taxa de inmagazinare in depozitul central de la bucuresti unde este acum coletul meu, asta in cazul in care il ridic acum, ca este la ei de mai bine de o saptamana. deci nu are a face cat ma costa pe mine sa ridic coletul inapoi ( tur-retur bv-cernavoda + taxa de depozit) cu pretul transportului coletului pana la cernavoda , care a fost specificat clar de mine la telefon userului edy77_driver inainte cu 10 minute sa pun coletul, am primit unda verde de trimitere, i-am zis cat costa trimisul, cat am cerut pe colet, si per total , ceea ce il interesa pe el, cat il ajunge cu totul, adica 110 lei, incadrandu-se in suma pe care mi-a zis-o la telefon ca ar fi dispus sa o cheltuie pe afacerea asta.
    ceea ce mi sa parut umpic aiurea a fost ca omul mi-a spus la telefon ca nu a primit nimic, nici macar telefon de la curier, si mi sa parut ciudat ca mai trimisesem prin firma asta (fan) si ajungea a 2-a zi in 100% din cazuri, iar el mi-a zis la telefon cand l-am sunat duminica ca, chiar la intrebat pe curierul care distribuie pe zona daca are vreun colet, si a primit raspuns negativ...putea sa ma sune sa imi zica daca chiar era ca ce se intampla, ca nu mai primesc coletul, sau sa fi fost cinsit sa zica asa : mah omule, am gasit mai ieftin in alta parte intre timp, imi pare rau ca ai trimis degeaba si ca te-am pus pe drumuri aiurea, dar am refuzat coletul. si stiam o treaba, nu mai mergeam cu scandal la curier + reclamatii si etc...acu ma simt eu penibil...dar asta e....
    5kg a avut coletul.

Ultima editare: 6 Oct 2010
  12. johnnie24 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    MariusSS e regretabil ceea ce ti s-a intamplat, insa in ziua de azi la orice tranzactie facuta pe net pot aparea probleme, pentru ca oamenii sunt din ce in ce mai neseriosi....probabil ai citit ce am patit si eu cu userul paryzyanu...e mult mai mare teapa care am luat-o eu decat ce ai patit tu...cred ca pana la urma o sa ajungem sa mai vindem sau cumparam ceva doar cu predare - ridicare personala pentru ca altfel riscam sa aruncam cu banii pe iluzile ce ne sunt induse de altii...sunt curios ce are de zis in apararea sa userul edy77_driver...

13. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Sa vedem daca raspunde,i-am trimis un pm.

14. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    userul edy77_driver sustinea cu tarie ca el nu a primit nimic, nu la contactat nimeni pentru vreun colet si nici la domiciliu nu la cautat nimeni, mentionand ca in permanenta era cineva la el acasa, mi-a zis ca ba chiar la intrebat pe curierul care livreaza pe acolo ca il cunostea, daca are vreun colet pentru el de la brasov, si curierul i-ar fi raspuns ca nu.
    daca are binevointa sa raspunda sa ne lamureasca si pe noi aici sa aflam versiunea dansului ar fi frumos, dar mai mult ca sigur la fel o sa zica, ca nu a primit nimic....ar suna urat ca mie sa imi fi zis asta si aici sa zica altceva...

oricum, am mai sunat la bucuresti pentru alte detalii si cei de acolo mi-au spus ca coletul este venit retur de le cernavoda si este la bucuresti, iar edy77_driver a refuzat coletul miercuri cand chiar el a spus celor de la curierat ca vine sa il ridice.

cel mai plauzibil fapt ar fi ca intre timp a gasit alt demaror sau la reparat pe al lui cu mai putini bani si a zis ca nu are rost sa mai ia coletul meu = paguba pentru mine.

johnnie24, sincer imi pare rau, adevarul e ca da, la tine a fost paguba mult mai mare, dar pana la urma sa fim noi sanatosi ca cei care fac astea probabil ca cu atat si raman in viata...nu saracesc de la 40-50 de lei acum cum nici la tine nu sa terminat viata de la o suma mult mai mare, ideea era ca sunt din ce in ce mai nesimtiti, neseriosi si prost crescuti oamenii...si azi poti fi inselat chiar si la o tranzactie fata in fata, dapai pe net...

15. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    johnnie24 acuma poti sa consideri ca jantele de la parizianu le-ai luat gratis, de vreme ce ai acuma si originale. :p
    Cinste lui lost_angel, nu?

16. johnnie24 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    ai dreptate kellu....lost_angel este un om de mare caracter, cum mai rar intalnesti in zilele noastre...si pentru asta toata cinstea...e exact opusul lui paryzyanu, care acum am vazut ca si-a schimbat si username de aici, probabil ca sa isi recastige iar credibilitatea si mai incolo sa mai dea vreo teapa...in fine...:Flush:

Ultima editare: 17 Oct 2010
  17. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ulciorul nu merge de multe ori la apa. tine minte:)

o sa isi ia el, si toti care au dat tepe, or sa isi ia contra-tzepe de or sa se potoleasca odata...

18. nookie 1st Gear Member

Locație:
    Cluj - Bistrita
    Masina:
    A6 2.5TDI AYM
    @johnnie24 - eu iti propun sa nu te lasi de paryzyanu. E clar ca ai fost victima unei inselaciuni si ar trebui sa faci o plangere la politie. Si eu am luat teapa de pe okazii cu un telefon, care cand a ajuns la mine era o cutie cu o jumatate de carte rupta in ea, si tot cu politia s-a rezolvat, daca vrei detalii, trimite-mi un p.m.

Despre paryzyanu ca om, nu pot sa zic nimic, pt ca nu il cunosc, dar stiu ca pe 4tuning se lauda si isi umfla muschii ca el are un a8 din 2003, si ca c5-ul din 2000 il foloseste numai ca masina de zi cu zi. Evident ca si baietii de acolo s-au prins cu cine stau de vorba, si l-au tratat asa cum se cuvine, cu bascalie si dispret.

Dupa asa episod, cred ca cel mai ok ar fi sa fie bannat pe IP, deoarece, vad ca si-a si facut alt user (harfo66) sau ceva de cenu, cu care probabil urmeaza sa ii mai tepuiasca si pe altii, cu ce mai gaseste el prin casa, si care sice el ca ar fi impecabil.

clubaudi.ro , spre deosebire de majoritatea altor forumuri este un club elegant, fara injuraturi si vendete personale. Asupra sonei de vanzari nu ar trebui sa planeze dubii.

AVETI GRIJA MAXIMA DE LA CINE CUMPARATI

19. lost_angel_76_r 2nd Gear Member

Locație:
    Italia
    Masina:
    AUDI S4 - B5
    si eu sunt de acord cu "nookie", nu-mi place sa fac rau nimanui dar asa ar fi un mod de a ne ferii noi si ceilalti neavizati din acest club de tepari. nu am nimic cu el dar faptul ca a dat teapa si nici macar nu recunoaste greseala, ba chiar o tine sus si tare pe mine ma revolta. sunt de acord sa fie bannat pentru a da exemplu viitorilor avizati

20. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    nu cred ca bannarea acestor indivizi de joasa speta rezolva pagauba produsa ;)
    cred ca acceptarea schimbarii numelui din paryzyanu in oricare altul a fost o mare greseala pentru ca asa nu mai poate fi urmarit cum trebuie.
    pe langa asta cred ca si o restrictie in aria de publicitate ar fi bine venita pana in momentul solutionarii problemei
    decizia e insa a moderatorilor care sunt cei mai in masura sa faca dreptate

Distribuie pagina asta