1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pentru ca mufa de pe cablajul intregului volan intra in spira, iar spira de 2011 primeste o mufa complet diferita de cea din 2000.
    Si, daca mai citesti o data, eu am scris ca exista posibilitatea sa iluminezi tastele insa nu sa si functioneze. Bafta la cautat ceva care sa contrazica ce ti-am scris eu mai sus.

2. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    Am inteles eu gresit...era tarziu,am fost si obosit...am cautat,nu exista solutii la B5 ca sa functioneze,lipsa CAN-ului...
    Daca reusesc si-l iau voi face functional iluminatul,se poate realiza de cineva priceput,macar sa arate bine daca nu functioneaza:)

3. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Stafford - Staffordshire - Regatul Unit
    Masina:
    Audi A4-B5, 1.6l, 1996, ADP (bestia Verde). Audi A4-B6 Avant, 1.9 TDI, AVF, Quattro, 2004 (Silver).
    Salut !
    Am si eu o problema care ma cam deranjeaza de ceva vreme . Am facut mutarea volanului din 4 spite (cel de cauciuc) cu cel in 3 spite , cu emblem S (cel cu 10 puncte mari si rare), si anume martorul air-bag din cluster. Imi tot apare eroare la circuit :
    01025 - Trigger for On Board Diagnostic Lamp; Malfunction 31-00 Open or Short to Ground .
    Ce anume ma enerveaza este ca ... daca pun volanul vechi la loc ... eroarea dispare .
    Ceva pareri ?! Multumesc
    Poate ajuta la dezlegarea dilemei ....am pus BC..., si volanul tot de pe aceeasi masina l-am luat .

Ultima editare: 17 Mar 2014
  4. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eh, asa se intampla daca nu esti atent.
    Demonteaza airbagul si vezi ca exista un papuc (masa) care nu face contact bine pe metalul pe care sta. Asta e si motivul pentru care ai martorul aprins numai cu volanul in 3 spite.
    Sau, esti ghinionist si ai cumparat un volan cu spira din spatele lui, intrerupta.
    Vezi contactele si apoi concluzionezi daca esti ghinionist sau nu.

5. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Audi A4-B5, 1.6l, 1996, ADP (bestia Verde). Audi A4-B6 Avant, 1.9 TDI, AVF, Quattro, 2004 (Silver).
    Merci Ovidiu!
    Sau poate am inlocuit spiral de la volanul original ca na .... se potriveau ! Asa m-am gandit si eu ca este spirala ...dar uite ca nu a fost ! O sa mai incerc odata cu papucul de la masa , dar ....stiu ca l-am indoit putin sa intre cat mai strans ...
    Alte pareri ?

6. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    nu mai are nimeni .... alte idei ... pareri ... in legatura cu problema mea ?

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pai tu de 3 zile inca mai astepti pareri? :) Du-te si vezi daca gasesti vreun contact imperfect unde ti-am spus. Lasa forumul, facebook-ul si alte site-uri pe unde poate ai mai intrebat. Sau, te-ai gandit eu ca nu ma pricep insa mai vrei sa mai vezi si alte pareri si de la alti nepriceputi? :asskicking:

8. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Nu Ovidiu, nu astept cu mainile in sân, nu am asteptat niciodata. Doar ca ... nu am gasit contact imperfect .Spirala e cea de volanul vechi care nu are nici`un fel de eroare. Am intrebat aici pe forum caci de aici am cules toate informatiile necesare pentru a-mi monta BC-ul, farurile facelift, asezat bara fata, si inca alte cateva chestii....
    Doar ca eroarea AirBag ma scoate pur si simplu din sarite !
    Multumesc din nou pentru imboldul care incerci sa mi`l dai sa merg sa desfac iar si iar ! Nu imi este greu sa ma bag sub masina in hainele cele mai de firma! Cu Babuta imi fac treaba!

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In mod normal tu ai eroare de rezistenta prea mare, nu-i asa? Ia un spray de contact si da cu el la toate contactele ce implica noul volan. Ar trebui sa rezorvi problema.

10. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Ai montat BC-ul odata cu volanul? Ca eu as zice ca eroarea e de la BC si nu de la volan.

11. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Salut ikks, da, volanul l-am montat odata cu bc-ul. De ce zici ca ar fi din cauza bc-ului !?

12. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Eu am aceeasi problema ca si tine. Am montat alte ceasuri cu BC ca cele cu care venise masina se stricasera, iar dupa becul de la airbag nu s-a mai stins. Eroarea nu se poate sterge cu bordul nou montat. Cu cel vechi, dispare imediat. Eu, din pacate, am scos becul din bord, sa nu-l vad acolo aprins tot timpul, dar in cazul asta nu am airbaguri deloc :( . Din toate problemele, asta ma necajeste cel mai tare..

13. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Eu am montat bc-ul de pe o masina de anglia, care avea airbag sofer si pasager. Nu imi aduc aminte daca avea si airbag-uri laterale, dar ma gandesc ca avea ... Era un 2.8 ..... Eu l-am adaptat din vag-Com doar pentru sofer... Dar na.... O sa mai caut sa vad de unde ar fi problema !

14. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Ultima editare: 22 Mar 2014
  15. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Mda....am servit deja o portie de desfacut bord ....din pacate ...exact ca cel care a postat problema ..... eu nu am pin 12 in mufa. Deci e ceva mai mult de sapat .....

16. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Ai incercat sa muti pinul 9 in pinul 12? Si parca mai citisem ca a legat pinul 9 la masa si s-a rezolvat. Sper sa am maine timp, ca incerc toate combinatiile.

17. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Nu merge. Si daca legi pinul 9 la masa e ca si cum ai anula airbag`ul (cred)

18. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
  19. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Cred ca trebuie cautata diagrama pentru airbag din anii '95-'97 .... Doar asa cred ca vom rezolva si problema asta ... Sa vedem diferentele dintre ani... Sau diferentele dintre masinile europene si cele din uk. Trebuie sa fie o rezolvare!

20. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Pai ceea ce trebuie facut e clar. Trebuie inversat semnalul din 0V in 12V si din 12V in 0V. Modulul de airbag nu are nici o treaba, ceasurile de bord trimit semnalul pe dos.

Distribuie pagina asta