1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Faceliftul si 98-ul au aceeasi spira.
    S4 si A4... hai sa spunem ca nu am pus mana pe un S4 sa il desfac. :)

2. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    ovidiu sa sti ca difera din cate am vazut eu,are si esp fl, trebuie sa vad daca se poate desface separat

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Corect, unele facelifturi au si ESP insa alea sunt putine decat cele fara.
    Asadar, sa rectific: toate facelifturile care nu au ESP, au spira identica cu cel din 1998.

4. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Audi A4 B5/1.6 ADP/ 12.1999
    Buna dimineata, am si eu o rugaminte la cei de se pricep ..eu am pe masina NON-FACELIFT volan ca in poza 1 si vreau sa il schimb nu ma pot obisnui cu el nu imi place..si am gasit 2 modele:
    - cel din poza 2 este volan de A4 B5 1998 tot NON FACELIFT dar observ ca are pe maneta de stergatoare CB deci difera putin ..
    -cel din pozele 3-4 (cele din paint) este volan de A3 1997 observ ca difera putin are niste gaurele in jurul sau fata de cel de A4 B5
    Ma intereseaza din astea 2 se potriveste sigur unul din cele doua pe masina mea fara sa schimb coloana de directie sau alte lucruri? care cel de a4 b5 sau cel de a3? Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru eventualele greseli. O zi buna

Ultima editare: 7 Ian 2015
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Alex, masina ta este 95-97 daca zici ca ai volan ca in prima poza.
    Volanul de 98 (a doua poza) nu ti se potriveste pentru ca desi e un nonfacelift, e identic cu cel de facelift. Difera si folia, si cochilia si manetele si coloana de directie si mufele la airbag.
    Volanul de A3 este din generatia masinii tale (inainte de 98) insa nu stiu sigur daca se potriveste fara nici o modificare. Personal, nu as monta asa ceva pentru ca cine se pricepe stie ca ala nu e volan de a4.
    Cauta volan de A4/A6/A8 modelul asta de mai jos (cu cele 10 puncte in jurul siglei)... e plug and play:

6. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Iti multumesc frumos, speram sa se potriveasca unul dn astea ca era mai accesibil la bani...cel de S este ft scump personal nu am gasit sub 100. Euro

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Este si cu 300 ron insa pielea e foarte uzata sau nu mai este deloc, vanzatorul a desfacut pielea ca sa dea bine in poze. Cand primesti volanul, insa, observi ca mai ai alte cheltuieli cu imbracutul.
    Din punctul meu de vedere 100 euro e un pret excelent pentru un volan sport cu piele si airbag care la masina ta nu mai implica alte modificari si alti bani.Daca cumperi unul de 98+ iesi mai scump pentru ca mai trebuie si alte piese, unde mai pui munca suplimentara.

8. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    Ovidiu dar asta sigur se potriveste? care il pun acum? l-am gasit cu 300 ron e ok, proprietarul zice ca provine dupa un RS 1.8 BENZINA 1999( deci facelift nu?) cel de a3 nu stie nimeni daca se potriveste..totusi ar arata mai bine decat cel de audi 80 de am eu acum...

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca te uiti la pozele cu ce ti-am sugerat eu, e acelasi volan.
    Insa iti garantez ca vanzatorul e un mincinos pentru ca nu e de pe o masina din 99. Iar RS-ul are doar motor de 2.7 cu 381cp. De la 125 cai cat crede el ca are RS-ul, e diferenta mare, nu?

10. AlexG

AlexG 5th Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    pai daia zic ...dar chiar daca minte el se potriveste ca si model?

11. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Vad ca omu are mai multe piese pe fundal, probabil cu asta se ocupa si confunda masinile de pe care a demontat volanul. Din cate am inteles din discutie, da, volanul se potriveste pe masina ta. Si eu am cautat intr-o vreme un volan mai aratos ca cel de pe b5-ul meu din 96, care vorba ta, si pe audi 80 am aproape acelasi volan, si gasisem modelul asta care parea sa fie plug&play, dar nu m-am inteles la pret cu omu si am lasat-o asa. nu ma mai interesat subiectul de atunci. (cerea 150E si la fel se jura ca e de pe nu stiu ce RS si de aia cere atat).

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Serios acuma Alex... :think:
    ...daca mergi la magazin si intrebi de paine, iar vanzatoarea iti spune ca nu mai este, tu mai intrebi daca e sigura? :moa:
    Ca sa fi maxim de sigur, spune-i vanzatorului sa iti faca o poza la spatele volanului. Daca e la fel ca cel din paza pusa de mine, e sigur-sigur.

13. kenzotek 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A4 2.5 1999
    Va salut , am volan de s , cel in 3 spite , si as dorii sa.mi iau unul la fel , dar cu comenzi , set potriveste la facelift 99 2.5 tdi , pentru ce sunt butoanele de comenzi , ce fac ?

14. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Sunt comenzi pentru tiptronic.
    Daca vrei comenzi pe volan va trebui sa pui volan in 4 spite

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si nu ai volan de S, pentru ca tu nu ai S4. Tu ai doar volan sport.

16. adrian07ch

adrian07ch 2nd Gear Member

Locație:
    Paris, F
    Masina:
    Audi A6 C6 2009 2.0 Tdi CAGB / Audi A4 B5 1.9 Tdi 1Z
    Buna. Daca am volan in 3 spite tip 1996 (cu cercurile in jurul emblemei si un pic mai bombat), pot sa il schimb cu un volan tot in 3 spite tip 1997 (cu puncte mici in jurul emblemei) fara modificari? Ambele sunt non-facelift.

17. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Doar dacă schimbi coloana cu totul de la una din 98+, adică de unde e volanul

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Eu nu stiu la ce va referiti cand spuneti sa se schimbe coloana pentru a pune un volan dintr-un an ulterior fabricatiei. Daca e vorba doar de diametrul axului in locul unde se aseaza volanul, atunci nu trebuie schimbata "coloana"...

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu e destul sa schimbi volanul si "teava" pe care se aseaza.Adrian, da jos volanul de pe masina ta si apoi uitat-te ce ramane in spate. Apoi vezi poze cu spatele volanului pe care vrei sa il cumperi. O sa observi o diferenta majora.

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Amatorii acestui swap, daca aveti curiozitatea sa va uitati AICI o sa vedeti ca nu e nevoie sa schimbati toata coloana de directie. Va trebuie doar o bucsa de adaptare a diametrului axului si un volan cu airbag si spira acestuia. E drept ca autorul a facut un pic de tiganie, dar se pot face mai elegant gaurile...

Distribuie pagina asta