1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    Audi a4 B5 1.8i .Toyota Corolla 1.6vvti. Honda CBR F4I
    da ar fi bun ,desi ca pret este destul de mare....dar simplifica mult conversia intradevar.

2. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ...prinderile difera asa mult , nu merge nimic modificat ?ca nu prea gasesc bloc de lumini....

3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Dew,nu-mi aduc aminte toate detaliile,modificarea fiind facuta acum mai bine de un an.Eu am un parc de dezmembrari aproape de casa,in prima faza am luat numai volanul,crezand ca e plug and play si descopar ca nu se potriveste in axul coloanei de directie,ma intorc inapoi si i-au si coloana rugandu-ma sa fie plug and play si a fost.Schimb coloana,vreau sa montez blocul de lumini si cu maneta stergatorului de parbriz,vad ca prinderea difera pe noua coloana,asa ca ma intorc si i-au si blocul.Gasesti bloc de lumini de vanzare pe forum.

4. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ..inseamna clar trebuie si blocul de lumini.....am tot cautat adaptor , ar simplifica foarte mult as scapa de schimbarea componentelor ,dar la noi nu am gasit decat unul singur pt. un golf 3 ....nu prea cred ca merge la noi la prima vedere, cel putin din poza este mai lung,asta nu ar fi bai doar interiorul sa calce pe canturi.Asta este mai sapam:)

5. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    eu am schimbat saptamana trecuta un volan de 98 cu unul de 96 si am reusit sa pastrez blocul de lumini al meu care era de 96 dar am schimbat coloana de directie ca altcumva nu se putea. puteam sa schimb si blocul de lumini dar nu se potrivea la mufele care le aveam pe masina de la vechiul bloc si dura prea mult pana sa identific fiecare fir sa vad pentru ce este, noul bloc avea si functie de temporizator la stergatoare si al meu nu avea. oricum mai am si eu o problema cu legaturile la firele de la airbag si claxon si nu stiu exact cum sa le leg pentru ca nici astea nu se potrivesc la mufe.

6. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    exact mai sunt si legaturile la mufe:banghead: stiu ce am patit cand am montat maneta de stergatoare cea cu butoane pt bc. cat am mai cautat dupa fire:notme: La tine s-a potrivit perfect coloana de directie?

7. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    se potriveste exact se desface de la articulatia din dreptul pedalelor si din suruburile de prindere pe caroserie apoi se monteaza noul volan si ai directie abia apoi vor incepe problemele cu mufele care nu se potrivesc, cu schimbarea contactului etc.......

8. mihanitza 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi a4, 1.6 benzina, 1996
    Salut, am si eu un audi din 96 si vreau sa-i pun un volan model 98 in 4 spite, am inteles k tu ai facut asta si sunt multe alte probleme pe langa schimbarea coloanei de directie.poti sa-mi mai spui te rog cum au evoluat lucrurile exact, ca sa stiu ce am de facut? Mersi!

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    mircea suba si mihanitza, va atrag atentia asupra acestui punct din regulament:
    Este interzisa utilizarea functiei "Quote" la mesajul anterior, decat daca este citat partial mesajul cand se doreste sa se faca referire doar la o anumita parte din el.

10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu n-am schimbat contactul si nici blocul nu se potrivea pe coloana :uhm:

11. dew

dew 5th Gear Member

Locație:
    Gorj
    Masina:
    ASHIHARA ,te mai intreb un lucru,in afara de coloana ai mai luat ceva suporti de la cealalta,sau doar coloana in sine adica asta.....bineinteles cu prinderea de volan cu imbus.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ok, am inceput sa cumpar cele necesare schimbarii volanului cu 4 spite de B5 cu unul de 3 spite de B6.

Din ce m-am documentat pana acum, volanul intra perfect pe coloana mea si vine bine si la intalnire cu scoica si inelul coloanei de directie.
    Insa, trebuie modificat cablajul intre volan si coloana cat si intre volan si airbag.
    Mai exact, pe partea de volan-coloana trebuie sa pun mufa de la modelul meu actual (cea galbena), cod D0 973 605 E.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Apoi, pe partea de volan-airbag, am nevoie de mufa de la modelul A4B6 care, desi nu sunt inca sigur, are codul 4F0 972 571 B.
    Ce nu stiu inca, este daca conteaza pinout-ul intre volan si airbag, mai exact cele 2 fire ce merg la airbag.
    Voi revenii cu detalii imediat ce sunt sigur si am mai avansat.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da, am rezolvat si cu mufa de la volan-airbag, este modelul galben-abastru cu codul 8Z0 972 562 A, celalalt cod fiind de la o mufa diferita care mie nu mi-e buna.

Daca cineva din voi are pinout-ul de la melcul modelului de B5 respectiv de la airbag-ul volanului de B6 ar fi grozav, atat cat sa stiu care e plus-ul si care e minus-ul de la airbag si in care pin de la mufa melcului sa ma duc cu firele.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Si dupa cum se vede, da, se poate:

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

15. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Salut ovidiu si felicitari pt noua achizitie acum daca tot am gasit postul legat de volan am si eu o intrebare legata de adaptorul de coloane de care se vb pe forumuri,a incercat cineva sa puna volanu cu adaptor pt eu am dat comanda de el dar macar sa stiu daca am luat tzeapa,daca nu am sa caut o coloana nu stiu ce pret are,cu blocul de lumini cum e se potriveste nu se potriveste la b5 95 si eu asi vrea un volan ca a tau dar greu de gasit asa ca am gasit unu ca vechiu tau volan la un pret f bun cred... .Spirala terbuie schimbata sau merge pe cea veche ,sunt disperat ca stau cu volanu in casa :))mc

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cu adaptor nu stiu sa fi incercat cineva dar din cunostintele mele, pe langa noul volan+airbag mai ai nevoie de:

-cochilie plastic
    -coloana
    -bloc lumini

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cochilia poate sa o "modifice" cum am facut eu,desi estetic ar trebui si cochilie.
    F important si un electrician priceput sa lege semnalizarile,eu am stat mai bine de o saptamana fara;cu claxonu` si air bagu` e usor.

18. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    cred ca mai bine raman cu volanul meu ,da cat ajunge toata treaba asta (coloana,bloc lumini si plasticul)sa inteleg ca spirala se potriveste.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Spirala ta nu face nimic in plus sau in minus fata de spirala de la celalalt volan, asadar nu trebuie schimbata.

Blocul de lumini eu il vand cu 170 ron, cochilia sa zici ca ar mai fi circa 100 ron iar volanul un 400-500ron iar coloana sa mai zicem 200ron. Te costa sub 1000 ron, chiar nu mi se pare mult... eu unul daca as fi avut volanul tau sigur l-as fi schimbat, de... l-am schimbat si pe al meu, iti inchipui ce faceam cu tipul tau de volan. ;)

20. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    :)) da imi imaginez acum ce sa zic nu e scump dar mai bine fac altceva de bani asti ca exemplu 4 amortizoare cas varza. volan mi-am luat ca super pret dar o sa vad ce fac mc de informatie bafta

Distribuie pagina asta