1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. dragos30bv 1st Gear Member

Locație:
    arges
    Masina:
    audi80
    sunt suruburi in cap stea de 5 sau de 6 pe care le strangi efectiv

2. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Buna Ovidiu,

Multumesc pentru raspunsul "amabil/iritat". Nu toata lumea e "experta" in de-ale masinii.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu toata lumea e experta dar, unii sunt foarte comozi si prefera sa puna intrebari pe forum decat sa mearga la masina si sa se uite.
    Mai lipsea sa intrebi daca este soare afara, sa nu iesi degeaba. Problema e la masina ta, bunavointa trebuie sa o ai tu. Asta daca vrei sa rezolvi problema personal, altfel mergi la service, dau banul iar problemele se rezolva in timp ce tu stau la o cafea.

Sunt iritat cand vad lenea cum primeaza. Sunt iritat cand cei angajati in intrebari se dau victime ca nu au stiut. Sunt iritat cand se pun intrebari fara a scana masina, de parca aici pe forum am fi ghicitori in litere. Initial am vrut sa iti sterg postul, pentru sincer, intrebarea era stupida. Apoi m-am gandit ca mai bine iti raspund, astfel poate mai invata si altcineva, ca airbag-ul e prins cu suruburi de mai multe feluri, ori ca acele suruburi se pot strica (unii le strang tare iar la desfacere se rotunjesc capetele) si se pot inlocui cu orice surub care are filetul identic, fara sa se tina cont de cap. Asadar, pot fi si suruburi de x feluri.

Ultima editare de un moderator: 8 Feb 2011
  4. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Nu vreau sa intru intr-o polemica stupida. Degeaba esti ironic. Puteai sa trimiti doar ultima parte - explicatia cu suruburile. Ref. la "lene" - fii linistit, m-am uitat la masina, nu stau doar in birou sa pun intrebari "stupide". N-aveam de unde ghici ce fel de suruburi sunt din moment ce lipsesc. Si asa cum zici, poate mai invata si altcineva.

Ultima editare de un moderator: 8 Feb 2011
  5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Deci iti lipseste minim un surub.
    Vezi? O informatie foarte importanta pe care ai omis sa o spui inainte sa intrebi ce tip de suruburi ar trebui sa fie acolo. Ca deh, poate mai invata si altcineva din pataniile noastre.

Da, puteam doar sa iti dau raspunsurile pe care le asteptai dar atunci nu invatai nimic.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Suruburile de origine ale airbag-ului sunt cu torx de 30. In foarte rare cazuri sunt si cu torx 27.

Si pozele cu suruburile airbag si Torx 30. Torx-ul negru este tot de 30. Am mai multe feluri de scule. :) In general suruburile sunt universale / identice in tot grupul VAG si se potrivesc cam pentru toate felurile de volane cu airbag. Adica asta al meu de la Audi B7 merge si la B5 si la Seat si la Skoda, etc.

O zi buna

Ultima editare: 30 Iun 2011
  7. maxor 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4, B5, 1.6, 1995
    Multumesc Cristian

8. florin_horvat1988

florin_horvat1988 2nd Gear Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A 4, 1.9 TDI, 116 CP, 2000 AVANT; A4, 1.9 TDI, 131 CP, 2005 AVANT; A6 2.0 TDI 177 CP CVT 2014 AVANT
    BUNA ZIUA!Sunt nou pe aici,am un a 4 din 2000[volan 4 spite]si vreau sa stiu daca pot pune un volan de b 6 cu comenzi pt cass tot in 4 spite si ce implica aceasta operatiune,trebuie facute ceva modificari sau merge perfect.stima

kim apreciază asta.
  9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Fizic poti sa pui orice volan de A4/A6 din 1998 pana in 2011. Electronic insa (tu vrei comenzile de volan) o sa fie mai complicat pentru ca tu trebuie sa cumperi modulul din spatele volanului + spirala, care impreuna cu cablajul sa faca legatura intre player si volan. E important de stiut daca ai si ESP, acolo mai e o necunoscuta cu adaptarea senzorului de rotatie volan.
    Financiar vorbind, fita asta de a avea comenzi pe volan (da, categoric e o fita) nu se renteaza. Electronica comenzilor te ajunge mai mult decat volanul cu airbag. Unde mai pui ca playerul original e redus din toate punctele de vedere, chiar nu inteleg de ce l-ai pastra, cu atat mai mult de ce te-ai da peste cap sa ii adaugi si optiunea de comenzi pe volan. Insa, fiecare face ceea ce crede ca e bine si i se renteaza lui, oricat de inutil sau scump pare.

Ultima editare: 26 Mar 2011
  10. florin_horvat1988

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A 4, 1.9 TDI, 116 CP, 2000 AVANT; A4, 1.9 TDI, 131 CP, 2005 AVANT; A6 2.0 TDI 177 CP CVT 2014 AVANT
    Multumesc mult Ovidiu pt informatii,am si ESP.Si apropo nu era o fita vroiam sa scap de vesnica problema ce o au cass Audi cu volumul din fabrica,dar cred ca pana la urma mai bine merita sa imi iau un cd player original audi,pt ca din cate stiu ele nu au problema de eprom din fabrica,nu tu ce spui?Eu credeam ca volanul are toate cablurile ce imi trebuie nu sa mai cumpar eu.Mersi+Stima

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eventual iti cauti un concert cu cd player insa nici ala nu stie mp3. Il gasesti la cei care dezmembreaza A4B6.
    Cu volanul dupa cum vezi, nu e chiar simplu...

12. florin_horvat1988

Locație:
    Reghin
    Masina:
    buna,Ovi nu sti daca pe un cd player concert audi pot pune si o magazie pe usb,pt ca momentan imi merge pe cass concert ce il am pe masina.stima

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    florin aici in acest topic se discuta despre altceva adica despre schimbare volan. Intrebarile tale despre casetofon si CD adreseaza-le in alte topicuri care trateaza problema ta. Multumesc de intelegere.

O zi buna

Ultima editare: 28 Mar 2011
  14. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
    Comenzi audio volan b5 facelift

Salut,
    Cine are montat un volan cu comenzi audio pe un b5 facelift, il rog sa imi zica si mie codul de pe releul responsabil cu aceste functii.
    Multumesc.

15. iulypop2003 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    Audi A4, Diesel 1.9 TDI 110 CP, 2000
    Am gasit pe etka niste coduri:
    4b0 907 487
    4b0 907 487 A
    4b0 907 487 F
    4b0 907 487 D
    4b0 907 487 E
    Dar nu imi da prea multe detalii despre diferentele intre ele.
    Poate cine are un etka mai actualizat poate vedea fiecare cod pentru ce anume este.

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Cu ce torx se desface surubul ce tine volanul prins de coloana? E cumva o stea cu mai multe colturi decat un torx?Am desfacut o singura data si n-am retinut. Nu am respectii biti si vreau sa cumpar sau sa imprumut si sa stiu ce sa intreb.
    Multumesc!

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Citeste mesajele mele din acest topic mai precis mesajul #86 din pagina 9. Ne intalnim vineri daca vii la intalnire si iti arat eu ce scule trebuie sa cumperi. Bafta

O zi buna

18. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Am reciti azi tot topicul, ca sa nu cumva sa intreb aiurea. Nu la acelea 2 ma refer, ca le-am desfacut odata. Volanul este prins cu un surub cu torx de 50-55 ceva de genul asta ce intra in capatul coloanei. N-am piulita ce se desface cu cheia de 24. Cred ca ovidiu stie mai bine, sigur a avut la fel.

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    In capatul coloanei este un surub special care in capat are o forma speciala si se desface cu un adaptor, M12 se numeste. Il am si pe ala :) Daca iti trebuie neaparat astazi te ajut. Ne intalnim undeva si il desfaci.

20. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Cred ca saptamana viitoare apelez pentru el, daca nu rezolv sambata la tara. Vreau sa iau coloana de pe alta masina si evident, va trebuie sa desfac volanul. Merci pentru intentie.

Distribuie pagina asta