1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Confirm, pana in toamna lui '97 e piulita pentru care trebuie o tubulara de 24. Din toamna lui '97 in sus ai nevoie de acel M12.
    Torx-ul de 55 il poti folosi daca vreodata ai nevoie sa desfaci balamaua de la una din usi... evident e diferit de M12 si nu te ajuta la desfacerea volanului de pe ax.

2. Parasutistul

Parasutistul 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8T 20v AEB quattro 1997
    Tot citesc posturile voastre si nu gasesc nici unul care sa-mi rezolve problema mea....
    Deci- am gasit un volan de pe un audi din 2000 (zice proprietarul dezmembrarilor).
    Am doua probleme - prima adaptarea la prindere (volanul care l-am luat,cel in trei spite -are gaura mai mare -deci ar trebui un adaptor din acelea de care vb voi aici-am sunat pe la distribuitori si nimeni nu stie ce pieasa e aia dupa codul dat -au zis ca mi-o aduc da' nu o primesc inapoi si nici nu stiu daca e aia sigur) insa am vazut ca voi vorbiti de doua adaptoare -unul pentru prindere si inca unul n-am inteles pentru ce...(precizez ca eu la masina n-am nici un fel de comenzi pe volan sau computer de bord esp etc).

A doua problema e ca eu am trei fire care ies din volanul original- adica doua negre si unul gri (ptr claxon si airbag) si am citit pe un post ca astea se taie la modelul asta si se leaga de la celalalt volan.Ok dar eu la volanul in trei spite am o mufa galbena cu PATRU fire de culori diferite.......
    Ma poate lamuri cineva cat se poate de urgent? Ma asteapta omul cu volanul inapoi daca nu pot sa fac ceva cu el.Ati mai amintit de "spirala" nustiu ce e aia....tot din posturile strainilor am vazut ca chestia aia de plastic care opreste semnalizarile se poate taia respectiv lipi pe noul volan.
    Ar mai fi solutia cu schimbatul coloanei....dar asta presupune schimbare bloc de lumini etc etc.
    Intrebarea cea mai importanta e --in cazu in care reusesc sa fac rost de adaptor sau chiar in cazul schimbarii coloanei ce fac cu adaptarea de la patru fire la trei cate am eu pe masina ca sa nu-mi sara airbag-ul in freza? Multumesc!

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Airbag-ul nu sare in freza daca pui mai putine fire... din contra, nu mai sare deloc. Ideea e sa nu pui tensiune.
    Cele patru fire sunt 2 pentru airbag (circuit continuu) si 2 pentru claxon.
    Cum tu ai 3 fire, cele 2 fire negrue sunt de la airbag si unul de la claxon, celalalt fiind in spatele foliei. Daca dai jos volanul si urmaresti firele o sa te convingi si tu exact, care de unde vine.

P.S. Daca ti-e frica de airbag, eu zic sa nu te bagi la modificari dintr-astea.

4. Parasutistul

Parasutistul 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8T 20v AEB quattro 1997
    Aia cu "airbag-ul in freza" era spusa cu o nota de umor. :)
    Oricum in cazul cand am alimentat din greseala firele pentru declansatorul airbag-ului , la punerea contactului va sarii - daca nu se va aprinde becul- -asta nu era o dilema pentru mine.
    Intrebam pentru ca la modelul asta firele sunt scurte la volan si pe un post am vazut ca trebuie taiate (ma gandesc ca dupa desfacerea volanului poate gasesc o mufa) si ma gandeam ca poate dupa desfacerea cablajului din volan o sa vad ceva mufe. Oricum in asteptarea raspunsului tot aia ma gandeam sa fac adica sa desfac ambele circuite de la cel vechi si nou si sa indentific traseele electrice ca doar am fost electronist in tinerete da' ma gandeam ca a mai intalnit cineva problema asta.
    Si despre celelalte probleme ?
    Astept adaptorul si sper ca se potriveste ca sa prind volanul.

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2011
  5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu te juca cu aibag-urile. Documenteaza-te bine inainte de a face o greseala ireversibila.

6. Balasa Cristian 1st Gear Member

Locație:
    slatina olt
    Masina:
    audi a4 b5 1997
    Va salut dragi colegi,
    Am si eu o nelemurire in vederea montajului unui airbag pe volan, nu ami mai aduc bine aminte cum se introduce mufa aceea deoarece cablul ei este cotit. Cu, capatul unde se termina in sus sau in jos. Dat-imi un sfat va rog frumos. :banghead:

Vorbesc de mufa care intra in AIRBAG.

Ultima editare de un moderator: 24 Feb 2012
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Cum vrei tu, nu conteaza. ;)

8. Balasa Cristian 1st Gear Member

Locație:
    slatina olt
    Masina:
    audi a4 b5 1997
    Multumesc mult pentru raspunsul pe care mi l-ai dat.
    Imi cer scuze pentu mesajul scris unde nu trebuie, rog fiti ingaduitori sunt nou pe forum si nu am cunostintele necesare. Am sa fiu mai atent data viitoare.

Ultima editare de un moderator: 24 Feb 2012
  9. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    Citind tot topicul am ajuns la conluzia ca pe B5 se poate monta volan de b6 (la fel am si citit descrierea de pe http://www.nwquattro.com ).
    Eu intre timp am luat: colana volan (fara contact si fara suport contact) si volan in 3 spite din 98. Un bloc de lumini cu tempomat din 2000 + un set de cablaj pentru tempomat.
    Din cate am inteles as mai avea nevoie de cochilia de plastic de 98 - spirala pentru airbag + mufele pentru blocul de lumini (si multa rabdare)

Intrebarea mea: pe B5 pre- facelift se poate monta volan de facelift in asa fel incat sa functioneze airbagul in caz de nevoie ? :uhm:

Ultima editare de un moderator: 7 Iun 2012
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Evident. Spirala de airbag difera. Daca o cumperi si pe aia cu potcoava cu tot e functional totul.

11. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    in legatura cu potcoava... sunt cumva 2 tipuri ptr facelift? intreb fiindca.. in etka amgasit 3 variante: anii 94-97, 97-99 (cu esp,fara ,cu comenzi ptr tipronic sau fara) si 99-01 (cu toate cele)

Ultima editare: 7 Iun 2012
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ideal e sa pui de 97-99 cu acealsi optiuni de circuit, adica strict ce ai tu:
    - contacte airbag
    - contacte claxon
    Oricum, astea sunt cele mai usor de gasit.

13. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    in sfarsit am gasit plasticurile, mufe ptr bloc lumini si stergatore... + plus spirala airbag. care dupa cod nu pusca cu a4 ci cu un a6 din 97 (c5).oare va fi buna spirala? ... hmm hmm hmm (dupa forma si mufa pare a fi identica)

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asta nu as putea sa iti spun... eu nu le-am schimbat pe astea si nici nu stiu daca e vreo diferenta intre C5 si B5.

15. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    la forma seamana.. mis curios daca arunca semnalizatorul inapoi dupa viraj (c5 are doar semnalizare nu si bloc de lumini pe coloana)

Ultima editare: 9 Iun 2012
  16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu vad de ce nu ar arunca semnalizarea inapoi, doar si la A6 semnalizarea e in acelasi loc.

17. koria

koria 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5 motor 1.6 an fabricatie 1996
    Daca imi pun un volan in 4 spite din 98-99 si masina mea este din 96 si am tot in 4 spite dar este acela urat trebui sa schimb tija aceia care se prinde volanul, sau ce trebui sa mai schimb ?Maine imi trimite cineva un volan si sa stiu ce mai cumpar. Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2012
  18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Coloana directie, bloc lumini, maneta stargatoare, scoica inferioara si superioara, folie contacte, mufe.

19. koria

koria 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5 motor 1.6 an fabricatie 1996
    Mare parte am inteles dar folia de contacte unde se afla ?

Ultima editare de un moderator: 11 Noi 2012
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La volanul tau actual e prinsa de volan. La volanul pe care il cumperi se afla separat de volan in scoica, si are doar o mufa ce trece prin volan. Evident, sta in spatele volanului.

Distribuie pagina asta