1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. Nepotu66

Nepotu66 4th Gear Member

Locație:
    Ploiești
    Masina:
    A4 B6, 2.0 ALT
    Se potriveste un volan de B7 in 4 spite pe un B5 din '97 ? Dupa o logica scurta ar cam trebui, modificarile ar trebui sa fie cam aceleasi ca pentru unul de B6, nu?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    1997... un an in care B5-ul a facaut un semifacelift.
    Daca B5-ul are volan cu sigla Audi cromata, atunci modificarile privesc doar mufele de la airbag. Daca nu, modificarile sunt destul de multe.
    Si nu e la fel nici macar de la B7 la B6 pentru ca airbagul de B7 e dual stage fata de airbagul de B6 care e single.

3. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Volanul de pe masina este cel clasic in 4 spite,se poate monta cel de 3 spite(ca in poza) plug&play sau trebuie schimbat coloana de directie,spirala etc.

4. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    La acest model trebuie schimbata toata coloana. Este modelul 95-98. Oricum banii ti-i scoti pe volan pentru cei care le au pe alea urate ca de audi 80.

5. alexxsoferrau 1st Gear Member

Locație:
    VANJU MARE
    Masina:
    A4,1.8T,1996
    va salut cu respect. vreau sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. vreau sa dau comanda de volan sport pentru audi meu a4 b5 din96 iar vanzatorul mi-a cerut diametru la ax.. despre volanu din poza este vorba.

6. marius 21

marius 21 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI Afn Quattro
    Tudy20V se potriveste volanul pe care vrei sa il montezi,FARA a face nici cea mai mica modificare,doar plug&play cum ai zis si tu.Garantez pentru acesta operatiune,deoarece am executat-o si eu.Atasez si doua poze cu ceea am avut pe masina,si cu ce am acum pe masina si mai exact un volan de S-line care ulterior a fost imbracat din nou in piele.

Arazvan2002 retine ca nu trebuie schimbat nimic,ca sa inlocuiesti acel volan.Se potriveste exact si mufa de la claxon si cea de la airbag.

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Confirm si eu. Asa cum spune Marius, de la volanul in 4 spite (poza 1) singurul volan care merge plug&play este cel din poza 2. Ca sa nu confundati cu alte volane, numarati punctele din jurul siglei cromate, sa fie 10 la numar si sa nu fie gri acea parte ci neagra, exact ca in poza 2.

Alex, nu mai am volan cum ai tu pe masina ca il masuram si iti spuneam diametrul. Asadar, ai 2 variante: fie mergi la dezmembrari si rogi pe cineva sa iti masoare de pe un volan demontat deja, fie, il demontezi pe al tau si masori diametrul interior.

8. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Scuze, eu nu vazusem poza si am crezut ca se refera la cel de B6 in 3 spite, :) La alea sport le pune adaptor pentru fiecare masina in parte.

Alex, vei ramane cu eroare de airbag.

Ultima editare de un moderator: 9 Feb 2013
  9. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Multumesc de raspunsuri

10. alexxsoferrau 1st Gear Member

Locație:
    VANJU MARE
    Masina:
    A4,1.8T,1996
    va multumesc pentru raspunsuri .. atunci de unde fac rost de un volan ca cel pe care la prezentat Arazvan2002 ... acela in 3 spite cu 10 punte pe el.. ? si cat costa?

11. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Il gasesti pe B5 din 95-98. De obicei masinile respective au si scaune sport :) Pretul e in functie de starea in care se afla vreo 3-6mil. Spor la cautat

12. alexxsoferrau 1st Gear Member

Locație:
    VANJU MARE
    Masina:
    A4,1.8T,1996
    Iti multumesc. Va doresc tuturor o zi buna.

Ultima editare de un moderator: 5 Noi 2014
    costel71 apreciază asta.
  13. Cristi Saioc

Cristi Saioc 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 - 1.9 TDI, 2002, 131 CP
    Salutare. Am si eu o rugaminte, am un A4 din 96 si am volan in 4 spite cu sigla audi pe el de cauciuc, necromat, exact cum l-ai prezentat tu si as vrea sa imi pun modelul pe il ai acum pe masina, cel de facelift. Am citit ca trebuie schimbata doar coloana de directie, sa inteleg ca mufa de airbag se potriveste de la un volan la altul ? Si cat de scumpa este coloana de directie? Multumesc frumos.
    Drumuri linistite

14. marius 21

marius 21 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI Afn Quattro
    Cristi Saioc cui i te adresezi prin ''tu''? (Sa inteleaga lumea) Da si tu un nume,daca intrebi ceva.Daca te referi acest volan (1),nu trebuie schimbat nimic.Daca te referi la (2),trebuie schimbata coloana.

15. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru volanul 2 din poza lui Marius trebuie schimbate multe. Atat de multe incat nici nu le mai insir pentru ca de fiecare data cand s-a discutat asa ceva, toti au renuntat spunand ca sar costurile prea mult ramanand sa isi caute volanul de tip 1.

16. Cristi Saioc

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ma refeream la Ovidiutm. Nu am mai postat de mult pe forum si am uitat cum e treaba, gandindu-ma ca el e cel care a postat subiectul. merci oricum marius. Si nu ma refer la nici unul din pozele adaugate de tine marius ci ma refer la cel pe care il avea ovidiutm inainte sa il schimbe. la cel cu 4 spite cu semnul cromat. acela vreau sa-l pun eu. Stima

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pentru schimbarea de la volanul tau fara sigla cromata, volanul in 4 spite ce l-am avut eu pe masina necesita tot atatea schimbari (adica multe) ca si cand ai pune volanul 2 din poza lui Marius.

18. Cristi Saioc

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Am inteles. o sa consult un mecanic

19. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Imi poate confirma cineva daca acest model de volan sport, la momentul actual montat pe un audi A3 8L din 1997 sau 1998 cred, este compatibil cu A4B5 din 1996. Merge plug and play sau trebuie schimbata si coloana de directie. Volanul clasic de A4 B5 merge montat pe A3 8L asta in eventualitatea unui schimb/inlocuire de volan (al meu sa il montez pe un A3 8L si cel de A3 8L sa- montez pe masina mea)

Va rog, detalii si sfaturi asta daca ar fi posibil si/sau se se poate concretiza un schimb. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 14 Mar 2013
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Personal nu am desfacut vreun volan dintr-asta, mie mi se pare urat. Dar din cate am auzit, nu s-ar potrivi.
    Desfa-l si vezi. Sau macar, daca nu vrei sa il desfaci si pe cel de pe b5, desfa pe asta de pe a3 si masoara diametrul interior la nut. Daca e de 30 mm nu iti este bun, aia fiind diametrul pentru volanele de A4 incepand din 1998.

Distribuie pagina asta