1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B5 - Schimbare/Inlocuire volan

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de ovidiutm, 1 Aug 2010.

1. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Ovi am renuntat de tot la volanul ala, nici proprietarul a3 ului nu era prea de acord sa il de-a jos si nici eu nu eram prea convins sa il pun pe masina mea, acum insa tu ce tip de volan in 3 spite imi recomanzi pentru masina mea ca sa fie doar plug and play?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Singura mea recomandare:

Ultima editare: 16 Mar 2013
  3. NiX

NiX 3rd Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4,1.9 TDI,1996
    Mersi mult Ovi, o sa restrang cautare strict pe modelul asta

4. cristi19tdi

cristi19tdi 2nd Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    A4 19tdi AFN 1997
    Stie sa imi spuna cineva daca exista sau nu adaptorul acela pentru montarea volanului pe ax sau nu ?
    Am un B5 din 1995 si am gasit un volan de pe un B5 din 1998 in 3 spite S-line. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 14 Apr 2013
  5. eleet 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Golf 3, 1Z Tdi, 1994
    Un volan in 3 spite (complet) provenit de pe un Audi A3 8L 1997 se potriveste pe un Audi A4 B5 1996? Am vazut o discutie anterioara,dar nu m-am lamurit. Ma poate ajuta cineva.
    Daca este nevoie, pot sa atasez si poze cu volanul, atat cu airbag cat si fara.
    Multumesc

Ultima editare: 22 Apr 2013
  6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu se potriveste.
    Si daca te pui sa modifici mai multe lucruri ca sa il faci sa se potriveasca, uratenia aia de volan (aia e pentru mine) se vede de la o posta ca nu e de pe A4.

7. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    exista acel adaptor,se potriveste si pe golf 3 si se gaseste la ,,Lumea AUTo,,parca asa_i zice.Am vorbit si eu cu ei si costa 99 lei plus 22 lei curieratul.Am vorbit cu un coleg pe forum si trebuie pilit putin acest adapor si intra mai fix.Astept sa vina comanda in 7 zile,lucratoare bineinteles ,si mai vorbim despre asta pe urma.Oricum trebuie rezolvata problema airbagului,a mufelor ......

8. bh99mes

bh99mes 5th Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 avant 1.9 AFN 1997
    Inlocuire/compatibilitate volane pentru B5

Sunt multi dintre voi care au pus volan S cu 3 spite, asta stim deja ca merge.
    Insa mai exista unii care nu stiu cum se procedeaza, sau daca necesita vreo modificare. Mai exista inca niste intrebari: oare ce modele de volane maisunt pe care se poate pune pe B5-urile noastre?
    Daca reusim sa montam volan cu butoane, le putem pune in functiune? (reglaj volum audio, cautare posturi FM, schimbare viteza la cutii tiptronic...)
    iata niste variante:

Ultima editare: 1 Oct 2013
  9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Incepand cu MY 1998, se poate monta orice model de volan de Audi. Insa pentru ca sa mearga comenzile de pe volan trebuie alta spirala, un calculator si existenta CAN. Pentru tiptronic nu trebuie CAN.

Tony_Montana apreciază asta.
  10. Sh0k3r 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, 1.6 ADP
    4 spite ---> 4 spite

Baieti, va salut. O intrebare. Detin primul tip de volan in 4 spite de pe A4 1995
    doresc sa trec la modelul cu airbag bombat tot in 4 spite care s-a folosit ulterior. Necesite vreo adaptare sau doar demontare/montare? Multumesc

Nu m-am descurcat sa uploadez poze, dar ma gandesc ca stiti la ce ma refer. Mersi

11. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Montare si demontare adica plug & play e un singur tip de volan . Volanul de S in 3 spite, cu 10 puncte in jurul siglei .

Pentru restul trebuie schimbate coloana de directie in primul rand, probabil blocu de lumini maneta stargatoare, nu mai stiu ce scoica ( asa ii zice parca ) .. si inca ceva dar am uitat .. Citeste acest topic si o sa afli exact ceea ce iti spun acum .

Ps : Uite`te dupa posturile colegului OvidiuTM , si afli raspunsul imediat .

12. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    salut,daca am b5 prefacelift(combinat 1996 nonfl cu 2000 fl ) din 97-98 cu volan in 4 spite si vreau sai pun in 3 spite mie imi merge fara modificari si cel fara cerculetele din jurul emblemei sau si mie imi trebuie tot ca si cei cu b5 sub 97?

13. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    La tine merge

14. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    ms de rasp:)

15. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    La modelele '95-'97 se poate pune volan de pe modelele ulterioare fara niciun fel de problema, trebuie doar o "nuca" sau inel care se monteaza pe ax si care foloseste la "umplerea" diferentei de diametru. Nu e nevoie sa schimbi coloana, manete si alte povesti cum am vazut mai sus...

16. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    si cu airbag-ul ce faci Mikaela4?

17. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ce faci...ce? E exact la fel, doar mufele difera. Care mufe se pot inlocui cu cele ale noului volan !

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai uitat de spirala care la modele vechi e atasata de volan iar la 1998+ e separata. De aici pleaca si necesitatea de a schimba si scoica si bineinteles prinderea spiralei de partea fixa care nu se potriveste. Mufele sunt ultima problema desi nici ele nu sunt de neglijat.

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Corect, la modelele vechi spirala are carcasa dreptunghiulara si e atasata de volan, celelalte sunt de forma rotunda.

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Scuze, am uitat de spirala, desi oricum ar fi, se poate pune volan de facelift pe pre sau pe non. Si ca sa vedeti pana unde merge inventivitatea si ca se poate orice, va las o poza ca sa nu credeti ca vorbesc de pe pereti, si nu este un S4, este un B5 normal,diesel. Totul e sa cauti informatii...

Tony_Montana apreciază asta.

Distribuie pagina asta