1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan la A4 B6 - Tutorial Montare volan S-line model B7 / B8 / TT pe A4 B6

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de taz, 28 Aug 2008.

1. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Montare volan S-line model B7 sau B8 pe A4 B6 - probleme si rezolvari

Pentru cei interesati care vor sa isi monteze volan Sline modelele dupa 2011 se poate fara probleme daca aveti pe cineva priceput.Astazi mi am pus volan de Q7 an 2011 nou nout pe B6 .....merge struna inclusiv comenzile pe volan.Tot ansamblul(caluclatorul de directie,spira volan maneta stergator cu functie bc(aveam oricum bc eu) si maneta de pilot automat provin de pe un B7 din dezmembrari...Volanul de Q7 care l am montat vine cu 3 gauri ca la A3 ......lucru care nu este un imediment.Pentru cunoscatori ..dupa cum binestiti pe spira vine butonul de blocaj.Ca sa poata monta volanul a scos arcul de la butonul de blocaj ...a reglat sipra din ochii(baietii priceputi..) dupa care a blocat butonul inauntru ca sa permita votirea volanului fara probleme.Bineinteles a mai implicat modificarea mufei de airbag dar aia a durat cateva minutele.Odata cu aceasta miscare am montat si cruise controlul pe masina si blocajul usilor la viteza de 15 km...Consola inferioara de sub volan nu am mai schimbat o deoarce mi au decupat o foarte elegant si nu mai necesita o cheltuiala de 187 lei pe consola speciala de pilot automat.Bafta multa pentru cei amatori de un asemenea pas.Atasez si 2 poze pentru cei interesati.

2. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    Bravo, foarte elegant, cam cat te-a costat?

3. ovimatrix

ovimatrix 6th Gear Member

Locație:
    Celalalt capat al lumii, HD
    Masina:
    Audi A4 B6, 1.9TDI, 2003, AVF
    Foarte frumos :D, nu mi-ar strica si mie asa ceva :), chiar asa... cat te-a costat toata operatiunea ?

4. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Volan complet cu tot cu airbag nou nout 350 euro+400 lei ansamblul complet ce contine(calculator directie+spira volan ce suporta comenzi pe volan +bratul de stergator cu functie bc+maneta semnalizare+maneta pilot automat)total 2000 lei din care deja am recuperat 1050 lei din vanzarea fostului meu volan in 3 spite si manetei de stergatoare cu functie bc ,maneta de semnalizare si calculatorul de directie care au fost pe masina mea.....Mentionez ca montajul nu ma costat decat o masa la resturant in cazul meu...in alte cazuri este ceva si montajul

MariusMirea apreciază asta.
  5. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Foarte frumos domnule, sa ai parte de noul volan si sa-l invarti cu placere. Tin sa precizez ca si vechiul tau volan este pe maini bune;)

6. house2beat 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi
    Da foarte bine pe masina! Ai cumva idee unde se poate gasi doar airbag pentru aceste tipuri de volane?

7. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Salut! Sincer nu am idee,deoarece eu am luat volanul cu tot cu airbag nou nout! Din cate am inteles eu din discutile de la colegii este un pic cam greu sa gasesti airbag pentru acest volan.Succes oricum

8. kty

kty 1st Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    AUDI A4 2004
    rotitza ma ajuti si pe mine la trecerea de la volanul clasic de A4 B6 la volabul A4 B7 cu comenzi pe volan... in urma cu ceva timp am achizitionat acest volan de A8 ( am postat o poza cu acesta...)Mi-am comandat "calculatorul de directie" cu terminatia "R" asa cu ai sugerat tu si colegul nostru CMG caruia ii multumesc pt. topicul deschis pe acest subiect...pt.ca eu aveam cu terminatia "N" (am tempomat...) In postarile tale am inteles ca ai folosit "inelul" de B6, si eu detin un asfel de "inel" cu 12 pini am atasat si aceasta poza, vreau sa folosesc acest inel pt a economisi bani:)peste 3 zile imi ajunge "calc. de directie" si intrebarea mea este cum ai modificat "mutat" tu firele pt. a functiona comenzile cu "inel" B6(12 pini), calc.directie cu terminatia "R", din poza pe care ai postato nu am inteles :((sau cel putin la mine sunt alfel mufele care vin de la comenzile volan.)am postat poze sa vezi ce mufe am eu...;)

Volanul deja l-am montat pe masina ( in poze se vad ambele mufe care intra in "inel"si acea veche care o voi folosi si acea noua la care inca nu am demufat pini asteptand raspunsul tau:) la airbagul nou de A8 imi apare eroare " 00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95) 002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON:( tin sa mentionez ca am incercat si ambele "capse"pe acelasi 2 fire...si doar una...si tot asa:crying::crying:
    Am uitat sa mentionez ca detin VCDS Release 805...deci pot face si adaptarile si citi-sterge erorile ...NU STIU CE MA FAC CU EROAREA DE AIRBAG !!! care o fi problema??
    SPER SA NU MAI INTAMPIN SI ALTE PROBLEME"

ITI MULTUMESC,:kiss:

9. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Salut.
    Din pozele postate observ ca firele care conduc la airbag sunt compromise deja! Aici nu e chiar bine!:(

Ca sa ma pot pronunta am nevoie sa faci niste poze la absolut toate firele si mufele care provin din cele doua cablaje. Important este sa imi faci o poza si cu mufa din volan ce conduce spre comenzile de volan, eventual si cu spatele airbagului.

Dupa ce primesc acele poze, vedem care este situatia si iti transmit in ce mod te pot ajuta. Mai precis, treaba se poate face 100%, doar ca interventia ta face mai greoaie modificarea intrucat ai niste fire deja taiate/cositorite pe care nu ar fi trebuit sa intervii si de care nu te mai poti folosi.

In consecinta, putem continua discutiile pe PM sau daca preferi pe meesenger ca treaba sa se poata face mai repede si sa nu incarcam topicul.

O zi buna

PS: Regula numarul 1: NU TAIATI SI NU INTERVENITI LA FIRELE CE CONDUC SPRE AIRBAG - eroarea de airbag se datoreaza tocmai acestui tip de interventie!

Ultima editare: 26 Mai 2011
  10. coppersink 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 AVF 2004
    Coliziune volan ''scoica''

Salut, dupa instalarea CC/BC si schimbarea volanului de B6 cu unul de B7 am surpriza sa am coliziune intre volan (in partea din spate a volanului) si ''scoica'' volanului, lucru care ma dispera la curbe cand se aude zgomot. Am incercat prin destrangerea surubului de sub scoica, introducerea unui carton intre volan si scoica urmat de strangerea surubului dar nu a avut efectul dorit. Intradevar nu mai atinge asa tare dar tot este enervant.
    A mai patit cineva asa ceva dupa montarea CC sa aiba coliziune intre volan si scoica?
    Multumesc

11. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Problema ta cred ca apare din cauza neasezarii corecte a ansmblului de manete, calc de directie si inelalunecator.
    Mai precis trebuie sa desfiletezi surubul cu cap torx aflat sub ansamblul de manete si sa apesi tot ansmblul cat mai bine spre fata masinii, dupa care il strangi la loc. Asejarea scoicii inferioare cat si superioare dupa aceasta operatiune ar trebui sa se faca bine.

PS: acel surub il gasesti dupa ce dai cochiliile jos. Se afla in apropiera contactului pe centrul ansablului in partea de jos.
    Vezi poza atasata!

Ultima editare: 7 Iun 2011
  12. coppersink 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 AVF 2004
    Problema rezolvata!!!:arco:
    Dar mai am inca una, ii posibil ca calculatorul de directie sa aiba Component Protection?
    Cel care a incercat sa faca codarea soft nu reuseste sa faca activarea CC/BC .
    Poate sa fie si alta cauza?
    Multumesc

13. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    NU!Este insa foarte posibil sa nu ai modulul corespunzator pentru CC.Masina are comenzi pe volan?Functioneaza comenzile?
    Am impresia ca omul tau nu prea stie ce face.Piesele de pe masina asta se pot demonta si remonta in aceeasi pozitie.Nu trebuie ajustate la ca alte marci.Spune-mi ce cod are calculatorul de volan.

14. coppersink 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 AVF 2004
    Componentele folosite :
    1. Calculator directie - cod 8E0 953 549 R
    2. Inel airbag - cod 4E0 953 541 B
    3. Cablu airbag cod 4F0 971 589 A
    4 Cod maneta BC cod 4E0953503B
    Problema cu activarea CC am rezolvat-o (am dus maisna la reprezentanta)dar a mai ramas doua probleme:
    1. BC nu functioneaza. La apasarea butonului RESET de pa maneta, dispare tot de pe ecran iar cand apasa butoanele de pe maneta nu se intampla nimic
    2. Din comenzile de pe volan functioneaza doar volumul :(

15. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ce codari ai efectuat la masina?
    De pe volan trebuie sa iti mearga volumul(rotita din dreapta sus si jos), si schimbarea posturilor(rotita din stanga sus si jos).Restul butoanelor se ocupa de telefon,Sds si navigatie.Daca apesi pe ele trebuie sa iti apara pe bord No Function.
    La BC ai 2 probleme : ori nu s-a codat cum trebuie, ori maneta nu functioneaza cum trebuie.Este maneta originala?Din ce imi zici tu, bc-ul este activat, insa nu iti vede butoanele din capat.Oprirea ecranului este normala la a 3-a apasare scurta a tastei reset.Baietii de la reprezentanta ce spun de problema asta?

16. coppersink 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4 AVF 2004
    Pe baietii de la reprezentanta nu am apucat sa-i intreb, un coleg a dus masina . Referitor la codarile facute habar nu am ....
    O sa mai incerc sa vad daca codarea a fost facuta corespunzator.
    Din cate sti exista diferente intre butoanele de pe Audi A3 si cele de pe A4?

17. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Am inteles.In cazul asta sfaturile noastre nu prea iti sunt de folos din moment ce pe masina lucreaza altii si nu tu.In mod normal problemele pe care le-ai intampinat tu apar din cauza pieselor sau a omului care monteaza.Tind sa cred ca toate problemele tale sunt din cauza 2.

18. taz quattro

taz quattro 6th Gear Member

Locație:
    Constanța / Aosta - Italia
    Masina:
    A6 C6 3.0tdi Quattro 165 kw/ex A6 C6 3.0tdi quattro 166 kw sline pachet s6/ex. A4 B6 2.5tdi quattro
    Folosind tutorialul pus la dispozitia noastra de colegul Costi si cu suportul sau telefonic (avand in vedere ca sunt in Italia ) am reusit astazi sa montez volanul de B7 pe B6 fara sa schimb nimic altceva decat volanul si airbagul si sa fac o modificare la fire. Am pus amandoua stage-urile impreuna (sper sa nu le folosesc nici o data). Nu am erori in bord nimic totul perfect.

Durata totala schimbare volan 2 ore din care 1 ora pana m-am prins ca, conectori din mufa de B7 sunt un pic diferiti de cei de pe B6 (sunt un pic mai grosi). Nota 10 cu + si multe felicitari pentru tutorial tineti-o tot asa .

P.S. Multe multumiri si lui rotitza pentru poza cu mufa (nu mai stiam care e plusul de la claxon)

Alexandru2198 apreciază asta.
  19. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Fara nici o modificare poti monta volanul fara sa iti functioneze comenzile.Pentru a face functionale comenzile iti trebuie si celelalte piese mentionate de CMG in prima pagina!

20. taz quattro

taz quattro 6th Gear Member

Locație:
    Constanța / Aosta - Italia
    Masina:
    A6 C6 3.0tdi Quattro 165 kw/ex A6 C6 3.0tdi quattro 166 kw sline pachet s6/ex. A4 B6 2.5tdi quattro
    Salutari cataline ,trebuie modificata mufa de le cablajul de airbag atata . In rest merge perfect. Ce vroiam sa intreb colegii: stie cineva care e firul de plus pentru iluminare comenzi de pe volan ?

Distribuie pagina asta