1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volan si/sau Airbag volan la Audi A4 B8 - inlocuire volan - probleme diverse

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Burfee, 2 Oct 2012.

1. Sergiu.Romanessi

Sergiu.Romanessi Bronze Member

Locație:
    Bistrita, Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 120 hp 2009, Audi A3 8p, Ford Fiesta 1.6tdci 2010
    Cristi, daca se potriveste airbag-ul, vor merge atunci si comenzile? sau pentru comenzi trebuie neaparat cablu, spira si calculator? daca da, despre ce suma vorbim?

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Iti trebuie si alt cablu de airbag care costa nou cam 43 Euro (asta este pretul in ETKA, pret care la reprezentanta poate fi mai mare).
    Pentru restul (spira, calculator volan) trebuie vazut daca sunt compatibile cu noul volan (mai precis sa ai comenzile volan functionale). Spira, manetele (semnal, tempomat, cea de stergator cu Computer de Bord) si calculatorul de volan sunt impreuna/au un singur cod si nu le gasesti de vanzare separat la reprezentanta daca vrei sa le cumperi noi.
    Din dezmembrari sau pe e.bay poate ai noroc sa le gasesti separat si la un pret rezonabil. Multi colegi le-au cumparat din dezmembrari sau de pe e.bay. Ca pret nu stiu sa-ti spun.
    Cel mai bine, pentru preturi, intrebi colegi care si-au facut acest retrofit complet adica au schimbat si spira impreuna cu calculatorul de volan. Bafta

Ultima editare: 17 Iun 2013
  3. Sergiu.Romanessi

Sergiu.Romanessi Bronze Member

Locație:
    Bistrita, Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 120 hp 2009, Audi A3 8p, Ford Fiesta 1.6tdci 2010
    Multumesc mult. O sa caut mai amanuntit si o sa vad exact care varianta o adopt.

4. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Ultima editare: 2 Oct 2013
  5. luk2011 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 8K 2.0 TDI 2008 143CP
    Comenzi volan nefunctionale - trebuie recodat modulul ?

Audi A4 8K B8 2009 3.0 TDI Quattro cod motor : CCWA

Am schimbat spirala volan , si comenzile volan nu mai functioneaza .
    Trebuie recodat modulul responsabil cu comenzile volan ?

In care meniu intru cu VCDS-ul ? Si de unde pot afla codarea lunga pentru a putea coda modulul sa functioneze comenzile de volan ?
    Masina a venit din fabrica, cu comenzi volan, deci n-am schimbat eu volanul, din volan fara comenzi intr-unul cu comenzi .

Ce alte probleme ar mai putea avea, de nu-mi functioneaza comenzile ?

Ultima editare: 6 Dec 2013
  6. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Daca se aprind comenzile pe pozitie, trebuie codat. Daca nu se aprind, ai cablajul intrerupt. Pentru codare intri pe steering si alegi optiunea dorita.

7. luk2011 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 8K 2.0 TDI 2008 143CP
    Nu se aprind comenzile la pozitie .Cum pot sa verific daca ii interupt cablajul ?

100% daca nu se aprind comenzile, ii cablajul intrerupt ? Se poate face ceva in cazul asta ? Se poate schimba modulul de comenzi ?
    Sau ce-i de facut ?

Iar daca vreau sa codez modulul de comenzi, de unde pot afla codarea corecta, tinand cont ca masina are tempomat , comenzi volan etc .

8. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Asa ai cumparat-o (de curand)?

9. luk2011 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 8K 2.0 TDI 2008 143CP
    GunX; Nu am cumparat-o asa . Am dat curent si s-a defectat spirala de la volan .
    Am schimbat spirala, dar comenzile volan tot nu functioneaza .

Ultima editare de un moderator: 8 Dec 2013
  10. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    @luk2011 Din cate stiu, e obligatoriu adapartea spiralei daca e schimbata.

11. luk2011 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 8K 2.0 TDI 2008 143CP
    andyzaharia Spirala am adaptat-o , dar comenzile volan nu functioneaza .
    Si nu-mi dau seama deocamdata de ce : trebuie adaptat si modulul de comenzi , sau ii o probleme fizica ( cablaj intrerupt )

Ultima editare de un moderator: 9 Dec 2013
  12. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    luk2011 hmmm, pai daca ai timp incearca sa scoti airbagul de pe volan si sa vezi daca conectorul ala pentru comenzi e contectat bine. Ai grija sa urmezi instructiunile de rigoare. Nu prea stiu daca trebuie adaptat si modulul de comenzi, dar atat timp cu ai acelasi volan nu vad de ce ar trebui sa fie adaptat.

13. b777ryr 2nd Gear Member

Locație:
    Arges
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI (CR) 2009 B&O
    Salut am si eu o intrebare la voi referitor la cele 2 piese volan + airbag sunt compatibile ? sau imi trebuie alt model de airbag si daca ai un cod ceva de airbag care s-ar potrivi cu volanul !

Si daca imi poti da in privat un link ceva de unde ai luat volanul sa vad la ce pret este ! ms

Ultima editare: 12 Mar 2014
  14. nelutzzuu

nelutzzuu 1st Gear Member

Locație:
    arges
    Masina:
    audi a4 2.0 tdi 2009...s-line
    salutare.si-a pus cineva volanul model nou 2012-2013 pe a4 b8 2009 ?se potriveste?

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da se potriveste dar nu va functiona butonul de I-Nav.

Data viitoare te rog foloseste functia Cauta a forumului si scrie mesajele in topicurile potrivite. Mesajul a fost mutat in topicul potrivit. Bafta.

16. costelzb 2nd Gear Member

Locație:
    Panciu
    Masina:
    audi a4, 2.0 TDI multitronic, 2011
    b777ryr - airbagul din poza ta nu se potriveste pe volan ptr ca are prinderea diferita. Mare atentie la airbag-urile de 100 de euro care se gasesc pe site-uri, nu sunt compatibile nici la prindere, nici la cablaj si nici nu au doua capse. Am intalnit vanzatori care vand volan de a4 si airbag de a1 => nu se potrivesc datorita sistemului de prindere diferit (exemplu pozele de mai sus).
    Comenzile trebuie sa fie cele simple, fara butoanele < > pe partea stanga, altfel nu functioneaza.
    Deasemeni airbagul trebuie sa fie cu doua capse pirotehnice sau improvizati cu o rezistenta.

Codul ptr airbag-ul de a4 facelift este 8K0880201AE iar ptr cablaj este: 8U0971589J

17. nelutzzuu

Locație:
    arges
    Masina:
    salutare.vreau sa stiu daca airbag-ul de la un volan in 4 spite(DOAR AIRBAG-UL) se poate scoate din capac si daca se poate pune intr-un capac de airbag pt volan in 3 spite?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    nelutzzuu se poate face ce vrei tu (am facut eu asta) dar cu o conditie: capacul de airbag sa fie prins pe spate cu niste table nu sertizat in plastic. Tablele respective se indreapta, scoti capacul cu 4 spite si montezi capac cu 3 spite. Vezi ca un capac in 3 spite costa minim 70 Euro pe site-urile de licitatii. Bafta.

19. nelutzzuu

Locație:
    arges
    Masina:
    Am gasit un airbag in 3 spite, dar este dupa un Q7 cu comenzi si padele. Eu am doar comenzi. Stiti daca se potriveste cablajul si mufa care intra in spira ? Merci.

Ultima editare de un moderator: 10 Mai 2014
  20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pana la urma tu stii ce vrei sau tot intrebi ? Montezi/Muti cablajul tau existent acum in noul airbag care vrei sa-l montezi. Cumpara intai ce vrei si pe urma stabilesti cum il pui in functiune. Se poate monta orice fel de volan pe masina ta dar cu anumite restrictii adica nu o sa functioneze toate butoanele pentru anumite tipuri de volan. Bafta.

Ultima editare: 10 Mai 2014

Distribuie pagina asta