1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Volane compatibile si inlocuire Volan si Comenzi Volan la Audi A6 C6

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de Baracuda, 4 Noi 2008.

1. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Pentru functionarea butonului din dreapta volanului (comenzi vocale) trebuie sa ai modulul SDS (SDS - Speech Dialog System). Iar butonul MODE face trecerea dintre telefon-ul conectat prin bluetooth si Radio/CD adica daca asculti radio/cd/mp3 si vrei sa dai un telefon apesi butonul MODE iar pe FIS in loc sa-ti afiseze melodia/postul de radio intra in agenda telefonului (conectat prin bluetooth) si poti sa faci scroll prin agenda folosind rotita din stanga volanului iar ca sa apelezi/termini o convorbire apesi tot pe rotita din stanga.

2. adrian73ran

adrian73ran 3rd Gear Member

Locație:
    Gura Humorului
    Masina:
    A6 2.0 TDI - 2011 și a6 2.0 TDI - 2005
    Intrebarea mea ar fi: cum fac sa dau volumul mai tare sau mai incet sau sa schimb posturile etc deoarece nu se intampla nimic cand actionez butoanele. Pe laptop cand le folosesc arata ca face comanda de modificare a volumului etc dar in realitate nu se intampla nimic.
    Trebuie codate si mms_ul sau altceva? Comanda se vede pe can dar nu se obtine rezultatul scontat.

3. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Nu stiu cum e pe A6 dar pe A4 e o mufa care intra in spatele RNS-E-ului , mufa ce actioneaza comenzile pe volan, vezi ca la tine s-ar putea sa trebuiasca schimbat coding-ul , mai bine vorbeste cu cineva care si-a facut retrofit la volan cu comenzi.

4. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    In mod normal trebuie codat si playerul in functie de ce dotari are masina(radio, mmi...etc).

5. Vicii

Vicii 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 , 2.7 V6, 2005
    Salutare, am si eu un A6 s-line 2.7tdi 2005, cu volan S-line(fara comenzi) si doresc sa`mi pun acelasi volan dar cu comenzi pe el.

Banuiesc ca s-ar potrivi (sau nu?) dar cum ramane adaptarea comenzilor de pe volan la masina ?

volanu`

6. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Merge pus,iti mai trebuie un cablu de la airbag cu mufe pt comenzi.Il iei de la reprezentanta costa in jur de 100 ron...

7. bencheacata

bencheacata Silver Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Audi Q7 4L 3.0TDI quattro
    mariobos sunt si eu curios unde vine legat acel cablu cu mufe de la airbag pentru comenzi daca masina nu are modulul de coloana directie?

8. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Pai banuiesc ca are modulu...:)...Oricum iti trebuie si cablu ala de la airbag.

9. Vicii

Vicii 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6 , 2.7 V6, 2005
    am inteles. multumesc pt raspuns. :-)

10. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pe masina respectiva trebuie clar alta spira de volan(cu 12 circuite) si verificat daca modulul de volan suporta comenzi.

11. audimann 1st Gear Member

Locație:
    buzau/bucuresti
    Masina:
    A6 2.0TDI 2006
    salut ,am cumparat si eu un a6 2006 si nu am comenzi pe volan.
    asadar vreau volan cu comenzi. nou sau sh . original sau sline. nu conteaza sa fie cu comenzi.(sa nu schimb airbagu).daca pun volan cu comenzi trebuie sa mai setez ceva? ma puteti ajuta? multumesc

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    audimann citeste tot acest topic si nu mai posta in aria de publicitate intrebari tehnice.

Intai ia legatura cu cel care te poate ajuta sa schimbi volanul ca sa-ti spuna ce trebuie sa cumperi pentru a face acest upgrade. Nu cumpara nimic inainte.

Aici pe forum avem mai multi colegi care te pot ajuta cu schimbarea volanului. Trebuie sa cumperi mai multe componente si sa le inlocuiesti la masina ta pentru a face schimbarea volanului si pentru a fi functionale comenzile de pe noul volan.

Ultima editare: 15 Mai 2012
  13. audimann 1st Gear Member

Locație:
    buzau/bucuresti
    Masina:
    A6 2.0TDI 2006
    multumesc si scuze. o sa recitesc topicul si sa iau un nr de contact ceva sa sun si sa rezolv treaba.

14. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Salut ,
    Am facut update de MMI, mi-am activat meniul ascuns, apoi mi-am activat cruise control-ul pe care il aveam din fabrica dar nu imi mergea. Acum merge totul ce i-am activat, insa nu-mi mai functioneaza comenzile de la volan, adica volumul si celalalte. Clapetele/ Padelele de schimbat vitezele functioneaza.
    Deci care s-a intilnit cu asa ceva va rog sa ma ajutati. Mersi

15. lalyalex 1st Gear Member

Locație:
    Tg-Jiu
    Masina:
    A6 2.7 TDI 180cp 2009
    si eu am patit asa ceva ...si nu stiu ce sa fac sa imi mearga din nou comenzile pe volan...astept raspunsuri...mersi anticipat...

16. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Salut, eu le-am activat din meniul ascuns din MMI, incearca si tu sa cauti in el caci a trecut ceva timp si nu imi aduc aminte ce am bifat si unde.

17. B912WEB 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6, 2.7 TDI, 2007
    Am si eu o intrebare la care tot caut raspuns.
    In acest moment pe masina am volan 4 spite simplu ( adica fara butoane ) vreau sa ii fac un upgrade la un volan multifunctional ( de preferat si cu padele ) pe langa volan trebuie sa mai cumpar si altceva sau merge montat si activate din soft functiile?

18. Megatron Gold Member

Locație:
    Franţa / Zalău - Romania
    Masina:
    Audi
    Salutare
    Am citit topicul dar n-am reusit sa ma lamuresc complet.
    Doresc sa schimb si eu volanul in 4 spite cu unul in 3 spite si sa adaug padele inca de cand am cumparat masina. Inainte de a face aceasta modificare m-am gandit sa cumpar padelele si sa le instalez pe volanul actual, cel in 4 spite. Am cercetat ebay un pic si am gasit ce-mi trebuia. Dar inainte sa le comand, am zis sa verific cum este volanul in locul unde vin montate padelele. Mare mi-a fost surpriza sa vad ca nu are nici o taietura si nici un loc special predestinat padelelor. Noroc ca nu le-am comandat inainte sa ma uit la masina.:)

Avand in vedere ca masina mea este cu cutie automata Tiptronic vreau neaparat padelele. Admitand ca o sa cumpar un volan in 3 spite cu padelele instalate pe el, acestea vor functiona? Cablajul necesar padelelor este tras?

Masina este A6 3.0TDI Quattro Tiptronic din feb 2010.
    Multumesc

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Va fi functional sistemul de padele. Da, este tras cablajul si el se regaseste in mufa mare care o s-o descoperi cand vei demonta volanul, mufa care intra in spira din spatele volanului tau actual.

20. Megatron Gold Member

Locație:
    Franţa / Zalău - Romania
    Masina:
    Audi
    Super raspunsul, multumesc.

Avand in vedere ca inca nu s-a discutat posibilitatea montarii unui volan de 4G pe 4F imi permit sa pun eu cateva intrebari.

Este compatibil mecanic, a incercat cineva sa puna? Dar din punct de vedere electronic este compatibil? Mi se pare un volan foarte frumos, imi plac comenzile in plus fata de 4F si designul, am fantezii cu un volan din ala pe masina mea...:hubbahubba:

Poate ca intreb prostii...

Distribuie pagina asta