1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Zgomote tren rulare - brate-rulmenti-planetare-capete de bara-bare stabilizatoare-diverse !

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de bigarel, 10 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Ridica masina pe cric si vezi mai in detaliu unde iti scartaie..pune mana pe brate si miscale.Eu cred ca e ori surubul de pe brat care prinde telescopul ori e unul din brate,daca nu e nici una din aceste cauze cred ca ti-a intrat mizerie la tija de la telescop.Mai incearca cu WD40 peste tot,asta in timp ce..cineva apasa pe masina.
    Bafta!

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am o intrebare poate stupida pentru unii.
    Bucsa iese usor de pe brat ?
    Am de gand sa scot bratul transversal superior sa-i inlocuiesc bucsa interioara .
    Cine are detalii despre operatine,sa spuna pasii.

Ultima editare: 31 Mai 2010
  3. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    bucsa iese usor de pe brat daca ai ce-ti trebuie adica o presa.eu am asistat la schimbarea unei bucse de asta si nu a fost greu deloc.daca totusi nu ai o presa poate merge cu o menghina dar trebuie sa ai si un inel care sa vina exact pe marginea bucsei sa o dai afara si in cealalta parte iti trebuie un inel mai mare care sa tina bratul dar sa ii dea voie bucsei sa treaca prin ea.nu stiu daca ai inteles dar sigur te descurci ca am mai citit prin posturile tale si cred ca ai ceva experienta...

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Nu am expierenta pe partea asta.:blow:
    Cum trebuie sa arate presa?
    De arcuri? De rulmenti? ...sunt multe tipuri de prese.:blink:
    In fine imi dau seama ca este vorba de o presa mica care sa treaca prin gaura de la bucsa ...oare am nimerit-o ?!:hi:

Ultima editare: 31 Mai 2010
  5. balanel81

balanel81 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 Avant 1.8 ADR, 1998, 125cp, negru
    Iti trebuie o presa de rulmenti pe diametrele bucsei si bratului.

6. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    bucsele la bara stabilizatoare.....verifica bucsaraia...astea cad primele. Cauciuc imbibat in ulei si alte lichide de pe sosea...iti dai seama cum imbatranesc, mai ales in Tara Prafului, Romania.

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Am si eu asa ceva.
    Cand apas cu mana scartaie deci la balans sus-jos.
    Cand virez de pe loc are un zgomot de cauciuc parca.

Scartaie din zona bratului superior transversal cel ce duce sus in partea superioara a amortizorului.
    Am doua variante ori bucsa de la brat sau flansa/rulmentul ce este sus in partea superioara a amortizorului.

O sa revin cu detalii.

8. kinslayer 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    a4 1,8 2000
    exact asa am patit si eu !ideea e ca daca e ploaie nu mai face ..m-am uitat si bucseraiele sunt bune ...si culmea e ca nu pot sa identific zgomotul si sa dau cu ceva spray

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Spray-ul e praf in vant. Sau echivalent cu cei care dau ca sfat "da muzica mai tare".
    Se face o constatare si se inlocuieste piesa in cauza. Punct. Nu conteaza cat costa si alte alea... va jucati cu viata voastra.

10. kinslayer 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    a4 1,8 2000
    am rezolvat problema !!!!

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ne spui si noua cum?

12. varusv 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    A6,1.9TDI,2003
    Salut am si eu o intrebare A6 2003 in momentul in care virez dreapta pe terent mai denivelat se aude un zgomot ciudat am verificat bratele si bucsele la mecanic si au zis ca sunt bune de unde ar putea fii acest zgomot Multumesc

13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Am schimbat bucsa din bratul transversal superior plus flansa de deasupra amortizorului.Se vede in poze ce am schimbat.
    Surpriza tot se aude scartaitul :)

De pe loc la o anumita zona a cursei se aude cauciuc pe fier sau ceva de genul.La denivelari se aude scartait,asta e baiul ,este caruta in continuare.

As fi pus mana in foc ca este din zona superioara a bratelor,eventual din capul amortizorului.
    Miscam de brat se auzea clar;momentan acum imi face feste uneori se aude alteori cand fac balans nu se aude.

Mai am cateva variante:
    1.amortizorul o fi scurs si scartaie.
    2.bratele superioare acolo unde se conecteaza in exterior desi urechea mea spune ca este din interior,deci unde e conectarea lor in exterior,unde vine un surub lung .
    3.Am inteles ca ar mai fi 2 suruburi ce se gasesc sub baterie ce strang caseta de directie.

Zgomotul se aude din zona superioara deci bara stabilizatoare,brate inferioare sunt excluse.
    Capatul de bara este schimbat,bieleta interioara de directie ce intra in caseta nu,asta nu am auzit sa scartaie ca un pat neuns.

Sunt depasit un pic daca aveti idei,sunt pe receptie.:yum:
    Am subliniat in poza nr. 3 bucsa de la care brat am schimbat,zgomotul de acolo mi se parea ca se aude.
    Poza 1 este bucsa care a intrat in bratul din poza nr 2.
    Poza 2 este flansa ce vine in capatul superior al amortizorului.

Ultima editare: 25 Iun 2010
  14. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Revin cu cateva observatii.

Cand nu se aude:
    Zgomotul nu se mai aude pe denivelari,in mici gropi,nici daca o balansez cu mana puternic asa cum era inainte.

Cand se aude:
    Zgomotul se aude in momentul cand masina coboara un drum serpuit,in vale cu grad de inclinare considerabil (am asa ceva
    in apropiere de casa)incepe zgomotul usor ca un zcartait usor,apoi brusc cand intru pe orice drum scartaie o perioada...apoi dispare.
    Alt moment cand ''prind'' zgomotul este cand virez rotile pe loc putin si misc usor scurt stanga-dreapta de volan si prind scartaitul,e un fasait de teflon,cauciuc asta doar intr-o anumita pozitie.

1.O sa verific si suruburile acelea ascunse de sub baterie,sa nu fie o surpriza
    acolo.
    2.Amortizoarele au iesit 54% la ultimul control anul trecut,o sa le schimb oricum in toamna.

Ma gandesc la faptul ca atunci cand masina este la vale se fortzeaza mai mult amortizoarelele fata;in plus neamortizand foarte bine au inceput sa atace bucsele din brate.

Cand mai am noutati si rezolvarea deplina voi reveni.:p

Ultima editare: 26 Iun 2010
  15. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Sa explic din expierenta mea cu multilinkul si din ce am observat.:)

Sunt 4 brate mari si late :2 superioare si 2 inferioare.
    Alea inferioare nu am auzit sa scartaie dar sa bata da.
    Alea de sus cele 2 brate superioare din ce am constatat incep sa se deterioareze in zona bucselor din brate in momentul cand amortizoarele nu isi mai fac treaba cu succes.
    -incep sa atace la inceput flansele cele din capatul amortizoarelor
    -apoi se duc inspre bucsele bratelor superioare;
    -mai tarziu se duc si in brate insele deformandu-le.

In legatura cu bucsele barii stabilizatoare o sa observati ca directia pe autoruta nu este sigura,nu are finete in momentul corectarii directiei.
    De exemplu cand mergi paralel cu un tir si autoruta este intr-un viraj usor o sa corectati greu directia,ea fiind imprecisa.O sa corectati tot timpul din volan si nu se va inscrie corect.Atunci este momentul schimbarii bucselor barii stabilizatoare .
    La suspensia McPherson bucsele barii stabilizatoare scartie,nu este cazul pentru modelele A4 unde suspensia este multilink si in prezent din cate stiu.

Parerea mea este decat sa incepeti sa cumparati tot setul de brate,schimbati ce este de schimbat si schimbati lucrul esential pentru amortizare:amortizoarele.

Ultima editare: 26 Iun 2010
  16. balanel81

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Foarte ciudat scataitul la tine... Si la mine scartaia pe stanga, si alaltaieri am schimbat bucsa din poza si s-a rezolvat. Eu cred ca tot prin zona aia tre' sa fie baiu', ca acolo unde se prinde acel brat de caroserie mai este un tampon de cauciuc.

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    S-ar parea ca am gasit de unde provine zgomotul.
    Este din bratul superior-spate ,tot din bucsa interioara.(cea care am schimbat-o era din bratul superior-fata).

Am comandat bucsa,acum intrebare stie cineva daca asta are aceasi dimensiune ca la celalalt brat tot superior ? ...nu sunt sigur :) Poate a mai schimbat cineva amandoua bucse din bratele superioare.:hi:

In plus.Am fotografiat-o sa vedeti bucsa rupta,cred ca este vizibil :ermm:
    Daca doriti sa verificati o bucsa de genul asta,atentie nu se observa ruptura cu rotile drepte.
    Trebuie sa virati rotile maxim stanga, o poza,virat dreapta maxim, o poza :)
    In momentul virarii bucsele flexeaza (intinzand materialul acela la maxim) si se vad foarte clar toate bucsele problema.

Poza unu cu rotile virate in stanga.(am rotit poza sa se vada mai bine,este din aceasi pozitie aprox. cu poza2 si poza3)
    Poza 2 cu rotile nevirate.
    Poza 3 cu rotile virate in partea dreapta.

Ultima editare: 27 Iun 2010
  18. balanel81

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    In ETKA se pare ca sunt aceleasi bucsi (4D0 407 515), insotite de litera C daca id masinii este pana la 8D...W...245 000.

19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Merci pentru informatie.:thumbs-up:
    Revin dupa ce o schimb si pe asta.

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    iulian, se schimba usor bucsile acelea? Merita sa schimbi doar bucsile (pretul bucsei e jumate din pretul bratului nou). Cu cine am mai vb pe aici e de parere ca nu merita schimbata doar bucsa ci bratul cu totul. Ca sa dai bratul superior spate jos trebuie dat jos amortizorul? Si la mine sunt crapate dar nu rupte ca la tine. O sa verific si eu cu rotile virate max st si dr, sa vad daca apare ruptura.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta