1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Zgomote tren rulare - brate-rulmenti-planetare-capete de bara-bare stabilizatoare-diverse !

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de bigarel, 10 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Am si eu o intrebare acele burdufe antipraf se pot schmba cu succes intr-un service fara sa se deterioreze etrierul?!
    Am unul ciupit pe spate dreapta si parca a intrat mai greu pistonul inauntru ca cel de pe stanga ?!

Se merita sa cumpar acel burduf sau sa ma gandescla alt etrier;in primavara vreau sa inlocuiesc burduful sau etrierul daca nu se mai poate face nimic.
    Merg la sigur cu inlocirea burdufului sau este loterie ?!

Ultima editare: 7 Oct 2010
  2. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Nu se schimbă greu, dar nici foarte uşor. Etrierul în niciun caz nu se strică.
    Când îl cumperi nou, acel burduf este destul de strâmt şi este dificil să-l tragi peste marginile etrierului, mai ales că în acea zonă este destul de incomod de lucrat. Ideia este să-i ungi manşetele cu puţină cremă de mâini şi să-ţi faci o agrafă cu vârful şi marginile neascuţite cu care să-l tragi pe contur fără să l-nţepi sau să-l tai. Pe pistonaş se mulează mai uşor.

La câte-am văzut că ştii să faci, sigur nu vor fi probleme. Etrierul nu merită schimbat pentru un burduf ciupit. Dacă ai posibilitatea să extragi complet acel pistonaş şi să speli interiorul cilindrului etrierului înainte de a monta noul burduf, e şi mai bine, numai că va trebui să dezaeriseşti instalaţia.

PS Nu aştepta până la primăvară, într-o oră termini.

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Unde nu stiu si nu inteleg nu ma bag :yes:
    Sper ca mai rezista cu ciupitura aceea cateva luni.

O sa merg in primavara intr-un service din Galati si o sa intreb care a mai schimbat asa ceva,sa o faca.Am inteles daca il schimb previn o uzura mai mare a etrierului pentru ca am auzit ca se poate bloca sau sa se scurga lichid de frana.
    Cu ocazia asta o sa schimb si lichidul de frana.

4. Guest 9896 Guest

Sa va mai chestionez putin...

In ceea ce priveste problema mea mai veche cu roata din dreapta mai am niste detalii:
    - in linie dreapta nu sunt probleme, nu trocane, nu trage dreapta
    - cand virez dreapta nu sunt probleme
    - cand virez stanga dupa ce anterior am calcat frana masina pleaca de parca trece peste bolovani
    - daca virez stanga si calc frana iar viteza de deplasare este sub 15km/h apar iarasi "denivelarile alea"
    - plus ca atunci cand franez se aude "pac" si cand eliberez frana iarasi "pac"
    Zilele trecute am fost la un service si s-a uitat un domn pe acolo, bratele sunt ok, amortizoarele sunt ok, flansa aia de la amortizor pe dreapta e ok.
    In afara de asta, la bratul inferior, e ciupita protectia aia de cauciuc, oare se poate inlocui, ca sa nu schimb bratul degeaba. Nu mai stiu ce sa mai cred...daca a rezolvat cineva problema asta poate ma lamureste si pe mine.
    Multumesc anticipat!

5. cat 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    a4 1,8t quattro aeb,a38l
    la placute te-ai uitat?dar discul arata bine?

6. Guest 9896 Guest

hey

Sunt ok, cel putin asa a zis mecanicu si ma gandesc ca ar trebui sa faca si in linie dreapta la viteze mari cand franez, dar nimic.

7. allexutzu

allexutzu Bronze Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    BMW 320d e90
    cine imi poate spune si mie cum se manifesta bieletele antiruliu? cumva in momentul in care masina calca pe o denivelare sau o groapa mai mica se aude un "pacanit" dar in niciun caz sunet metalic...ceva sesizabil dar nu foarte deranjant...? :D

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Bieletele antiruluiu nu stiu sa pacane,cand au joc pe viraje largi masina nu are o directie sigura,trebuie sa corectezi directia des.
    Capatul de bara poate sa pacane.
    Pivotul sau bucsa pacane.

-Virezi maxim stanga si dreapta apoi cu o lanterna vezi daca bucsa este taiata.
    -Ridici masina pe crik si apoi se apunca cu bratele la ''ora 20 si 15" bratele superioare se vor auzi daca este ceva din pivotii
    bratelor superioare.In rest este destul de dificil de diagnosticat precis.

Zgomotul trebuie sa il ai in podea oarecum,sa simti cum bate aprox. in dreptul pedalierelor provine din bratele inferioare.
    Bucsa se poate inlocui 100% ,daca este din pivot depinde de uzura.
    In plus cand incep sa se deterioreze bratele,pneurile incep sa se roada neuniform unul pe interior unul pe exterior.

Cititi posturile mele anterioare ce simptome avea masina si cum am procedat.
    Daca vreti sa faceti o treaba ca la carte:
    -se scoate ansamblul amortizot-arc cu bratele superioare
    -se scoate bratul inferior spate si cel din fata.
    Se inlocuiesc bucsele daca este cazul,bratul problema etc.

In rest putem face numai supozitii :footy:

Ultima editare: 18 Oct 2010
  9. wizz

wizz 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 Cabrio, 2.5 TDI, 2004
    Zgomot Infundat

Salutare, de curand am cumparat un Audi a4 din 2004 si ma confrunt cu urmatoare problema : in timpul mersului, pe la 50 km/h daca nu mai accelerez se aude un zgomot infundat ca un trepidat ( zgomotul nu se aude in curbe ). Ce poate sa fie ? Multumesc !

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Se intampla daca esti sub 2000 rpm sau si peste? Doar la 50 km/h?

11. wizz

wizz 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Chiar cand scade sub 2000 . Turbina/motor sunt ok am fost la audi .

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pai daca motorul e ok, cauta in portbagaj. Pe bune, ce inseamna ca motorul e ok? Si asta din gura celor de la Audi... Hai sa iti spun eu ce inseamna. Ca "meseriasii" nu stiu care e problema dar in urma unor verificari ale unor oameni necalificati dar angajati de o reprezentanta de prestigiu dar si prost platiti, asadar ti-am spus lucruri generale cum ca piesa x (turbina) ar fi ok sau -cea mai tare gogoasa- motorul e ok. Ce inseamna motor pentru ei? Cate elemente contine? Le-au verificat pe toate? Cum a fost facuta aceasta verificare? Ce act au emis, parafat in care ei sustin ca masina nu are nici o problema dar proprietarul, un nebun, insista ca aude zgomote? Si nu in ultimul rand, sunt foarte curios, cum au testat meseriasii aia turbina? Test de turbo am facut destule si la majoritatea e ok... pana pui masina pe drum. Meseriasi... astia de la service, sau ti se pare tie ca auzi zgomote!

Ultima editare: 21 Noi 2010
  13. wizz

wizz 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    am rezolvat-o, de la anvelope se auzea. Pe anvelopa dreapta fata aveam o galma undeva pe interior. Multumesc pentru raspuns:hi: !

14. daniel50

daniel50 2nd Gear Member

Locație:
    Cv
    Masina:
    audi 80-90 B3 young edition 1595 cmc carburator electronic,sonda,lambda,catalizator
    Pune rulmenti noi pe stg si pe dreapta daca tot umbli acolo,Marca Fag este buna ! Si sa folosesti prese ,nu sa dai cu ciocanul !!!!:beerchug:

Salut ! Dai afara mecanismul rotii (portfuzeta)desuruband surubul de vine pe capul planetarei daca este imbus folosesti cheia imbus de14 dar sa fie scris pe ea chroma-vanadium ca altfel nu ai sansa sa clintesti surubul .Odata data afara port fuzeta scoti suportul placutelor de franaca sa poti da afara dicul de frana si sa ai acces la fuzeta.cand dai afara fuzeta folosesti presa,ti-o confectionezi nu-i greu.scoti de pe fuzeta camasa rulmentului tot cu o presa
    si ramai de scos camasa exterioara a rulmentului,ai doua posibilitatifolosesti presa sau ciocanul si o teava pe fi-ul locasului interior al camasii exterioare-pe acolo unde ruleaza bilele,dizloci din aproape in aproape camasa rulmentului de pe portfuzeta odata,poti sa ungi cu vaselina unde ai dizlocat si sa impingi rulmentul la loc si dupa aia il tragi mai usor afara ca preia intre camase si peretii portfuzetei vaselina-tine minte partea cu care a fost bagata camasa. INAINTE de a baga noul rulment sa freci cu lemn curat locasul interior al portfuzetei si stergi cu o carpa curata ,dupa care dai cu vaselina acolo.Dezansamblezi rulmentul ,scoti cele doua randuri de bilesi introduci camasa tinind seama cum a fost bagata camasa la rulmentul cel vechi-folosesti presa sau o bucata de lemn invelita in carapa sau punga si ciocanul.
    bagi vaselina la greu si pui randurile de bile asa cum au fost ele cu rulmentul intreg fuzeta pe portzeta se baga numai cu presa.Presele mi le-am confectionat singur din profile de cornier.Bine ar fi sa ai un strungar sa iti confectioneze doua flanse dupa camasa exteriora si cea interioara a rulmentului Succes !:o:

Ultima editare de un moderator: 24 Noi 2010
  15. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    La mine se aude un scartait in partea din fata dreapta cand apas pe capota. In video-ul atasat veti auzi exact :) . Cine cunoaste il rog sa-mi spuna care ar fi problema. Ma scuzati pt claritatea imaginii, era intuneric !

Multumesc :happy:

Video

16. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Eu unu cred ca ti-e destrans un surub de la brat sau o bucsa rupta...acolo sigur e cauciuc...cel mai bine da roata jos si pune o cheie pe suruburiile de la bratele de sus si incearca sa le strangi...daca se invarte cu tot cu surub aia era...Sau ceva mai simplu tot cu roata jos dai cu spray wd 40 la toate articulatiile chiar si la tija de la telescop acolo unde ea circula in canalul ei.
    PS:INTOTDEAUNA CAND VA SCHIMBATI BRATE/BUCSI/ETC ADAUGATI PUTINA VASELINA PE LATERALUL BUCSEI SAU IN GAURA IN CARE VINE SURUBUL.
    Bafta!

17. raulbzr 1st Gear Member

Locație:
    TIMISOARA
    Masina:
    A4 B5 1.9TDI 1z 90 cp negru mat
    batai roata dreapta fata la accelerare audi a4 1.9tdi AHU

salut baieti , am si eu o mica problema ....daca sa mai confruntat cineva cu asa ceva sa ma ajute va rog ,am o bataie la roata fata dreapta dar doar peste 50km/h si cum accelerez se accentueaza si scutura toata masina .....cand las acceleratia mai tare scutura ,intensitatea batai creste si scade odata cu viteza masinii, e ca si cum ar avea o galma cauciucul si tot trece peste acea galma , e o miscare continua si la mers drept si in viraje la fiecare rotatie a roti care se amplifica la viteze mai mari ,am verificat rotile , sunt perfect drepte , verificat brate , pivoti , rulmenti , nu misca nimic ...de la ce ar putea sa vina bataia ???? rog moderatori sami mute postul daca am postat gresit dar nu am gasit nimic asemanator

18. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    rotile cum le-ai verificat-o? doar vizual? sau date jos si puse pe standul de echilibrare?
    planetara ai verificat-o?

19. raulbzr 1st Gear Member

Locație:
    TIMISOARA
    Masina:
    Rotile au fost indreptate &echilibrate la service ieri , bratele au fost verificate prin miscare(am schimbat in august 2010 tot ce misca la brate) , sa ridicat masina pe cric si sa invartit roata , dar nici un suierat specific unui rulment dus, mentionez ca bataia e doar peste 50kmh si e o bataie uniforma la fiecare rotatie a roti care se amplifica odata cu viteza ,eu zic ca e o bataie specifica unui joc undeva, indiferent daca masina este in viteza sau nu , mers drept sau viraje , bataia e la fel ,cu gamurile inchise se aude ca si cum ar fii un geam putin deschis la 100kmh cand bate vantul,se simte o vibratie destul de puternica din partea dreapta care se resimte usor in volan si un pic mai tare in podul pedalier.planetara nu am verificato ca nu stiu cum ,trebuie sa rezolv problema urgent ca nu mai pot merge mai tare de 80-90kmh ca scutura toata masina din partea dreapta zici ca se rupe toata ,e ca pe scaunul de masaj :)) astept o parere:)

Ultima editare de un moderator: 23 Apr 2011
  20. raulbzr 1st Gear Member

Locație:
    TIMISOARA
    Masina:
    problema sa rezolvat ...galme pe banda de rulare la cauciucurile din fata si un mic joc unde se prinde plantara in cutie ....pacat ca nu ma ajutat nimeni....dar postez in ideea ca poate se mai loveste cineva de problema asta ....si poate il ajuta....salut

Ultima editare de un moderator: 27 Apr 2011
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta