1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Zgomote tren rulare - brate-rulmenti-planetare-capete de bara-bare stabilizatoare-diverse !

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de bigarel, 10 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Merci,cred ca o sa o las pe mana mecanicului nu am toate sculele necesare.
    Nu huruie face ca o morisca descentrata peste 20 km/ora cred ca nu mai are ungere.

Re:Am schimbat rulmentul,este liniste acum.
    Deoarece am un drum lung de facut si este graba am cumparat rulmentul de la reprezentanta Audi pret tineti va bine 100 e kitul de rulment plus manopera 80 de euro.
    ...nu faceti ca mine :)

Ultima editare: 26 Feb 2010
  2. the_masck_85 1st Gear Member

Locație:
    calafat
    Masina:
    audi a 4,1.6 , 1995
    am si eu problema cu huruitul insa la mine face numai bagata in viteza cel m pronuntat in treapta 5 si atunci knd accelerez sau decelerez putin.la mine se pare a fi din cutie...:( .va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi si opini!multumesc!

3. monkteo

monkteo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0T 290cp 2010
    salut , am terminat de citit toate paginile si tot nu ma-m dumirit , masina (A6 3.0TFSI 2010 , 1600 Km) bataie pe partea dreapta la gropi micute si denivelari (luate la viteza mica) fost la M-----r service Bucuresti , desfacut tot ansamblu fata dreapta , stanga (masina in garantie) si la plecare problema nu a disparut , mecanici au zis ca nu pot depista problema , ce sa fac unde sa ma duc sau la cine sa apelez pt depistarea problemei (nu sant mecanic) deci nu ma pot descurca ! merci

4. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
    Zgomote?

Am si eu urmatoarea problema care ma scoate din minti.
    De cateva luni, pe partea dreapta se aude un ""clant", seamana cu sunetul cand are o placuta joc. Se aude la viteze foarte mici, cand virez usor uneori, cand ma opresc dupa ce face suspensia cursa.
    Acum, am trecut pe la vreo 2 service, plus 3 mecanici, masina nu are jocuri.
    Sunetul se aude si din afara, provine de undeva de dedesubt.
    Placutele nu joaca, articulatiile nu au joc la pivoti, bucsele intregi....vreo idee?
    O iau pe pereti in ritmul asta. Nici sa ma apuc sa cumpar tot ce imi iese in cale nu e o solutie (nici financiara nici nu e o garantie ca rezolv ceva)

5. darkman 2nd Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    audi A4 1.8 benzina 1997
    si eu am aceiasi problema, a incercat cineva sa schimbe boltzurile care tine etrierul? pentru ca la mine alea banuiesc ca sunt deoarece si-au facut jos, chiar de nu se simte cand tragi cu mana, dar incercati sa le schimbati sunt potrivite la pret si dupa aia mai vb, intre timp poate mi le schimb si eu pe ale mele si vin cu raspuns sigur, o seara buna

6. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Audi A4 B5 8D 1.6 ADP '95
    Daca gasesti tu undeva numai bolturile alea sa ne anunti si pe noi, si eu as fi interesat pentru ca si ale mele au o uzura destul de accentuata.

7. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
    Partea cu bolturile nu explica de ce face si in anumite conditii la viraj, fara frana.
    Totul se intampla la viteze foarte mici. Ciudat e ca asa cum am zis, suna a placuta, dar ....ce are cu virajul? Hai ca ma apuc de cautat bolturi.

8. ELVIS

ELVIS 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 2009,136 cp,CAGB
    problema cu bolturile o stiam pe la nubira dar nu prea as crede asa ceva la audi.ar fi trist.intradevar apare o uzura dar nici chiar asa.nu cred ca se gasesc separat bolturi.o sa caut si eu si dau de veste.

9. monkteo

monkteo 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0T 290cp 2010
    si sa nu uitam ca a mea are doar 2000 Km ! nu poate fi bolturile , este altceva dar habar nu am !

10. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
    Clar ca nu, dar nu inteleg de ce iti faci griji! Te duci peste aia inarmat cu vocabular: OPC, Proces, Reclamatie, Televiziune.
    Bagi si un email in Germania. Mergi cu masina la service in alta tara, depinde de ce granita esti mai aproape.
    La masina noua si cu garantie nu tu ai o problema, ei au:gun2:

11. esofiano 1st Gear Member

Locație:
    tirgu mures
    Masina:
    audi a4 1996 combi tdi 110cp
    Am un Audi din 96 TDI motor AFN ,am schimbat cap planetara dreapta de o saptamina pentru ca batea.Comandat la magazin piesa noua,200 ron,dus acasa demontat cel vechi si surpriza,capul planetara era mai mare la diametru,deci montat inapoi si dus inapoi piesa.interesant nu mai trebuia sa astept dupa piesa mia schimbat fara ezitare ,aceeasi marca aceeasi pret,dus acasa montat si iara surpriza!!!!!!!!! dupa o saptamina reapare bataia de la planetara dreapta .Am demontat capul de planetara vechi in bucati,am scos bilele din el si am sters bine,am vrut sa vad ce uzura are in interior,practic mare lucru nu se vede dar totusi ,probabil e vorba de zecimi de milimetru ca sa bata mai ales in curbe batea tare!problema este!!!!!!!!!!! de ce cauza incepe sa bata si capul de planetara nou dupa o saptamina????desi nu bate asa de tare ca cel vechi,insa bate.e posibil sa fie de la tampoanele cutiei? miscind cutia modifica distanta de la cutie butuc si astfel sa deterioreze piesa noua?a mai patit asa cineva?

12. merlin_b

merlin_b 2nd Gear Member

Locație:
    București / Moreni
    Masina:
    A6 3.0 TDI quattro 2005
    Am aflat ce are.
    Vreodata in viata masinii un destept a scos un brat romaneste, cu ciocanul si a fost foarte foarte insistent. Ca urmare a reusit sa turteasca aluminiul din acea zona. Fiind subtiat aluminiul, conul pe care prinde pivotul a capatat joc fata de restul fuzetei.
    Acuma caut sa cumpar fuzeta, bine ca nu e altceva mai scump.
    Am scris asta ca sa nu mai se intample si altuia, sa nu lasati sa bata aiurea in aluminiul ala ca .....

13. mugur79

mugur79 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5
    Scartait fata stanga

Cand apas in stanga pe aripa scartiaie ceva , cred ca de la amortizor este problema...ce solutie as avea ca ma enerveaza rau...ce ar putea sa fie..flansa , rulment , etc..sa dau cu un spray ceva....

14. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    Salut!

Aceeasi problema o am si eu...sau am avut. Cel mai probabil s-a rupt un burduf la unul din pivoti. O solutie de moment(asa cum am facut si eu)ar fi sa pui ulei la respectivul pivot, insa recomand sa-l schimbi sau sa rectifici bucsa. Sper sa-ti fie de ajutor.

15. BIG

BIG 5th Gear Member

Locație:
    Novaci
    Masina:
    Audi A4 B5 8D 1.6 ADP '95
    Nu ai fost destul de clar, este un scartait metalic sau de cauciuc. Eu aveam un scartait de bucsa si am descoperit ca era uzata cea de la bratul pe care este pozitionat telescopul, dar nu aia pe care este prins telescopul ci cealalta, cea din capatul acelui brat. Scartaia si cand ma lasam pe masina in stationare dar si in mers se auzea. Oricum este un topic dedicat problemelor la trenul de rulare dar nu mai cauta nimeni pe acest forum.

16. mugur79

mugur79 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5
    Asa se aude si la mine , exact cum ai descris si in mers dar si pe loc, cand apesi pe amortizor

17. Marius.Babei

Marius.Babei 5th Gear Member

Locație:
    botosani
    Masina:
    Audi A4(b5) 1.6 101 cp
    re

Nu stiu daca este mare diferenta intre scartait metalic sau de bucse, insa cred k singurele componente care ar putea sa scartaie sunt bucsele sau pivotii. Deci incearca sa vezi care din ele scartaie si pune putin ulei. Sa nu inlocuiesti ceva ce nu are probleme. Oricum nu cred k se aude de la amortizor. numai bine!

18. mircea_suba

mircea_suba 5th Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b8 2.0 tdi CAGA
    problema asta am avuto si eu si a tinut ceva vreme si apoi a disparut si la putin timp am schimbat toate bratele kit-ul complet si acum sa schimbat radical si mersul masinii si nici scartaitul acela destul se suparator nu a mai aparut.

19. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    mie`mi scartaie asa in spate dreapta, daca apas pe portbagaj...
    Cica e de la nush ce cauciuc uzar la punte sau nush ce.... am uitat.
    czz sczzz czz sczzz czz sczzz...asa face :) .

20. mugur79

mugur79 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5
    Trebuie sa rezolv cumva , ca ma enerveaza rau de tot...o sa dau cu ulei sa vedem ...ca am incercat cu wd 40 si nimic

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta