1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Airbag la A6 C5 - martor aprins in bord - demontare - schimbare - probleme diverse

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de audisline, 16 Iul 2008.

1. blajinu' 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi A6 1.9 TDI

Sal'tare,

...si daca este asa, atunci nu e mai simplu sa scot siguranta?
    Alte pareri/ajutoare?
    Luni m-apuc de treaba.

Sa aveti bafta.

2. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Hei,dragi colegi,sper ca nu sunt off topic,si daca da,rog un moderator sa imi inchida topicul:).Sa va spun ce am vazut eu mai demult pe youtube,daca nu ma insel;pe o straduta,2 pusti,unul se dadea cu skate-ul si celalalt filma;la un moment dat se aude un scartait de frane,si cel care filma intoarce camera catre o straduta paralela;un mert oprit la trecere de pietoni,in capatul careia adormise o babuta,la care stapanul mertului satul de atata asteptat,incepe sa dea claxoane scurte si dese;babuta,se trezeste din atipeala,incepe sa mearga pe trecere,si cand ajunge in dreptul mercedesului,ii da cu sacosa in bara,airbagul de la volan sare instantaneu,si il lasa pe sofer masca:).Deci,eu cred ca airbagurile se deschid la impact,si nu neaparat la viteza tinand cont ca ele se afla sub bara(cele din fata).

3. manone 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A6, 1.8T, 1999
    Airbag la A6 C5 - demontare - schimbare - probleme diverse

Am achizitionat masina cu airbag-ul din scaunul pasagerului declansat. In bord am mereu aprins martorul "Airbag" iar codurile de eroare sunt urmatoarele:

Address 15: Airbags Labels: 4B0-959-655-AI8.lbl
    Part No: 4B0 959 655 G
    Component: Airbag Front+Seite 0001
    Coding: 00106
    Shop #: WSC 02324

3 Faults Found:
    00589 - Airbag Igniter 1; Passenger Side (N131)
    32-10 - Resistance too High - Intermittent
    01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
    32-00 - Resistance too High
    00655 - Seat Belt Tensioner Igniter; Passenger Side (N154)
    32-10 - Resistance too High - Intermittent

Poate fi dezactivat acest modul astfel incat martorul din bord sa ramana stins? Mentionez faptul ca posed o interfata VAG-COM 908. Va multumesc!

4. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    AU fost sarite :
    airbag bord pasager
    airbag scaun pasager
    cartus tensionare centura pasager.
    Dupa coduri masina pare sa fi fost lovita in lateral dreapta.
    Ca sa nu mai apara martorul in bord poti sa inlocuiesti cele 2 airbaguri si cartusul de la centuri sau o carpeala sa montezi niste rezistente in locul lor. Valorile acestor rezistente nu le cunosc

5. manone 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A6, 1.8T, 1999
    Merci pentru raspuns.
    Masina a fost lovita spate-stanga (fiind cu volanul pe dreapta). A fost declansat numai airbag-ul din scaunul pasagerului. Prin interfata VAG-COM am reusit sa dezactivez airbag-ul pasagerului dar, mai mult ca sigur, se refera la cel din bord, martorul fiind aprins in continuare.

6. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    pai da se refera la cel din bord si la pretensionarea centurii
    LA ambele poti pune rezistente ca sa se poata stinge martorul

7. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Am gasit la o dezmembrare din apropiere de mine scaun cu airbag la 200lei.Este din material. Asta in caz ca vrei sa il inlocuiesti si sa stii cam cat e unul.

8. manone 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A6, 1.8T, 1999
    @ paryzyanu

Ai dreptate, am sa caut si eu prin dezmembrari un scaun pasager, tot din material textil.

In concluzie, pana se schimba airbag-ul si cartusul centurii, modulul respectiv poate fi sau nu dezactivat prin intermediul VAG-COM-ului?

9. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Din ce stiu este de vanzare anulator airbag pe net cu 50E.nu cred sa se poata face ceva cu vagu.

10. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Da, se pot pune niste rezistente acolo.Nu cunosc valorile insa.

11. alyvo Bronze Member

Locație:
    Nehoiu
    Masina:
    Audi
    Daca vreti sa 'pacaliti' ecu de airbag, rezistentele trebuiesc sa fie exact de 2.2 ohmi nici mai mult nici mai putin. Daca sunt de 2.0 ohmi apare rezistence too low daca e de 2.3-2.4 ohm apare too high. Cel maibine e sa inlocuiesti capsulele si airbagul (airbagurile).
    Cu VCDS-ul intra pe modulul AIRBAG si la adaption se poate da disable la anumite airbaguri si capsule dar nu stiu sigur daca se stinge si martorul din bord.

PS. Daca este pentru tine si vrei s-o pastrezi poti merge cu martorul aprins....daca este pentru vanzare eu zic ca mai bine ii spui omului ce si cum.

12. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 4G 2.0TDI (CGLC) Tiptronic - S-Line
    Salut, am o problema si eu cu martorul airbag, se tot aprinde. M-am dus la service (e un prieten patronul, el mi-a si vandut masina) si mi-au spus ca e un contact de sub scaunul soferului. A fost curatata mufa si facut ce trebuie cu Vag-Com, si martor s-a stins dar dupa cativa km iar s-a aprins. Iar s-a curatat mufa si sters avaria, acum dupa cativa km din nou s-a aprins martorul, am sesizat chiar clipa in care s-a aprins, de la o gropa. Chiar sunt nelamurit, care ar fi cauza. Mai bine ma duc la reprezentanta? Sau pot sa ma intorc la sevice-ul prietenului meu si sa ii zic sa controleze mai bine din ce motiv se intampla asta. Poate sa fie ceva care nu are legatura cu mufa?
    In afara de asta masina merge foarte bine, demaraj, climatronic, computer de bord...tot in regula!
    Multumesc anticipat.
    PS: m-a cam speriat raspunsul unui user "foarte important-daca martorul e aprins sistemul nu functioneaza, nu esti protejat!!!!!"

13. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    ce eroare iti da vag-comul?
    si eu am avut o problema exact la fel si a trebuit sa reinitializez computerul de la airbag pt ca computerul principal il vedea ca si cum ar fost schimbat. spune-i prietenului tau sa-ti spuna exact ce eroare iti da

14. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Ok, maine cand baga vag-comul o sa il intreb ce fel de eroare afiseaza, si apoi postez. Multumesc dariusddj

15. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    @dariusddj
    salut, afiseaza urmatoarea eroare

1 Fault Found
    00588 - Airbag Igniter, Driver Side (N95)
    001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON

Ultima editare: 21 Feb 2011
  16. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95)
    00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95): Resistance too Low
    00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95): Resistance too High
    00588 - Airbag Igniter; Driver side (N95): Short to positive
    00588 - Airbag Igniter; Driver side (N95): Short to ground
    Possible Symptoms
    Airbag Warning Light active
    Possible Causes
    Wiring from/to Airbag Igniter Driver Side (N95) faulty
    Coil Spring with Slip Ring (F138) faulty
    Airbag Igniter Driver Side (N95) faulty
    Possible Solutions
    Check Wiring from/to Airbag Igniter Driver Side (N95)
    Check Coil Spring with Slip Ring (F138)
    Check Airbag Igniter Driver Side (N95)
    Special Notes
    When "Short to positive" or "Short to ground" is found, DO NOT CLEAR THE DTC. This can cause the airbag to deploy. See repair manual for more information.

deci foarte posibil e sa fie firele de la airbag la calculator. poate undeva la volan e problema. desfa volanul si verifica acolo sa fie firele ok. pune un ohmetru pe airbag si verifica ce rezistenta are. ar trebui sa fie intre 2 si 5 ohmi din cate stiu eu.

17. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Multumesc Darius.
    Maine am programare cu un "priceput" vag-com, acolo la service...nu stiu daca se pricepe la demontat volanul sau chestii asemanatoare. Habar nu am daca la Brasov sau langa Brasov este cineva priceput, ramane service-ul de la dealer, eventual.
    Stie cineva de pe forum un loc unde se poate rezolva o astfel de problema? Dar nu de mantuiala, la radacina problemei...imi este cam frica se merg cu martorul care se aprinde constant.
    Oricum astept sa vad ce raspuns primesc maine.

18. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Poti incerca la un service din Bartolomeu, zona Metaloplast . Intreaba de dl. Florescu. Bafta.

19. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Mersi mersi, acolo de fapt merg, ne cunostem de ani de zile :)

20. rvaler2010

rvaler2010 2nd Gear Member

Locație:
    Weissenhorn
    Masina:
    Audi A6 4B2 C5 2.8 AQD Quattro 1999
    cred ca multa lume si-a luat teapa cu filmuletul ala ! intr-adevar e caterinca dar nu exista asa ceva. pai asta ar insemna sa iti sara in fata airbag-urile si cand lovesti o pasarica la 30 la ora si un caine si mai stiu eu ce impact minor. e vrajeala si o frumoasa reclama la mercedes.
    acum 2 zile am avut accident cu masina mea BMW 520 d din 2001 si cam pe la 50 la ora am lovit un stalp de beton si nu au sarit airbagurile. de ce oare? nu cred ca exista pe bara din fata a masinii vreun senzor pentru ca am desfacut-o si nu am vazut nimic. e vorba doar despre forta impactului, forta de decelerare. atunci calculeaza computerul airbag daca e destul de puternic impactul ca sa te raneasca si va deschide airbagul. la mine nu a fost nevoie si nu le-a deschis. desi botul masinii e facut praf airbagurile nu au sarit. aveam centura pusa si nu am patit absolut nimic. daca impactul ar fi fost pe la 70 - 80 forta de decelerare ar fi fost mai mare ar fi calculat ca ma pot rani grav din cauza impactului si ar fi declansat. bafta !

Distribuie pagina asta