1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Airbag la A6 C5 - martor aprins in bord - demontare - schimbare - probleme diverse

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de audisline, 16 Iul 2008.

1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    esti sigur ca masina respectiva avea aibag-uri?Senzorii de aibag ii gasesti la A'4 in lateralele radiatorului.Daca acestia sunt loviti airbag-urile sar.
    Doar la masinile cu senzor de prezenta in scaune nu sar ambele airbag-uri frontale.Daca nu ai senor de prezenta masina nu stie ca scaunul din dreapta nu este ocupat si declanseaza ambele airbaguri.Daca impactul nu este foarte mare se pot declansa doar centurile de siguranta, fara airbaguri.Daca decelerarea este brusca, airbag-urile sar chiar daca senzorul nu a fost atins.

2. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Din cate stiu eu la BMW sub scaunele din fata sunt doua tuburi cu cate o bila inauntru. Bila aia se plimba in functie de acceleratie , frana, in fata si in spate. Iar in caz de accident bila aia loveste cu o anumita forta capatul tubului un are un senzor, si de aici se declanseaza airbagurile, in fuctie cat de tare ii impactul atat de tare loveste si bila capatul tubului. Si mi se pare ca oricum airbagurile se deschid doar dupa 60 km/h .

3. NICU POPESCU

NICU POPESCU 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    2.5tdi
    Noroc,la A6 2.5tdi-2001 am luat o bordura cu viteza aprox.de 80km/h,doar fuzeta sa crapat, rupte bratele si baia sparta-in rest spoiler,faruri,capota,neatinse.
    Spun astea,ca nu cred ca sunt senzori in bara..sau sa fie si la roata iar nu stiu..firul de ABS nu era rupt.

4. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat variant 1,9TDI 1Z 1994
    Ultima editare: 7 Mar 2011
  5. BEBE_BEBE

BEBE_BEBE 5th Gear Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI 2003
    daca va uitati in autodata arata unde se afla senzorii de airbag

6. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat variant 1,9TDI 1Z 1994
    Pentru lovituri frontale senzorul de airbag se afla in calculatorul airbagurilor montat direct pe caroserie undeva in consola centrala sub clima/climatronic ... acesta reactioneaza in functie de intensitatea acceleratiei negative (deccelerare sau decelerare) ... nu are relevanta viteza autovehicolului in momentul impactului.
    Pentru impactul lateral senzorii se afla in dreptul stalpilor centrali laterali la nivelul pragului si lucreaza pe acelasi principiu.
    Deci aia cu bara fata, coltul masinii, etc. e numai poveste ... s-ar declansa la orice impact ... cred ca nu doriti a stiti cum e sa-ti pocneasca un airbag in mecla sau in ureche ... se poate muri numai de la impactul cu airbagul ... de aceea unele masini sant dotate cu capse pirotehnice care blocheaza centurile si te tin lipit de scaun, pentru a minimaliza contactul cu airbagul cand acesta se declanseaza.

Sa nu aveti niciodata nevoie sa testati asta !!!

7. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 4G 2.0TDI (CGLC) Tiptronic - S-Line
    Salut, se pare ca problema s-a rezolvat. Meseriasul a depistat dupa ce a desfacut intregul sistem de airbag pe partea soferului, problema este un contact prost de sub volan. A aranjat firele mai bine, zice ca e posibil ca se declansa avaria din cauza gropilor. Mi-a zis ca daca se va mai aprinde ledul, se solutioneaza definitiv schimband spirala. Deocamdata totul in regula.
    @dariusddj, multumesc din nou pt sfaturile utile.

8. Tomaso

Tomaso 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 4G 2.0TDI (CGLC) Tiptronic - S-Line
    Salut, am o dilema cu centura din mijloc a banchetei din spate. Cand cineva se aseaza si isi pune centura se aprinde martorul de airbag; daca scoate centura martorul se stinge. Am inteles ca daca se aprinde martorul airbag tot sistemul e pe eroare si nu mai merge si ca cea mai probabila cauza ar fi mufa de la incarcatura pirotehnica de la pretensionator murdara sau oxidata. Problema este ca mufa respectiva nu e usor de accesat find in interiorul spatarului. Exista o metoda de a rezolva situatia asta fara a demota spatarul si a desface tapiteria? Toate celelalte centuri merg bine fara erori.
    Multumesc.
    Masina mea este A6 Avant 2.5TDI V6 C5

9. claudiunicatul 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    AUDI A6 QUATTRO,2500,2001
    Salut baieti,
    Sunt nou pe forum si tocmai am achizitionat un audi A6 C5 din 2001. Nu stiu daca a fost sau nu lovit, nu ma pricep, insa sta martorul de la airbag aprins. Vad ca centura nu se mai trage inapoi cea de la pasager vorbesc. Am fost la un service autorizat audi si mi-au spus ca trebuie centrala schimbata.

Ultima editare de un moderator: 14 Apr 2013
  10. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Service-ul autorzat Audi sau reprezentanta Audi nu repara niciodata nimic. La ei totul se inlocuieste, probabil e mai simplu asa. Centura aia poate fi defecta mecanic sau poate indica un accident suferit de masina. Uita-te mai atent si la celelalte airbaguri pentru a vedea daca exista urme de schimbare a acestora. Fa o diagnoza si posteaza eroarea care apare, sa vedem despre ce este vorba. Cauta pe cineva cu vag-com si noteaza eroarea exact asa cum apare. Bafta!

11. hadallex

hadallex 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi Q5 FY, 2.0 TDI DETA, 190 cp; Ex: Audi A6 4F2, 2.0 TDI; Ex.: Audi A6 C5, 1.9 TDI-AVF.
    Poti verifica destul de usor airbag-ul frontal al pasagerului. Dai torpedoul jos si ar trebui sa vezi airbag-ul.

12. narcotic21

narcotic21 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI 150 CP
    Salutare tuturor. Astazi in timp ce mergeam m-am trezit cu martorul de airbag aprins in bord. Masina o am de 5 ani de zile, A6 2.5 TDI AKE, nu mi s-a prins niciodata, nu a fost lovita , nu am schimbat nimic la ea. Am pus-o pe tester si mi-a aparut urmatoarea eroare :

Address 15: Airbags Labels: 4B0-959-655-AI8.lbl
    Control Module Part Number: 4B0 959 655 G
    Component and/or Version: Airbag Front+Seite 1001
    Software Coding: 00106
    Work Shop Code: WSC 02325
    VCID: 346318E32CFB
    1 Fault Found:

01213 - Belt Tensioner Igniter; Rear Middle (N198)
    36-10 - Open Circuit - Intermittent

Va multumesc.

13. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Am patit si eu odata, verifica centura din spate, cea de pe mijloc. Trage-o de 2-3 ori, blocheaz-o, apoi verifica din nou cu vag-ul si vezi daca se sterge eroarea.

14. Hamer

Hamer 1st Gear Member

Locație:
    Tg-Mures
    Masina:
    Audi A6 4B C5, 1.9 TDI/131/ AVF/2002
    Am si eu aceeasi problema la A6 Avant 1.9/ 2002 , insa la centura pasagerului din spatele soferului. Ai gasit cumva rezolvarea?

15. don_vinylo

don_vinylo 1st Gear Member

Locație:
    Spielberg
    Masina:
    2003 A6 S-Line C5 2.5 V6 TDI 180PS Avant Quattro
    Martor Airbag aprins in bord

Recent mi s-a aprins becul de AirBag in bord si caut o rezolvare în afara testerului care spune ca totul e in regulă. Am gasit undeva pe forum, ca sunt niste mufe pe sub scaune care duc catre un senzor.
    Le-am găsit, de curatat nu le0am curatat pentru ca sunt impecabile, cablurile nu le văd a fi întrerupte dar martorul tot sta aprins in bord. Fapt ce ma neliniștește nestiind ce inseamna acel martor:
    - Nu functionează AirBagul unde ? Stânga, dreapta, lateralul din scaune sau absolut nici unul din ele ?
    Vă rog explicati-mi si mie care este cauza si respectiv rezolvarea acestei probleme.
    Mulțumesc anticipat

Ultima editare de un moderator: 30 Iun 2015
  16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Din start ai eliminat baza: diagnoza. Nu cauto niciodata o rezolvare in afara diagnozei.
    Atata timp cat e martorul aprins in bord nu ai cum sa nu ai eroare. Totul nu e in regula nici cu diagnoza cu care ai incercat sa citesti eroarea... Schimba diagnoza.
    Cauza? Fara sa stii unde e problema e ca si cum te-ai pune sa schimbi ceva la ghici. Cum stai cu norocul?

17. don_vinylo

don_vinylo 1st Gear Member

Locație:
    Spielberg
    Masina:
    2003 A6 S-Line C5 2.5 V6 TDI 180PS Avant Quattro
    Tinand cont ca din februarie pana in prezent tot pică ceva in fiecare luna, nu pot zice ca stau bine cu norocul :(
    Mâine vine alt meșter la mine sa diagnosticam Problema.(cel putin așa mia promis) scaunele oricum le-am scos sa le curat stofa .cu ocazia asta ma uit mai atent si pe la mufe si desfac si torpedoul ca oricum nu îmi merge lumina acolo.poate impusc doi iepuri dintr o surubelnita :)
    Martorul asta ma gândesc ca este pentru toate airbagurile ? Deci vinovatul il voi gasi numai cu diagnoza ?

18. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Da,numai diagnoza iti poate spune de unde vine buba,asa te apropii de punctul cu pricina

19. naniacostin

naniacostin 5th Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    a6 allroad c5
    si cat timp e becul aprins.nu functioneaza nici un airbag.

20. AlexandruSB

AlexandruSB 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A6 2.5 V6 TDI 1999
    Ma poate ajuta si pe mine cu interpretarea acestei erori?

Address 15: Airbags Labels: 4B0-959-655-AI8.lbl
    Part No: 4B0 959 655 G
    Component: Airbag Front+Seite 0001
    Coding: 00106
    Shop #: WSC 02324
    VCID: 3467FA5B04CEB4BE40B-5072

1 Fault Found:
    65535 - Internal Control Module Memory Error
    00-10 - - - Intermittent

Distribuie pagina asta