1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Airbag la A6 C5 - martor aprins in bord - demontare - schimbare - probleme diverse

Discuție în 'Audi A6 C5 (1997 - 2004)' creată de audisline, 16 Iul 2008.

1. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Schimba modulul. Cauta unul cu acelasi cod.

2. AlexandruSB

AlexandruSB 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A6 2.5 V6 TDI 1999
    Imi spui te rog după care cod sa ma iau de acolo si daca mai e nevoie de ceva codare sau numai il schimb si atat?

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Scrie in postul tau : 4B0 959 655 G.

4. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Reparare A6 C5 Avant

Salutare baieti, este vreunul dornic sa ma ajute cu cat mai multe info ?
    In urma unei avarii grave in urma unui accident (nu din vina mea) suferite la masina si deoarece doresc sa o repar am o dilema legata de airbag: cum sa procedez sa scot plansa de bord, ce trebuie demontat si de unde sa incep, trebuie sa urmaresc un anume tip de airbag pasager sau e acelasi pe toate modelele ? Unde este montat senzorul crash si oare mai reusesc codarea noilor airbag-uri fara mari batai de cap ?
    Orice informatie imi este utila avand in vedere ca in afara de montare parbriz eu ma ma voi ocupa de restul operatiunilor in vederea reparatiilor.

Ultima editare de un moderator: 6 Aug 2015
  5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Airbag-ul pasager pune cu aceeasi litera in coada ca al tau, anul tau fiind 2000, probabil ai 4B2 880 204A. Trebuie sa schimbi si calculatorul airbag-ului, odata declansat se strica calculatorul, citeste aici.
    Bordul mai are 12-15 suruburi odata ce ai dat consola centrala jos, 3 pe o parte si cealalta si la picioarele pasagerului si soferului. Sunt toate la vedere, se da relativ usor jos.

6. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Demontare plansa bord in urma saririi airbag pasager si accesul la calculatorul de airbag

De fapt a aparut o informatie gresita cum ca calculatorul airbag pozitionat undeva in spatele scrumierei s-ar arde in urma impactului si va trebui si el schimbat impreuna cu airbagurile si senzorul crash....in urma documentarii pe diferite forumuri nemtesti am aflat adevarul ...si in teorie in practica...deci acum chiar stiu 100% ....daca vcds iti vede modulul si erorile stocate de el gen crash airbag igniter...etc ....modulul merge resetat, daca in clipa in care vcds incearca sa acceseze modulul nu reuseste aparea eroarea aia in care modulul trebuie schimbat.
    Acum alora care li s.a intamplat exista posibilitatea ca modulul sa fi fost unul procurst sh din urma dezmembrarii unei masini lovite...sau unul care a suferit o eroare gen airbag aprins fara motiv....etc.
    Preventiv am procurat unul la 80 de euro provenit de pe o masina de Anglia nelovita,asadar sambata montez la rece mufele in airbaguri,fac centurile si schimb senzorul crash,sterg eroarea si daca nu reapare ma apuc de montat totul la loc, suruburi sunt asa....3 laterala cu sigurantele, 2 stabga dreapta volan si le vezi de jos in sus,3 deasupra releului de semnalizare prinse de jos in sus,in prealabil trebuie sa ai consola demontata ca altfel nu poti avea acces la ele,4 ce tin airbagu pasagerului impreuna cu bordu si prins de scheletul masinii,alte 3 laterala dinspre usa.
    Fara volan,spira si semnalizari date jos nu poti scoate plansa afara (eu am taiat-o pentru ca nu pot da volanul jos momentan din lipsa chei multipunct.
    Una peste alta am portbagajul plin de maruntisurile din bord....o gramada de mufe scoase si o cutie de suruburimare curaj am avut ...si mai mare curaj imi va trebui sambata sa montez totul la loc fara sa ranesc nimic.
    Maine seara imi fac curaj sa desfac centurile desi acolo chiar mie teama de clemele de pe stalpii masinii,dar ...sper sa nu distrug prea mult.
    A se nota...masina o repar la insistentele lui gabitzu si ale lui dhan de aici de pe forum, daca ceva va iesi gresit am pe cine strange de gat.

Ultima editare: 10 Aug 2015
  7. dhan67

dhan67 Silver Member

Locație:
    LOGROÑO,LA RIOJA,ESPAÑA
    Masina:
    Audi A6/C7 Avant, 2.0 tdi 177 cp,multitronic, an fab. 2014,luna octombrie
    Sigur totul va iesi bine.Ai sa vezi
    Si daca nu,la intoarcerea in Spania ma opresc pe la tine si o rezolvam impreuna in timp ce ne cinstim cu o bere nemteasca

8. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Salut!
    1. In partea din fata, spre parbriz, nu ai gasit nicio prindere a plansei ?
    Are vreun clips, ghidaje de plastic ce intra in caroserie sau vreun alt sistem de prindere?
    Cum sta fixata in fata, spre motor, sa nu se ridice de pe gurile de ventilatie care dezaburesc parbrizul ?
    2. Suruburile pe care le-ai scos sunt toate identice sau sunt de marimi si tipuri diferite ?
    3. Pe centru, in spatele radioului, sub plansa de bord, este piesa mare, neagra, cu motorase laterale, care ghideaza fluxul de aer spre diferite cai. P'asta cum ai demontat-o ? Sau nu a fost nevoie?

Spor la treaba!

Ultima editare de un moderator: 13 Aug 2015
  9. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Salut Boresque intradevar in partea din fata sunt doua clipsuri stanga dreapta ventilatiei,la remontare trebuie tinut un pic apasat pe partea fata si bordu intra de la sine,atentie an uitat sa specific in mijlocul ventilatiei exista un senzor mare atentie la firele lui,eu era sa il rup nestiind de existenta lui.
    La punctul 2 singurele suruburi diferite sunt cele ce tin airbagu pasagerului legate de cusca masinii sunt m6...restu sunt identice cu cele care tin cusca ....consola....si tunelul .
    La punctul 3 nu ai nevoie sa o demontezi ea ramane pe pozitia ei fara a fi prinsa in vreun fel de bord,comunicarea ei cu tuburile respectiv gurile de ventilatie este tip garnitura burete,canalele sunt pe plansa iar la potrivirea plansei de bord toate vor comunica la fel ca inainte.

Ultima editare de un moderator: 13 Aug 2015
  10. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Este cineva cu etka si imi poate spune toate variantele posibile de airbag pasager pentru masina din semnatura?

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    S-a schimbat terminatia in diferiti ani. Oricum e in functie de seria de sasiu.
    Pana la seria ...>>552 (vezi imaginea 3) s-au folosit urmatoarele airbag-uri :4B2 880 204 A,C,D,F si G.
    De la seria de sasiu ...>>553 (vezi imaginea 3) s-a folosit airbag-ul : 4B2 880 204 G.
    Ai in imaginile 1 si 2 o nota.

12. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Multumesc mult Nucu....tocmai am iesit din dilema

13. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Asta e ...imi cer milioane de scuze ,dar deja m.a zapacit de creieri masina asta si zici ca nu mai pot gandi deci:
    4B1 880 204 F am avut eu masina
    4B1 880 204 D este ceea ce voi monta impreuna cu plansa lui...
    Din cate am inteles din datele extrase de tine Nucu merge nu?

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Eu nu am schimbat sa iti pot spune din experienta mea, dar conform Etka merge.
    Ce ai avut tu cu F la terminatie a inlocuit tocmai pe cel care il montezi tu acum, cu D la terminatie, deci e mai vechi (cu un an) dar compatibil.

15. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Ok Nucu...mii de multumiri incaodata, e un pic mai dificil pentru mine repararea acestei masini in afara tarii,pentru ca piesele se gasesc doar pe ebay,vanzatorii nu prea au chef de detalii si uite asa trebuie sa iau in considerare toata tevatura (persona in cauza a fost bunavoitoare si a demontat airbagul de pe bord ca sa imi pozeze seria) partea nasoala la ele este ca vin cu seria montata in sus si de acolo teama mea.Pina la urma este ok,pot trece la urmatorul pas
    Unde se afla senzorul sau senzorii crash? Cei care trimit semnalul de impact

16. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Ce fel de clipsuri sunt acelea?
    Se trag in sus, spre tine, sau culiseaza in vreo parte?
    Sau sunt ghidaje? Ghidajele sunt niste stifturi de plastic/metal care intra intr-o gaura aferenta doar pentru controlul pozitiei corecte, insa fara a face "click" pe pozitie.

17. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Boresque ghidajele sunt spre mine sa zic asa ,pe plansa de bord exista doua urechi ,in clipa in care o impingi spre parbriz urechile intre pe acele doua ghidaje care au un fel de pasla pe ele ( sa atenueze vibratiile banuiesc),treaba mi se pare foarte usoara ,sunt metalice si nu exista clic ,doar se tine bordul apasat un pic la montare ca sa le nimeresti din prima.

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ai 2, unul langa farul stanga, altul langa farul dreapta.
    G283 este senzorul de pe partea soferului si G284 pe partea pasagerului.
    Da un search pe Google dupa A6 C5 crash sensor sa stii dupa ce te uiti. :)

19. mare_hotz

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    mersi Audi66 ,stiam cu arata,dar nu reuseam sa inteleg unde sunt bagati

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Hotzomane, daca tot esti cu ea bucati, ca sa ajungi la calc-ul de airbag-uri, trebuie demontata si consola centrala spate si cea fata ?? Altfel nu poti ajunge sa schimbi acel modul ??

Distribuie pagina asta