1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu cred ca sunt stricate...

2. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Daca esti amabil ... de unde se poate comanda acel filtru suplimentar interesant? :)

Iar nelamurirea a doua, voiam sa te intreb rotitza, dacai ai avut curiozitatea sa rulezi pe jucaria ta clipuri video pe MMI, in ce modalitatea le-ai convertit si cu ce utilitar?

Ultima editare: 30 Apr 2014
  3. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Eu l-am comandat printr-un prieten.
    Daca esti interesat ne scriem pe PM.

Din pacate, cu video nu te pot ajuta. Eu am MMI 2G.

4. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mi-am facut timp si am schimbat si filtrele.
    Daca tot am luat filtrul exterior pentru habitaclu, aveam in portbagaj si filtrul interior de polen si cel de aer motor, asa ca le-am schimbat pe toate.
    Practic schimbarea filtrelor la 10.000 km. Ma gandesc ca cel de polen interior il voi lasa mai mult de acum daca tot il am pe cel exterior. Poate ma duc spre 20.000, atunci cand schimb si uleiul si filtrul de ulei.

Deja se pare ca am cu totul alt "service plan" fata de cel indicat de fabricant :)

Dupa o curatare a gurii de tragere a aerotermei am montat noul filtru:
    IMG_6641.JPG IMG_6647.JPG IMG_6651.JPG

Pe langa faptul ca impiedica praful sa intre la ventilator am mai descoperit un avantaj: Nu mai miroase in masina a gaze de esapament emanate de masinile/scuterele de imi stateau in fata la semafor sau cand stau in coloana. ;)

Ultima editare: 1 Mai 2014
  5. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    aia e o treaba... si pe mine ma enerveaza ca miros gazele celor din fata....
    la bmw aveam un senzor pentru autorecirculare cand sesiza poluare masiva in aer.... era super.... la audi nu am optiunea asta....
    prin urmarea o sa-mi comand si eu acel filtru

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Exista si la Audi acel senzor, chiar si la A4 B8, se numeste senzor calitate aer. (G238 Air Quality Sensor). Acel senzor are rolul de a recircula doar aerul din interiorul masinii in momentul in care simte fum, gaze, noxe, etc.

7. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Am acest senzor pe masina, dar primul miros tot ii scapa :)
    De cele mai multe ori cred ca i-o iau eu inainte si apas butonul. Sau lasa o cantitate mai mica de aer de afara sa treaca si din acest motiv tot simteam mirosul.
    Acum, filtrul ii vine in ajutor ;)

Se vede locatia acelui senzor in poza 1 si 3 din postul anterior 564.

Ultima editare: 1 Mai 2014
  8. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    La mine nu pare sa isi faca treaba

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ieri, am mai facut niste log-uri in mers.
    Toate componentele vizate se pare ca sunt in stare foarte buna: turbina, maf, egr.
    Valorile injectoarelor de asemenea sunt mai mult de cat ok.

In aceste conditii se pare ca am comandat inutil un MAF nou.
    Bine, am comandat un sezor cu tot cu racord de 1.9TDI care sa permita schimbarea MAF-ului separat. Ma gandesc sa trec la aceasta configuratie pe viitor.
    Se pare ca inlocuirea cu senzorul de 1.9 TDI va conduce si catre schimbarea mufei, la 2.0TDI CR este mai mare.

Mai multe detalii pentru cei interesati de subiect aveti aici: Mass Air Flow Sensor (MAF / DEBITMETRU) - 2.0 TDI - la A4 B8

Ultima editare: 6 Mai 2014
  10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    De ceva timp ma gandeam sa schimb modul in care functioneaza stopurile.
    Modul de pana acum era cel asemanator unui sedan US. Adica ledurile perimetrale aprinse pe pozitie. Tot cu ledurile perimetrale, prin marirea intensitatii se semnaliza frana. Si modul US face ca tot ledurile perimetrale sa clipeasca pe semnalizare sau avarii.

Noul mod este asemanator A5-ului.
    Cand se actioneaza frana, pe langa marirea intemnsitatii ledurilor perimetrale se aprinde suplimentar "miezul" triplelor aflate pe aripa. Asta nu a fost greu intrucat trebuia codat ca acea zona sa se aprinda la intensitate maxima la frana.
    Provocatoarea a fost codarea ca acea zona sa clipeasca pe semnalizare/avarii, pentru ca totul sa functioneze ca de fabrica conform specificatiilor US. ( US style presupune ca semnalizarea de pe spate sa clipeasca fix cu toate becurile/ledurile responsabile de frana)
    Si ca specificatiile sa fie respectate intr-u totul, in cazul avantului pe timpul actionarii lampilor de ceata ledurile de pe haion nu se mai aprind pe frana.

Doua filmulete ilustrative:

https://www.youtube.com/watch?v=m57q55B-NrM

https://www.youtube.com/watch?v=aP8IFAmN3sc

O alta functie interesanta la avant (nu stiu la sedan) este ca atunci cand ai actionate lampile de ceata si deschizi haionul, acestea sa se stinga.

Deci: I am happy! :)

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
    vladmarcel apreciază asta.
  11. bzn_marius

bzn_marius 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 4H, 3.0TDI, CMH, An2012
    Arata foarte dragut,pe mine ma incanta foarte mult ca ai scapat de schimabatul becului de semnalizare,vad ca functioneaza si becul de marșarier :)
    Totul este bine cand se termina cu bine.

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Merci.

Becurile de semnalizare oricum au fost inlocuite cu unele cu leduri, ce vor fi activate pe perioadele cand ies din tara pentru a nu ma expune unor riscuri de a da bani, inutile.

Da, functioneaza si cel de marche-arierre. Vineri, la intalnire eram cu pomul de craciun:
    - cand comutam ceata se aprindeau odata cu aceasta si becurile de semnalizare si "miezul" lampilor de pe haion. Hai ca arata intr-un mare fel. :)
    - comutarea pe marche-arierre aprindea doar "miezul" rosu al lampilor de pe aripi.

A fost o situatie temporara. :)
    Bine ca eram in regula cu pozitia, frana si semnalizarea ;)

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Tot in weekend mi-am facut timp pentru o intretinere a pielii de pe scaune. Ca si in precedenta data am folosit produsele IKEA dedicate tapiteriilor de piele.
    Curatitorul si-a facut treaba chiar foarte bine iar dupa aplicarea cremei hidratatnte si uscarea acesteia pielea si-a recapatat aspectul mat/satinat pe care mi-l doream.
    Din punctul meu de vedere acest pachet este unul care merita luat in calcul pentru intretinerea suprafetelor imbracate in piele!

Ultima editare: 13 Mai 2014
  14. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Absolut genial!
    Felicitări - o modificare frumoasa și migaloasa. Cred ca a fost destul de anevoioasa și grea procedura de codare prin interfață

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc.

Anevoioasa si grea este mai degraba gasirea informatiilor si interpretarea lor de cat codarea.
    Cu informatii bune si complete poti face multe. Interfata doar te ajuta sa schimbi niste parametri. Important este sa stii cum si de ce sa ii schimbi :)

16. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Felicitari pentru interior, arata foarte bine !

P.S. Mai usor cu MC-ul :)

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Mitzu!

Am sa iau aminte! :)

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    In spiritul "personal detailing" saptamana trecuta ajutat de Catalin si Sorin am dus la bun sfarsit o noua modificare de apect.

Vopsirea etrierilor cu Foliatec negru lucios.
    Piesa de rezistenta consta in lipirea unor stikere ce sunt menite sa creeze acea pata de culoare care sa evidentieze etrierul.

Odata cu aceasta modificare au fost aplicate si doua sigle S_line tot de culoare negra, care au acelasi scop, de a creea un contrast puternic pe griul masinii. Acestea inlocuindu-le pe cele originale (argintii) de pe aripile fata.

Toate modificarile sunt un aport in sustinerea imiaginii ce mi-o doresc pentru masina: culoarea gri a masinii completata cu elemente de detaliere negre.

PS: Multumesc foarte mult baieti pentru ajutor si rabdare! :hi:

Ultima editare: 19 Mai 2014
  19. eKKoMan82

eKKoMan82 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A7 2011
    Superb din nou.Arata impecabil!

20. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    Superba masina ... de invidiat !!! In poza 3 se vede o "GALMA" pe anvelopa in dreptul literei "Y" ??? Felicitari !!!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta