1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Baterie - Electromotor - Alternator la A4 B8 - probleme diverse - cauze si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Valush, 17 Mar 2009.

1. ChristianB

ChristianB 4th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A5 Sportback 2017, 2.0 TDI 190, Quattro, S tronic.
    Salut

Am un A4 B8 2.0 TDI 143 cp din 2008, WAUZZZ8K78A006694 si am nevoie urgenta de un cod pentru un "fir de plus de la electromotor" cum mi-a spus mecanicul. Am inteles ca nou este 850 de lei si as putea avea reducere 40 % prin service-ul unui prieten care comanda de la AutoNet insa am nevoie de codul piesei. Nu am gasit acest cod aici in topic. Multumesc anticipat celor care ma ajuta.

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si vrei sa ghicim noi ce cod motor ai ?

3. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Codul pieselor din cate stiu nu se ghiceste, este in ceva manual, program.. Nu e nevoie de ironii :)

4. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    A cerut codul tau de motor, ca sa poata cauta piesele dupa el.:) Nu era o ironie, era serios.:)
    Modifica la profil ce masina detii, pe viitor cand ceri ajutor sa nu stea lumea sa ghiceasca ce masina ai.

audi66 apreciază asta.
  5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    ChristianB te rog, sa modifici/completezi profilul tau cu masina care o detii (in speta Audi), adica: tipul masinii, an de fabricatie, tipul motor/capacitate cilindrica si obligatoriu cod motor pentru ca data viitoare, daca mai pui intrebari, sa nu stam sa ghicim despre ce tip de masina si motorizare vorbesti. Uita-te la profilul meu si ai sa intelegi despre cum trebuie sa arate si profilul tau. Multumesc.

6. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Codul pentru acel cablu pentru 2.0TDI 2008/2009 este 8K0971228C sau 8K0971228G. Pentru a fi sigur, cel mai bine este sa verifici la reprezentanta sau la un magazin de piese care aduce piese pe original, daca aceste coduri sunt ok pentru tine pe seria ta de sasiu.
    Vezi ca acest cablu este de fapt un cablaj intreg dintr-o bucata care arata ca in poza atasata....adica de la alternator la electromotor, mufa electromotor, mai e un cablu de masa acolo, mufa electroventilatoare si apoi pana sus la borna de + de cuplare de unde dai / iei curent.

s-l1000.jpg

Kris_95 apreciază asta.
  7. ChristianB

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Am aflat astazi, 8K0971228G este codul. Am reusit sa gasesc la pretul de 665 cu ceva reduceri.. In dezmembrări nu am gasit niciunde, nu au cablaje deloc sau cel putin nu acest cablu.
    Eu sunt in continuare socat de cat este de scump un cablu.. Adica Electromotor nou puteam lua cu 400 lei si un cablu e dublu?
    Si tot nu inteleg cum a reusit sa se distrugă atat de tare pana la sarma.. Mecanicul mi-a spus ca probabil s-a încins cum nu mergea electromotorul, mai exact o bobina de la el, nu știu ce sa spun..

K U L iti mulțumesc mult si explicații si pentru cod!

8. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Totusi ai putea sa inlocuiesti partea de cablu de la alternator la electromotor sau tot cablul gros la un atelier specializat pe electrica/alternatoare/electromotoare. Vezi postul 1284 din topicul lui rotitza:
    http://www.clubaudi.ro/threads/audi-a4-b8-personal-detailing.32138/page-65
    In plus, daca iei unul nou, problema sertizarilor este inca valabila....in timp se va intampla din nou. Eu am luat sh un cablaj d-asta de pe ebay, la care am facut lipiturile cu fludor calumea la toti papucii cu problema si urmeaza sa il instalez.

9. biliards2002 2nd Gear Member

Locație:
    Moreni-Dambovita/Bergamo-Italia
    Masina:
    A4 , 2.0 . 2009
    Dacă am deconectat bateria pentru câteva ore , la reconectare voi avea vreo surpriza ?

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Va trebui sa setezi ora si data. :)
    Posibil sa iti ramana si ESP-ul aprins dar iti dispare dupa ce dai o tura in parcare.

Gusty și dukku apreciază asta.
  11. biliards2002 2nd Gear Member

Locație:
    Moreni-Dambovita/Bergamo-Italia
    Masina:
    A4 , 2.0 . 2009
    Îți mulțumesc pt ca mi-ai răspuns la fiecare topic.

12. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Aceasta problema de sertizare la cabluri apare si la motoarele cu start-stop? Intreb deoarece stiu ca acolo difera atat bateria electromotorul cat si alte lucruri care sunt facute sa lucreze in alt regim.

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    De ce nu verifici cablul ?

14. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Cu ocazia inlocuirii acumulatorului am verificat cu voltmetru si nu am gasit pierderi, inca nu am desfacut instalatia electrica si nici nu as muncii degeaba de aia eram curios daca sunt colegi care au functia start-stop si au avut probleme cu cablul.

15. paulkf

paulkf Audi Expert

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B8 AVANT, 2.0TDI CAGA 105KW, 2011, Manual
    Eu am Start-Stop la masina din profil si nu am avut probleme de genul acesta.

16. csm2007 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0TDI 88kw CAGC, 2009
    A reusit cineva sa codeze o baterie Bosch de 110ah?Cu orice cod as incerca nu imi arata mai mult de 60 sau 70ah.Bateria este noua.

17. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Eu am reusit sa codez o baterie Varta de 105, si la fel imi arata maxim 70 Ah starea bateriei!

18. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Nu-ti va arata mai mult.
    Bateria are 110Ah, dar la motor ajung in jur de 70Ah, datorita pozitionarii acesteia in spate. Se pierde amperaj pe traseul lung ;)

Exemplul meu cu baterie OEM montata in reprezentanta :)
    IMG_0737.JPG

Alex_WeS și MRR apreciază asta.
  19. Dj29udi 1st Gear Member

Locație:
    Italia
    Masina:
    A4 2.0
    Salut! De curand(aprox.2 luni) mi am achizitionat un a4 b8 din 09 , am o curiozitate...avand bateria in portbagaj,in caz ca moare bateria,eu cum mai am acces la portbagaj pt a inlocui-o ??? Presupun ca ma anunta cand e pe"ducă"...

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Se vede ca nu ai citit manualul masinii. Deschizi capota si in fata la motor ai borna de plus pentru dat si luat curent la masina. S-a mai scris despre asta pe forum. Bafta.

vladliviu85 apreciază asta.

Distribuie pagina asta