Ce altceva, A4 B5 :)

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de Cy_Russ, 8 Apr 2009.

1. Nemesis 31

Nemesis 31 3rd Gear Member

Locație:
    IN
    Masina:
    Audi
    Ala da Audi A4 B5 !!!!!!!!

cel mai frumos si ingrijit pe care l-am vazut , zici ca ar fii masina din 2010 !!!

2. rule_boy 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a4, 1.8, 1996
    a cui e masina asta ? am si eu cateva intrebari: De unde are interiorul, de unde are discurile ceramice si volanul de S de unde il are?

3. cpi

cpi 2nd Gear Member

Locație:
    Medgidia
    Masina:
    A4 , 1.9 TDI , 2008 , brb
    hmm nu prea pare masina ta in ultimele poze .

4. Nemesis 31

Nemesis 31 3rd Gear Member

Locație:
    IN
    Masina:
    Audi
    pai a si spus ca nu e a lui.

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Masina aia e un S4 facelift,asa ca e stock :)

6. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Mda, mi-era frica sa nu se creeze onfuzia asta, nu e intr-adevar masina mea, asa cum am mai spus-o cateva posturi mai sus. Este doar un exemplar care imi place foarte mult.
    ASHIARA ai dreptate imi cer scuze este vorba de un s4 si nu de un a4.Mi-a scapat.
    Asadar In poze este un S4 foarte frumos care (din pacate) NU ESTE AL MEU. :)

7. lucianboncea

lucianboncea Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, 2002 2.0i 131CP ~ ALT
    Foarte tare arata s4-le :) cred ca l-am mai vazut, mersi de poze, stima!

8. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Salutare tuturor.
    Iata ca am avut putin noroc si se pare ca reusesc inainte de a se termina anul sa va prezint si voua ultima achizitie: este vorba de un Instrument cluster cu BC si cu 6 ceasuri: (de la stanga la dreapta)
    Ulei
    Viteza
    Temperatura lichid racire
    Combustibil
    Turometru
    Voltaj baterie
    Mai sunt si o serie de martori care apar pe zona displayului. (vezi http://www.clubaudi.ro/audi-a4-b5-1994-2001/6282-montare-bord-computer-audi-a4-b5.html )
    De asemenea are ceasul in format analog nu digital, iar in partea dreapta are digital cele 2 afisaje cu km totali si partiali.
    Am reusit sa il cumpar dupa foarte foarte foarte multe cautari si telefoane si umblatura degeaba. Ideea e ca sunt foarte multe (se gasesc usor) ceasurile de 2.5 tdi cele cu 260 km/h maxim si cele de 1.9tdi dar varianta facelift (daca nu ma insel tot 260km/h maxim). Am avut insa noroc in Arad la un parc de dezmembrari,unde din pacate nu mai aveau si masina de pe care s-au dat jos ceasurile asadar nu am reusit sa imi achizitionez si mufele de pe spate+cabluri si nici bratele de la blocul de lumini cu comenzi ptr. BC +bratul de la stergator cu temporizatorul. Stiam de la Ovidiu si de la Ashiara (pe care pe aceasta cale il rog totusi sa se razgandeasca si sa nu plece de pe forum ptr. ca ar fi o mare pierdere ptr. noi toti ceilalti) ca am nevoie in primul rand de mufa neagra cu 20 de pini.
    Am vorbit cu baiatul care mi l-a trimis si el mi-a spus ca poate sa imi trimita si mufa chiar daca nu mai are masina. Ideea e ca mufa din pacate nu este cea neagra (cum ar fi trebuit) ci este rosie asemeni celei de pe facelift.
    Acum nu stiu sigur daca nu e o greseala ptr. ca ceasurile nu sunt de pe facelift cu siguranta (dovada mufa galbena de 26 de pini). Si atunci vine intrebarea:
    Se poate sa ma folosesc de mufa aceasta rosie ca si cand ar fi cea neagra (difera doar culoarea) sau fiind rosie inseamna ca pinii sunt cablati altfel decat am eu nevoie.
    O alta intrebare pe care as dori sa o adresez cunoscatorilor ar fi daca pot sa iau bratele de comanda (bloc lumini si stergator) de pe orice alta masina cu computer de bord pre-facelift? sau trebuie sa fie 1.9 tdi sau macar diesel?
    Iar legat de cablaje, mufa galbena si albastra presupun ca le voi folosi cele de la mine, si va trebui probabil sa achizitionez doar mufa neagra cu 4 pini.
    Oricum, momentan sunt foarte bucuros ca am reusit in sfarsit sa le gasesc, si continui sa sap ptr. a-mi achizitiona tot ce am nevoie ptr. upgrade-ul la IC cu BC.
    Toate cele bune.

9. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Pot sa-ti confirm faptul ca clusterul este pentru non-facelift 100% . Al meu B5 din '95 are acelasi cod sub vitezometru ca si al tau.
    O poza aici

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mufa rosie este pentru modelul de 2x32 pini iar cea neagra pentru cel de 2x26 pini. Eu o am rosie si nu am facelift.
    Acum ca sa iti raspund la intrebare: mufa rosie se potriveste la fel de bine ca si cea neagra asa ca nu trebuie sa iti faci griji. Dealtfel ASHIHARA a gasit tot mufa rosie la ale lui ceasuri cu BC (care sunt la fel ca ale tale) si s-a potrivi de minune.

Mufa neagra are un singur pin de care ai nevoie, asadar daca vrei poti sa pui si un papuc.
    1 - Oil temperature sender
    2 - Not used
    3 - Not used
    4 - Not used

Ultima editare: 16 Dec 2010
  11. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Asa e, ai dreptate. de fapt scria si pe threadul cu montarea de CB pe a4 b5. (mea culpa):)
    Stii ce as vrea sa te intreb totusi: daca bratele cu comenzi le pot lua de pe orice masina care a avut BC indiferent de motorizare?
    Am vazut ca maneta de la stergator difera de la facelift la non-facelift. Dar cea de la blocul de lumini nu imi dau seama. Oricum chiar daca arata la fel poate pinii sunt diferiti.Asadar cred ca e important sa fie manetele de pe non-facelift.
    Si imi recomanzi sa le iau cu tot cu mufele care intra in ele sau acelea nu sunt necesare?
    Multumesc de ajutor.

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Sa ne intelegem. Manetele (ambele) difera la modelele 95-96 si partial 97 fata de sfarsitul lui 97-98-99-00-01. Idem si mufele. Fa o poza la maneta ta actuala de la stergatoare si posteaz-o.

13. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Salutare tuturor
    Azi mi-au sosit inelele cromate de pus in jurul ceasurilor de bord noi.Cred ca ele au cam incheiat lista de investitii pe anul acesta urmand ca incepand cu anul viitor sa achizitionez si restul de piese ptr BC.
    Legat de montarea acestor inele, as dori sa intreb daca sticla de la ceasuri vine jos de la clemele incercuite de mine pe ultimele poze? sau se ia cumva doar ca un capac? (ca presupun ca nu e lipita).
    Iar legat de stergatoare, am inteles ce ai zis Ovidiu (multumesc inca odata de sfaturi si promptitudine), si am pus cateva poze cu maneta mea actuala asa cum ai cerut.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ca sa dai jos capacul de contine sticla, se desface intradevar cu tot cu capac deoarece capacul e lipit la cald de "sticla" eliberand clemele incercuite de tine. Dar inainte de a te apuca de acele clema pe care iti sugerez sa le ataci cu vreo 4 surubelnite, nu uita sa desurubezi cele 2 suruburi din lateral, unul in fiecare parte, cu cap cruce (nu cele carora li se vede piulita).

O alta problema (numai daca esti perfectionist) pe care o sa o ai dupa ce vei achizitiona maneta de stergatoare cu comenzi BC este ca a ta nu are temporizare iar cea pe care o vei cumpara va avea mai mult ca sigur temporizare in 4 trepte dar care, din lipsa unui releu pe masina ta va functiona o singura treapta indiferent de pozitia butonului atunci cand maneta e in pozitia intermitent.

Bafta la montat inelele, o sa ai nevoie in special la ceasurile de la temp antigel si nivel motorina. Sa ne spui cata carne ai bagat in frigider in timpul montajului inelelor mici! :)

15. katalynn

katalynn 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    alta
    Si totodata, sa faci si niste poze pe parcursul montarii inelelor.

16. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Salutare,
    Azi toata ziua am incercat sa montez inelele cromate pe ceasurile pe care le-am cumparat.
    Am facut cateva poze cu evolutia insa din pacate ma cam declar batut urmand eventual sa vb cu cel ce imi va monta ceasurile sa imi monteze si inelele pe ele. Problema este ca asa cum se vede si din poze am reusit sa introduc varful surubelnitei intre placuta cu integrate si capacul negrucu sticla. Problema este ca am plimbat pe aceasta mica fanta surubelnita din greu si am incercat usor sa le departez. Rezultatul este ca paraie din ce in ce mai tare placuta de integrete (verde) care nu numai ca nu se desface de capac dar incepe sa se indoaie dupa surubelnita si chiar sa se albeasca usor in zonele in care insist prea mult. Plus de asta in incercarea de a baga surubelnita intre ele, am raschetat toata marginea interioara a placutei (am zgariat-o destul de tare cu capul surubelnitei pe interior obtinand ca un fel de "pilitura" de culoare verde). Acolo am vazut cat am reusit ca sunt si niste prinderi cu cositor pe care le-am mai lovit cand am, trecut cu capul surubelnitei peste ele. Sper sa nu le fi smintit. :D
    Oricum de aici in colo nu stiu ce sa fac:
    Sa pun ceva in aceasta mica despartitura (o surubelnita mai mare) si sa o folosesc pe post de levier chiar daca paraie tare intr-un final sarind afara sau sa continui sa tot merg cu surubelnita pe fanta mica ce exista in speranta ca sare de la loc intr-un final. O alta varianta ar mai fi (ma gandeam) sa incerc sa tai sticla chiar pe margine pe contur si sa o lipesc apoi la loc.
    Orice idee buna e bine venita.

17. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Hmm,
    Ceva ceva am reusit. Din pacate cu ceva pagube, dar sa speram ca reparabile :D
    Am reusit sa dau jos doar sticla de pe el, care spre surprinderea mea nu erea foarte bine lipita. Cu exceptia unui coltisor care s-a incapatanat sa se desprinda. Asadar a ramas prins si s-a rupt sticla. Voi reusi sa montez cerculetele cromate, si voi incerca in mmentul in care voi monta ceasurile sa dau jos capacul cu sticla de la mine si sa il pun pe ceasurile astea. Sper sa se poata.

18. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Si in sfarsit iata produsul finit:
    Acum singura problema ramane intrebarea:
    Se poate inlocui capacul cu sticla de la ceasurile acestea cu cel de pe ceasurile mele? sau sunt diferite.
    Montaju7l inelelor a fost foarte simplu, prin apasare, ele intra putin fortat si raman pe pozitie. Iar pentru cel dreptunghiular din jurul afisajului digital central s-a lipit cu banda dublu adeziva(furnizata de vanzator).

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ai tinut neaparat sa faci aceeasi prostie pe care am facut-o eu :) ,de fapt asa am ajuns sa am BC,dupa ce am crapat sticla cand am pus cercurile cromate.Am mers asa vreo juma de an pt ca nu se potrivea sticla de la diferite IC,in final am renuntat si am luat IC cu BC,pretul fiind acelasi pt intreg IC cu sau fara BC.
    Si ca sa-ti raspund la intrebare,nu,nu se potriveste,iti trebuie sticla exact de IC-ul respectiv.

20. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Hmmm, dar Cornel hai sa te intreb altceva atunci:
    Daca dau jos (cineva care se pricepe evient nu eu) de la clemele negre cu tot cu carcasa neagra pe care teoretic e lipita sticla.Daca fac la fel cu cele de pe masina mea (dat jos cu tot cu carcasa neagra aceea prinsa in cele 5 cleme) presupun ca pozitia clemelor coincide. Si sa incerc sa pun capacul de la ceasurile de pe masina pe ceasurile cu BC. Nu se potrivesc?
    Sau a 2-a varianta: Tai cu lama de diamant sticla de pe cel de pe masina si o lipesc asemeni unui capac pe celelalte.

Distribuie pagina asta