1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Clapeta EGR si Shut Off - motoare diesel la A6 C6 4F - curatare - inlocuire -

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de kadima, 17 Sep 2008.

1. Dady

Dady 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005
    Buna seara!
    Vin si eu cu o problema ,nu stiu daca sa mai discutat, am citit prin spate dar nu am vazut , dar daca s-a discutat imi cer scuze.
    Masina mea are martorul de la motor aprins in bord si pe tester imi da doua coduri de eroare
    16791 Supapa EGR
    16618 Boost pressure regulation
    Masina se comporta astfel, nu vrea sa traga de la 2300 de ture in sus si in vitezele inferioare zici ca sunt pe jos...are si momentele ei cand parca isi revine in mers dar dupa ce iau piciorul de pe acceleratie cade iar...cand accelerez se aude un suierat din zona turbinei. astazi am chemat un prieten cu un model exact ca al meu si am luat egr-ul de la el crezand ca se va schimba ceva..intradevar becul din bord s-a stins, dar pedala tot a cazut pe la 110 km/h. ce solutii sunt ?
    Multumesc!

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ai facut basic settings dupa ce ai inlocuit EGR-ul ?
    Fa un log in mers si posteaza-l.

3. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Buna seara , am citit prin posturile voastre insa nu am gasit un raspuns pentru problema mea, care suna cam asa , mam hotarat sa curat EGR , uneori imi dadea clapa de la acceleratie (pe VCDS) ...am dat clapa de la acceleratie jos era intradevar foarte murdara depuneri peste tot, EGR, si galeria de la admisie , aveau depuneri consistente, le-am curatat si le-am montat la loc , partea proasta este ca acum nu mai merge , Am urmatoare eroare ==:16787 /P0403- (EGR) Valve (N18): Malfunction .Trage pana in 2000 ture si se plafoneaza , Daca scot mufa de la EGR imi da eroare Sensor 2 egr , Dar masina Trage pana in 5000 de ture. Ce sa ii fac:|||

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Schimba EGR-ul deoarece inseamna ca partea electrica a EGR-ului a cedat deja sau rotitele alea de plastic s-au tocit si iti sar. Cumpara Siemens-VDO nu altceva. EGR-ul nu se poate repara. Mai incearca sa probezi (sau sa o cureti) alta valva N18. Bafta.

5. liviudurbac 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI 2006
    Salutare! Stie cineva unde se poate curata EGR-ul si clapeta? Un baiat meticulos si cu rabdare! Masina mea are 200k si un pic si nu am curatat niciodata cele doua. Sa ma apuc, sau sa imi vad de treaba?

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Le cureti degeaba. Daca sunt defecte trebuie schimbate. Peste cel mult 10.000 Km sunt la fel si iti vor crea aceleasi probleme. Aici nu este arie de prestari servicii. Pentru servicii exista topicuri ale unor colegi buni mecanici in aria de prestari servicii. Bafta

7. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Revin cu alte noutati , clapeta la EGR sa rezolvat prin adaptarea ei cu Vag-comul , doar ca acum alta problema imi face figuri clapeta la acceleratie , am desfacut capacul de la partea electrica si a inceput sa curga din ea un fel de uleimai subtire /de la gaze sau nu stiu, mie de vro 3 luni nu imi inchidea clapeta cand opream motorul si se balbaia la oprire dar nu imi dadea nici o eroare , acum spre exemplu dupa ce am curatat, imi da urmatoarea eroare :=19558- motor for intake manifold flap v157 P3102 NO SIGNAL.
    De dimineata cu motorul rece , merg la masina cu Laptopul pun contactul de 2-3 ori , sterg eroarea si dau un Test la Clapa Aceeleratie , si soc! sesisez ca functioneaza , se audea ca deschide si inchide , ba chiar am scos furtunul la intercooler si am pus mana si clapeta actiona , am oprit masina de vro 10 ori si se oprea frumos, cum sa incalzit motorul aceeasi problema , iar eroarea iar nu mai functioneaza , merge doar cu motorul rece. De ce?!!! Poate a mai avut cineva aceasta probleme. Va multumesc.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Trebuie schimbata, cand ai desfacut capacul la partea electrica, rotitele de plastic in ce stare erau ?
    Odata ce a intrat vapori de ulei acolo, slabe sanse sa mai functioneze corect dupa curatare.
    Eu nu aveam ulei deloc in ea, in schimb o rotita aproape ca numai avea deloc dinti si numai cupla, a trebuit sa inlocuiesc toata clapeta.

9. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Rotitele se prezintă impecabil nici măcar o fisură, clapeta nu îmi funcționa de mult, observam ca la oprire se simțea o balbaiala nasoală, electricianul mia recomandat sa schimb senzorul de apa, temperatura.... După ce iam spus ca îmi funcționează doar la rece.

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Sfatul meu ar fi sa incerci sa probezi cu alta clapeta inainte sa incepi sa schimbi senzori.
    Din cauza vaporilor de ulei infiltrati pe partea electrica a clapetei posibil sa functioneze doar la rece din cauza unui contact "rece", mai exact este posibil sa ai o lipitura care la rece face contact iar cand se incalzeste se dilata, nemaifunctionand corect.

11. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Nu știu ce sa zic.... Va mulțumesc pentru răspunsuri rapide, dacă mai are cineva ceva de adăugat, sunt cu ochii pe site. Va mulțumesc.

12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu ai ce sa zici, inainte sa arunci cu banii, sa incepi sa schimbi senzori, nu ar strica sa dai o tura pe la dezmembrari si sa iei o clapeta, adaptezi cu VCDS si vezi cum se comporta. Solutie mai simpla nu ai.
    Mufa ai verificat-o, curatat-o ? Vine tensiune atat cu motorul cald si rece ?

13. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Da, pe mufa vine curent, nu are nici o problema din ce am verificat, la dezmembrări nu am găsit pe nicăieri pentru modelul meu 2.0tdi, am cautat. Și sa cumpăr o clapeta noua și sa fie de la altceva, ar fi nașpa.!!! O sa mai sap sa vedem, cu siguranță dacă găsesc rezolvarea o sa o postez aici.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    E aceeasi clapeta pe toate 2.0 , A6 si A4, cod 03G 128 063, a fost inlocuita la 06/2005 cu cod 03G 128 063 C, care la randul ei a fost inlocuita la 11/2007 cu 03G 128 063 J, deci oricare pui, nu ar trebui sa fie probleme.
    E pling Google de clapete, cum de nu ai gasit. Poate data viitoare mentionezi si ce cod motor ai, ne-ar fi de ajutor.

Ultima editare: 9 Mai 2015
  15. catalinnegoita 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005 c6
    Da într-adevăr sunt vreo 3 în București, dar cer 6-7mil pe bucata second când noua ma costa 9mil asa ca am vorbit deja de 2 zile cu un băiat din militari sa fac un test cu o clapeta de a lui. 2.0 Tdi 140cp BLB... oare cele de pe Passat 2.0 tdi se potrivesc?

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, este aceeasi clapeta si pe Passat 2.0 TDI.

Uite aici clapeta noua cu 630 ron.

17. liviudurbac 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI 2006
    Cred ca am fost inteles gresit sau deloc!

Buna seara! Multumesc de raspuns! Nu sunt defecte! Doar incerc sa le fac o intretinere, sa nu ajung in situatia sa se rupa roti dintate sau alte lucruri din cauza calaminei sau mai stiu eu ce. Deocamdata nu imi dau erori dar nici nu imi dau seama daca trage asa cum ar trebui. Crezi ca este un capat de tara daca am intrebat despre un om priceput si meticulos care se apuca sa faca o treaba ca asta? Daca te uiti in spate vezi ca, in general, lumea mai intreaba si li se si raspunde despre anumite reparatii unde se pot face profi. Nu toata lumea de pe aici este asa priceputa! Eu sunt unul dintre ei! Bafta si tie!

18. roby200487

roby200487 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A6 C6, 2.7, 2007
    Salutare tuturor, vreau sa Anulez EGR-ul. Trebuie astupata doar acel racord flexibil ca intra in admisie, sau mai e ceva?

Am citit topicul intreg dar nu am gasit nimic legat de anulare!

19. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Nu e de ajuns numai inchiderea. Trebuie si de schimbAt hartile. La un chiptunner se face.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ultima editare: 7 Sep 2015

Distribuie pagina asta